Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 637 374
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 1 155
# 1 156

Таис, Иранците страдат от десетилетия от наложения им изкуствено религиозен режим. Аз имам приятели, които "тайно" са ми показвали снимки от купони. Такъв е бил живота и в Афганистан преди да влязат руснаците, а после и американците. В Сирия и Ливан също.

Последна редакция: пт, 04 сеп 2015, 14:30 от Tatti

# 1 157
  • MI

Ааа, сега пък Турция не им харесвала, Нели..ми дай този милион бежанци, които все още са там, направо да отидем и да си ги приберем. Да минем и през Ливан, щото и там има към милион палестинци и сирийци, а доколкото съм чела и там условията са кофти. В Чад също има бежански лагери, пълни са с бегълци от Судан и Сомалия. Да вземем и тях и да се свършва драмата  Stop

Че той Камерън точно това е предложил да направят  Laughing Няма да прибира от Европа, а директно от лагерите. Така че има резон в предложението ти.

B & C, като правят проблеми да ги върнат в Босна. На 2 крачки е и няма война. И вината чия е ли отричаш? По повод на годишнината от Сребреница имаше доста материали за тези които като мен не са били достатъчно големи за да осъзнаят по това време...

# 1 158
  • София
Даун, със сигурност знам доста повече от теб за Иран  Wink Баща ми ходеше редовно там, имали сме приятели иранци, а една от най-добрите ми приятелки е израснала в страната. Следя много внимателно ситуацията в Иран, от години, пиша си с някои иранци във фейса, покрай My stealthy freedom.

Иранската младеж, според изследванията, е най-малко религиозна и най-добре разположена към Европа и Америка, към Запада като цяло. Масово са добре образовани и не понасят фанатизма..не понасят и арабите, бтв  Wink

Предстоят промени там и съм сигурна, че постепенно аятолахът и брадатковците ще бъдат принудени да отстъпят.

# 1 159
  • MI

Мери Ан, аз го четох в тукашната преса. Пак не ми изглежда честно и това е  Laughing В смисъл, ние като сме външна граница да си гледаме работата, тях какво им пука. Не го е казал директно но се подразбира. Ясно е че Германия няма да вземе всички, останалите остават за тези неизброените, външни граници на съюза (те скоро няма да са, все пак са страни кандидати за членство съседите им, не е като да е урция или морето...)

# 1 160
Даун, със сигурност знам доста повече от теб за Иран  Wink Баща ми ходеше редовно там, имали сме приятели иранци, а една от най-добрите ми приятелки е израснала в страната. Следя много внимателно ситуацията в Иран, от години, пиша си с някои иранци във фейса, покрай My stealthy freedom.

Иранската младеж, според изследванията, е най-малко религиозна и най-добре разположена към Европа и Америка, към Запада като цяло. Масово са добре образовани и не понасят фанатизма..не понасят и арабите, бтв  Wink

Предстоят промени там и съм сигурна, че постепенно аятолахът и брадатковците ще бъдат принудени да отстъпят.

И как точно е "със сигурност"? Ти откъде знаеш аз колко знам за Иран и колко съм живяла там????

А по повод на религозността им не казвам нищо различно.

# 1 161
B & C, като правят проблеми да ги върнат в Босна. На 2 крачки е и няма война. И вината чия е ли отричаш? По повод на годишнината от Сребреница имаше доста материали за тези които като мен не са били достатъчно големи за да осъзнаят по това време...
Не е толкова лесно.
И Германците искат да се отърват от турците но не могат.
Най проблемните са в Сирия и сигурно не са живи, но техните семейства са в западна Европа и не се знае кога и колко още души ще завлекат или довлекат от Сирия.
Ако така продължава, днес войната е в Сирия, а утре ще дойде и при нас.

# 1 162
  • София
Даун, със сигурност знам доста повече от теб за Иран  Wink Баща ми ходеше редовно там, имали сме приятели иранци, а една от най-добрите ми приятелки е израснала в страната. Следя много внимателно ситуацията в Иран, от години, пиша си с някои иранци във фейса, покрай My stealthy freedom.

Иранската младеж, според изследванията, е най-малко религиозна и най-добре разположена към Европа и Америка, към Запада като цяло. Масово са добре образовани и не понасят фанатизма..не понасят и арабите, бтв  Wink

И как точно е "със сигурност"? Ти откъде знаеш аз колко знам за Иран и колко съм живяла там????

Я по-спокойно, ако обичаш. Не си писала никога, че си живяла в Иран - все щях да го запомня, при условие, че аз самата съм израснала в съседен Ирак, плюс по-кратък период в Кувейт и Сирия.

Пишеш, че твои приятели са ти показвали снимки от купони - с това ли ти се изчерпва инфото за страната и живота там  Stop Да, те все още имат т.нар. религиозна полиция (която обаче не е толкова напориста както преди 20 години), жените са длъжни по закон да си покриват косите (няма искам-не искам), но нещата се променят, бавно, но постепенно. Младите хора съставляват значителна част от населението, мнозина са образовани и нерелигиозни, и не искат брадатковците да им управляват живота. Аз лично им се възхищавам.

# 1 163

Я по-спокойно, ако обичаш. Не си писала никога, че си живяла в Иран - все щях да го запомня, при условие, че аз самата съм израснала в съседен Ирак, плюс по-кратък период в Кувейт и Сирия.

Пишеш, че твои приятели са ти показвали снимки от купони - с това ли ти се изчерпва инфото за страната и живота там  Stop Да, те все още имат т.нар. религиозна полиция (която обаче не е толкова напориста както преди 20 години), жените са длъжни по закон да си покриват косите (няма искам-не искам), но нещата се променят, бавно, но постепенно. Младите хора съставляват значителна част от населението, мнозина са образовани и нерелигиозни, и не искат брадатковците да им управляват живота. Аз лично им се възхищавам.

Ами приеми, че не всичко съм писала Simple Smile. Аз съм била там след "реформата" за съжаление.

# 1 164
  • MI

Не е толкова лесно.
И Германците искат да се отърват от турците но не могат.
Най проблемните са в Сирия и сигурно не са живи, но техните семейства са в западна Европа и не се знае кога и колко още души ще завлекат или довлекат от Сирия.
Ако така продължава, днес войната е в Сирия, а утре ще дойде и при нас.

Много са ми интересни като започнат ама то не е лесно. Нали затова има спец. служби? Мисля че тук промениха закона и сега щом си отишъл си седиш там или те затварят. Имаше някаква такава хем натурална си италианка ноконверитрана, пробва да изтегли майка си и баща си и ги задържаха преди да успеят да заминат. Не е толкова трудно, стуга да си вършат работата службите и законодателя да им даде възможност, разбира се. Не може да проповядваш омраза и насилие в рамките на европейска държава, да заплашваш и да стоят да те гледат в очите и да ти казват милото, горкото...

# 1 165
Бащата на детето е живял 3 години в Турция след като избягват от войната, Нели. Чак след тези 3 години решава да си качи двете малки деца и жена си на нелегалната лодка, за да отиде в държава, която официално е отхвърлила молбата му. Въпросните две деца и жена загиват именно по време на пътуването с лодка, която се преобръща - а не в Кобани.

И тъй като на канадските власти сега им е много гузно, вчера му предложиха статут, който той отказа. Ще се връща обратно в Сирия, доколкото разбрах.

Не изкривявай информацията, ако обичаш. Лесно е да разпространяваме снимка на удавено момче, но е хубаво да прочетем как се е стигнало до там, а не да реагираме първосигнално. Ако въпросният баща си беше налягал парцалите в Турция, нямаше да има 3 жертви. Лично за мен е престъпник и заслужава съд. За двете дечица и майката ми е жал..но не и за него. Въпреки че медиите успешно го превърнаха в звизда.
Именно. Три години са живели в бежански лагер в Турция, а като гледам какви отчайващи места са бежанските лагери това ми се струва адски много време. Ако бях на мястото на хората там и имах възможност щях да гледам възможно най-бързо да изкарам детето си оттам. А те са останали три години!

Чета за бежанците в Ливан, за бежанците в Турция. Глад и мизерия. Никаква възможност за работа, само жалки подаяния. Много ясно, че всеки който намери от някъде пари ще иска да се махне възможно най-бързо. И вие щяхте да искате на мястото на тези хора.

# 1 166
Бащата на детето е живял 3 години в Турция след като избягват от войната, Нели. Чак след тези 3 години решава да си качи двете малки деца и жена си на нелегалната лодка, за да отиде в държава, която официално е отхвърлила молбата му. Въпросните две деца и жена загиват именно по време на пътуването с лодка, която се преобръща - а не в Кобани.

И тъй като на канадските власти сега им е много гузно, вчера му предложиха статут, който той отказа. Ще се връща обратно в Сирия, доколкото разбрах.

Не изкривявай информацията, ако обичаш. Лесно е да разпространяваме снимка на удавено момче, но е хубаво да прочетем как се е стигнало до там, а не да реагираме първосигнално. Ако въпросният баща си беше налягал парцалите в Турция, нямаше да има 3 жертви. Лично за мен е престъпник и заслужава съд. За двете дечица и майката ми е жал..но не и за него. Въпреки че медиите успешно го превърнаха в звизда.
Именно. Три години са живели в бежански лагер в Турция, а като гледам какви отчайващи места са бежанските лагери това ми се струва адски много време. Ако бях на мястото на хората там и имах възможност щях да гледам възможно най-бързо да изкарам детето си оттам. А те са останали три години!

Чета за бежанците в Ливан, за бежанците в Турция. Глад и мизерия. Никаква възможност за работа, само жалки подаяния. Много ясно, че всеки който намери от някъде пари ще иска да се махне възможно най-бързо. И вие щяхте да искате на мястото на тези хора.

Жаве, няма как да го обясниш. Бежанските лагери са си затвор. Тук има документирани случаи на опити за самоубийства на 6-8 годишни деца, пристигнали преди поне 4 години.

# 1 167
  • Куциндрел
Добре, не може в бежански лагер, не може в страната с войната. Какво предлагате?

# 1 168
Добре, не може в бежански лагер, не може в страната с войната. Какво предлагате?
Ами то затова е хуманитарна катастрофа! Нещо, което не се случва всеки ден. Човешка трагедия, засягаща огромни райони. Какви решения мога да предложа аз? Решенията трябва да са комплексни, мащабни, за такава извънредна ситуация!

Тези идиоти взривили Палмира! На мен сърцето ми се къса за Палмира! Все едно някой да отиде да взриви Акропола! Не си поплюват, не е майтап работата. Трябват активни политици на Великите сили, енергични мерки...де да знам и аз! Всичко е много плашещо!

# 1 169
  • София
Ми тогава международната общност да натиска Турция и Ливан, за да си оправят лагерите, Жаве. Да вземе да натисне и супер богатите петролни държави като Катар, Саудитска и прочие, за да приемат и те бежанци.

М/у другото точно от тази сутрин гледам из фейса масово се въртят постове и статии, някои на араби, други на европейци, които задават резонния въпрос: Защо т.нар. Gulf states не приемат бежанци, а ги отпращат към Европа? Въпросните държави са едни от най-богатите в света, освен това са с 99% ислямско население..не мислите ли, че едно сирийско семейство ще се приспособи доста по-бързо към живота в Саудитска, отколкото в Швеция  Thinking

Ноо, на тях просто не им изнася. Дават пари за лагерите, но не искат братя-бежанци на територията си. Нищо, че според Корана и Пророка милосърдието, особено към единоверци, е най-най-висшето благо  Wink

Общи условия

Активация на акаунт