Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 637 830
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 4 965
Отпушиха бента, вълната заля Европа, праща снимки на родата с хубави къщи и улици на Запад, и при това положение искат другите да останат зад оградата, в лагери. Е как да стане? Войната трябва да се спре и пак не е сигурно дали ще искат да се върнат, защото повечето нямат нищо, нито къщи нито земя вече. Много е тежко положението.

# 4 966
няма да искат да се върнат , защото тук е много по-хубавият свят ,
такъв свят те не могат да изградят , за съжаление не могат да се приспособят и към тоя ,
само ще го разрушат ...

# 4 967
Няма да искат, защото там трябва да работят горките.
В Европа будалите им дават помощи - на тях и четирите им жени и хилядите им деца.
Защо продължава заблудата, че са бежанци от Сирия, не мога да разбера - 80 % не са сирийци изобщо, а 100 % не са бежанци. Тези хора вече са си спасили живота - в първата мирна страна, в която са влезли. От там нататък са икономически имигранти, които не бягат от война и не си спасяват живота.

# 4 968
.

Последна редакция: нд, 20 сеп 2015, 12:32 от Ли Лу

# 4 969
Няма да искат, защото там трябва да работят горките.
В Европа будалите им дават помощи - на тях и четирите им жени и хилядите им деца.
Защо продължава заблудата, че са бежанци от Сирия, не мога да разбера - 80 % не са сирийци изобщо, а 100 % не са бежанци. Тези хора вече са си спасили живота - в първата мирна страна, в която са влезли. От там нататък са икономически имигранти, които не бягат от война и не си спасяват живота.
Защото политиците нямат решение на въпроса и в момента най-удобното е да се внуши чувство за вина и да клекне някоя страна. В Европа е хаос. Нас до вчера ни държаха зад стените, сега ни внушават, че солидарно трябва да поемем вината. Внушават ни, че много сме намазали от ЕС, а колко ни ограбват ежедневно с големите компании тук и изнасянето на капитал от страната, за това не се говори. Нали не смятате, че сме приети в ЕС, понеже сме отличници? Трябваха им пазари, трябваше им евтина работна ръка. Бойко с това ги кани тук, но не гледам да са се юрнали. Елате да правите коли в България, имаме евтина работна ръка. Sick  Големите хранителни вериги систематично изнасят капитали и и ни ограбват с цени по-високи от теза на Запад. И пак казват -намазахте. Какво? Виновни бяхме и преди и сега сме виновни, по презумпция. За Саркози сме Третия свят и си го заслужаваме.

# 4 970
И аз виждам така нещата за съжаление, ама сега ще дотича някой да ти обясни, че понеже сме в един съюз, трябва заедно да посрещнем несгодите, понеже нали, сме обединени за добро и лошо......това ако не е евролицемерие, не знам какво друго.

Тоест ти допускаш, че е по-добре да оставим Сирия и Турция да се оправят сами; да изградим стена и само да гледаме да не дойдат насам? Наистина ли вярваш, че за всички нас това е по-добре? Да разпусне съюза, затворим границите и всеки да се спасява сам? Да внимаваме какво си пожелаваме.
Скрит текст:
На 11.10. са изборите при нас и за първи път, откакто кракът ми е стъпвал тук виждам реален шанс десните да спечелят във Виена. Те не искат ЕС, не искат и да плащат за другите страни, не искат и чужда стока, ще променят здравеопазването и ще върнат високите такси за следване и въобще образование.  Мен лично това ме засяга, защото няма да ми вземат нищо, но най-вероятно няма да намалят данъците и ще си плащаме, ще ни управляват глупаци и ще направят живота на бедните хора ад. Не забравяйте, че бедни не са само бежанците, а и самотните майки най-често например и както навсякъде - пенсионерите.

Ли Лу, смятам, че трябва да се търси общо решение, в интерес на цяла Европа, потушаване на конфликта със СВЕТОВНИ усилия, установяване на някакъв вид протекторат в Сирия под егидата на ООН например докато /и когато/ се установи, че могат да си подредят някаква друга форма на държавно устройство те самите. Но да се смята, че държавите - външни граници на ЕС са гаранция за спокойно живуркане на богатия Север - те и да искат не могат - ще ни прегазят като танк тълпите, колкото и сервилни да сме към Германия.
По повод скрития текст - и аз се страхувам от ефекта на махалото, ненавиждам ултраси - независимо десни или леви. А за глупаците - че кой иска да го управляват, ама и днешните политици не са върхът на сладоледа. А, и има нещо, наречено политическа отговорност. Демек оставки. Трябва някой да си я поеме тази отговорност, предвид това, което се случва в последните дни в Европа.

# 4 971
Изказване на Владо Береану от тази сутрин за глупостта на политиците, които ни управляват.
" В момента умните хора правят наука, а глупавите политика."

# 4 972
Помвите ли защо нас ни държаха зад Желязната завеса насила и пропагандата за загниващия капитализъм? Най-естественото нещо е на по-бедните да им се ходи при по- богатите, затова и по- богатите имат имиграционна политика, Меркел с един замах разби всичко на пух и прах.

# 4 973
Добре де, колко милиона е населението на Сирия? Кои бягат?  От територията на Асад или тези от територията на ИД?
Защо са предимно млади мъже? Видимо са мюсюлмани? Къде са християните?

# 4 974
Помвите ли защо нас ни държаха зад Желязната завеса насила и пропагандата за загниващия капитализъм? Най-естественото нещо е на по-бедните да им се ходи при по- богатите, затова и по- богатите имат имиграционна политика, Меркел с един замах разби всичко на пух и прах.
В тази връзка и не съвсем на шега Меркел, която е физик по образование, явно не става нито за наука нито за политика. И го разбираме чак сега.

Статия от шефа на Франкфуртер Алгемайне Холгер Щелцнер.
http://frognews.bg/news_97709/Frankfurter-algemaine-Obratniiat-zavoi-na-Merkel/

Последна редакция: нд, 20 сеп 2015, 09:39 от *Emia*

# 4 975
А за глупаците - че кой иска да го управляват, ама и днешните политици не са върхът на сладоледа. А, и има нещо, наречено политическа отговорност. Демек оставки. Трябва някой да си я поеме тази отговорност, предвид това, което се случва в последните дни в Европа.

Ами, нас ни подготвят от минимум една година за голяма вълна бежанци, защото в Йордания и Турция нямат място, въпреки парите, които им се дават. Поне всяка трета вечер се чуваше нещо по този въпрос. Не зная защо Меркел го направи това изказване, но факт е, че им беше ясно, че външните граници тоест страните, които граничат, са бедни и не могат да ги поемат. Всеки малко или много е бил втрещен от последиците. Нашите Курц и Файман от доста време мрънкат на Европейската комисия за повече пари за бежанците извън ЕС.

Тук приемат бежанци и от Афганистан, не само Сирия. Обаче доста от тях се оплакали, че имало и други в редиците им. Най-голямата група за отказ била в момента от ... Косово!

Това, което на мен ми е все още необяснимо, е, че оставят неиндифицираните в страната на помощи и без право на работа. Не си мислете, че са високи; с тези помощи, ако пушат, само цигарките ще си поемат. Та много се надявам тази информация да стигне до всеки и под натиск да променят закона. То е ясно, че един сириец или от Афганистан няма да се притеснява да се идентифицира. С другите какво правим обаче.

Актуално: стотици са минали границата тази нощ със Словения през Щаермарк. В Бургенланд 6700 петък срещу събота. Вчера са очаквали да дойдат още минимум 1800, но не намерих информация още. Не знам какво разбират под затворени граници. Да не би само да са го казали, за да не  идват още, но приемат това, което е останало?

ПП Ааа, не сме били напълно затворени. Намерих графика.

# 4 976
Добре де, може ли някой да ми обясни защо, след като Меркел ги покани в Германия, другите държави ги спират да отидат в Германия и се създава тази суматоха по границите? Нали те бездруго не желаят да остават в Хърватия, Унгария и пр.! Къде е лъжата?

И друго се чудя - защо стана толкова лесно да се преминава през границите, кой го допусна и каква е целта? Преди  години границата беше толкова строго охранявана, стреляше се на месо и граничарите бяха награждавани за това, какво се случи сега?

Защо политиците, които избираме и които издържаме с данъците си, защо ни предават и защитават всички други интереси, освен тези на собствените си избиратели?

# 4 977
http://m.blitz.bg/news/article/362321

Преди около 300страници казах,че това в статията е единия вариант да се разпознават бежанците,кой от къде е.
Разбира се веднага ме осмяха най-интелЕгентните,най-знаещите и прочие съфорумки.После казах и още няколко неща,които пак така се посрещнаха,и 250 страници по-късно пак се оказа,че съм права.За това искам да помоля тези с голямото самочувствие,които си мислят,че превъзхождат останалите във форума да оставят поучителния,подигравателен тон преди да закълват по клавиатурите.
Уважавам мнението на всички,но ако някои от нас не сме на енергийното ви ниво или дзен културата ви,е може би защото сме различни.Както са всички хора по-света.
Хубав ден Peace

# 4 978
Добре де, може ли някой да ми обясни защо, след като Меркел ги покани в Германия, другите държави ги спират да отидат в Германия и се създава тази суматоха по границите? Нали те бездруго не желаят да остават в Хърватия, Унгария и пр.! Къде е лъжата?

Защото според мен Германия ще тръгне да ги разпределя из останалите страни в Европа. Англия ще се сопне, италия си има достатъчно и пак ние ще го отнесем

# 4 979
Не само от действията на Орбан разбираме какво значи понятието "суверенна държава". Вижте и официалното видеопослание на Ласло Торочкай, кмет на пограничния град Ашоталом:

Умопомрачително  smile3521  newsm10
Мога да кажа само "Браво" на кмета и на унгарците въобще.

Общи условия

Активация на акаунт