Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 638 192
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 915
Говориха сутринта за новия план от дванайсет точки на CDU, между които няма кеш и ще има по-бърз достъп до работа. Последното е особено важно, защото няма по-лошо от скучаещи мъжки тълпи.

Аз катo Герри вярвам в немската машина и знам, че нещата ще се нагласят. И въобще най-добре всичките тези социални пакети да се премахнат или поне затегнат малко. При нас в Австрия такава пара за бежанци няма. Имам приятелка социална работничка, занимава се малка част с това, няма такова нещо. Съвсем сигурна съм.

ПП Ето я позицията на Arbeiterkammer. За тези пари става дума. Да, бежанците не плащат за лекарства, за храна в градината, за музеи и някои образователни курсове, а може би им се бута някое евро за жилищните такси, но това е. Пак им е зле, ако не си идват с богатствата.

Последна редакция: чт, 03 сеп 2015, 17:34 от Ли Лу

# 916
  • София
Гледахте ли сега Божидар Димитров? КАЗА , че повечето са млади мъже, и вместо да се бият за родината си, идват тук. Б. Димитров заяви, ако искат да остават да целуват кръста, т.е. да стават християни.
Тия изобщо не бягат от война, а за лек и безгрижен живот на помощи.
Освен това нещата се случват изведнъж. Война там има от 4 г., сега ли се решиха да бягат?
И какво, сега Европа трябва да ги издържа?!

Според 3-4 милосърдни съфорумки - Да!. Останалите явно сме със зли души  Flutter

Ли Лу, а как ще коментираш действията на немското правителство? На мен това ми мяза на безумство, а не на разумни, премерени мерки  Stop

В момента Германия е поела един особен път в миграционната политика и приема почти всеки, който пристигне на територията й. Политиците в страната се надпреварват с предложенията си за даване на гражданство и интеграция, без дори да се запитат дали някой изобщо има право да претендира за убежище. Това го няма никъде другаде по света.

http://www.dw.com/bg/%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%BD%D0%B5-%D0%B … %D0%B0/a-18680729

# 917
  • MI
Я, и в Германия го имало същото, пробойна в немската машина ли усещам?

http://www.dw.com/bg/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D1%81%D0%B5-%D0%BF%D0%B … %D0%B8/a-18689857

Чак да не повярва човек, същата схема в тази честна и организирана държава. Ама абсолютно същата и прилагана от чисти немци.  hahaha Аз като ви казвах че това си е манна небесна за всички мафии и нечестни хора вие не та не, абсурд, само на юг (и евентуално на Балканите, щото са на север) може да се случи....

# 918
  • Mediterraneo
При нас в Австрия такава пара за бежанци няма. Имам приятелка социална работничка, занимава се малка част с това, няма такова нещо. Съвсем сигурна съм.

Дори бедна държава като България има и отпуска пари за бежанците. За издръжка, не кеш. А Австрия не?!

# 919
Ами, Таис, аз не съм политолог, никаква представа нямам, честно. Един обикновен счетоводител с мъничко преводачески качества съм.  Simple Smile Според мен никой от нас обикновените хора няма и да се докосне до висшия план. Четем, мислим, прогнозираме, но на базата на общодостъпна информация.

Пуснах официален документ за парите, които Австрия дава.  Peace
The UN Regugee Agency

# 920
Бумър Swift-Kloss, не скачай чак толкова. Районът си е неприятен от край време и не бих се разхождала там.

# 921
Ул. Симеон и уличките около Женския пазар в София са пълни с араби, дали пребивават нелегално тук, не се знае. На групички от по 10-15-20 души, само мъже. Понякога ми се налага да минавам от там с колата и мога да кажа, че гледката не е никак приятна. Пеша не бих минала от там.

Откакто се помня там има араби и арабски магазини, смятай поне от четвърт век насам.

# 922
чак сега виждам тази наболяла тема, извинявам се, но нямам време да я чета цялата, че тя станала сума ти страници.
Много, много наболял проблем е и тук в Берлин. Хората се принуждават да си напускат жилищата или ги отдават под наем, ако имат късмета, да живеят в квартал или улица от квартала, населен вече с бежанци. Тези хора нямат интегриране, разберете го  ooooh! Само се плодят, чакат на системата да ги издържа, осират всичко буквално( без извинение). Посетете парк или детска площадка след тях и ще видите за какво става дума просто. Улиците, обитавани от тях са осрани навсякъде. Не могат да им смогнат на чистене. Кошчетата стоят празни, но по земята пълно с болкуци. Като започнеш от насрани памерси, та до дамски превръзки  Sick  Не знам Меркел, защо продължава да тръби да им се помага и да ги прибира. До колкото знам повечето немци са много против това нейно решение, но кой ги пита  Tired

# 923
  • Куциндрел
Бумър, моят шеф е арабин. Мил, възпитан, учтив повече даже и от колегите ми българи. Много си го обичам, страхотен шеф е. Живее от години в България, женен е за българка, имат дете. Дава работа на мен и на още доста хора, пази ни, защитава ни, помага ни с личните ни проблеми.
Но не мога да го сравня с тези араби от унгарската граница.
Така, че нищо чудно твоите познати също да са различни от тези с Алах Ахбар. Tired
В момента ситуацията не е да спасяваме нещастните хора от войната, а да приемем кой ли не от къде ли не, стига само да е опънал лозунга Аллах.

П.П. Нямам нищо против мюсюлманите, имала съм съученици турци, колега турчин, имам позната помакиня. Уважавам религията им, даже ми е интересно да ми разказват за нея. Мюсюлманите, които познавам, са страхотни хора, нито те нито аз се гледаме с "религиозно око".
В момента мигрантите гледат на европейците като раи, поне повечето, де. Whistling

# 924
  • София
чак сега виждам тази наболяла тема, извинявам се, но нямам време да я чета цялата, че тя станала сума ти страници.
Много, много наболял проблем е и тук в Берлин. Хората се принуждават да си напускат жилищата или ги отдават под наем, ако имат късмета, да живеят в квартал или улица от квартала, населен вече с бежанци. Тези хора нямат интегриране, разберете го  ooooh! Само се плодят, чакат на системата да ги издържа, осират всичко буквално( без извинение). Посетете парк или детска площадка след тях и ще видите за какво става дума просто. Улиците, обитавани от тях са осрани навсякъде. Не могат да им смогнат на чистене. Кошчетата стоят празни, но по земята пълно с болкуци. Като започнеш от насрани памерси, та до дамски превръзки  Sick  Не знам Меркел, защо продължава да тръби да им се помага и да ги прибира. До колкото знам повечето немци са много против това нейно решение, но кой ги пита  Tired

Приятелите ни, които живеят в Германия казват същото. Тъжното е, че постове като твоя ще бъдат удобно прескочени от Чек, Бумър и компания, които отказват да приемат, че нещо подобно е възможно. То просто не им се връзва на светлото мултикултурно бъдеще  Tired

Припомнете ми, моля, как наричаме тези режими, при които народът е буква безгласна, а ''онези отгоре'' са свободни да налагат всякакви решения  Thinking

# 925

В момента мигрантите гледат на европейците като раи, поне повечето, де. Whistling

Ама откъде го знаете това, та го твърдите и с такава сигурност... Не мисля, че е вярно. Познавам една, дето от години работи със сирийски бежанци, даже щеше да осиновява сирийче, осинови ли, не знам. От нея знам доста неща от първа ръка - хора като хора. Повечето гледат на нас със страх и опасения, голяма част да не кажа всичките имат загинали близки.

Очевидно има и хиляди озвелери идиоти, обаче ако има етнос или националност, на които неконтролирана тълпа млади мъже да не са озверели идиоти, аз, поне, не го знам.

# 926
  • Куциндрел

Ама откъде го знаете това, та го твърдите и с такава сигурност... Не мисля, че е вярно. Познавам една, дето от години работи със сирийски бежанци, даже щеше да осиновява сирийче, осинови ли, не знам. От нея знам доста неща от първа ръка - хора като хора. Повечето гледат на нас със страх и опасения, голяма част да не кажа всичките имат загинали близки.

Очевидно има и идиоти, обаче ако има етнос или националност, на които неконтролирана тълпа млади мъже да не са идиоти, аз, поне, не го знам.
Ох, нали вече поне 38218 пътЯ разграничихме бежанците от паплачта, която иска да се набута в Европата покрай тях.

# 927
  Как ще сме ги разграничили, като немците още не могат да ги разграничат Laughing

# 928
  • София
 Как ще сме ги разграничили, като немците още не могат да ги разграничат Laughing

И затова взимат всички, за секи случай  Wink

Ирис, какво мислиш за ситуацията в Берлин, описана от Евана? Ето, тя е там, и мнението й хич не е розовко. Същото свинство гледах и аз, по окупираните от ''бежанци'' гръцки острови. Тотално свинство  Sick

# 929
  • Куциндрел
  Как ще сме я разграничили, като немците още не могат да ги разграничат Laughing
Ти нали се сещаш, че трябва да докажат, че Муса не е от Сирия, ами е от Пакистан, примерно?!?
Разграничават я те, ама минава време докато върнат не-бежанците у дОма, щото следват закона. До тогава Муса стои и щипва от социалната немска система евро.
В България също е така. Трябва да се докаже, а не само да се предполага.
Вече не знам за кой път се коментира по медиите, че влизат заедно с бежанците какви ли не.

Общи условия

Активация на акаунт