Бродирана красота Тема 131

• 85 821
  • 744
  •   1
Отговори
# 720
  • БЪЛГАРИЯ
                За много години, прекрасни момичета! Да е здрава, мирна и честита за вас и близките ви! И не на последно място, да се пръскат шкафовете ви по шевовете, да започнете да запълвате и отвън стените на домовете си! Наздраве!

# 721
Здравейте момичета и ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА   Hug Hug Дано да е мирна, здрава и да ни донесе много нови мечти  Grinning
Видях прекрасни неща, в които направо ми останаха очите  Heart Eyes Вие сте истински майстори.

Обещах да ви покажа ПЪРВИЯТ  Flutter ми ушит гоблен

Скрит текст:

Голямо удоволствие ми достави и със сигурност съм запленена  Grinning

И нещо интересно, когато майка ми ме видя, че шия се сети за един неин гоблен, който тя е започнала преди ..... много години и ме помоли да го довърша. Та така, сега съм с нов проект. Обаче този гоблен вече си няма кутия и дори подозирам, че не всички конци са налични. Все пак времето от 20 и повече години замразяване са му се отразили неблагоприятно  hahaha Ето това е самият гоблен, ако знаете как се казва тази красота моля кажете. Там, където е гергефа е частта, която аз продължавам, а останалото е шито от майка ми.  Grinning

Скрит текст:

Междувременно Дядо Коледа ми подари този гоблен, който ще си чака реда  Wink
Скрит текст:

И още нещо да ви попитам. От къде си поръчвате гоблените? Аз разглеждах няколко български сайта - на Милена, Румяна и Златен гоблен. Видях, че гобленът на Aetera е от HAED (нали не бъркам?), там има такива красоти  Peace

# 722
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
може би е това  Peace
снимката е от нета и така си е качена  Blush

Скрит текст:

ето още една снимка  Hug

Скрит текст:

# 723
За много години! Любов, здраве и щастие на всички! Мисля си, че щастието е като гоблените - изисква много търпение, любов и труд. Simple Smile
Когато започнах да шия, което беше преди около три години, и аз бях незапозната и зяпах сайта на Златен гоблен. Даже си поръчах един от там. Оказа се пълен фалшификат - конците фалшиви ДМЦ, а цветовете нямат нищо общо с това, което трябва да изглежда гобленът. Само схемата беше добра, сигурно открадната от някъде. И така аз само нея ползвах и много трудно си измислях цветовете, за да стане гобленът. После от една жена, която има магазин за конци и гоблени, разбрах, че тази фирма не е добра, но вече го бях взела. И затова предупреждавам, който спомене тази фирма - не е добра.

# 724
Да st. Dobri , същият е. Цветовете са малко по-различни, но е той  HugВече ще знаем как трябва да изглежда в готов вид.

TsvetaVG много благодаря за мнението.  bouquet Няма да купувам от Златен гоблен. Как може да има такива мошеници, особено при такива цени на гоблените?  ooooh!

# 725
  • Плевен
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА st. Dobri!Здраве и успехи ти желая !Днес е твоят най-прекрасен ден-празнувай ,весели се и НАЗДРАВЕ! newsm59 bigdance2 party023 cheers Drunk

# 726
  • В страната на мечтите
За много години, сръчни гобленарки! Нека 2016 бъде мирна, успешна и изпълнена с радост за всички!

На St. Dobri - Честит Рожден Ден! От пълна със здраве къща, пълно с любов семейство, пълни с пари джобове и разбира се - пълни с гоблени шкафове, да не се отървеш!  Hug

И накрая един налегнал ме въпрос...опитах се да си  купя Аида 14каунт антично бяло от магазин, изключително добре зареден и с десетки видове всякакви панами. От там вероятно дойде и проблема - всичките са само с някакви фабрични номера, продавачката нямаше представа кое се води Антично бяло. Аз пък за беля за първи път ще използвам такава и не знам как точно изглежда, та в крайна сметка не можах да си купя. Много моля ако някой е запознат под какъв номер се подвизава търсената от мен панама да сподели Praynig (п.с. намирам се в Германия, ако има някакво значение, но номерата би трябвало да са еднакви, като на конците напр.)

Ако в крайна сметка не успея да се справя с този проблем, обмислям варианта да заменя панамата с такава с блестяща нишка, същия каунт. Чисто бялата според мен няма да дава добър контраст с роклята. Предпочитам оригинала, но... Дали ще е удачно за този гоблен? (снимката е взета от нета, надявам се собственичката й да не е против)

# 727
  • Варна
Честита Нова Година момичета! Здраве на вас и семействата ви желая! bouquet

Тези дни ще си дошия гобленчето с лавандулите.Simple Smile
Скрит текст:

Следващия който ще шия е Dimensions  Sweetheart's Gate който видях ушит от elka52, за което и благодаря още веднъж.Simple Smile Докато ровех от къде да го купя намерих схемата му. Добра е, цветна и ще спестя малко пари като си го комплектовам. Цветовете не са много, част от тях имам ... . Всъщност намерих доста схеми, включително и на Anchor Evening Sun
Скрит текст:
който също планирам да ушия. За него исках да ви питам нещо. Той е на Аида 14 и е 48 на 33 см. Много е голям, не го искам такъв и се чудех дали не мога да го ушия на 16 или 18 каунт. Как мислите? Сменяли ли сте размера на панамата? Дали ще стане?

# 728
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
благодаря за пожеланията  Blush изненадахте ме много приятно  Blush
Скрит текст:
след трапезния маратон хорта обикновено се сещат за рождения ми ден ден-два след като е минал, но аз съм свикнала и не се връзвам.

Скрит текст:
За много години, сръчни гобленарки! Нека 2016 бъде мирна, успешна и изпълнена с радост за всички!

На St. Dobri - Честит Рожден Ден! От пълна със здраве къща, пълно с любов семейство, пълни с пари джобове и разбира се - пълни с гоблени шкафове, да не се отървеш!  Hug
И накрая един налегнал ме въпрос...опитах се да си  купя Аида 14каунт антично бяло от магазин, изключително добре зареден и с десетки видове всякакви панами. От там вероятно дойде и проблема - всичките са само с някакви фабрични номера, продавачката нямаше представа кое се води Антично бяло.
Скрит текст:
Аз пък за беля за първи път ще използвам такава и не знам как точно изглежда, та в крайна сметка не можах да си купя. Много моля ако някой е запознат под какъв номер се подвизава търсената от мен панама да сподели Praynig (п.с. намирам се в Германия, ако има някакво значение, но номерата би трябвало да са еднакви, като на конците напр.)

Ако в крайна сметка не успея да се справя с този проблем, обмислям варианта да заменя панамата с такава с блестяща нишка, същия каунт. Чисто бялата според мен няма да дава добър контраст с роклята. Предпочитам оригинала, но... Дали ще е удачно за този гоблен? (снимката е взета от нета, надявам се собственичката й да не е против)

Цитат
Approximate DMC Equivalent: 3865

от тук  Peace

а тук има цяла табличка  Peace http://www.123stitch.com/cgi-perl/fabric/aida_fabric.pl

флаш, снеянето не е страшно Simple Smile ще стане по-фино и по-малък размер. но разгледай схемата  Peace
анхор имат много необмислени гоблени, половинки и четвъртинки бодчета на 16 или 18 ще ти вземат здравето, а контурен бод, когато трябва в едно квадратче да прекараш 3-4 бода и те да не се припокриват си е жива мъка  Blush

# 729
  • Варна
Мерси st. Dobri и честит рожден ден! bouquet
Ще я разгледам. И аз тези дни се чусех да този който довършвам, и той е Анхор ... та в него ших в квадратче по 2 3/4 бода, при това в цветове без никакъв контраст та ме беше яд, че изобщо ги правя. Или как се прави 3/4 бод на цвят който се шие полукръст ... . Предпочитам да шия френски възли, в предния ми гоблен бяха стотина. Crazy

# 730
  • Казанлък
Flash* , ако искаш ще ти изпратя моите остатъци на конци и оригиналната схема.

# 731
  • БЪЛГАРИЯ
            Гуде, честит рожден ден! Wink Решила съм, че си на 3. 01. и... това си е! Simple Smile Да си здрава, пък другото не толкова важно!

# 732
  • Варненска клюкарка
Момичета хубава 2016 година ви пожелавам, да сте живи и здрави и да продължавате да пълните тази тема с красота!

st. Dobri, малко със закъснение, но ти пожелавам  здраве и хубав късмет!
Скрит текст:

ПП Аз тези дни бързам с шиенето (когато остане внреме между яденето и спането tooth) за да успея да се класирам с етап, някъде на първите странички на новата тема  Grinning

# 733
  • Ямбол
st. Dobri и аз да не пропусна със закъснение де... Честит рожден ден  bouquet

Скрит текст:

# 734
  • sof
Мила St_Dobri, ЧРД! - не знам на какви патерици, ама поне толкова по-млада, че и повече приличаш! От сърце желая всичко най-хубаво! Понеже скоро си общувахме и ти пита, ето главата на нашта метачка, аз пък точно заради това общуване с тебе надникнах в този форум сега, иначе нямаше да им се пречкам:

http://zlatad2.snimka.bg/details/za-bg-mamma.751309.36431701

Използвам случая да поблагодаря отново на olenka63 за схемата!

Общи условия

Активация на акаунт