Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 639 407
  • 50 159
  •   2
Отговори
# 1 530
  • MI
Скрит текст:

I.Hr, ами той Папата ги призова за това. Ако познаваше християнската религия всъщност нямаше да си учудена....
Моля не определяй какво познавам и какво не. Благодаря. Изказване на Папата не съм чула до момента, официално. Ако имаше такова щеше да се върти по телевизиите.

По коя, по българската?  hahaha Разсмя ме, честно.
Българска телевизия не гледам. Нямам, но ми е интересно как се представят нещата.
Папата бил призовал за милосърдие .... преди 3 години. Тогава положението не беше толкова стресиращо. Мисля. А как да разбирам този призив за милосърдие, защото едва ли ще допусне да му скандират техните си под прозорците. Милосърдие.... без уточнение в какво точно се изразява.

I.Hr., като ме цитираш цитирай изцяло.  Laughing Казах ти че призова да вземат в енориите бежанци. Чух го преди 10на дни, не преди 3 години. Това, което казва Нероли е вярно, но не се припокрива с това, което аз ти написах. При това тук проблемът не е от 20 дена, така че нормално е да се говори от мааалко по-отдавна. И вярваш или не, наистина постоянно говори за това църквата, дори се изпокараха с някои политици. Предполагам че не е излязло извън Италия като новина.

Нероли, къде се изгуби?   bouquet Каква карма? Че има тъпи политици е вярно, но определено хората са доста по-толерантни от това, което четеш тук. И на мен ми идват в повече някои изказвания...

# 1 531
  • Другата България
На мен ми се иска пак да попитам - как ще става "отсяването" кой къде да отиде?
По държави, по възраст, по образование?

# 1 532
На мен ми се иска пак да попитам - как ще става "отсяването" кой къде да отиде?
По държави, по възраст, по образование?
+1.
Но само времето ще покаже!
Аз пък чакам някой умен политик да каже,че когато приключи всичко,хората бежанци ще се върнат в страните си.
И съответно мнението на самите тях по този въпрос.

# 1 533
 nelig към теб беше само за източника ми на информация, т.е към това /  По коя, по българската?  hahaha  /. какъв е призива няма ка да знам, не го излъчиха по новините които гледам. Не съм крила къде гледам телевизия - още в началните страници пуснах линк към предаване на тема бежанците и поведението им. Та сочещите човечета малко не се връзват.

# 1 534
  • MI
Как как ще става отсяването?  newsm78 Нали си има критерии, проблемът сега е за колко веме успяват да проверят декларираното от теб вярно ли е. Ако задействат целия ЕС и съответно всички служби и посолства мисля че ще е малко по-лесно  Wink Националност е основното, разбира се. Само зони от които може да се иска убежище, всички други - аут.

# 1 535
  • MI
nelig към теб беше само за източника ми на информация, т.е към това /  По коя, по българската?  hahaha  /. какъв е призива няма ка да знам, не го излъчиха по новините които гледам. Не съм крила къде гледам телевизия - още в началните страници пуснах линк към предаване на тема бежанците и поведението им. Та сочещите човечета малко не се връзват.

ако си го приела като обида, не ми е била такава целта. Смеха ми беше за БГ ТВто. То си е смешно. Така че извинявай ако така си го приела. Просто този тип новини ги пропискат. Мир?   bouquet

# 1 536
Току що казаха че турците са върнали автобус с пакистанци. Колко обаче са се набутали преди да започнат да ги връщат.
Отсяването - трудна работа, Меркел открива 5 000 работни места за тази цел. Да видим колко ще успее. Аз смятам че тези с документи ще имат шанс, другите ще се отсяват.
Скрит текст:
нищо, всеки си казва мнението. Мен ме води страха, ти си по спокойна, от там идват различията.

# 1 537
  • Другата България
Как как ще става отсяването?  newsm78 Нали си има критерии, проблемът сега е за колко веме успяват да проверят декларираното от теб вярно ли е. Ако задействат целия ЕС и съответно всички служби и посолства мисля че ще е малко по-лесно  Wink Националност е основното, разбира се. Само зони от които може да се иска убежище, всички други - аут.
Те идват без документи,Нели. Как ще го установят?

И как например за Хасан от Сирия ще стане ясно къде ще се установи - тук, в Чехия, в Германия?
Всички са за Меркел, ама тя явно не е за всички, ще ги преразпределят, как ще се реши позиционирането на Хасан? Ами той не иска тук?

# 1 538
  • MI
Пакистанците са от тези в частта аут Simple Smile

Мери Ан, няма страна без регистър на гражданите. При желание се случва. Но когато е 18 месеца времето като сега от декларирането до потвърждаването/отричането не става...

# 1 539
А това,което излезе преди минути като новина как бихте го коментирали:

ЕС иска миграционни центрове и граничен контрол:

Министрите на външните работи на страните от ЕС са за създаване в трети страни на безопасни зони за бежанците и центрове за техния прием.
Това се казва в съвместна декларация на министрите, разпространена в Люксембург, където има неформална среща на външните министри на 28-те от ЕС, цитирана от ТАСС и БГНЕС.

Необходимо е да осигурим безопасност и да предоставим хуманитарна помощ колкото се може по-близо „до родината на мигрантите“, създавайки безопасни зони и първоначални центрове за прием на бежанците в трети страни за започване на процедура за искане на убежище, се подчертава в декларацията.

Европейската комисия и страните членки на ЕС трябва оперативно да учредят в приграничните страни на ЕС и по възможност в съседни балкански страни центрове по прием на мигрантите, за да бъдат те идентифицирани и регистрирани до разглеждане на заявленията за предоставяне на убежище.

Това "колкото се може по-близо"... Ми е много интересно!

# 1 540
  • MI

Министрите на външните работи на страните от ЕС са за създаване в трети страни на безопасни зони за бежанците и центрове за техния прием.
Това се казва в съвместна декларация на министрите, разпространена в Люксембург, където има неформална среща на външните министри на 28-те от ЕС, цитирана от ТАСС и БГНЕС.

Необходимо е да осигурим безопасност и да предоставим хуманитарна помощ колкото се може по-близо „до родината на мигрантите“, създавайки безопасни зони и първоначални центрове за прием на бежанците в трети страни за започване на процедура за искане на убежище, се подчертава в декларацията.

Европейската комисия и страните членки на ЕС трябва оперативно да учредят в приграничните страни на ЕС и по възможност в съседни балкански страни центрове по прием на мигрантите, за да бъдат те идентифицирани и регистрирани до разглеждане на заявленията за предоставяне на убежище.

Това не е нова идея за Италия. ПРосто сега й опря и на Германия ножа до кокала и се сети и тя... Идеята е да се направят центрове в северна Африка за да не се налага да тръгват с лодките и да измират в морето. Не ми се струва лоша идея....

# 1 541

Това не е нова идея за Италия. ПРосто сега й опря и на Германия ножа до кокала и се сети и тя... Идеята е да се направят центрове в северна Африка за да не се налага да тръгват с лодките и да измират в морето. Не ми се струва лоша идея....

А ...защото на мен "съседни балкански страни" не ми звучи като Северна Африка,но....може.

# 1 542
Това го предрекох преди няколко страници. Ще ги шитнат на бедните страни евентуално срещу някой и друг заем и от там ще ги селекционират кой къде ще иде. Докато обаче ги регистрират и проучат ще наложат някакъв относителен мир в държавите им и ще ги отпратят. Не е много лош сценарии, освен за тези които ще съжителстват с тях. България е в сметките според мен, Турция и Гърция също са ¨печеливши¨

# 1 543
България и Гърция как точно се връзват с понятието трети страни, като то означава страни извън ЕС?

# 1 544
Те идват без документи,Нели. Как ще го установят?

Ще го поразпитат по начин, по който в немската полиция, в австрийската полиция, а и в която и да е друга (включително и нашата) умеят. Ако пак не си каже го пишат от където решат и го връщат.
Така прогнозирам аз.
Вие сигурно си мислите, че Европейците НЕ могат да играят мръсно ли... Mr. Green

Не е много лош сценарии, освен за тези които ще съжителстват с тях. България е в сметките според мен, Турция и Гърция също са ¨печеливши¨
Гърция, Италия ще се хвърлят в хаос, ако почнат масово да им връщат бежанци.
А ако това е целта, всъщност-тези страни да бъдат в хаос.... newsm78  Но не вярвам.

С този "режисиран" според мен наплив на тълпите се подготвя почвата за масовите депортации..

Общи условия

Активация на акаунт