Майчинството счетоводно-66

• 47 083
  • 750
  •   1
Отговори
# 570
Скрит текст:
Момичета, в момента съм неплатена за отглеждане на дете и чак сега се сетих да попитам дали мога да излизам в болнични заради двете деца или нямам право /малката от започването на градина е все болна, голямата сега също/? Благодаря. Simple Smile
Можете. Прекъсва се неплатеният отпуск и се ползва отпуск за временна неработоспособност.

bouquet Много ти благодаря.
И понеже от четвъртък и двете са на АБ поне до неделя, се чудя на кого трябва бъде издаден болничния? И предполагам, на когото е издаден, той трябва да е след това на ДГ, докогато е срока, нали така? Защото сега и двете са си вкъщи и дефакто не знам кога ще се оправят и коя ще може да тръгне?
В смисъл, ако едната тръгне, а другата остане, после трябва болничния да ми е с името на оставащата вкъщи, нали така?
Извинявай, ако те занимавам с глупави въпроси, но досега не съм ползвала болнични, а и педито не ми е предлагала въобще и не съм наясно.  Blush
А след болничните, трябва ли наново да пускам декларация за неплатена отпуска или не?
Благодаря предварително.  bouquet

А и друго се сетих, дали става със задна дата? От миналата седмица и двете не ходят, в сряда през нощта бяхме на Спешен в ИСУЛ и сме записани, или трябва да е от днес примерно, ако отида днес до педито?

# 571
  • София-Младост
Вероятно има вариант и двете деца да са вписани в болничния. След това, ако едната продължи да боледува се вписва само неиното има на продължението. Само предполагам, това трябва ЛЛ да ти каже.
Ако искаш да продължиш отпуска ще трябва нова молба.
Говорете с педиатъра дали ще ви го пусне със задна дата. Това не  есчетоводен въпрос : )

# 572
Да, разбирам, че не всичко е счетоводно, но говорих със счетоводителката на фирмата, в която работя и тя хич не е наясно с молбата и т.н., та затова попитах тук.
Благодаря ти много отново  bouquet
Ще отида и до лекарката.

# 573
  • Бургас
Имам един наболял въпрос - ако използвам неплатен отпуск за дете до 8 г, след изтичането му работодателя може ли да откаже да ме върне на работа поради примерно това, че няма нужда от кадри? Има ли някаква вратичка в закона, която да пази майките?

# 574
  • София-Младост
Имам един наболял въпрос - ако използвам неплатен отпуск за дете до 8 г, след изтичането му работодателя може ли да откаже да ме върне на работа поради примерно това, че няма нужда от кадри? Има ли някаква вратичка в закона, която да пази майките?
Майките на деца до 3г възраст-да, в повечето случаи с разрешение на ИТ. Иначе няма.

# 575
  • Бургас
Да разбирам ли, че имат законово право да ме уволнят след този отпуск?

# 576
  • София-Младост
Да разбирам ли, че имат законово право да ме уволнят след този отпуск?
Не знам защо натъртвате на отпуска...И без него могат да ви уволнят, стига да имат причина и основание. Нямат основание за уволнение, защото ползвате полагащ ви се по КТ отпуск.

# 577
  • Бургас
Simple Smile Натъртвам го, защото така ми беше заявено от прекия ръководител - че след неплатения, тъй като ще наемат друг на мое място, има вероятност да не ме върнат на работа, т.е. да ме уволнят.

# 578
  • София-Младост
Simple Smile Натъртвам го, защото така ми беше заявено от прекия ръководител - че след неплатения, тъй като ще наемат друг на мое място, има вероятност да не ме върнат на работа, т.е. да ме уволнят.
Явно нещо не им изнася...вижте на какво основание ще бъде заповедта и ако трябва направете консултация с адвокат.

# 579
  • Бургас
Благодаря за бързите отговори  bouquet

# 580
И на мен педито вчера ми каза, че нямам никакво право на болнични, след като съм неплатена  Tired, а пък счетоводителката ни вдига рамене, въобще не е в час  Rolling Eyes

# 581
  • София-Младост
И на мен педито вчера ми каза, че нямам никакво право на болнични, след като съм неплатена  Tired, а пък счетоводителката ни вдига рамене, въобще не е в час  Rolling Eyes
Може да ти откаже болничен, ако си неосигурена...
Тя от къде има информация, че ти ползваш неплатен? И не смятам, че е неина работа...отиди и и кажи, че вече си на работа и ти трябва болничен, за да си гледаш децата.

# 582
  • Пловдив
.отиди и и кажи, че вече си на работа и ти трябва болничен, за да си гледаш децата.

Точно  Peace

На мен също ЛЛ ми е отказвала.Нямала съм право  Shocked.Като отворих една уста,вече беше съгласна на всичко  Joy

# 583
.отиди и и кажи, че вече си на работа и ти трябва болничен, за да си гледаш децата.
Точно  Peace
На мен също ЛЛ ми е отказвала.Нямала съм право  Shocked.Като отворих една уста,вече беше съгласна на всичко  Joy

Благодаря ви, трябва някак да го измисля, защото вчера ходих и ме отряза  Rolling Eyes
А знае, че съм неплатена, защото го коментирахме лятото... освен да отида и да кажа, че ме викат на работа и т.н.
Тя уж провери и не можело  Rolling Eyes

# 584
  • София-Младост
Ти в какъв неплатен си? Нали по чл.167а  КТ за дете до 8г.?

Последна редакция: ср, 04 ное 2015, 15:40 от Ала-Бала

Общи условия

Активация на акаунт