Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 632 704
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 6 405
  • София
ТАИС, гонят безработнИ , оплакването е от безработна жена, от така наречените получатели на помощ Харц 4. Питат в статията дали културата на гостоприемство в Германия е такава или е изтикване на германците.
Кметицата е туркиня, казва ,че няма финанси, мама Меркел да помагала. Сега ще я прочета цялата и ще допълня.

Тъпотии общо взето, говори се за сърдечността, която трябвало да отстъпи място на страха. Рисуват трогателни картини на изтощени бягащи от смъртта, възрастни и деца, хората ги обвиняват, че бежанците получават всичко, без да са си мръднали пръста. Министърката на труда казала, че следващата година заради бежанците ще е година с по-висока безработица. Кметът на Тюбинген казал, че бежанците имат по-различно виждане за религията, жените и ценностите и не мога да се предотвратят принудителните връщания.

Не е за вярване направо..егати и немската демокрация, защита на човешките права и т.н.  ooooh!
Значи и министърката на труда твърди, че ще се увеличи безработицата догодина, обаче те продължават да ''внасят'' безработни. Малоумници.

Emia, много благодаря за превода  Hug

# 6 406
  • MI

Аз не питах това Нели. Аз питах на емиграцията каква е алтернативата? Контролирана, неконтролирана, все тая, питах на самата емиграция или имиграция, зависи от коя страна си, каква е алтернативата. Добре де, че в Европа не е ли контролирана също? Оставяме настрана сегашните напливи.

Мани го Ердоган, той е абсолютен популист. Ама абсолютен.

Все едно говорим различни езици  Laughing  bouquet Нали ако е нулев или леко положителен пак няма да застаряваме? Кому е нужно да растем с не-знам-колко-си хиляди на година? Ако се стигне дори до нулев прираст няма да има нужда от толкова имигранти. Това е основата на тезата ми. А като са нужни малко като бройка е по-лесно и да си ги избереш каквито ти трябват. Не може без никаква имиграция и аз никога не съм го твърдяла. Просто казвам, че е нужно на първо място да стигнем поне до нулев прираст и второ - да си избираме внимателно пристигащите имигранти.

Ще ти кажа какво се случва с "внасянето" на евтина работна ръка в селското стопанство тук, обичайно незаконно. Пълна експлоатация на внесените (включително много българи, дето после обясняват че е като в Мароко), спят по улиците, буквално, освен ако Каритас не им помогне но очевидно не могат на всички да помонат, и работят по 12 часа. Съответно са съгласни да работят за по 2 евро (че и по-малко) на час и периодично мре по някой. Разбира се им се плащат половината от реално работените часове. Периодично ги арестуват, но има голямо предлагане, от македоно-бг мафия се оказа при това. Тъй като в съответното градче в Македония/югозападна България/северна Африка дори ще вземат и по-малко, не искат и да чуят да сигнализират на полицията. Крият се, не искат и синдикатите.

Резултатъ какъв е ли? Печелят само нелоялните работодатели/прекупвачите. Местния пазар на този вид труд се срива и очевидно никой който има дори и малък избор не иска вече да работи това. Останалите са експлоатирани като нашите. Преди няколко десетилетия е било труд като всеки друг.

Това очаква всеки сегмент на пазара на труда, където се пусне неконтролируем брой, особено нелегални, отчаяни хора. Харесва ли ти сценария? На мен не.

# 6 407
Таис  Hug
Същата министърка вчера я гледах в  Парламента тресеше телеса/ тя си е доста едричка/ и обясняваше с широка усмивка, как германците още не разбират какво богатство имат в лицето на мигрантите. Беше като зомбирана. Направо не е за вярване.

# 6 408
  • MI
Скрит текст:
Три деца трябват за нулев прираст, именно, а за положителен над три.

Това вече за трети път го пишеш, та не се стърпях. Не е вярно чисто и просто. Дори не са необходими сложни науки, а елементарната аритметика показва, че за нулев прираст трябват две деца. Едното заменя майката, другото бащата.
Три деца вече дават положителен прираст.

Ако всички се оженят и имат деца обаче. Затова 2.5-3 макс да кажем...

# 6 409

Това вече за трети път го пишеш, та не се стърпях. Не е вярно чисто и просто. Дори не са необходими сложни науки, а елементарната аритметика показва, че за нулев прираст трябват две деца. Едното заменя майката, другото бащата.

Не е така. Зависи колко умират, а понеже умират повече, но пък живеят по - дълго хората, не стигат две за балансиран прираст. Не знам как си правиш сметките, ама без да знаеш каква е смъртността, няма как да знаеш по "прости сметки, понеже едното заменяло майката, пък другото бащата" колко деца ни трябват за нулев прираст. За това аз не правя мой сметки, защото не знам каква е смъртността, но се доверявам на демографите.

# 6 410
  • София
Имаш звънци - като роднината ти в Москва дето преди повече от година беше със заплата 40$?
Или потъналия в мърсотия Питер? Sunglasses
Отговори ми на въпроса, който дописах.
Не се измъквай...
Абе и те си имат кандидати /може би не от най-желаните, ама то в днешно време не може да избираш, както се вижда/: https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BF%D0%B8%D1%81%D1%8A%D0% … D0%B8%D1%82%D0%B5

Само някой заслепен като Герри не знае, че след САЩ, Русия е втората по прием на емигранти. Много арменци емигрират там, както и всякакъв народ от бившите републики - и то не само в Москва. Напоследък и много украинци, от източната част от страната.

Тези, които наводняват Европа, не са по-добри от таджиките и арменците  Tired

# 6 411
Таис  Hug
Същата министърка вчера я гледах в  Парламента тресеше телеса/ тя си е доста едричка/ и обясняваше с широка усмивка, как германците още не разбират какво богатство имат в лицето на мигрантите. Беше като зомбирана. Направо не е за вярване.

Това, че на Германия и трябват работници не означава, че и на нас ни трябват. Ми да си ги вземат всичките, тогава.
Ние собствените си деца не можем да задържим тук, затова е застаряващо населението, децата, които се раждат, рано или късно голяма част заминават за чужбина.
Ще ги задържим с "бежанците" ли?

Всъщност, колко е квотата на Германия, някой помни ли, че не ми се търси. 500 000 казаха, че могат да приемат всяка година.

# 6 412
Скрит текст:

Да, на теория е така.

На теория е така, именно. 2,5 деца.

# 6 413
  • София

Добре, бе, Гери, богатите викаш. Те не са дошли за малко, та готовите им пари да им стигнат.
Дошли са с достатъчно пари, за да инвестират за адвокати да им извадят документи като бежанци в Германия, Швеция, Швейцария, Норвегия, Дания...че защо не и в България.
После идват благата-готови пари кеш от системата и пей-сърце-лягат на помощите и до живот ще им отглеждаме поколенията.

После като вземат паспорти и лягат на социални помощи-самотни майки с десет деца, трайно безработни, пари за интеграция, реализация, свободи и всякакви други благинки и т.н...

Мислиш че е някаква тайна тази схема ли?

Или че хората не я знаят? Проблема е бялата, европейска мафия-мафията от каналджиите, от тези, които им правят чадър, адвокатите, които оформят документите , подкупните чиновници. Всички тези цицат от нас, от мен, от Ханс, от Джордж, от Иван, от Жан....Цицат като печелят от "бежанците" и после ни ги трупат на нашата сметка-ние да ги отглеждаме.

А хора като Ана Бел ни обясняват, как тези "бежанци" идвали, видите ли, да работели за нашите пенсии. А чисто и просто ние пенсии няма да видим, защото парите, които изкарваме ще отиват за манджата на тези, които викат
"манджа йок"....и вече тропат с лъжицата за допълнително. После и тоягата ще вземат...

Не ви обяснявам това, бе хора. Обяснявам ви, че ислямизацията няма да се случи, че се драматизира изищно и се търси под вола теле. Това ви обяснявам. Обяснявам ви, че ще ги върнат, както направиха с иракчаните. Обяснявам ви, че прекалено се вживявате и търсите под вола теле. След три месеца точно никой няма да помни, че е имало бежанци, така както всички забравиха, че ни караха да приемем 50 000 косовари и Костов ги отказа. Това помните ли го? Не. И тогава имаше истерии истрах от ислямизация, и тогава някои вече бяха сложили бурките.
А ти какво казваш Гери? Какво обясняваш ти и подобните ти? Че са дошли терористите араби и са ни заставили дав приемем Шериата? Това ли? Края, настъпи краят на ЕС, нали? И извън бежанците в момента, има ли алтернатива Западният свят без имгранти? Има ли, Гери? Знаеш отговорът много добре. Иначе да, признавам за убиване на скука става човек да си се самонавива.

Хич не ми ги сравнявай тия неща. Навремето Костов отказа и затвори границата и изпрати армия. Това беше единственото добро дело, което той извърши по време на управлението си. А сега, с тези квоти, ние трябва да ги приемем - налагат ни ги. И то няма да са само еднократни квотите, щото тия продължават да пристигат.

# 6 414
Таис  Hug
Същата министърка вчера я гледах в  Парламента тресеше телеса/ тя си е доста едричка/ и обясняваше с широка усмивка, как германците още не разбират какво богатство имат в лицето на мигрантите. Беше като зомбирана. Направо не е за вярване.

Това, че на Германия и трябват работници не означава, че и на нас ни трябват. Ми да си ги вземат всичките, тогава.
Ние собствените си деца не можем да задържим тук, затова е застаряващо населението, децата, които се раждат, рано или късно голяма част заминават за чужбина.

Всъщност, колко е квотата на Германия, някой помни ли, че не ми се търси. 500 000 казаха, че могат да приемат всяка година.

Е, то май при нас няма да има много. 650 ли трябва да приемем или нещо подобно? Малко, де.

Цитат
Хич не ми ги сравнявай тия неща. Навремето Костов отказа и затвори границата и изпрати армия. Това беше единственото добро дело, което той извърши по време на управлението си. А сега, с тези квоти, ние трябва да ги приемем - налагат ни ги. И то няма да са само еднократни квотите, щото тия продължават да пристигат.

Аха и колко ще дойдат? Достатъчно викаш, да приемем Шериата.

# 6 415
  • София
Таис  Hug

Според новата квота, ще приемат 40 000 в следващите няколко дни.

Как 500 000 ВСЯКА година  Shocked  Shocked

# 6 416
# 6 417
  • България
Хиляди имигранти заляха за часове остров Лесбос
Препоръчване (13)
 От Дневник
Последна промяна в 15:47 на 23 сеп 2015, 2056 прочитания, 31 коментара

Фотограф: Yannis Behrakis
Reuters
По темата
Страните от ЕС ще могат да отхвърлят бежанци, считани за заплаха за националната сигурност - 23 сеп
Хърватия към Гърция: Спрете да изпращате имигрантите към Европа - 21 сеп
Повече от 2500 души пристигнаха с лодки от Турция на гръцкия остров Лесбос само в рамките на 3 часа тази сутрин, съобщава фоторепортер на "Ройтерс".

Яник Бехракис описва как в дъжда само на един от плажовете е видял как идват около 40 надуваеми лодки, във всяка от които е имало по 60-70 души. Зад тях в морето се виждали още поне 9 лодки.

Някои от пристигащите са страдали от измръзване. "Беше трудно, много ни беше страх", споделя 18-годишният афганистанец Рухин, чиято малка сестра припаднала на брега.

Плажът е задръстен от вътрешни автомобилни гуми и спасителни жилетки, които имигрантите веднага събличат след пристигането.

Хиляди имигранти заляха за часове остров Лесбос
Фотограф: Yannis Behrakis
Reuters

Фотографът коментира, че от седмици работи на острова, но не е виждал такова стълпотворение. Обикновено около 40 лодки е твърде много дори за цяло денонощие.

Според Международната организация за миграция над 300 000 души са влезли през Гърция в Европа от началото на годината.
 http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/09/23/2614793_hiliadi_imigranti … os/?ref=chromeext
  Спират, а?
За някакви бройки се спореше, вижда се от Гърция колко са.

# 6 418

Аз не питах това Нели. Аз питах на емиграцията каква е алтернативата? Контролирана, неконтролирана, все тая, питах на самата емиграция или имиграция, зависи от коя страна си, каква е алтернативата. Добре де, че в Европа не е ли контролирана също? Оставяме настрана сегашните напливи.

Мани го Ердоган, той е абсолютен популист. Ама абсолютен.

Все едно говорим различни езици  Laughing  bouquet Нали ако е нулев или леко положителен пак няма да застаряваме? Кому е нужно да растем с не-знам-колко-си хиляди на година? Ако се стигне дори до нулев прираст няма да има нужда от толкова имигранти. Това е основата на тезата ми. А като са нужни малко като бройка е по-лесно и да си ги избереш каквито ти трябват. Не може без никаква имиграция и аз никога не съм го твърдяла. Просто казвам, че е нужно на първо място да стигнем поне до нулев прираст и второ - да си избираме внимателно пристигащите имигранти.

Ще ти кажа какво се случва с "внасянето" на евтина работна ръка в селското стопанство тук, обичайно незаконно. Пълна експлоатация на внесените (включително много българи, дето после обясняват че е като в Мароко), спят по улиците, буквално, освен ако Каритас не им помогне но очевидно не могат на всички да помонат, и работят по 12 часа. Съответно са съгласни да работят за по 2 евро (че и по-малко) на час и периодично мре по някой. Разбира се им се плащат половината от реално работените часове. Периодично ги арестуват, но има голямо предлагане, от македоно-бг мафия се оказа при това. Тъй като в съответното градче в Македония/югозападна България/северна Африка дори ще вземат и по-малко, не искат и да чуят да сигнализират на полицията. Крият се, не искат и синдикатите.

Резултатъ какъв е ли? Печелят само нелоялните работодатели/прекупвачите. Местния пазар на този вид труд се срива и очевидно никой който има дори и малък избор не иска вече да работи това. Останалите са експлоатирани като нашите. Преди няколко десетилетия е било труд като всеки друг.

Това очаква всеки сегмент на пазара на труда, където се пусне неконтролируем брой, особено нелегални, отчаяни хора. Харесва ли ти сценария? На мен не.

Да, Нели ясно е какво се случва, ама като нямаме полезни ходове, какво да правим? Разбирам, че е лошо, но без това, още по - лошо.
Естествено, не говорим за естествен прираст 10-20%, а 1-2%, колкото да има млади, които да хранят старите и да създават продукт. За това ни трябва положителен прираст. Заповядай, и това с имигрантите, някой нулеви, някои леко положителни. Но балансирани, все пак:

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_natural_increase

Показателно е, кои се плодят буквално като мишки.

# 6 419
Европейците тотално се объркаха от евро-атлантически ценности.... newsm78
Тези хора са настинали покрай студения фронт на атлантика и взеха да кихат, кашлят и п...дят...замириса вече...
Много мъгляво ...време...се заформя....а пък тук е една киша....каша... ooooh! и африканска пот..!
--------------
... противоречива политика  ...
за едни може ...за други не може...
Къде е бай Мангал той също е икономиче/ски/н  Wink  мигрант ...защо не съди сега Европата, че ги качиха на самолета и кой от къде е...?  

Общи условия

Активация на акаунт