Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 635 920
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 1 410
  • До хладилника, който обичам
Гнилия капитализъм ли?

# 1 411
Гнилия капитализъм ли?
Не позна. Опитай пак.
Знам че е трудно да се мисли...

Но ще дам жокер за правещите се на неразбрали.

В комунизма хората работят според възможностите си, а получават според нуждите си. Тоест-ти бачкаш от сутрин до мрак защото са ти такива възможностите, а някой друг, създал 20 броя деца и не смятащ да прави нищо повече, само получава, защото са му големи нуждите.
ТОВА звучи ли ви познато?
 Но има и нещо ново в новата демагогия. Една нация мете, чисти, работи и организира. Друга решава, че не е в състояние да си помете у тях, трудно и е да мете, гадно е  и болезнено и затова решава да събере куфарите и да отида там, където някой друг е почистил и организирал държавата . Отива там с цел да ползва благата от труда на друг...

Това последното важи и за нас българите. Вместо да си пометем и почистим, ние събираме куфарите си и отиваме в чуждата къща на готово. Поради тази причина не сме по-различни от сомалийците, еритрейците и всички мигранти, които маршируват в момента от Унгария към Германия...

Последна редакция: сб, 05 сеп 2015, 02:43 от Герри

# 1 412
Това вече звучи по-сериозно:

Италия, Франция и Германия настояха Европа да репатрира повече имигранти, които не покриват критериите за предоставяне на убежище и да подобри контрола на външните си граници, предаде "Ройтерс".

В писмо до върховния представител по въпросите за външната политика и сигурността Федерика Могерини, трите правителства призоваха за нови правила, които да елиминират различията в националните политики, които предизвикаха сериозно разделение между държавите членки.

"Една по-ефективна система за предоставяне на убежище върви ръка за ръка с по-ефективна система за репатриране на нелегалните имигранти", се казва в писмото.

Имигрантите, които идват в Европа, само за да търсят работни места, не следва да получават убежище и трябва да бъдат връщани обратно според европейските правила. Само една трета от тях обаче реално са репатрирани, според оценки на Европейската комисия.

Трите държави също така призовават за европейско съгласие по отношение за списъка с държави, които се смятат за безопасни, и чиито граждани имат по-ограничени права да искат убежище. Това би ускорило репатрирането и би освободило време и ресурси за обработване на легитимните искания за международна закрила.

Третото предложение е да се създаде "интегрирана система за управление на границите", която ще помогне да се идентифицират и регистрират имигрантите, както и да се снемат пръстовите им отпечатъци.

Очаква се през следващата седмица Европейската комисия да предостави повече средства и екипи на агенцията за защита на границите Фронтекс, както и да предложи общ европейски списък с безопасни страни.

# 1 413
Според мен тревожното в настоящата криза не е потенциалното ислямизиране на Европа, много по-притеснително е поведението на самия Европейски съюз. Той се покзава, уви за пореден път, слаб, разединен, правилата не се спазват, договорите се пренебрегват, няма единна политика, защото няма единно мнение, защото просто няма единство. Според мен непосредствената опастност е от разпадане на ЕС. И в кризата с Гърция се усещаше този разнобой, но сега почва да сработва инстинкта за самосъхранение на отделните държави. Просто в един момент някой ще излезе и ще повлече крак. Така или иначе, в този си вид ЕС няма да се запази.

А за огради и депортации е вече късно. Хората са прекалено много и ще изисква огромни средства. Депортирането е доста скъпо нещо, не е като да ги пратиш по пощата. А и къде би могъл да изсипеш 20-30 хиляди души без документи? В Сирия? В Турция? Кой ще ги вземе? Тия работи (оградите и депортациите) работят само ако са на място от самото начало - те са превенция. Заявяваш, че не приемаш никой и...никой не идва. А не да обявиш, че ще приемеш всеки и като ти станат много идващите - пускаш кепенците. Не става така.

Аз друго се чудя  newsm78 Режими като на Саддам и Кадафи ги свалиха, но ИДИЛ не могат? Кадафи и Асад бяха обявени за диктатори, а в Северна Корея дерибейства трето поколение социопати. Ако аз си сваля някое филмче да гледам ще ми потропат на вратата и ще ме закопчаят, но ИДИЛ си продава петрол и си върти далавери необезпокояван. Що така?

Защото са рожба на САЩ, засега те воюват вместо американците в Близкия изток и Северна Африка.  А американците изчакват подходящ момент, за да ударят Русия - единствената независима страна с много ресурси. Биха ударили сами Сирия, но руснаците са вече там и ги е страх от тях. Mr. Green И с право.

Аз не разбирам Путин какво чака и защо не ги унищожи тези, които в последния един век разпалват войни. Thinking Нито "Лузитания" ги засягаше пряко, защото корабът е бил британски  и наистина е превозвал тайно боеприпаси, нито Япония ги е подкокоросала, а те са и наложили петролно ембарго, а Япония отговаря с Пърл Харбър............. Нямаха работа в Афганистан, но нали отнякъде трябваше да унищожат Съветския съюз...............

Остава да чакаме избухването на Йелоустоун значи. Поне ще ги избие бързо, с  всичкия този отровен газ ще измрат за пет минути във всеки град. И да, няма да пророня и една сълза за американците.

# 1 414

Аз не разбирам Путин какво чака и защо не ги унищожи тези, които в последния един век разпалват войни. Thinking

Полинче. Ще ти кажа нещо, което няма да разбереш. Нас Русия ни "освободи" веднъж. После, понеже не ни хареса освобождението им и се оказахме неблагодарни ,се наложи да ни "освободи" втори път.
Не се надявай, обаче, да ни "освободи" трети път.

Няма да ни огрее. Така че свиквай... Mr. Green

# 1 415
Отдавна забелязвам много агресия у нашенките живеещи отвъд океана.Все ни упрекват в нетолерантност и какви ли не злини,но когато стане време децата им да тръгнат на училище търсят ''добри'' у-ща далеч от цветните,мултикултурни и пр.ценности. Mr. GreenМисля си,че често ни критикувате само,защото вие сте емигранти и не вие е лесно да се съобразявате с много различни ''култури''.Затова си го изкарвате на още незасегнатата ви родина и спокойно изказващите се българи.Знаем в чужбина това е недопустимо.Харесваш,не харесваш-мълчиш!Наша сънародничка от щатите се оплакваше тук от индийците,за нея си били цигани.Ника и ще спестя за сега.
За семейството на удавеното дете се писа,че Канада им е ОТказала убежище.Този факт удобно се премълчава ,но снимката се копира и развява по цял свят.Бащата все пак ги товари  и тръгва.Не знам с лодката до Канада ли е мислел да пътува?Едва ли.100% към Зап.Европа.
Мисля,че Орбан действа адекватно.Не си спомням къде четох,че в най-добрият случай потока емигранти ще спре през 2050год.То и преди 2год. в този форум се подиграваха на страховете,че икон.емигранти и терористи прииждат и ще стане страшно,но вече е факт.Продължавам да се изумявам от действията на клетите ''бежанци''.В Унгария им раздават храна и вода,а те я хвърлят демонстративно.Нищо добро не съм очаквала от тези хора,но те надминаха себе си.Не изпитвам никакво съжаление към тях.
Татяна имам гости от провинция Хесен,умишлено няма да спомена града.Германци са.Добри,заможни хора на средна възраст.Не са расисти.Мислят да купуват имот в др.страна и да се преместят.Идват им в повече толкова мулти''културни''.

От Франкфурт на Майн ли са? Зле ли е в Хесен? Confused
Горките германци, съчувствам им, така става, като търпят дъщерята на този......... не се правете на луди, навсякъде си го пише, и физическа прилика си има, не ще да е случайна, а по - скоро генетична!  Ако САЩ я държат с нещо, то е с точно това.

Така става, като САЩ  даде убежище на нацисти и укри много от тях, като Вернер фон Браун....... Наследниците му още живеят там но под друга фамилия.

Гузна? Не вярвам. Същинска дъщеря на баща си е, кой мандат кара - трети?  Няма намерение да напуска властта. Не и вярвам грам. За пред хората играе театър.

# 1 416

Така става, като САЩ  даде убежище на нацисти и укри много от тях, като Вернер фон Браун.......

Той кога е бил нацист???? И от кого се е крил???
Ето от Уйки:

"След края на войната работи в САЩ като технически съветник към ракетната програма на САЩ. През 1950 г. е прехвърлен в Хънтсвил Алабама, където 10 години оглавява Редстоунската ракетна програма. Фон Браун е натурализиран като американски гражданин през 1955 г. През 1960 година става директор по разработката на операциите в центъра на НАСА - „Д. Маршал“ в Хънтсвил, Алабама.

Той отговаря за разработката на Сатурн V — ракетата, използвана в програмата Аполо за пилотиран полет до Луната.[1] Много учени в НАСА признават, че той е истинският създател на Американската космическа програма."

Полинче-щом САЩ са го укрили, значи някой го е търсил. А ако някой го е търсил, то  лесно е можел да го намери, защото човека е бил шеф на НАСА...и се е занимавал да конструира ракетата до Луната-сигурно за да се крие там от антифашистите... hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha

Последна редакция: сб, 05 сеп 2015, 02:47 от Герри

# 1 417

Аз не разбирам Путин какво чака и защо не ги унищожи тези, които в последния един век разпалват войни. Thinking

Полинче. Ще ти кажа нещо, което няма да разбереш. Нас Русия ни "освободи" веднъж. После, понеже не ни хареса освобождението им и се оказахме неблагодарни ,се наложи да ни "освободи" втори път.
Не се надявай, обаче, да ни "освободи" трети път.

Няма да ни огрее. Така че свиквай... Mr. Green

Ще видим. Повече предпочитам да вярвам на баба Ванга, отколкото на  предателка като теб.  Не можеш да пренапишеш историята, няма да успееш. Не знам колко ти плащат НПО - тата, но си жалка.

Ще ти кажа нещо. Може и да не го вярваш, твой проблем. Прераждане съществува. Живяла съм преди,  в подобие на демокрация. Не докачах свободата,  не успях да бъда щастлива, но толкова, колкото ми даде страна като България в годините на социализма и при управлението на Станишев, никоя друга страна не може да ми ги даде! Отърсих се от американската пропаганда и илюзиите.  Сега се усмихвам на себе си и тогавашния си детински наивитет към америка и мечти за Холивуд.  Днес вече не е така.
Ти си осмисляш жалкото съществуване във форума, а моето го осмисля една отдавна сбъднала се мечта, това да виждам колко хора са повлияни от изписаните страници с човещина, доброта, мечти...........вече толкова време!

Ти си ръмжи срещу различните и бажанците. Аз им съчувствам. Да, вероятно влизат и терористи.  Но и преди имаше терористи, а никой не врякаше, когато стана атентата в Мадрид, нали?

Не спори с мен, не си ми на нивото. Не можеш да ме убедиш, че Америка е бяла и добра. И социалистическите ми възгледи не са ми втълпени от родителите,  аз сама ги придобих, виждайки какъв е живота от другата страна на Европа.

Засрами се малко как ми говориш, защото  видях отблизо до какво доведе екстремизма.

# 1 418

Така става, като САЩ  даде убежище на нацисти и укри много от тях, като Вернер фон Браун.......

Той кога е бил нацист???? И от кого се е крил???
Ето от Уйки:

"След края на войната работи в САЩ като технически съветник към ракетната програма на САЩ. През 1950 г. е прехвърлен в Хънтсвил Алабама, където 10 години оглавява Редстоунската ракетна програма. Фон Браун е натурализиран като американски гражданин през 1955 г. През 1960 година става директор по разработката на операциите в центъра на НАСА - „Д. Маршал“ в Хънтсвил, Алабама.

Той отговаря за разработката на Сатурн V — ракетата, използвана в програмата Аполо за пилотиран полет до Луната.[1] Много учени в НАСА признават, че той е истинският създател на Американската космическа програма."

Полинче-щом САЩ са го укрили, значи някой го е търсил. А ако някой го е търсил, то  лесно е можел да го намери, защото човека е бил шеф на НАСА...и се е занимавал да конструира ракетата до Луната-сигурно за да се крие там от антифашистите... hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha

Забравяш обаче, че той е умника зад оръжията ФАУ, избили стотици хиляди невинни в Лондон. Та, не са го търсили само руснаците.  Wink

Ако обичаш, не премълчавай някои факти.  И кацането до Луната никакво постижение не е. Басирам се, че след някое и друго десетилетие ще разберем защо  Русия тогава не е изстерясала, че не са били първи на Луната. Аз вече знам отговора. Wink

# 1 419

Забравяш обаче, че той е умника зад оръжията ФАУ, избили стотици хиляди невинни в Лондон. Та, не са го търсили само руснаците.  Wink

Според мен след като са го търсили е било много лесно да го намерят. Адресът му в Алабама е бил достъпен даже за най-тъпите , които вчера са се научили да четат.
Защо Съветските борци против Фашизма или смелите агенти антифашисти от МИ 5 не са го намерили, арестували и обесили на червения площад, Полинче???
 hahaha hahaha hahaha

И кацането до Луната никакво постижение не е.
О не. Да не се къпеш един месец е много по-голямо постижение...

# 1 420
Polina, ти да не си Ксения, делюжън и т.н?

# 1 421

Забравяш обаче, че той е умника зад оръжията ФАУ, избили стотици хиляди невинни в Лондон. Та, не са го търсили само руснаците.  Wink

Според мен след като са го търсили е било много лесно да го намерят. Адресът му в Алабама е бил достъпен даже за най-тъпите , които вчера са се научили да четат.
Защо Съветските борци против Фашизма или смелите агенти антифашисти от МИ 5 не са го намерили, арестували и обесили на червения площад, Полинче???
 hahaha hahaha hahaha

И кацането до Луната никакво постижение не е.
О не. Да не се къпеш един месец е много по-голямо постижение...

Жалката истина е, че ако не бяха германците, САЩ щяха да видят космическа програма и НАСА през крив макарон. Wink Пък Русия на чужденци не разчита. Wink

# 1 422
Касита, дали не ти е трудно да си намериш квартира в немско, не защото те бъркат с бежанец, а защото нямаш работа там? Пробвай с хотел като за начало. Сериозно.

Така ли? Ще му кажа. Благодаря ти. Сериозно.  ooooh! Може и в бежански лагер да опитам. Само да не се убода на унгарската граница, пардон, ограда.

Съгласна съм с мненията на Самурайка и Церемония.

Продължава да ме занимава въпросът кой в този момент подклажда тази вълна хора.

# 1 423
Polina, толкова много изречения без логика, връзка. Напъвам се, честно, майна и не мога да схвана корена на патоса ти.

Коя е тази прословута дъщеря поне ми кажи. И кой е баща ѝ. Обичам конспирации.

# 1 424
  • Бургас

Продължава да ме занимава въпросът кой в този момент подклажда тази вълна хора.

Техните фанатици я подклаждат. Искат да разпространят исляма по целия свят. Знам, че на първо четене това звучи леко смешно, но не можете да си представите какви болни мозъци има сред тях.

Общи условия

Активация на акаунт