Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 635 462
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 5 625
  • MI
Като казах месеци имах предвид докато не се промени нещо в политиката на ЕС. Ясно е че кризата няма да отмине толкова бързо...

Таис, проблемът е че сега няма сериозна система за разпознаването кой какъв е. И с деца да е, ако е пакистанец не би трябвало да остане. И дори здрав мъж от Сирия да е, би трябвало да му се даде убежище. Докато не запретнат всички заедно ръкави все по-зле ще става. И покрай здравите и прави пакистанци или бенгалезци ще страдат и сирийските жени и деца....

# 5 626
Гледах клипчето от Лесбос.
Нагли, агресивни, нахални и необразовани млади мъже.
Не знам дали семействатата са даже 5% от всички "бежанци".

Сравненията с български емигранти са абсурдни просто. Shocked

# 5 627
Ще започнат да ги разпознават, това е ясно, както е и ясно заявено че ще останат само хора бягащи от война. Трудно е и е тромаво, но не е невъзможно. Смятам че Меркел ще вложи пари в това, а не в издръжка на всеки който потропа на вратата.

# 5 628

Когато ислямът възниква като религия, отношението към жената е по-прогресивно в исляма, от това в християнството. Тоест тогава преди хилядолетие, християнските жени са били третирани по-зле от мюсулманските жени, така че стига сте го хвалили това християнство. Ценностите в едно развито общество се променят от догматични и религиозни, към хуманни и ненарушаващи свободата на другия.
[/quote]

Абсолютно НЕВЯРНО!!! Ислямът никога не е бил прогресивен спрямо жената. - Но винаги е бил уважителен .  Коранът и истинските мюсюлмански духовни водачи , учат на уважение мюсюлманчетата още от малки!

РАДИКАЛНИЯТ ИСЛЯМ възпитава младежите в нравствен ,емоционален и физически садизъм спрямо жената!

Ислямът и Коранът , никога не са проповядвали насилие над друговерци , с цел обръщане на вярата. РАДИКАЛНИЯТ ИСЛЯМ изповядва и учи на насилствено и кърваво покръстване в "правата вяра" - ( справка 500 години турско робство!)

" ПРЕХВАЛЕНОТО ХРИСТИЯНСТВО" - никога не е третирало жените зле. Напротив , винаги е учило че жената е частица от мъжът , и той трябва да я обича и пази,така  както обича себе си.
Дебелите мазни разплути и невярващи попове в БГ , успяха да изопачат и фалшифицират истинското християнство през годините.
Така както успяха да омаловажат тайнството на светото кръщение , принизявайки го до ритуал след който най-важното е йЕденето и пиЙЕнието, както и след венчанието и пр.

Тази тежка духовна низост и слепота  ,която ни причиниха нашите попове "духовни водачи" , ни пречи да разбираме ,защо кризата с ислямистките нашественици е толкова страшна за нас.
Пречи ни да си спомняме, защо нащите пра дядовци и пра баби заминаха курбан ,заклани като ярета през турско. ( ЗА ЕДНОТО ХРИСТИЯНСТВО И ВЯРАТА) Щото друго сме нямали. Пречи ни да се поинтересуваме ,какво причини РАДИКАЛНИЯТ ИСЛЯМ на Райна Попгеоргиева (Княгиня)

За католицизма и "СВЕТАТА ИНКВИЗИЦИЯ " не ми се подхваща.

Някой по-нагоре спомена , че понеже съм християнка трябвало" да си подложа и другата буза"
НЯМА ТАКОВА НЕЩО ,когато радикално настроен ислямистки имам ПРОПОВЯДВА , че Европа трябва да бъде завладяна ,чрез осеменяване и забременяване а нашите духовни и политически водачи мълчат или блеят овчедушно ,за нЕкви евротолерастки ценности в мен надделява родовата памет на Априлци и Панагюрци .

# 5 629
  • MI
Ще започнат да ги разпознават, това е ясно, както е и ясно заявено че ще останат само хора бягащи от война. Трудно е и е тромаво, но не е невъзможно. Смятам че Меркел ще вложи пари в това, а не в издръжка на всеки който потропа на вратата.

И аз мисля че е възможно и вероятно да стане, въпросът е след колко време. Да не говорим че е вероятно накрая да стане като с кризата в Гърция - отлагане на проблема за неизвестно колко време....

Г-жо Пиперкова, не сме на партийно събрание, нито на митинг - по-спокойно.  Laughing Поинтересувай се как са били третирани жените в средновековна Европа и после пак ела. За Инквизицията - да напомням ли на нашите богомили какво им се е случило? Да не говорим че са ти тотално объркани понятията за същността на християнството. Нали затова са се присмивали на Христос какъв цар е като не може сам себе си да спаси. Това ми е подсказката - замисли се защо не го е направил.  Laughing

# 5 630
Изчезнали, избягали едва ли. Вероятно депортиране ( или съм голям оптимист )

Първо статията я пусна някой друг- и аз си мсилех така като теб и я проверих. Намерих следното: в Sulzbach-Rosenberg от някакъв лагер ей така изчезнали стотина човека още преди да се установи какви са и дали са криминално проявени в родните си страни- и не било първи случай! Някои се били върнали, защото се уверили, че се грижат там за тях добре. И накрая политик обяснява, че не могат да ги контролират и не били затвор.

Колкото и да проявявам разбиране и толерирам доста неща по въпроса с бежанците/мигрантите, наистина не мога да си представя нищо хубаво в това. Чакам да се появят бежанците в сградата, близо до нас и ще се уверя с очите си, дали има семейства, дали ги пазят.. Не мога да си представя, че в Австрия ще ги оставят още преди идентификацията да си ходят, където си искат.

# 5 631
  • MI
Скрит текст:
Изчезнали, избягали едва ли. Вероятно депортиране ( или съм голям оптимист )

Първо статията я пусна някой друг- и аз си мсилех така като теб и я проверих. Намерих следното: в Sulzbach-Rosenberg от някакъв лагер ей така изчезнали стотина човека още преди да се установи какви са и дали са криминално проявени в родните си страни- и не било първи случай! Някои се били върнали, защото се уверили, че се грижат там за тях добре. И накрая политик обяснява, че не могат да ги контролират и не били затвор.

Колкото и да проявявам разбиране и толерирам доста неща по въпроса с бежанците/мигрантите, наистина не мога да си представя нищо хубаво в това. Чакам да се появят бежанците в сградата, близо до нас и ще се уверя с очите си, дали има семейства, дали ги пазят.. Не мога да си представя, че в Австрия ще ги оставят още преди идентификацията да си ходят, където си искат.

Хора, извън Италия нищо ли не е излизало по въпроса, сериозно?  Shocked Че този проблем го има от повече от година - бягат от лагерите за да стигнат до крайната желана от тях точка - обичайно където имат семейство, приятели, съграждани. Бягат не заради лошо третиране, а за да не ги разпонаят в дадената страна и да трябва да останат там. Ето защо повтарям като развалена плоча вече седмици наред че е много важно да минат в централизирано управление лагерите и разпознаването.

# 5 632
Бежанската/имигрантска / вълна се отпуши след бруталното пряко намесване на рашата,с "доброволци"и нови технологии,включително и "хуманитарна" помощ в дървени сандъци за спасяване на жизнените интереси...предотвратяване на доставки на арабски суровини за Европа,защото след санкциите на прогресивният свят ,русия падна в талаша... А Башар Асад е нужен ,защото предотврати прокарването на нужните газопроводи през Сирия,избива противниците си от ССА,а няма нито една битка с ИДИЛ! Защо ли? А Жужето лови риба в мътна вода,бърка арабският свят,а бежанците...мал шанс- има виновни ...зловещият Запад!

През 70-те години миналият век СССР започна разработването и внедряването на радикалния ислям чрез разпространение на радикална ислямска литература, финансиране на ислямски групировки, организиране на преврати и поставяне на удобни марионетни правителства. Тогава ги изритаха от Египет,правеха социализъм в Афганистан,"помагат" на Турция-Ергеникон е с тяхно участие- Вл.Дугин ,сбиха Армения и Азербайджан когато, искаха да прекарват газопроводи за Европа-Набуко... а сега миротворци...тук корабче минава ли?

Сега е ред на "освобождение" на БИ,какво да сторят-хуманисти-добри хора! Laughing  :rofl:

Русия въоръжи  Саддам Хюсеин за Ирано-иракската война на принципа, колкото по-дестабилизиран и несигурен е регионът, толкова повече  ще печели милиарди. Както се казва,каквото и да ви говорят ,става въпрос за пари,власт и влияние! То поне да не бягаха руснаците по света!

# 5 633
Може и да бягат, за жалост. Обаче в момента всичко е на принципа проба грешка и ако не ги охраняват съвсем скоро ще започнат. По ТВ дават от време на време запалени сгради обитавани от мигранти, не наблягат на това, но е факт че има атаки. Хората ще стават все по недоволни и насилието ще ескалира  Confused. Днес ми попадна статия за Финландия, не я споделих защото източника не е надежден, но казват че местните не допускат мигранти на територията си. Има масови протести и няма начин да се влезе в страната. Не знам дали е истина, но нещата се променят с часове и се надявам на нещо градивно.

# 5 634
Голяма простотия е статията, която аз четох по случай изчезналите бежанци. Joy
 Били изчезнали, обаче някои вече се върнали обратно, явно са забелязали, че в Зулцбах ги третирали много добре, харесало им и се върнали.  
Статията предупреждава бежанците, че светът извън лагерите е едно опасно за тях място , понеже са нерегистрирани и нелегални, можело лесно да станат жертви на измами и всякакви лоши хора.
 Въпреки всичко, местните политици не искали да им пречат, защото знаели, че те си имат роднини и приятели при които искали да отидат. Ако се върнат, да знаят, че винаги ще бъдат сърдечно приети.
 hahaha hahaha

Ли Лу всъщност е пуснала линк към същата, сега видях.

Последна редакция: пн, 21 сеп 2015, 18:21 от меркантилница

# 5 635
  • София
Скрит текст:
По цял свят има гладни, бедни, бедстващи, нещасти хора, на които им се ще в Европа и Америка, ама не са достатъчно хитри като арабите, които му хванаха цаката с играта по тънката струна, избудалкаха ни.

Каквото и да си говорим, истината е, че там се води война и наистина е място, което е повече от ужасно за живот. Разбирам ги напълно, че са тръгнали да търсят по - добри условия и никак не ме учудват, че искат Германия и Скандинавия, защото човек винаги търси най - доброто за себе си. Това е нормално и никак не ме учудват действията им. В крайна сметка Великите сили разрушиха Сирия и Ирак, дори и Афганистан, и съвсем нормално е хората да избягат от там. Въобще от всякъде където ИД вилнее и реже глави.
Истината е, че когато в твоята страна се води война, трябва да останеш и да се биеш, а не да бягаш. Ако обират апартамента ти, какво ще направиш? Ще се опиташ да го защитиш, или ще отидеш в другия блок и ще си поставиш изисквания да ти дадат нов апартамент, без нотариален акт?

Абсолютно съм съгласна с това мнение!

Нали уж искаха промени, арабски пролети разни, запалиха си сами чергите, а сега бягат. Ами да стоят там и да се бият за правдата. Така се прави, а не да ходиш другаде да крънкаш да те хранят. И хич да не ми ги сравняват с българските емигранти - българските емигранти работят. Тези, които са в Западна Европа са гастарбайтери, а тези, които отиват в САЩ, отиват спечелили зелена карта от тяхната лотария. Но и едните и другите работят и не висят на социалните им системи. Е, изключение правят циганите, но пък те не са българи. Самите те си се самоопределят като цигани, въпреки, че са с бг паспорти. Прави ми впечатление, че на запад като хванат циганин извършил престъпление не казват, че е циганин, а че е българин. А защо не казват? Нали западът настояваше да им спазваме правата на идентичност - ами тогава да бъдат така добри и да им споменават идентичността, при престъпни деяния.

# 5 636
Ива, дано да ти плащат за мненията. Laughing
Путин е виновен за в-с-и-ч-к-о лошо по света! Предполагам на него казваш Жужето.

Най-големият страх на радикалните е да не умрат от жена. Тогава освен, че няма да видят рая и 72 девственици, ами направо отиват в ада Mr. Green

# 5 637
  • постоянно

През 70-те години миналият век СССР започна разработването и внедряването на радикалния ислям чрез разпространение на радикална ислямска литература, финансиране на ислямски групировки, организиране на преврати и поставяне на удобни марионетни правителства. Тогава ги изритаха от Египет,правеха социализъм в Афганистан,"помагат" на Турция-Ергеникон е с тяхно участие- Вл.Дугин ,сбиха Армения и Азербайджан когато, искаха да прекарват газопроводи за Европа-Набуко... а сега миротворци...тук корабче минава ли?

Сега е ред на "освобождение" на БИ,какво да сторят-хуманисти-добри хора! Laughing  :rofl:

Русия въоръжи  Саддам Хюсеин за Ирано-иракската война на принципа, колкото по-дестабилизиран и несигурен е регионът, толкова повече  ще печели милиарди. Както се казва,каквото и да ви говорят ,става въпрос за пари,власт и влияние! То поне да не бягаха руснаците по света!

Сега наистина вече чух всичко. Русия внедрила радиакалния ислям ? ! ?
Русия въоръжи Саддам Хюсейн ?  Joy

А кой го изучи , знаеш ли ? Кой пълнеше Афганистан с оръжие през 70-те когато Русия се биеше  с тях ?
 Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 5 638
И че ако наистина държите на християнските ценности като ви ударят шамар трябва да подадете и другата буза и да помагате на ближния (та бил той и друговерец). Нещо объркахме понятията май.  

Няма такива глупости Simple Smile  В свещените книги има цитати и за едно и за точно обратното. Важното е теолозите как тълкуват съответните книги (все пак никой не може да отрече, че когато Европа е тънела в мрак, ислямският свят е творил науки и изкуства).
Защо иначе църквите благославят армията и военните, а свети Георги е точно военен пълководец, прославил се първо в битки Simple Smile  

# 5 639
  • MI
I.Hr, проблемът е че при сегашната система и страните в които са лагерите нямат изгода да ги пазят и връщат. Защото останалите си свиркат и викат аааа, оправяйте се. Еми, като е оправяйте се после се оправяйте и вие като стигнат на ваша територия. И така се затваря кръга. Ето защо трябва общо финансиране и управление...

Моето притеснение е, че наистина нарастват расистки нагласи и докато умните се наумуват да не се налудуват лудите....

sinergon2, това е било защото църквата не е била отделена от държавата - с всички извращения които следват от това. Аз ти говоря за същността на християнството.

Общи условия

Активация на акаунт