Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 636 060
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 6 480
  • София
Герри, понякога имам чувството, че бирата ти е в повече.

По никакъв начин не мога да се възхищавам на страна и народ, които прегазиха няколко милиона невинни, а други няколко милиона пратиха в лагери. Пък ти си обяснявай колко били велики, щото половината свят едвам се справил с тях. Не, не са били велики - били са болни мозъци, психопати, които са следвали един мега психопат. Онези лудите в Русия, които са се клели в Ленин и Сталин, са били същите.
Лично за мен Русия и Германия като народопсихилогия подозрително много си приличат - същата нужда да се вярва в някого безрезервно и бекритично, същата ужасяваща липса на личен морал и лична преценка. Лидерът като Бащицата, в настоящия случай - като Майчица. Единствената разлика е в материалния стандарт.

Не случайно допреди Украйна, Меркел и Путин си бяха първи дружки.

# 6 481
Герри, първо, аз харесвам много всичките ти коментари, смятам, че си права за всичко, което казваш в темата, а и не само в тази тема, и съм на едно мнение с теб по всичко останало, освен по германофилията ти:)

Второ, да му се не види, обаче аз работя в немска фирма от 10+ години, карам немска кола, и винаги съм карал немски коли (освен през соца, когато карах руски), и съм дал детето си в немска градина. И за какъв бяс да му се невиди. Френска кола не съм имал никога и все съм си мечтал за такава и все немска си купувам.

Къде ще ходя в САЩ вече, като съм станал на 100 години, ама май както се очертава, и това може да стане. Надявам се, че все пак България най-малко ще пострада от имигрантската вълна, понеже сме непривлекателни засега. Животът е т**ак работа и нищо чудно след 10-15 години тук да е по-добре от Германия hahaha ми че кво, колелото се върти.
Това, което е непроменено, е че САЩ и англосаксонският свят са били и си остават световни лидери. А в Германия какъв ужас е било....ето виж какво е писал Ремарк.
Ужас по време на Първата световна война, после примерно две десетилетия добре, после още по-голям ужас през Втората...плочата се върти. Преди 20-30 години френският беше световен език, език на дипломацията, сега френски само негрите говорят. Немският е бил вървежен език по времето на хитлер, после дълги години в забвение, сега пак излезе уж на мода, айде да видим тази мода до кога ще е, май си отива...
Докато английският си е и според мен и ще си бъде световен език и занапред. Немците вече започнаха да дават фира.
Аз именно щото лично работя с тях и ти казвам, че са тъпанари.

Ми сега министърът на икономиката им се изказа, че вече брандът "мейд ин Джърмани" започва да губи стойността си, защото е значел - качество и доверие, а вече доверието е сринато. И защото лидерската им позиция е заради износа, а износът е именно доверие, хората са вярвали, че немско значи качествено. Ама е било така, а вече май не е. Мантрите бавно умират, минава време, ама ето, започват да се дънят вече яко.

Ми че Фолксваген само за 4 дни загуби имидж, граден десетилетия!

Sic transit gloria mundi ли беше, латинският не ми е силната страна, ама знам няколко лафа и този е един от тях - така отминава световната слава.

# 6 482
Както казваше сиганката от Аспарухово за новите къщурки,"Тука няма удобствия"  LaughingТа и германците едни столчета не дадоха на хората,срам.
http://www.front.bg/galleries/v-gyrcija-sa-zasecheni-14-kontejnera-s-oryjie

# 6 483

Къде ще ходя в САЩ вече, като съм станал на 100 години, ама май както се очертава, и това може да стане. Надявам се, че все пак България най-малко ще пострада от имигрантската вълна, понеже сме непривлекателни засега.
Емигранстката вълна е направена с цел. Нарочно. Целта е точно хора като вас да полудеят. Да побеснеят. Да разберат, че повече с тая безкрайна толерантност не може да се продължава. Че се затриваме без смисъл.
Няма по-гадно нещо от безсмислената смърт.
Когато хората в Европа се убедят, че не може да се продължава  така, то политиката съвсем спокойно може да се обърне на 180 градуса.

Но не  е възможно една политика да се обърне просто така, без да има нужда, без подготовка, без хората да са сигурни че е наложително.

По никакъв начин не мога да се възхищавам на страна и народ, които прегазиха няколко милиона невинни,
Само не ми обяснявай колко са невинни всички останали. Не говоря за евреите. Не ми се задълбава във вината на останалите, но който познава историята е наясно с всичко.
Докато продължаваме да говорим как немците били само виновни, а другите всичките невинни агънца така ще е , Таис. Бавно ще загиваме...
Време е малко да се преосмислят някои позиции и да се направи равносметка.

Не съм германофил. Аз гледам винаги нашия си, роден интерес.
 И изхождайки от нашия интерес смятам, че светът залитна прекалено в наказването на един народ, без който Европа реално не може да съществува.  Не може един да е виновен и вечно да плаща. Не може.
Време е всеки да понесе своята част от общата вина, Таис, а не всички да се правят на ощипани девици...

Последна редакция: ср, 23 сеп 2015, 23:05 от Герри

# 6 484
  • София
А кои са били виновни, Герри? Евреите? Поляците?

Както вече писах, изобщо не споделям твоето възхищение пред тази сбъркана нация. Преди 70 години едва не са затрили Европа, и всичко това под строй и ред, на които толкова се радваш. Сега също толкова стройно и подредено ни завличат надолу. Че и се държат като еднолични собственици на ЕС. Ай сиктир.

# 6 485
Целта е точно хора като вас да полудеят. Да побеснеят. Да разберат, че повече с тая безкрайна толерантност не може да се продължава. Че се затриваме без смисъл.

Ама какво значи хора като нас, какви сме ние, ами че аз съм съгласен с твоите мнения. Апропо за Меркел, която ти сега нарече дементна баба ли, какво ли беше, ами съвсем скоро я хвалеше, както хвалиш всичко немско.

Ама точно немците или по-скоро официалната им политика изобщо не са в синхрон с твоите писания. Те са "за" имигрантите, медиите им са пълни със сълзливи материали как трябва да се помогне на горките хора и изобщо не иде реч да се стреснели и да видели, че Европа не може да понесе това. Точно е обратното на това, което ти пишеш.

Така че, въпросните проблеми пак официална Германия ги създаде. Ами точно защото са коне с капаци и защото са тъпанари!

Таис, напълно те подкрепям. Ясно и точно казано.

# 6 486
  • София
.

Последна редакция: ср, 23 сеп 2015, 23:40 от missence

# 6 487
Да ви покаже, че в Европа преди всичко живеят европейци, а не сбирщина от гърци, унгарци, поляци, българи и т.н.
Да се изразя по ясно-време е да се намери общото между европейците, а не само да се цепим.
И най-лесно се намира общото, когато има общ враг

Упс,Герри,недей така. България е държавата в Европа,която съществува най-отдавна с това име! Или казано с други думи,когато ние тук сме имали цивилизация-в Германия и Британия намазани с боя диваци са се гонели из горите. Предполагам ти е известно,че каноничните езици за християнско богослужение са само 4/все още/ и българският е един от тях. Това е и по повод на нападката,че не сме били религиозни-ами не сме,но все пак наш е първия превод на библията на език,разбираем за всички. Много е неприятно,когато българи наричат народа си " сбирщина" и " не дотам европейци". Това е една от основните причини да не сме уважавани и от другите-националното предателство и нихилизъм са явно твърде разпространени.Ако сам не уважаваш себе си и народа си,и земята си-защото това не е държавата на ББ и Местан, а е България,моята родина-никой няма да те уважава. Поне аз не мога да уважавам човек,който по този начин критикува собствения си народ и произход. Ние не сме цигани,не сме неевропейци,не сме тъпи трето качество хора.Ние сме българи и аз поне съм горда от това.
 Това беше отвратително изказване!
 Ако е думата за високото качество на германците-що не си гласувате за Негово Величество Симеончо-той си е баш от сой германо-италиански.

п.с. Гледам,че има редакция поста на Герри да не звучи така ,сякаш само германците са европейци а останалите сме сбирщина.

# 6 488
  • България
"Обновена на 23.09.2015 20:38 Германия е поискала от ЕК удължаване на контрола на границите с още 20 дни Германия поиска удължаване на временния контрол на границите си. / БГНЕС Германия е поискала от Европейската комисия (ЕК) да позволи удължаването на контрола по границите за 20 дни, което е максималното позволено според правилата на Шенген, съобщиха от пресслужбата на Европейската комисия. „Правителството на Германия е изпратило уведомление за удължаване на граничния контрол за още 20 дни”, отбелязва ЕК в изявление. На 13 септември Германия въведе временен контрол на границите си за 10 дни поради рекордния поток от имигранти. Според действащата нормативна уредба временен граничен контрол в рамките на европейското безвизово пространство може да се прилага в срок не по-дълъг от 30 дни. Искането е направено в момента на провеждане на извънредна среща за миграцията в белгийската столица. /ТАСС

Прочети още на: http://bgnes.com/sviat/evropa/4372488/"

# 6 489
Гери , слез от черешата . Поня, че и друг път беше писала , че мама Мекел ги прибирала бежанците
за да видят колко е гадно , когато си толерантен до безкрай . Страшен стратег я изкара . Много шизофреничен план е заформила мути Меркел според теб . Нее , тя просто сглупи . Иска да го играе обратно на Хитлер - да видят колко е толерантна Германия , но това пак е пълна катастрофа и фиаско .
Няма такова чудо в природата - отворени граници и толерантност на вълка към агнето .
Дори и едно кученце си маркира територията и си я пази .
Та не е твоя гениален план вглавата на мути Меркел - от простотия ще ни затрие .

# 6 490
А кои са били виновни, Герри? Евреите? Поляците?

Както вече писах, изобщо не споделям твоето възхищение пред тази сбъркана нация. Преди 70 години едва не са затрили Европа, и всичко това под строй и ред, на които толкова се радваш. Сега също толкова стройно и подредено ни завличат надолу. Че и се държат като еднолични собственици на ЕС. Ай сиктир.
И поляците, Таис. И те. И те вандалстваха с германските малцинства след първата война-абсолютно незаслужено.
И англичаните с вечната си ненаситна алчност. И особно французите с безумния Версайски договор.

Не може да се продължава така. Не може един да е виновен. Време е Европа не само на думи, а в действителност да се обедини. Дано тези мигранти ни подействат като студен душ.

Diana-оклоняваш темата. Ако България може да бъде първа сред първи аз съм ЗА с двете ръце.
Но. Виждам, че вместо да се стегнем и да си оправим държавата ние гледаме само накъде да емигрираме. И чакаме на Симеончо... Mr. Green -внукът на Фердинанд....ПФУ!!!
Сори-ама това народ ли е?

Няма такова чудо в природата - отворени граници и толерантност на вълка към агнето .

Ами хубво, ама само допреди две години друго се говореше...Реки от сълзи се лееха. Сега митинга на толерантните събра 50 човека. Значи нещата се променят.

Последна редакция: ср, 23 сеп 2015, 23:16 от Герри

# 6 491
Има надежда да изтрезнеят. Основният въпрос в момента е как да се укрепят границите.

# 6 492

И изхождайки от нашия интерес смятам, че светът залитна прекалено в наказването на един народ, без който Европа реално не може да съществува.  

Е, е, сега, кой ги наказва, американците ли са накарали Фолксваген да лъже? Да манипулира данните за вредните емисии? Ами че те не го отричат, президентът на Фау Ве подаде оставка. И с другите им работи е така. Кой ги накара да направят така с Гърция и да продължават да наливат и не само техни пари, ами и пари на всички европейски данъкоплатци в една сбъркана икономика, която самите те са поощрявали и до голяма степен създали такава?

Не са американците направили софтуера на Фау Ве така, че да лъже на тестовете.

# 6 493
# 6 494
Герри превръща грешките в ефект, което би било смешно, ако не е тъжно. Как беше там  - "аз вярвам, че си права, когато съгрешиш дори".

Общи условия

Активация на акаунт