Бебешката количка - цяла наука за второ висше №31

• 73 983
  • 732
  •   1
Отговори
# 120
  • На остров
Аз много се чудя защо така масово не се харесват кошовете за новородени, според мен те са важни, удобни и дават най добър комфорт на новородено

# 121
  • София
аз лично имам количка Book Classico - преди да изкарат Book plus, но мисля, че до 2013 ги имаше и после ги спряха, нямам идея.
Моята е без кош за новородено и на нея може да се монтира само стол за кола. Взех я като детето беше на 6м. Има пълно легнало положение, но пак има една леко идейна чупка, което обаче аз смятам за напълно ОК да се сложи бебе вътре.
И да, в сравнение с book plus моята седалка е доста по-широка, самата количка е по-лека, защото не й се мести седалката и в сгънато положение е доста по-тънка. Моята е с комплето материята. От тогава, когато купих последната бройка в Прима папа, повече не са зареждали само Book classico, защото всички майки искали да се обръща седалката. Даже си я взех доста намалена за времето си.

Ако Booklet-а има седалка като на Book classico - за мен това е подходящо за новородено.

И както бях писала преди, на пег перего количките, заедно с адаптори за столчета за кола сайбекс, може да се вземе столчето Cybex Aton Cloud, което има пълно легнало положение като се сложи на количка и поседнало като се сложи на кола. Така определено вече няма за какво да се притесняваш за каквито и да е чупки, защото легналото положение на столчето е около 70см, а това ти гарантира поне 3-4м возене в него.
(това го споменавам само като идейка... а цената на клауда е около 500лв, за сравнение с пег перего столчето около 400 - т.е. не е голяма разликата)

Друга количка с параметрите на Book Classico и Booklet е Mamas&Pappas Armadillo (но само Armadilo, без flip, без XT и т.н.т.) - огромен сенник, по-свежи цветове, пак голяма кошница, една идея по-хубава материя от Sportivoto на пег перего, но една идея по-лоша от Completo-то на пег перего. На килограми са същите и е много маневрена, може би еднакво маневрени ми се видяха с Book-a. За разлика обаче с Армадило Флип, която ми се видя доста по-тежка на бутане.

# 122
Две в едно, аз за себе си прецених, че няма да го ползвам често. Както казах заради климата не се очертава много излизане първите месеци, най-вече ще ходим до педиатър с колата. В началото исках комбинирана на Пег Перего, но след като четох и търсих инфо от нета, се разколебах.

Като модел и име не знам точно коя от всички е, но при сгъване седалката не се сгъва напълно, както при новите модели. Но нас това не ни притеснява. Като я вземем след раждането и започна да я ползвам, ще разбера точно кой модел е
Laughing

# 123
  • София
Две в едно, съдейки от опита ми с две деца до момента, мога да кажа, че коша за новородено почти не го използвах. Беше като нов, когато продадох количката. За мен беше абсолютно излишна покупка,защото летният кош на количката ни имаше пълно легнало положение, но мъжът ми настоя.

Столчето за кола също имаше пълно легнало положение. Него използвах най-много, докато не открих удобството на слинга.

# 124
  • На остров
♥Nimfea какъв е климата при вас?

Аз съм съгласна, че всеки си има право на избор и си харесва различни неща, за мен коша е бил много удобно нещо и не бих се лишила от него. Аз виждам само предимства и дори бих искала до поне 7/8 месечна възраст да си ги ползвам.

Но, ако имах убеждения, че е нещо излишно и аз не бих купила.

# 125
Ние сме на остров - основно дъждове, мека зима, голяма влажност на въздуха и сняг по високите места.
Нашето бебе го очакваме през ноември, ако беше през пролетта и имах повече време за разходки, аз също бих купила кош за новородено.
В магазина ни обясниха, че идвали семейства и предлагали обратно коша, защото почти не го ползвали и в крайна сметка им била излишна покупка. Но както казах, масово виждам новородени в седалка с колани.

# 126
Аз доста си ползвах коша за новородено първия път с есенно бебе. Зимата имаше достатъчно хубави дни и сме излизали при всяка възможност. Останаа си като нов, защото синът ми до 5 месеца само спеше по разходките и завит с одеало дори не е докосвал коша. Сега пак ще ползвам кош за новородено. Живот и здраве до 6м пак ми се иска да го ползвам и вече на пролет да сложа седалката.
Смятам го за удобство, но определено не е задължителен. Дори ако щях да раждам летните месеци, със сигурност щях да го пропусна. За зимата просто ми се вижда неудобно с чувалчета и т.н. пък и при нас е много ветровито и ми се струва, че коша за новородено ще предпазва по-добре. Може всъщност притесненията ми да са неоправдани.

# 127
  • София
определено за есенно-зимно бебе и аз не бих си го спестила, но винаги имам и варианти за без кош Simple Smile

# 128
Привет, голямо главоболие е тоя избор на количка.
Аз твърдо се отказах т Muum-a и сега се чудя между X Lander x Pulse и Mutsy Evo.

На муцито не ме кефи ниския багажник - някой отзиви? Няма и UV на сенника - т.е. трябва допълнително да се взема тоя слънчобран. а и там всичко допълнилтено е цифра ...Sad

А на X Lander-a  дръжката му е по-кофти - телескопична и май сенника е по-малък, но пък с UV. Някой има ли с тоя x lander pulse да сподели мнение?

Какво мислите - коя да избера?
Благодаря ви!

# 129
Здравейте,
след огледа на само един магазин се спряхме на x lander, но ни предстоят още няколко обиколки. Всички настоящи колички сравнявам с количката, която ползвах преди пет години и съм супер разочарована, от положението - ужасни материи, малки сенници, малки кошове... Иначе съм на варианта за 3 в 1

# 130
Здравейте,

някой има ли мнения за тази количка - Cangaroo Rachel. Тя май е нова, но моля ако някой вече я ползва и има впечатления да ги сподели. На мен ми се вижда добра.

Благодаря ви!

# 131
Здравейте,
Дойде ред да се местим в по-лека (лятна)количка.
Искам да е максимално лека, НО да има удобна позиция за спане и добър сенник.
Много съм харесала Maclaren Volo заради лекотата, но не ми предлага другите две неща.
Разглеждах също Cybex Ruby - също не е кой-знае какъж наклона май...
Easywalker MINI buggy И Cosatto Supa 2015 (тежка).
Може ли да дадете мнения за тези и/или предложения за други...?
Бюджетът не е толкова важен.

# 132
  • гр.Пловдив
Gaggi , Maclaren Techno HT ,Tehcno HLR-перфектни откъм сенници,здравина,лекота-няма да сгрешиш дори и втора ръка да си купиш.Макларъните са железни Peace

# 133
  • Варна
Здравейте,
Дойде ред да се местим в по-лека (лятна)количка.
Искам да е максимално лека, НО да има удобна позиция за спане и добър сенник.
Много съм харесала Maclaren Volo заради лекотата, но не ми предлага другите две неща.
Разглеждах също Cybex Ruby - също не е кой-знае какъж наклона май...
Easywalker MINI buggy И Cosatto Supa 2015 (тежка).
Може ли да дадете мнения за тези и/или предложения за други...?
Бюджетът не е толкова важен.

Може би Babyzen YoYo или Recaro Easylife.

# 134
Рошко, мерси, ама и на двете сенникът е крайно недостатъчен...иначе ги гледах, много леки и добре се сгъват.

Teddynm - благодаря, ако не намеря по-леки, и Макларъните са вариант.

Общи условия

Активация на акаунт