Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 638 197
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 1 020
Защитничките на емигрантите продължават да си упрекват наизуст,ей така за спорта.На ул.'Цар Симеон'' отдавна е имало араби,НО не толкова много както е последните 2год.

никога не е имало толкова араби по '' Цар Симеон'' -
имало е някакви , но сега има само араби , цели тумби ,
понякога минавам и съм единствената жена , докъдето видя , без да преувеличавам ,
то и българи няма като гледам ....
Не са араби, а са някакви други националности.  Confused Тези дни ми се наложи да мина и усещането да вървя там не беше никак приятно
Споделям написаното. След подобно преживяване преди около 2г вече не се чувствам толерантна, а по-скоро уплашена. Това са хора със съвсем различна култура и разбирания и изграждат собствена среда, в която аз не се чувствам добре. Не ми изглеждат като бежанци. Млади, здрави, нахални имигранти, за които почти нищо не се знае от нашите власти и това най-сериозно ме притеснява. Как ще интегрираме хора, за които не знаем от къде идват, с какви намерения, какво носят, какво правят тук...? Интегрираме ли ги като допускаме такава концентрация в центъра на София или по-скоро ние свикваме да заобикаляме мястото?

# 1 021
Може ли простичко да формулираш какво означава "смислена политика за прием на емигранти".

Ами мога, да
Сещам се за няколко неща, които  могат да се случат.
издаване на работни квоти (спрямо нуждите на икономиката), система за оценяване на качеството на емигранта ( тип точки, критерии); срочни договори,  тестове по езика, като условие за продължаване на договори, не незабавно събиране на семейства, а след например 5 години ( в случай че хората не са бежанци, разбира се); редовно платени данъци, ускорено екстрадиране при минимални нарушения на закона...искаш ли още ?

/За вас не знам ккакво ги правите, но живея в Италия и тук ги приемат, настаняват временно в убежища тип лагери и казарми, тези без документи трябва да бъдат екстрадирани теоретично, трудно се разбира кой от къде идва и дали е бедстващ или не, общо взето Италия досега във временни настанявания има 48 хиляди души, разпределени са из регионите/. После следва да учат език и да търсят работа.

Последна редакция: чт, 03 сеп 2015, 22:57 от 10 c`s

# 1 022
Египетски милиардер готов да купи гръцки остров за бежанците. Направо да си стискат ръцете с Меркел и на хаирлия да им е на бежанците. Не е ясно само от кой остров ще искат Гърция или Италия да се оттърват, ама то на харизан кон не се гледат зъбите Wink

.......
Сещам се за няколко неща, които  могат да се случат.
издаване на работни квоти (спрямо нуждите на икономиката), система за оценяване на качеството на емигранта ( тип точки, критерии); срочни договори,  тестове по езика, като условие за продължаване на договори, не незабавно събиране на семейства, а след например 5 години ( в случай че хората не са бежанци, разбира се); редовно платени данъци, ускорено екстрадиране при минимални нарушения на закона...искаш ли още мерки:)?

всичко това е твърде в дългосрочен вариант.

# 1 023
  • София

Ами мога, да
издаване на работни квоти (спрямо нуждите на икономиката), система за оценяване на качеството на емигранта ( тип точки, критерии); срочни договори,  тестове по езика, като условие за продължаване на договори, не незабавно събиране на семейства, а след например 5 години ( в случай че хората не са бежанци, разбира се); редовно платени данъци, ускорено екстрадиране при минимални нарушения на закона...искаш ли още мерки:)?

Искам, да. Къде ги екстрадираш точно?
И останалите неща, които са описани ми се струва че са валидни и в момента - за емигрантите.... само дето това уж не са емигранти, а бежанци.... уж. И какво правим с тях?

# 1 024
  • София
Защитничките на емигрантите продължават да си упрекват наизуст,ей така за спорта.На ул.'Цар Симеон'' отдавна е имало араби,НО не толкова много както е последните 2год.

никога не е имало толкова араби по '' Цар Симеон'' -
имало е някакви , но сега има само араби , цели тумби ,
понякога минавам и съм единствената жена , докъдето видя , без да преувеличавам ,
то и българи няма като гледам ....
Не са араби, а са някакви други националности.  Confused Тези дни ми се наложи да мина и усещането да вървя там не беше никак приятно
Споделям написаното. След подобно преживяване преди около 2г вече не се чувствам толерантна, а по-скоро уплашена. Това са хора със съвсем различна култура и разбирания и изграждат собствена среда, в която аз не се чувствам добре. Не ми изглеждат като бежанци. Млади, здрави, нахални имигранти, за които почти нищо не се знае от нашите власти и това най-сериозно ме притеснява. Как ще интегрираме хора, за които не знаем от къде идват, с какви намерения, какво носят, какво правят тук...? Интегрираме ли ги като допускаме такава концентрация в центъра на София или по-скоро ние свикваме да заобикаляме мястото?
Просто заобикаляме мястото, за жалост. Всичките ми познати от Сф отбягват въпросния район, който е с голяма концентрация на азиатски и африкански индивиди. Особено жените, всяка споделя същото..чувства се некомфортно и прочие. Това не е решение обаче, поне не адекватно такова.

В Капитал пише, че е имало акция и са хванали над 150 души без документи и паспорти там  ooooh!

# 1 025

Ами мога, да

Искам, да. Къде ги екстрадираш точно?
И останалите неща, които са описани ми се струва че са валидни и в момента - за емигрантите.... само дето това уж не са емигранти, а бежанци.... уж. И какво правим с тях?

Дръж се прилично, моля. Отговорих ти по-назад в редакция.

# 1 026
  • София
Кое ти се видя неприлично в държанието ми?
Ако има нещо нарушаващо правилата моля да докладваш на модератор и да вземат съответните мерки.
Благодаря за отговора в редакцията.

# 1 027
Golden Apple, защо ти се струва дългосрочно, това и още много в рамките на няколко месеца може да се въведе. Никак не ми е сложно. Дотогава, Европа си ги разпределя, настанява и обгрижва. Това е положението, няма как тези  хора да НЕ бъдат обгрижени, освен ако не сме готови да ни влизат по къщите. Същото е, като с тока на ромите. Ако им спрат тока, на следващтата нощ ще са със сопите вилнеещи и ще настъпи апокалипсис. Това е за съжаление цената за толкова голяма обществена пропаст.
На никой не му се иска, но го прави за да има мир.
Иначе политиците тутакси биха могли първо да приемат една резолюция на ООН и да заличат от лицето на земята и Асад и ИДИЛ, да установят временни контролни на ООН зони и да възстановяват тези зони така, че да Не идват хора от там.  Всичко останало в крайна сметка касае нещо като 500 хиляди души, което е нищо за мащаба на един континент.

# 1 028
"милите, изстрадали бежанци"! Видеото е от Suhl -  Германия, където един от тях скъсал страници от корана и започва меле, в което го гонят, къртейки и радиатори от стените и потрошават бежанския лагер. А от виковете им накрая, те побиват тръпки на ужас.

http://www.focus.de/politik/videos/mindestens-14-menschen-verlet … p;ts=201508291523
горките . Дали им подслон , храна , но те ще се избият в името на алаха

# 1 029
  • София
С други думи, както ние тук плащаме данъци, здравни осигуровки, ток, вода и т.н., за да има откъде да точат циганите, тъй като повечето не плащат нищо от изброеното, сега Европа ще трябва да дундурка милион бежанци. Суперррр  Heart Eyes

# 1 030
Само исках да допълня (последно), че съм чела, че въпросната идентификация на хора без документи е трудна, защото насреща няма много хора, които да владеят арабски, а в повечето от случаите се иска перфектен език и може да се усети кой откъде идва от хора, които владеят нюансите в езика. Така поне в началото (сега не знам, може би имат вече културни медиатори по-подготвени), много казват, че идва от Сирия, но  идват от Мароко и тн. Така че не е и лесно. От друга страна има хора, които са се облекли и са тръгали с децата  и са без документи. Трябва да признаем, че има ситуации, в които просто бягаш. Аз ако чуя че идват някакви главорези ще си плюя на петите без изобщо да мисля за паспорти.  Едва ли са чак толкова много, но документите определено са желателен, но не най-надежден начин а се идентифицира бежанец.

# 1 031
С други думи, както ние тук плащаме данъци, здравни осигуровки, ток, вода и т.н., за да има откъде да точат циганите, тъй като повечето не плащат нищо от изброеното, сега Европа ще трябва да дундурка милион бежанци. Суперррр  Heart Eyes

Да не преувеличаваме, не са милиони. Май нямат и 500 хиляди. И си ги дондурка поради политическа немощ, не е луд, който яде баницата. Има огромни арабски общности навред из Европа от които всички сме пропищели ( както вие от циганите), но аз не ги обвинявам тях. Обвинявам глупавия народ, имащ право да гласува, който все гласува да се похарчат едни пари и да се замете проблема под чержето.

И да не забравяме, че момента се активизираха всички мафии навред - от високи политически нива до някакви идиоти тираджии. Те печелят МНОГО пари от всичко това.

# 1 032
  • София
Всъщност не е само арабски, точно защото ''бежанците'' не са само от бедстваща Сирия, а и от Бангладеш, Пакистан, Афганистан, Судан, Сомалия, Еритрея.

В Мароко няма война, всеки тръгнал от там е чисто и просто нелегален емигрант  Wink

Вече се писа по-назад в темата, хубаво е да се четем. Германия миналата година е поела 173 000 бежанци, тази година официално очаква 800 000 бежанци.

# 1 033
Таис ме е изпреварила . Какви 500 000 , много, много повече се очакват .
Бъдете реалисти . Докато не се предприемат мерки , кои да влизат
положението ще стане апокалиптично .Те са милиони .

# 1 034
Малко информация, надявам се да е донякъде точна
http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2015/09/03/2603096_kol … havat_imigrantite
Сирийците се ползват с протекция. Има смисъл да си губят документите и да се представят за сирийци.

Общи условия

Активация на акаунт