Бебешката количка - цяла наука за второ висше №31

• 74 017
  • 732
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте!

Някой да има поглед над Dada Paradiso? Как се представя и има ли основни недостатъци?

Благодаря!
Да ти побутна питането, защото и аз се интересувам от същата марка. Досега из темите съм срещнала само едно мнение.  Hug

# 466
Здравейте!

Някой да има поглед над Dada Paradiso? Как се представя и има ли основни недостатъци?

Благодаря!
Да ти побутна питането, защото и аз се интересувам от същата марка. Досега из темите съм срещнала само едно мнение.  Hug

Имам приятелка с такава количка, като цяло е доволна от нея. Може би единственото, което може да се превърне в проблем евентуално при товарене в кола е големината на коша за новородено, наистина е голям  #Crazy newsm78

# 467
Еленичка, аз не бих си взела тази количка, само заради предните гуми, които не се въртят. Не мога да бутам такава количка.  Peace

# 468
Някой ползвал ли е такова нещо? Дали е стабилно и удобно?

Тъй, да споделя накратко впечатления от новопридобития Макларън Триумф:
Предимствата за мен са, че количката е лека, лесно се сгъва, заключва се при сгъване, лесно качва неравности, маневрена, добра детайлна изработка, текстили и т.н. Дотук с +овете. Дръжките са ми страшно неудобни. Китките ме болят след всяка разходка и ми ковства доста повече усилия да бутам от предишната количка. Кошницата отдолу е много малка и много недостъпна, ако детето спи и е полегнала седалката - абсолютно недостъпна. Седалката при дупето е много плитка и буквално детето ми "виси" на коланчето при чатала, което пък дори не е подплатено (момче на 1г и 4 мес). Неудобна му е за спане, висва на една страна, някак неравна е облегалката. Крачетата не достигат стъпалцето и висят във въздуха. Дъждобранът е плътен с две сууупер малки надупчени отворчета, през които няма шанс да влезе въздух. Сенникът ясно - може да направи сянка само ако пече в гръб  Tired
Това е в общи линии, разочарована съм и не разбирам защо са толкова наложени тези колички...

Последна редакция: пт, 23 окт 2015, 13:30 от Gaggi

# 469
Здравейте,
И аз искам да се допитам до вас относно избора на количка...
Харесаха ми два модела:
http://rayatoys.com/Бебешка-количка-Cybex-PRIAM-2-в-1-GRAPE-JUICE-16796
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … products_id/48471
И при двете колички чувалчето, коша за новородено и други се закупуват отделно и като крайна цена излизат доста. Дали си заслужава? Като по-достъпен вариант ми допада това, макар и да не искам триколка:
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … products_id/69314ь
Ще се радвам на мнения и препоръки  Rolling Eyes

# 470
  • София
с 5 ръце за Сайбекс Приам Simple Smile
От мутсито точно това са ми се оплаквали, а триколка не бих взела.

# 471
Здравейте отново! Ние вчера капарирахме Сайбекс Приам с лукс седалката и коша за новородено. Бебето се очаква в края на декември или седмица-две по-рано. Изключително трудно ни е да решим какъв стол за кола да вземем в този случай. Колебаем се между Клауд Кю и Сирона. Не знам дали въпроса ми е за тази тема, но тъй като засяга и набора от компоненти, които ще се ползват от количката, ни е много трудно да преценим кое ще е по-удачно. При Сироната ни притеснява легналото положение за съвсем новородено бебче, просто стола е огромен и въпреки, че е даден за ползване от 0+ някак си ми изглежда с голяма чупка. Другия недостатък, е че всеки път трябва да сваляме бебето от стола и да го местим в количката, някои казват че децата се будели, други че не им пречи, то вярно че деца всякакви ама все пак...При Клауда недостатъка е във високата цена, ако добавим изофикса (можем ли да го пропуснем?) почти стига Сироната, и краткия период на ползване. Иначе звучи адски практично за първата година. Представям си през първия месец да не излизаме особено често, просто си мисля, че ще мине адски бързо, а и ако е студено предполагам, че ще излизаме за консултации или набързо за едно кръгче. Отделно като решим, че сме готови за разходки, а пък времето е люто си педставям да се мотаем в някой мол, където си мисля, че Клауда ще се справи добре заради практичността си и пълното легнало положение, или греша? Та се чудя не е ли грешка да вземаме Зимен кош и Клауд, които в периода на нашето ползване почти ще се припокрият като функционалност и ще трябва да ползвам или едно или другото, с изключение на случаите, в които ще се навън или на постоянна температура...
Ако темата вече е коментирана, моля да ме извините или да ми дадете насоки къде да я видя, защото не успях да открия нищо с търсачката във форума.

# 472
  • София
Щом имате кош за новородено не ви трябва Клауд, поне според мен. Става дума, че и на обикновения Атон чупката е малка и ще е ок за кратки разходки, няма нужда от Клауд.
Клауд е ок за бебе примерно пролетно, дето 3-4м да се ползва като кош за новородено докато е мъничко и после да се измести направо на седалката с пълно леднало положение.

Сирона е много хубав стол. Чупката, макар че ти се вижда голяма, никак не е голяма, а си е супер. Много много го бях загледала за нашето дете през 2013г (оказа се, че никъде не можем да отидем да го видим и мерим на колата ни, трябваше ни спешно стол и се отказахме от него Sad ). Този стол може да се ползва до 4г на детето и предимството освен, че е много безопасен е, че детето дори и след 1г може да се вози обратно по движението. Това се води най-сигурния метод за детето в една кола.
За сравнение за цената му, други столчета които са 1г+, които имат тази опция за обратно на посока на движения имат много сходна цена със Сирона.

За това аз бих направила следното - Бих взела обикновен Атон без изофикс база - никак не е толкова неудобно да се поставят коланите. И бих ползвала него за кратки разходки, консултации, магазина и т.н.т. И след това бих си взела сирона, той си е с изофикс, за това няма смисъл от база за Атона, защото после става неизползваема. Клауда си е доста по-обемен стол ако няма да се ползва като кош за новородено, наистина ми се вижда безсмислен.
Ако имате 2 коли, може сироната още от сега да се вземе и в зависимост кой вози детето да се избира стола.
Но и да не вземете сироната, Сайбекс имат достатъчно добри столове, които са 1г+. Т.е. в момента моето предложение е да вземете просто един атон, а след 1г да го мислите кой стол да вземете, може Сайбекс да изкарат някой още по-добър Wink А може за следващ стол да не вземете Сайбекс, а Рьомер примерно или нещо друго.

# 473
  • София
Ще си пиша личното мнение, без да е съвсем еднозначно.
Сироната не е лош стол, но има минуса за теб е, че не се хваща на шасито, което от друга страна не е кой знае колко голям минус, защото за мен стола за кола мястото му като цяло е именно там - в колата. Ако приемаш, че не е достатъчно ок за новородено, не прави компромис с това, дават го до към 4 години, но за мен няма как да изтрае до там, не е толкова висок .. също не ми харесва, че по посока на движението  не ползва собствени колани, а възглавница отпред,  също не знам до колко е помислен за наистина по-дълго ползване с гръб, мисля при него не оставаше място за краката между него и облегалката на колата.
Можеш ли да пропуснеш изофикс за кошницата - не! При положение, че ще дадете толкова пари, за количка, която си е чиста гъзария за мама, да си спестите от сигурността на детето ви в колата е... айде няма да го кажа, но столът е по-важната покупка. Обаче, аз лично бих се спряла на aton 2 или atonQ , а не на клауд и двете са с по-добри общи показания. Ако ще е за кратки разходки в мола и те ще вършат достатъчно добра работа.
Друг е въпроса колко удачно място е мола, за новородено - гаден въздух, пълно с хора в грипен сезон и т.н., по-добре да се моткате навън, пред това да се мотаете в мола.

Последна редакция: пт, 23 окт 2015, 17:38 от Angel_Dust

# 474
  • София
Angel_Dust - права си за изофикса, но столовете са тествани със и без изофикс база и в двата варианта имат добри оценки. Но ако жената има средства - защо да не една изофикс база, аз лично когато стола е сигурен и в двата случая бих спестила 300лв. По дефиниция обаче всеки стол с изофикс е една идея по-сигурен отколкото с колани, заради самото захващане.

Възглавницата отпред на Сирона е някаква запазена марка за Сайбекс. И другите столове които са 1+ като Палас си я имат. Някои хора казват, че детето се изнервя, но повечето нямат този проблем. Дори някои я ползват като масичка. Чела съм доста мнения защото обмислях и паласа, но детето ми тогава беше по-ниско от 75см, колкото трябваха за паласа и не беше подходящ за спешна покупка. Обяснено е много подробно, защо тази възглавница е по-безопасна от коланите. А дали може да изкара до 4г на детето - много зависи от детето. Ето, моето е на 3г и е високо 92см, което са сантиметрите за 2г, следователно моето би стояло и до 5г в нашия стол.
Не съм сигурна, дали сироната имаше как да се регулира на височина, нашето може, но нашето е Рьомер. Принципно столчетата ги дават до 4г или до мисля 15кг или до някаква височина на детето.

За мола също съм съгласна - моловете за малки деца и деца като цяло са все едно в детската градина - не знаеш от кой ще пипнеш някаква инфекция Simple Smile Но признавам, че съм ходила до карфур в мола с бебето да пазаря Wink

# 475
Благодаря ви за изчерпателните мнения, на това се надявах.
Гледахме и кошница Атон - базов модел, цената беше около 200лв, не съм се интересувала от неговите оценки и ревюта, но беше доста по-лек и евтин. Предполагам, че тези, които цитирате са по-нови и подобрени, изглежда ще порпочета още малко по темата.

Изофикса нямам намерение да го пропускам за да спестя пари, идеята ми беше дали наистина е толкова необходим, след като не всички го предлагат. А и факта, че с друг стол после не може да се ползва ми се видя като един голям минус на комбинацията от финансова гледна точка.

Проблема с опрените крака в седалката при поставяне обратно на движението не стои ли при всички столове обърнати по този начин? А и масово чувам и чета, че столчеата се дават с едни параметри за ръст/възраст, но много рядко някой казва че го е ползвал до този предел.

Ако ще се разхождам в мола/хипермаркета/на преглед все още мога да го правя и с фиксиран стол в колата, от типа на Сироната и с прехвърляне в коша за новородено, който със сигурност ще вземем.

По отношение на разходките в мола, имам същите съображения за прахоляка и свободно разхождащите се вируси, виждам го като опция ако наистина навън времето е неподходящо, иначе бих предпочела разходките в парка до домът ни. Нямам идея как ще се очертае ежедевието ни и заради зимния сезон ми е още по-непредсказуемо. Това е основния проблем.
Но докато си написах поста май ми просветна. Ще обсъдя с половинката и ще решим Simple Smile

# 476
  • София
Aton Q е по-евтин от клауда, защото не се регулира облегалката (около 200 лв мисля е по-евтин), aton 2  е малко по-евтин и от него.  И двете са с по-добре показания цялостно от клауда. Да с базата точно сайбексите са с мин разлика, отколкото без, но базата е + за правилното монтиране (за лесно да не говорим, дори и колата да няма изофикс бих взела база за коланите).
Всички качествени марки предлагат изофикс, все още има и модели без, защото не всеки има пари за изофикс, а и  по-старите коли нямат изофикс пък все още се ползват Wink

То и коша за новородено се ползва 3-4до 6 месеца, но няма да си го спестите въпреки, че за това време на ползване излиза златен Wink

Възглавницата не е измислена от сайбекс и не е запазена тяхна марка, но не винаги е най-доброто решение по ред причини, не само заради комфорта, има плюсове, има и минуси спрямо коланите.

Някои столчета, които са срещу движението оставят място за краката между стола и облегалката на колата, което е решение до еда възраст, има деца, които и до 7 години се возят с гръб е те си кикерчат краката малко или повече Wink Иначе специално категорията до 18 кг(не до 15) или до 36, спокойно се ползват до дадената възраст, ако столът не е прекалено нисък(естествено според индивидуалния растеж на детето), кошниците обикновенно се сменят малко по-преждевременно, но и те спокойно би следвало да могат да се ползват до година поне.

Като всичко останало като свършите да  ползвате изофикса и кошницата, може просто да ги продадете на по-ниска цена на  друг, за да не ги чувстваш като голям разход.

Аз нещо не мога точно да се ориентирам в момента съвсем ясно в базите на сайбекс, за атон cloud  и Q че пишеш 300 лв база... аз изофикс базата им и по 200-тина лв я намирам.

Последна редакция: пт, 23 окт 2015, 18:24 от Angel_Dust

# 477
Момичета,
Къде във Варна, освен в Рая, предлагат Сайбекс?

# 478
Някоя от вас ползвала ли е Mothercare Trenton? http://i.ebayimg.com/00/s/MTIwMFgxNjAw/z/xl8AAOSwQPlV9Cd7/$_57.JPG

Можем да я купим за 280 лв, с включено столче/кошница за кола, кош за новородено и всички аксесоари. Струва ли си? Колата ни е с нормален багажник, няма да я ползвам за дълги разходки, като основно ще сме с колата и с таткото.

Моля, споделете, ако имате лични наблюдения  bouquet Мерси!

# 479
  • София
От известно време и аз заглеждам колички.
Може и да сте ги обсъждали,но какво е мнениетотви за ABC design?Интересуват ме Mamba и 3 tec.
 И защо на Peg Perego почти не намирам Skate?Да не я спират?
Последно си харесах и тази на Phil & Theds
http://www.baby.bg/detska-kolichka-promenade-na-phil-theds.html

Общи условия

Активация на акаунт