Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представляват нощните ужаси и как да се справим с тях?
Какви са причините за нощните терори и какви са възможните влияния?
Какви са ефективните методи за справяне с нощните терори?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представляват нощните ужаси и как да се справим с тях?
Нощните ужаси са състояние, при което детето изглежда будно, но е дълбоко заспало и не си спомня инцидента на следващия ден. Те се характеризират с писъци, плач и израз на страх в очите и могат да продължат до един час. Според опита на опитни майки и съвети от форумите ефективните стратегии за справяне включват създаване на спокойна рутина, избягване на емоционално претоварване, използване на успокояващи послания и избягване на физически контакт по време на пристъпите. Освен това приемането на Шуслерови соли номер 5 и избягването на претопляне са показали полза.
-
Какви са причините за нощните терори и какви са възможните влияния?
-
Какви са ефективните методи за справяне с нощните терори?
Според опитните майки и съвети от форумите, ефективни методи за справяне включват установяване на спокоен режим, избягване на претоварване с емоции, използване на успокояващи послания и избягване на физически контакт по време на пристъпите. Освен това приемането на Шуслерови соли номер 5 и избягването на прекомерно обличане се оказаха полезни.
-
Какво е Pavar nocturnus?
-
Какви са причините за нощния страх?
При това, с втренчен във въображаема точка поглед....
Объркващото е, че децата викат (обикновено) майката по такъв начин все едно трябва да ги спасява от нещо ужасно или от някой.....което наистина навежда на мисълта, че някой е правил нещо на детето. Особено, ако родителите на детето не са информирани и не знаят, че това прекрасно явление съществува и не се случва всъщност толкова рядко, колкото си мислим. Просто някои родители предпочитат да го наричат кошмари....
Последните най-много помагаха, детето се разсънваше, т.е. излизаше от този кошмар, успокояваше се и после заспивахме. Поне при нас нямаше удране и дране.
но ние пускахме една "специална" реклама /рекламираща фотошоп и другите продукти на Адоб
/ не знам защо, но тя го успокояваше много /другите реклами в този момент не действаха/ тази може би защото беше много шарена с много наситени цветове
Лек ден!
Дъщеря ми е много здраво дете, но докосне ли я една роднина а много светли сини (и лоши) очи и се раболява още на вечерта или пък става цялата червена и реве неистово с часове....всеки път. Е, много ясно защо избягвам тази роднина....
Също имаме и полу-роднина от женски пол от страната на мъжа ми- е, всеки път когато видеше детето (тогава бебе) казваше, че е "твърде, прекалено хубава"! И детето започваше да реве, до степен да не може да си поеме дъх....Тъй, че използваме си "гасената" водичка (за която съм писала по-назад в темата) и по някакъв начин ни помага, поне успокоява детето. Не съм ходила да ни четат молитви в църква, защото дъщеря ми не е кръстена засега. А за леенето на куршум- не познавам такъв човек и така.