Бебешката количка - цяла наука за второ висше №31

• 74 009
  • 732
  •   1
Отговори
# 480
Някоя от вас ползвала ли е Mothercare Trenton? http://i.ebayimg.com/00/s/MTIwMFgxNjAw/z/xl8AAOSwQPlV9Cd7/$_57.JPG

Можем да я купим за 280 лв, с включено столче/кошница за кола, кош за новородено и всички аксесоари. Струва ли си? Колата ни е с нормален багажник, няма да я ползвам за дълги разходки, като основно ще сме с колата и с таткото.

Моля, споделете, ако имате лични наблюдения  bouquet Мерси!
Струва ми се отлична оферта - аз лично не бих я взела само заради килограмите, но щом това не ви е проблем изглежда страхотна количка, пък и нищо няма да докупувате Peace Не съм я ползвала лично, моя близка я има и е доволна.

# 481
  • София
Някоя от вас ползвала ли е Mothercare Trenton? http://i.ebayimg.com/00/s/MTIwMFgxNjAw/z/xl8AAOSwQPlV9Cd7/$_57.JPG

Можем да я купим за 280 лв, с включено столче/кошница за кола, кош за новородено и всички аксесоари. Струва ли си? Колата ни е с нормален багажник, няма да я ползвам за дълги разходки, като основно ще сме с колата и с таткото.

Моля, споделете, ако имате лични наблюдения  bouquet Мерси!
Това не го разбрах... какво ще ползвате за дълги разходки? С колата и таткото каво... ще въртите кръгчета из града ли?

# 482
Добреее, май ми трябва още едно разясниение, за да преценя каква количка искам.
Гледам ги всички често споменавани тук като добри- Джейн Муум, Куйини, Пег Перего, Сайбекс - и всичките ми се виждат основно спортни колички за по-големи бебета и топло време.
Някой ги виждам с чувал за крака (ако така се казва). Повечето от тях идват с вътрешен кош за новородено бебе.
Въпросътми е удобни ли са след това за следващата зима, когато детето ще е на годинка. Това чувалче/покривало за краката достатъчно ли е за да му е удобно  и топло на бебето да спи в количката през зимата?

Други варианти на тези колички пък имат сменяем се кош и спортна седалка. Коша очевидно става за новородено, но след това не е ли много тесен/къс за едногодишно?

В малък град в чужбина съм и нямам възможност да ги видя на живо и да разпитвам продавачките как стоят нещата.
А явно не попадам на правилните клипчета в youtube...

Бебето ще се роди Януари, отделно ще си купувам столче за кола.

# 483
Благодаря, Пухbouquet

Angel_Dust, няма да се качвам с нея в градския транспорт, нито пък ще ходя по два часа из паркове и улици сама, нито пък имам книжка и ще трябва да я вдигам и поставям аз в багажника, независимо дали за разходка или някакъв ангажимент, основно ще сме с таткото, това го писах предвид килограмите, тъй като майките, които са я ползвали може да отбележат това като минус, но за нас няма да е проблем. Имаш ли информация за количката? Peace

# 484
  • София
eleni4ka - коша за новородени, този отделния е за бебета до 6м - от раждането до тогава, когато бебето трябва да лежи на права основа докато спи и още не може да седи.
След това седалката се ползва от 6-тия месец, защото вече може да се слага детето в полуседнало/седнало и легнало положение, както и бебето е пораснало около 70-75см и коша му е вече малък. Някои слягат детето на седалката около 5-тия месец, други в 7-мия - зависи от детето.
Коша за новородено не се ползва само зимата, ползва се независимо от сезона от 0 до 6-тия месец.
Другата зима, когато бебето ти ще е на 1г се ползва седалката. Обличаш си детето с космонавт, слагаш го в количката и слагаш покривалото за крачета.
Ако е много много студено, можеш да вземеш зимно чувалче за количката (напиши в гугъл зимно чувалче за количка и виж какви са мекички и топли). То се закрепя на количката, дори и повечето марки колички си имат такива чувалчета, които пасват на седалките, а има и универсални такива.

Дано ти е станала по-ясна картинката Wink

# 485
Brayda, благодаря за пояснението, сега остава и да намеря такава количка в бюджета Simple Smile

За тази на Пег Перего - Плико П3 - има ли някой наблюдения?

http://www.ebay.de/itm/262100603552?_trksid=p2055119.m1438.l2648 … TRK%3AMEBIDX%3AIT

Има я в ибей за 120 евро...

# 486
  • София
според мен е хубава количка. Много зависи терена и дали те притесняват двете дръжки, иначе аз я харесвам, с нея няма да имаш нужда от по-малка лятна като детето порасне

# 487
Ние решихме да не взимаме тандем.Само че възникна проблем и никой не иска да отстъпи.Аз съм твърдо за  Stokke Xplory V3,а мм е за Сайбекс Калисто на Джеръми Скот.Аз не харесвам колички от типа на Сайбекс,освен това според мен е ужасно висока.Аз съм 154 см все пак,това чудо в най-спуснато положение на дръжката пак ми изглежда високо  newsm78
Дайте отзиви и мнения за тези две колички,които нямат нищо общо помежду си.
Аз искам лека,маневрена,красива количка,с лесно махаща се и поддържаща се тапицерия и голям сенник.

# 488
  • София
Не знам какво ще кажат защитниците на Щоки, но тя в никакъв случай не е лека и толкова маневрена, не и по нашите тротоари и пътища, а какво да говорим за павирани улици! За тапицерията на Щоки нищо не мога да кажа, сигурно е хубава, макар че съм засичала и избелели, но може и доста стари да са. Красива ми е и почти само до там, а и съм чувала доста да се оплакват от някакви счупвания, поръчват се части, струват много, идват бавно... Коша за новородено има някаква извивка при краката на бебето и то трябва да лежи леко разкрачено... - странна работа, не знам дали е проблем, но ми прави впечатление. Заема много място също така, не може да се сгъне със седалката...

Сайбекса калистото е количка, която на външен вид може би не е толкова по-привлекателна, но определено се справя по-добре от щокито по твоите критерии... Никак не ми се вижда висока, заема малко място, лека е и т.н.т. Маневрена е, дори и по разбити улици, изключва нуждата да се взема по-малка лятна количкат и т.н.т.
Ноооо от личен опит знам, че ако не вземеш тази, която харесваш, после доста ще съжаляваш, все ще натякваш на мъжа ти нещо по Сайбекса.
Вземи това, което ти е на сърце, опрделете кой ще бута повече и се решете Simple Smile Доста различни колички сте харесали наистина. Изберете нещо средно хаха Wink Сайбекс приам примерно или пък някой мамас енд папас ;0)

# 489
  • На остров
Аз съм бутала Стоке круизи, малко пластмасова ми се видя, иначе като цяло ми допадна. Доста височка беше, аз съм 166 и ми направи впечатление. Но пък родителите на, които беше  количката, мацката е много ниска и не и пречи. Вероятно е въпрос на навик.

# 490
  • Anywhere
Височината на дръжката на количката е нещо с което се свиква бързо, аз съм 165см , количката която си избрах е много висока - Mamas& Papas mylo, не ми се мери колко точно, но е до брадичката на каката- 134 см е тя. Не съм имала никакъв проблем , от 2-3 път спира да ти прави впечатление.

# 491
Ами не е точно така при мен.Имам количка Зупър Болеро,не й се регулира дръжката.Висока е 104 или 105 см,не ми е удобна за бутане изобщо.Добре,че това е количка,която седи в багажника на колата и не ми е основна.

# 492
  • София
Стокето ни е леко , ни  нищо... но сайбекс може би priam повече би ти допаднала? Да разгледаш евентуално на  мамас и папас количките? Те като че ли не са така високи.  На Сайбекса си му е височка дръжката. Book нали са с чупещи се дръжки, те не са ли ти удобни?
Иначе избери това, което на теб ти е удобно, предполагам ти повече ще  буташ количката.

# 493
  • България, Шумен
Привет! Моля дайте мнение за полските колички Retrus S max. вчера ги гледах във Варна и много ми хареса, мисля даже, че това ще е нашата количка. Предлагат я 3 в 1 за 580лв, което много ме устройва. Не е супер тежка, рама 8 кг, кош за новородено 4 кг. Лесно се управлява, пробах и стъпала, с големи помащи гуми е, само че първо махаш коша и после сгъваш малко ме притеснява, незнам може би излишно. Много благодаря! Хубав ден!

# 494
  • срещу двата комина :)))
Привет! Моля дайте мнение за полските колички Retrus S max. вчера ги гледах във Варна и много ми хареса, мисля даже, че това ще е нашата количка. Предлагат я 3 в 1 за 580лв, което много ме устройва. Не е супер тежка, рама 8 кг, кош за новородено 4 кг. Лесно се управлява, пробах и стъпала, с големи помащи гуми е, само че първо махаш коша и после сгъваш малко ме притеснява, незнам може би излишно. Много благодаря! Хубав ден!

рамата е без гумите със сигурност, тежеста е много повече  Peace

Общи условия

Активация на акаунт