Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 634 791
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 5 835
моля, стига с тези крайности-"религиозни фанатици" , "най- вярващи в целия свят" и пр.!
НЕ става дума за това.
отправната точка беше подвеждащото и неточно обобщаване на вярата на БЪЛГАРИТЕ от обществено известа личност, ползваща се с авторитет, която има по- скоро български гени, отколкото българско самосъзнание . Peace

# 5 836

Ако бягаш от ужас, най-малко ще ти е до нахилени селфита. Не си турист. А документ за самоличност нямат само тези, които не искат да бъдат доказани от къде идват. Това се изясни още преди време.
Ако бягам от ужас и след хиляди перипетии успея да стигна до добро място - ще съм мноооого нахилена - няма да плача и да вия. А това за документите къде се изясни - тук в темата или .....

И какъв ти е ужасът в Турция, че да си правиш селфи на гръцкия бряг? Или чак в Германия? Точно сирийците не мисля, че са хората без документи, това е само в тяхна полза. Та докато си събирала пачките, все си могла да грабнеш и някой документ.

# 5 837
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Като знаеш какво прави Европа със страните на бежанците, ти е малко трудно да отхвърлиш правото им на убежище.
Бежанците. Не преселците с идеи за завладяване. А ние тук си говорим основно за такива Peace

А Анджелина осиновила ли е или купила? Понеже на нея и е навик да си купува деца. Поредната с мания "майка Тереза" Sick

# 5 838
  • София
В чантата ми, която ми е винаги подръка, имам лична карта.
Нямам 10 000 евро, обаче.
Ако трябва да хукна панически, не дай Боже - ще си грабна чантата с документа вътре. 10 000 евро къде ще намеря пътьом, идея нямам.

# 5 839
В чантата ми, която ми е винаги подръка, имам лична карта.
Нямам 10 000 евро, обаче.
Ако трябва да хукна панически, не дай Боже - ще си грабна чантата с документа вътре. 10 000 евро къде ще намеря пътьом, идея нямам.

И аз така.

# 5 840
Цялата тълпа са икономически имигранти - те са бежанци в първата страна!
Очаквате бягащите от войната да си стоят в бежанския лагер на салатка и ракийка пушейки наргиле и да чакат края на войната ли?
Ако вие и вашето семейство биха постъпили така - моето не! Ще търся по-добър живот до дупка и да - ще стана икономически имигрант и ще хукна към развита икономика, за да има семейството ми по-добър живот!!!! Изобщо няма да ми пука за документите, да - ще си дам парите на трафикантите и ще искам да се домогна до развита държава, където имам шанс за работа на черно - щото без документи и език - това е положението! Документи никога не нося със себе си, но винаги като излизам от вкъщи си вземам портфейла - да нямам много пари в брой, но пък имам карти...

# 5 841
Илия Троянов НЯМА право да се изказва за целокупния български народ, защото е напуснал страната преди 45 години, живял е къде ли не по света, но не и в България.
Айде стига вече тая тънкообидност, тоя няма право да казва, оня няма право да казва, че живял в чужбина.. дрън дрън, тука каво се изписа за другите държави и от ЕС и извън, дебели, глупави, заблудени, лицемерни, "мазни гърчоля", наивни и затъпели... само за българите не може да се каже и дума, и в случая не е обидна дума, а че не сме религиозни. Ми така е, не сме. И по-добре. То остава сега и религиозни фанатици да станем. Които иска да вярва в нещо го прави без необходимост то да бъде признато от околните. Като цяло обаче, ние не есме силно религиозни и не виждам нищо обидно в това някой да го каже, пазим си традициите толкова колкото е необходимо.
Много се драматизира тука, то не са филми на Спилбърг, някой беше дълбоко обиден на ЕС, сега пък сме обидени на еди кой си...дреме му на някой за нашта тънкообидност, сори, но това си е комплексарщина тип "виж как всички ни мразят и ние винаги сме жертва ".

+1

# 5 842
моля, стига с тези крайности-"религиозни фанатици" , "най- вярващи в целия свят" и пр.!
НЕ става дума за това.
отправната точка беше подвеждащото и неточно обобщаване на вярата на БЪЛГАРИТЕ от обществено известа личност, ползваща се с авторитет, която има по- скоро български гени, отколкото българско самосъзнание . Peace
newsm10
И ако говорим за "тънкообидност" е хубаво да проверим значението на думата- обиждам се от най-малкото. Хайде да обидим един мюсюлманин, от ония радикалните, че не е вярващ, да видим как ще се тънкообиди и няма ли да почне да реже глави.
Така че тънко-то май не е много тънко, не е като да ти кажат, че носът ти има неправилна форма.
С Нелия пак не са разбрахме, ама нейсе. Изобщо никъде не съм казала ,че сме НАЙ-ВЯРВАЩИТЕ. По този поводи просто ще скролвам нейните постове, то е ясно, че няма как да дойдем на едно мнение по който и да е въпрос.  Grinning

# 5 843

Ако бягаш от ужас, най-малко ще ти е до нахилени селфита. Не си турист. А документ за самоличност нямат само тези, които не искат да бъдат доказани от къде идват. Това се изясни още преди време.
Ако бягам от ужас и след хиляди перипетии успея да стигна до добро място - ще съм мноооого нахилена - няма да плача и да вия. А това за документите къде се изясни - тук в темата или .....
Глупости пишеш. Или не гледаш телевизия или не си в час изобщо. Слизат от лодките в абсолютен шок, треперещи и неадекватни. Точно плачат и вият, не се хилят като за снимка. А това с документите се изясни по принцип, не само в темата. Ония ден гледах репортаж от Мелила, всички пред камерата показаха документ за самоличност.
Ти спориш за да си наобратно или ?

# 5 844
  • постоянно
Цялата тълпа са икономически имигранти - те са бежанци в първата страна!
Очаквате бягащите от войната да си стоят в бежанския лагер на салатка и ракийка пушейки наргиле и да чакат края на войната ли?
Ако вие и вашето семейство биха постъпили така - моето не! Ще търся по-добър живот до дупка и да - ще стана икономически имигрант и ще хукна към развита икономика, за да има семейството ми по-добър живот!!!! Изобщо няма да ми пука за документите, да - ще си дам парите на трафикантите и ще искам да се домогна до развита държава, където имам шанс за работа на черно - щото без документи и език - това е положението! Документи никога не нося със себе си, но винаги като излизам от вкъщи си вземам портфейла - да нямам много пари в брой, но пък имам карти...

А за детето ти няма ли да ти пука , че ще го излагаш на толкова допълнителен риск " по пътя" !

Stop

# 5 845
Оф, за потапянето на лодките не ми се почва пак. Никой няма да поеме такава отговорност, дори най-крайния десен политик в никоя страна в Европа. Дори всички да са военни. И Германия не би го направила, и Унгария, и Полша. Сега последните две говорят защото са далеч, ако бяха на място песента щеше да е друга. Приемете го и се кротнете вече. Като не искате нелегални имигранти се надявайте и натискайте политиците да направят по-бързо единни центрове за разпознаване и експулсиране/разпределяне. Другото си е празно оплакване.

Нели. Голяма дума не казвай. Never say never.
В Унгария вече имат право да стрелят с гумени куршуми.
Ти усещаш ли на къде вървим? Усещаш ли как хората лека полека се радикализират с нарастването на тълпите? Нарочно ги тикат в тази посока и има една тънка граница, която и ти няма да усетиш кога ще бъде премината..
На вас не ви се вярва да се случи това, защото пропагандата върви обилно. НО.
Аз европа я познавам и знам как тя опази правата на хърватите, но забрави за онези сърби, които бяха изгонени от Славония само с по едни долни гащи и още живеят немили-недраги по хотели в Сърбия  (не че ми е жал за тях)

# 5 846
  • MI
Не знам за атеизма, но тънкообидността ни е определено в гените  Laughing Не мога да си представя какво ще стане ако не някой българин (та дори такъв живял само в чужбина) го беше написал, а някой немски социолог например. И да е вярно ще го разкъсате. Обаче ние може да се изказваме за гърци, сърби, немци, италианци, американци, араби и марсианци. Имаме право да знаем точно какви са, да им лепваме определения като мазни, мързеливи, студени и какво ли още не и те нямат право да ни се сърдят.  Laughing Честно, това винаги ме е изумявало.

Гери, като започнат да ги бият наистина и да ги стрелят с истински коршуми ще е същото.

# 5 847
Предаване по Нова за "бежанците" в момента.  Ще коментирам после.
Само анонс било, довечера е филмът.

# 5 848
  • София
НЕ става дума за това.
Защо да е подвеждащо и неточно? По мои наблюдения е съвсем коректно. Това, че има "по- скоро български гени, отколкото българско самосъзнание" какво пречи, ако беше казал "българите са велики" едва ли щеше да има мрънкане, че няма право да го каже.

# 5 849

А за детето ти няма ли да ти пука , че ще го излагаш на толкова допълнителен риск " по пътя" !

Stop
А къде е "съгурното" по време на война  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт