Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 638 962
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 1 500
Толерастията е името на новия фашизъм. Толерастията закопа Европа. Тук някои участници се чудят как щяла да се ислямизира Европа. Ами тя, уважаеми, вече си е ислямизирана на много места. Потърсете инфо за т.н. no go zones в Париж, Брюксел и други европейски столици. Дори в София вече се очертава такава зона - т.н. Ивицата Газа, всички софиянци я знаем къде е.

В тази тема забелязах, че пише някаква германска гражданка, която с типичния и станал ни вече досаден и противен нравоучителен тон си позволява да ни нарича ограничени и пр.
Госпожо, гледайте си собствената държава и ни оставете, нас българите, на мира! Нас никой не ни пита на референдум искаме ли във вашия ЕС или не. Защото ако ни бяхте питали, щяхте да чуете едно звучно НЕ. Но и сега не е късно да излезем, никога не е късно!

Бъдете благодарни че не сте в ситуация която ви накара да бягате от родината си със само един сак дрехи и един смартфон, ходейки пеш не знам си колко седмици и после в една малка лодка за 10 човека, в която има качени 50 - и когато най-после се намирате в уж сигурна държава, да ви свиждат за смартфона, единствената ви връзка с родината.  Rolling Eyes

С един сак дрехи, един смартфон и 20 хилки кеш в джоба. В зелено.

# 1 501
Аз съм сигурна, че Европа ще бъде ислямизирана някой ден, само се надявам аз да не съм жива да го видя.

Няма да си жива. И посоката (България) не е правилната, ако не искаш мюсюлмани наблизо, защото у нас те са над двойно повече отколкото в Германия /въпрос на среда е, не на количество/ Simple Smile В Германия мюсюлманите са 5,8%, общо за Европа средното е под 5% ( В БГ са 13%). В Щатите са 8%.  Тоест, по разни сметки трябва да има още 10години имиграционен процес с тази интензивност, за да се покачи с 1% броя на мюсюлманите в Европа ( не отчитайки разбира се размножаването, което ще го забърза процеса, но не чак толкова много).
Когато говорим за ислямизиране и опасност трябва да имаме предвид и, че има два вида мюсюлмани и че самия ислям също е в развитие (каквото е търпяло и християнството), т.е не може отсега да се предрече, че когато се ислямизира Европа (уау), пра-правнучките ни ще носят бурки.

Всъщност има една държава с много голям % мюсюлманско население (16 милиона) и това е Русия. Тя е по-православна от всякога. Laughing
Така че ислямизирането е интересна идея и вероятно един ден новата религия ще изяде старата, но това няма да стане в близките столетия.

http://www.pewresearch.org/files/2015/01/FT_15.01.14_MuslimPopulation420px.png

Това сега ще го подминат удобно, а не е нужно нищо повече от един калкулатор и малко здрав разум.

# 1 502
Аз съм сигурна, че Европа ще бъде ислямизирана някой ден, само се надявам аз да не съм жива да го видя.

Няма да си жива. И посоката (България) не е правилната, ако не искаш мюсюлмани наблизо, защото у нас те са над двойно повече отколкото в Германия /въпрос на среда е, не на количество/ Simple Smile В Германия мюсюлманите са 5,8%, общо за Европа средното е под 5% ( В БГ са 13%). В Щатите са 8%.  Тоест, по разни сметки трябва да има още 10години имиграционен процес с тази интензивност, за да се покачи с 1% броя на мюсюлманите в Европа ( не отчитайки разбира се размножаването, което ще го забърза процеса, но не чак толкова много).
Когато говорим за ислямизиране и опасност трябва да имаме предвид и, че има два вида мюсюлмани и че самия ислям също е в развитие (каквото е търпяло и християнството), т.е не може отсега да се предрече, че когато се ислямизира Европа (уау), пра-правнучките ни ще носят бурки.

Всъщност има една държава с много голям % мюсюлманско население (16 милиона) и това е Русия. Тя е по-православна от всякога. Laughing
Така че ислямизирането е интересна идея и вероятно един ден новата религия ще изяде старата, но това няма да стане в близките столетия.

Напълно си права. Аз лично пресмятах, че би трябвало, когато се колонизира Марс, съответно тераморфира от американците и европейците, наистина континента да бъде населен с някакви подобия на мюсюлмани. По точно както сме ние сега, светска държава с уж християнска религия. Е, тогава ще е същото само, че ислямска религия.

Цитат
нужно нищо повече от един калкулатор и малко здрав разум.

Абсолютно съм съгласна с теб.

# 1 503
Повечето мюсюлмани са като повечето християни, тоест повече или по-малко инертни спрямо религията и неактивни. А раждаемостта колкото и да е стряскащо от културна гледна точка (защото сме средностатистически хора, работещи, плащащи данъци срещу културни традиции, в които жената служи, за да ражда колкото се може повече деца) има нужда да се увеличи. В крайна сметка щом правителствата не могат да измислят нищо умно, за създават гражданите й повече деца, мюсюлманите ще решат демографската криза. Една Турция например има мисля 60% население под 18г. Това е невероятен потенциал за икономически растеж.

Така е, трудов потенциал е. На него се разчита в Европа за сега. Въпросът е дали не излиза прекалено скъп? В смисъл вложените средства за интерграция и образоване дали след това се възвръщат?

Аз много си мисля по този въпрос- дали е по-евтино да "внесеш" работна ръка, която тепърва да обучаваш във всички направления за които се сещаш, или е по-евтино да стимулираш собственото си население да се възпроизвежда. Според мен естествено второто е по-смислено. Но ако си представя бъдещето аз виждам Европа, като един апартейд. Когато си неспособен да решаваш проблемите, да интегрираш, да образоваш, да инвестираш там където е нужно ще се получи огромно разслоение ( не случайно се радикализират винаги 2,3 поколение имигранти, просто са маргинализирани) и после не знам- .. лоши работи виждам.

# 1 504
Нали уж само мъже мигрирали, защото изоставяли семействата си? С кого ще ги правят тези деца?

Наистина са само мъже, и то млади - от 20 до 40 годишни. Жените мога да ги преброя на пръстите на едната си ръка, по-възрастните мъже - също.

Аз съм сигурна, че Европа ще бъде ислямизирана някой ден...

И аз.

Разкажи. Какви претенции имат?

Голяма част от тях се опитват да използват статуса си на бежанци, за да "пререждат" останалите и очакват, че като бежанци те са с предимство и трябва първо да обслужим тях, после всички останали. Други идват и крещят как така в службата за безработни им предлагали нискоквалифицирана работа, а те били инженери или незнам си какви и трябвало да им се намери работа по специалността, нищо, че нито немски, нито читав английски знаят. Фактът, че много често безработни германци и чужденци от ЕС са принудени да приемат нискоквалифицирана работа, защото не е толкова лесно, колкото бежанците си мислят, бива пренебрегнат напълно, защото видите ли, те са специални. Държат се надменно и агресивно, особено ако срещу тях стои жена. Имам база за сравнение, затова го казвам.

Искам да отбележа, за да съм честна, че горното е вярно за голям брой от тях, но има и изключения.

# 1 505
  • Другата България
Скрит текст:

Това сега ще го подминат удобно, а не е нужно нищо повече от един калкулатор и малко здрав разум.
Значи ние поне пишем с ник, ако ще квалифицираш някой имай доблест да не го правиш като мишка.
Застана ми буца на гърлото, докато го четях ... Може да е , защото днес ми е по емоционален ден ,
но толкова да искам да не става .
Карбовски е краен и аз повечето пъти не го харесват , но сега почти ме разплака ,
защото нали ние трябва ДА СМЕ ТОЛЕРАНТНИ  ....ех ...ма..а му .

На мен също.

# 1 506
И аз имам някои наблюдения (от Италия) и виждам, че проблемът не е статута (бежанец, безработен, неработещ, нелегален) -  проблемите за социалнаста система започват, когато в тези семейства един (бащата) започне работа (нископлатена, неквалифицирана в общия случай ). Тогава фамилията излиза "напред"„ защото се завеждат като социално слаби, многодетни и тн. Има редица социални облаги, които позволяват тези хора да се чувстват комфортно и да създават нови деца. Да не говорим, че Католическата църква обгрижва наред, не само християни, а предимно мюсюлмани нуждаещи се. А под обгрижва няма да пиша какво, защото няма да повярвате. Тогава се заражда проблема. Той печели (нещо), но е крайно недостатъчно, за да издържа фамилията ( която пък е довел, защото като работещ има документи и право).Тези схеми изобщо не касаят само имигранти, или само имигранти мюсюлмани!
Но нали се сещаш, че системата не се създава от бедни имигранти. Те просто ползват напълно законно това, което им се полага.

# 1 507
Лошото е, че може да започне подем на популистко - националистическите партии, чиято единствена политическа програма е "Чужденците вън". Струва ми се, че точно сега им е моментът да засветят на небосклона.

# 1 508
  • София
Който твърди, че средният европеец е толкова религиозен, колкото средния мюсюлманин е недобре. И говори пълни глупости. Отдавна се коментира и се правят изследвания защо мюсюлманите стават все повече и повече религиозни - при условие, че при другите религии, тенденцията е обратна.

Средният мюсюлманин - бил той сириец, пакистанец или саудитец, е много, ама много по-религиозен от средния немец, българин или швед. И религията - колкото и да не им се вярва на някои потребителки, които имат десет съседа либийци, с които пият бира - играе огромна, неразделна част от живота им, на ежедневно ниво. Всичко е подчинено на исляма: какво ядат, за кого се женят, как ходят облечени, как възприемат околния свят, дали образоват дъщерите си, и т.н., и т.н.

Ето една смислена статия по въпроса - за религиозността сред мюсюлманите. Много добре е обяснено как за мюсюлманите, Пророкът и ислямът не са просто нещо отделно от битието и житието им, а напротив - те са канавата в която си вплитат живота.

Бих посъветвала потребители като 10 c's да попрочетат повече за исляма и вярващите в него, преди да пишат глупости на тема колко религиозен е средния мюсюлманин.

Every religion has its true believers and its doubters, its pious and its pragmatists, but new evidence suggests that Muslims tend to be more committed to their faith than other believers.
Muslims are much more likely than Christians and Hindus to say that their own faith is the only true path to paradise, according to a recent global survey, and they are more inclined to say their religion is an important part of their daily lives.

http://religion.blogs.cnn.com/2011/12/03/conflict-theology-and-h … hers-experts-say/

# 1 509
Не, просто трябва тази вълна да се посрещне (Европа има огромна вина за  тази драма),  да се направи всичко възможно да се стабилизират държавите, от които се  бяга,  а после Европа да си преосмисли цялостната емиграционна политика, създавайки по-ситна цедка. Кой как и защо ще пуска да работи и живее. Както са направили и САЩ, и КАнада, и Австралия за СА, Кувейт, Дубай и тн да не говорим. Това уважаеми обаче не става с писане по форуми, а с ходене до урните.

# 1 510
Лошото е, че може да започне подем на популистко - националистическите партии, чиято единствена политическа програма е "Чужденците вън". Струва ми се, че точно сега им е моментът да засветят на небосклона.

Съгласна съм. Нямам нищо против да дойдат няколко хиляди човека, разбирам, че една част от тях бягат от война. По майчина линия аз съм също от семейство на бежанци, семейството на бабата на майка ми едно време са избягали от Беломорска Тракия в Княжество България. Но не в тези огромни количества, особено ако става дума за мюсюлмани.

# 1 511
Ох Таис, по-спокойно, че ще събереш границите. Събота е, слънце грее, дишай дълбоко, потребителко Laughing.  Казах че повечето хора не са религиозни (във връзка с убиващите дъщерите си). Сега не ми скачай в тая прелестна събота с тия чаршафи, че никой няма нерви вече от четене на едно и също от едни и същи хора на хиляда страници. Rolling Eyes

# 1 512
  • България
Толерастията е името на новия фашизъм. Толерастията закопа Европа. Тук някои участници се чудят как щяла да се ислямизира Европа. Ами тя, уважаеми, вече си е ислямизирана на много места. Потърсете инфо за т.н. no go zones в Париж, Брюксел и други европейски столици. Дори в София вече се очертава такава зона - т.н. Ивицата Газа, всички софиянци я знаем къде е.

В тази тема забелязах, че пише някаква германска гражданка, която с типичния и станал ни вече досаден и противен нравоучителен тон си позволява да ни нарича ограничени и пр.
Госпожо, гледайте си собствената държава и ни оставете, нас българите, на мира! Нас никой не ни пита на референдум искаме ли във вашия ЕС или не. Защото ако ни бяхте питали, щяхте да чуете едно звучно НЕ. Но и сега не е късно да излезем, никога не е късно!

Бъдете благодарни че не сте в ситуация която ви накара да бягате от родината си със само един сак дрехи и един смартфон, ходейки пеш не знам си колко седмици и после в една малка лодка за 10 човека, в която има качени 50 - и когато най-после се намирате в уж сигурна държава, да ви свиждат за смартфона, единствената ви връзка с родината.  Rolling Eyes

С един сак дрехи, един смартфон и 20 хилки кеш в джоба. В зелено.
Peace И без документи-задължително.

# 1 513
Европа да си преосмисли цялостната емиграционна политика, създавайки по-ситна цедка. Кой как и защо ще пуска да работи и живее. Както са направили и САЩ, и КАнада, и Австралия за СА, Кувейт, Дубай и тн да не говорим. Това уважаеми обаче не става с писане по форуми, а с ходене до урните.
Това искам и аз . Канада никой не я обвинява в расизъм .Не е честно ние европейците
да прибираме всеки . И ако не го направим сме лоши и расисти .

# 1 514
  • София
Ох, 10 c's, споко, аз си дишам. Пуснала съм си Пърл Джем, пия фрапе и се радвам на топлото  Sunglasses

Разбира се, че няма да ти се четат чаршафи и ще го удариш на домашни съвети - все пак статията твърди точно обратното на твоята нелепа теза за не особено религиозния мюсюлманин  Flutter

Общи условия

Активация на акаунт