Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 638 656
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 7 920
Скрит текст:

няма такова международно право-......
Това е сериозно и проверено?
И защото поне видимо не са въоръжени, то  граничните власти не ги спират на границите?Звучи абсурдно.

Ако проследите хронологията на събитията, ще видите, че Турция, Йордания, Гърция и Италия от поне две години се пукат по шевовете. Критиката към богатите страни беше огромна- че не ги искат, че процедурата е нарочно дълга и мъчна... Иначе реално трябваше да дойдат до българската граница и тук да им се обработят данните. Ако си мислите, че това е по-добрият вариант.. Според мен дори направиха услуга на страната ни, защото знаят, че няма да се справи.

# 7 921

Ето как се прави политика-не със сълзи и сополи и имагинерни толерантности,а с интерес. Ами, браво на Ердоган от  мен. Може да не ми харесва,че това,което прави не е баш добро за България и Европа,но не мога да не му призная,че прави в момента много за Турция,което е и основното задължение на един политик и лидер-националния интерес преди всичко.
По повод на темата - сега се поизясни,защо хукнаха към Европа тия " бежанци" - някой имал интерес от това. Изясни се и как ще спре натиска-Ердоган ще получи амнистия за неспазването на човешките права,като стане бодигард на Европа и покрай "бежанците" да бъдат спрени-ще изгорят и кюрди и де-що претенции има на територията на Турция. Никой гък няма да каже,че иначе -тръгнаха ГВС-тата
точно! но турция много мръсна роля изигра. Подкрепяше ИД, трепеше кюрдите, отказа да помогне за атаки срещу ИД, сто процента той е понасочил бежанците. И така. Не бих се възхищавала толкова. Доста мръснишко и кърваво, но си е в негов стил. Мамка му мръсна лисица.
Сега е ред на нашите европейски политици да действат като истински политици и стратези-в името на националните и общоевропейски интереси. Политиката е борба на интереси и колкото и да не ми харесва пълната липса на скрупули на Ердоган, той си оплете кошничката.Предполагам,че реакцията на Европа ще е най-вече в посока: " уууу,гадняр такъв,как ни преметна" ,вместо добри преговори. Направо очаквам Меркел да му обясни колко е лошо момче и той да се засрами. Българските политици как се засрамиха,и тези от Вишеградската четворка дето казаха забранената дума "национален интерес",че Ердоган и той трябв да си води бележки. Ама подкрепял ИД,ама биел кюрдите пък сега искал нам какво си. Туй ми напомня един виц стар,дето един печелел много пари с миячка за т@шаци. 5 цента-хваща ти ги и ги мие.Обаче докато не дадеш 5 евро-не пуска. Че и Ердоган така

# 7 922
  • София
Скрит текст:

И защото поне видимо не са въоръжени, то  граничните власти не ги спират на границите?Звучи абсурдно.

Ако проследите хронологията на събитията, ще видите, че Турция, Йордания, Гърция и Италия от поне две години се пукат по шевовете. Критиката към богатите страни беше огромна- че не ги искат, че процедурата е нарочно дълга и мъчна... Иначе реално трябваше да дойдат до българската граница и тук да им се обработят данните. Ако си мислите, че това е по-добрият вариант.. Според мен дори направиха услуга на страната ни, защото знаят, че няма да се справи.

Над България има политически чадър - все още се чудя на кого го дължим - на Путин или на Ердоган, а може би и на двамата. В памфлетите, които се раздават апокрифно в бежанските лагери пише, че България трябва да се избягва. А тези памфлети, както знаем, се печатат и разпространяват от някого. Wink

# 7 923
Дължим го на Ердоган и САЩ.

# 7 924
  • MI
Цензура е. Просто си правят преговори и си играят политически игри зад гърба на ДАНЪКОПЛАТЕЦА и ЗА НЕГОВА СМЕТКА. Как така не сме информирани какво става и какви са тия толкова тайни преговори, като те НАС и НАШИТЕ ПАРИ касаят? Thinking
Какви тайни преговори? Че те си бяха съвсем явни и се взеха конкретни мерки съвсем в унисон с това, което се очакваше. Ето тази вечер щели Обама и Путин да се срещат и си го пише. Просто няма нищо ново и за вестниците и телевизиите ако не стане бой/голям протест/епидемия няма новина. Пак ти казвам, това не е процедс от 2-3 месеца, а от толкова години.

# 7 925
Скрит текст:

Над България има политически чадър - все още се чудя на кого го дължим - на Путин или на Ердоган, а може би и на двамата. В памфлетите, които се раздават апокрифно в бежанските лагери пише, че България трябва да се избягва. А тези памфлети, както знаем, се печатат и разпространяват от някого. Wink

На Путин, на Путин, той ги е написал лично, защото е прострял чадър, да не ни вали. И лично ти ги показа апокрифните памфлети и ти също ги прочете, нали? Joy

# 7 926
  • България
Скрит текст:
Нещо по темата ще пусна, виждам че отново се е разводнила със странични работи.
Наложи се, да погледна няколко пъти заглавието.
Модераторите явно не четат, а българофобите използват не преки обиди и сън не спали, от сутринта са се развихрили, но все ще настъпят котето.
   Ако толкова много не могат да са в мир със себе си и трябва да изразят презрението, омразата и нетърпимостта си към българския народ и народопсихологията му, моля пуснете си отделна тема и там си плюйте на воля. Няма да поглеждам там и да докладвам, Обещавам!
  А сега по темата:
The Sunday Times: Турция ще спре потоците мигранти към Европа, в замяна на позволение нейните 75 милиона граждани да се придвижват свободно в рамките на ЕС
  Анкара. Турция ще трябва да предприеме строги мерки за спирането на потоците мигранти към Европа, според ново споразумение, което ще позволи на нейните 75 милиона граждани да се придвижват свободно в рамките на ЕС, пише The Sunday Times.

Великобритания и Германия са сред страните, които подкрепят предложението Анкара да поеме отговорността за задържане на бежанците, стотици хиляди от които нахлуха в Гърция и България през последните месеци. В замяна на това турският президент Реджеп Тайп Ердоган ще получи не само милиарди евро финансиране от европейски фондове, но също така политически решения, които ще включват правото на турците да влизат в Шенгенската зона без виза. Това споразумение няма да засяга Великобритания.
По думите на турски дипломати, преговорите са в „напреднала фаза“.
Предвижда се също така създаването на 80-километрова „буферна зона“ в Сирия.
„Единствената ни възможност да спрем потоците от мигранти е решението Турция да стане пазач на нашите външни граници. И само с пари няма да постигнем това“, заяви европейски дипломат, пожелал анонимност.

Превод и редакция: Милен Маринов
  http://www.focus-news.net/news/2015/09/28/2124660/the-sunday-tim … amkite-na-es.html
Ето как се прави политика-не със сълзи и сополи и имагинерни толерантности,а с интерес. Ами, браво на Ердоган от  мен. Може да не ми харесва,че това,което прави не е баш добро за България и Европа,но не мога да не му призная,че прави в момента много за Турция,което е и основното задължение на един политик и лидер-националния интерес преди всичко.
По повод на темата - сега се поизясни,защо хукнаха към Европа тия " бежанци" - някой имал интерес от това. Изясни се и как ще спре натиска-Ердоган ще получи амнистия за неспазването на човешките права,като стане бодигард на Европа и покрай "бежанците" да бъдат спрени-ще изгорят и кюрди и де-що претенции има на територията на Турция. Никой гък няма да каже,че иначе -тръгнаха ГВС-тата
 Абсолютно, за мен, както вече писах той е новия с мустачките. Целите му са подобни, но мисля че не е сам в цялата тая работа. Въпроса е кой кого ще надиграе.
  На пръв поглед извън темата, но от няколко дни живо ме вълнува произхода на Марк Зъкърбърг.
И какво чета: "Зъкърбърг е роден в Уайт Плейнс, Ню Йорк в еврейско семейство."
 Подчертавам, че до преди кризата с имигрантите не съм била против евреите и не исках да вярвам в разните теории срещу тях.
  Обаче в тези събития намесиха и тях- като най-елементарната теза, че опразват териториии в Сирия, които да заемат.

# 7 927
Над България има политически чадър ...

Напълно си права, аз залагам обаче на САЩ.
Нито една лоша дума не писаха за оградата ни с Турция, а сега за оградата в Унгария падна голямо драскане. Освен това и в статиите, където пише, че имаме войници на границата, са основно в положителен или поне неутрален тон. Като цяло няма негативни препратки.

# 7 928
Скрит текст:
Нещо по темата ще пусна, виждам че отново се е разводнила със странични работи.
Наложи се, да погледна няколко пъти заглавието.
Модераторите явно не четат, а българофобите използват не преки обиди и сън не спали, от сутринта са се развихрили, но все ще настъпят котето.
   Ако толкова много не могат да са в мир със себе си и трябва да изразят презрението, омразата и нетърпимостта си към българския народ и народопсихологията му, моля пуснете си отделна тема и там си плюйте на воля. Няма да поглеждам там и да докладвам, Обещавам!
  А сега по темата:
The Sunday Times: Турция ще спре потоците мигранти към Европа, в замяна на позволение нейните 75 милиона граждани да се придвижват свободно в рамките на ЕС
  Анкара. Турция ще трябва да предприеме строги мерки за спирането на потоците мигранти към Европа, според ново споразумение, което ще позволи на нейните 75 милиона граждани да се придвижват свободно в рамките на ЕС, пише The Sunday Times.

Великобритания и Германия са сред страните, които подкрепят предложението Анкара да поеме отговорността за задържане на бежанците, стотици хиляди от които нахлуха в Гърция и България през последните месеци. В замяна на това турският президент Реджеп Тайп Ердоган ще получи не само милиарди евро финансиране от европейски фондове, но също така политически решения, които ще включват правото на турците да влизат в Шенгенската зона без виза. Това споразумение няма да засяга Великобритания.
По думите на турски дипломати, преговорите са в „напреднала фаза“.
Предвижда се също така създаването на 80-километрова „буферна зона“ в Сирия.
„Единствената ни възможност да спрем потоците от мигранти е решението Турция да стане пазач на нашите външни граници. И само с пари няма да постигнем това“, заяви европейски дипломат, пожелал анонимност.

Превод и редакция: Милен Маринов
  http://www.focus-news.net/news/2015/09/28/2124660/the-sunday-tim … amkite-na-es.html
Ето как се прави политика-не със сълзи и сополи и имагинерни толерантности,а с интерес. Ами, браво на Ердоган от  мен. Може да не ми харесва,че това,което прави не е баш добро за България и Европа,но не мога да не му призная,че прави в момента много за Турция,което е и основното задължение на един политик и лидер-националния интерес преди всичко.
 Абсолютно, за мен, както вече писах той е новия с мустачките. Целите му са подобни, но мисля че не е сам в цялата тая работа. Въпроса е кой кого ще надиграе.
  На пръв поглед извън темата, но от няколко дни живо ме вълнува произхода на Марк Зъкърбърг.
И какво чета: "Зъкърбърг е роден в Уайт Плейнс, Ню Йорк в еврейско семейство."
 Подчертавам, че до преди кризата с имигрантите не съм била против евреите и не исках да вярвам в разните теории срещу тях.
  Обаче в тези събития намесиха и тях- като най-елементарната теза, че опразват териториии в Сирия, които да заемат.

Joy Леле и Зукърбърг в кюпа. От къде ще се вземат толкова евреи да напълнят сирийските територии?

# 7 929
Една българка в Дортмунд уби дечица от ревност. Представям си по логиката на Венета какво си мислят тогава германците за българите. "На тези никакъв червен килим"

Да, десните вчера в Горна Австрия имат двойно повече гласове,  но консерваторите са на първо място. Много се надявам и виенчани да покажат здрав разум! А на останалите предлагам да дадат обувки и одеяла в Traiskirchen. Като идат там и преброят палатките в двора, могат спокойно да дадат отчет в тази тема и кажат с ръка на сърцето колко майки с деца са видели.

А какво ли си мислят немците за самите себе си след случката с немския пилот, който умишлено разби самолета си?
Ще ви замоля, по темата за мигрантите, да спрете с примерите къде каква гадост е направила една българка, един циганин с български паспорт или ваш познат. Темата не е за това!

За да не ме обвинят в расизъм и прочие прокази, уточнявам: сред българите има всякакви хора, така както и сред другите народи. Не страдам от мания за величие, но не съм съгласна, че сме най-долните от долните. И страната ни може да не цъфти както ми се иска, но аз полагам своите усилия. Хората около мен също. Вие не го ли правите?

ToHu
Абсолютно си права!

# 7 930
  • София
Цензура е. Просто си правят преговори и си играят политически игри зад гърба на ДАНЪКОПЛАТЕЦА и ЗА НЕГОВА СМЕТКА. Как така не сме информирани какво става и какви са тия толкова тайни преговори, като те НАС и НАШИТЕ ПАРИ касаят? Thinking
Какви тайни преговори? Че те си бяха съвсем явни и се взеха конкретни мерки съвсем в унисон с това, което се очакваше. Ето тази вечер щели Обама и Путин да се срещат и си го пише. Просто няма нищо ново и за вестниците и телевизиите ако не стане бой/голям протест/епидемия няма новина. Пак ти казвам, това не е процедс от 2-3 месеца, а от толкова години.

Преговорите са тайни - не знаем какви решения се вземат. Това, което ни се казва, не е цялата истина. Как така изведнъж се оказа, че преговорите на ЕС с Ердоган за това турски граждани да бъдат пускани безпрепятствено в Шенген, били в "напреднала фаза"? Четете бе хора и мислете, вървят тайни преговори зад гърбовете ни.

# 7 931
Разбира се, че вървят.
Ако някой си направи труда да направи обощение само на официалните  посещения и тел. разговори ще се види за каква огромна активност става въпрос  Wink.

# 7 932
Скрит текст:
А какво ли си мислят немците ...

Трябваше да се чете като: тъпо е да се изброяват единични престъпления и да се обобщава за два милиарда по света. Конкретно заради това момиче Венета и нейния постинг го написах.

# 7 933
MoiraineD,така си е. Гледай кой има интерес да се мразят християни и мюсюлмани + дестабилизация на Европа.Хайде да не ме наричат антисемитка и фашистка,сетете си се сами. То си е простичко-двама се карат-третият печели. И докато ние се надпреварваме да си мерим расизма и толерантността и да си набиваме един на друг канчетата-айде,Ердоган ни изял кашата. Не знам за Зукънбърг-тя цяла Америка е управлявана от еврейските банки и ако искаш парички да имаш-гък да няма. Може и да не е евреин човека,а просто да си пази кокалчето,дето си е захапал.
А на Анабел,дето се чуди откъде ще се вземат толкова евреи да напълнят Сирия ще напомня,че евреите имат огромна диаспора.

# 7 934
  • Сред мелниците
Кажете ми, това клипче пускано ли е в темата? Аз съм без думи!!! Shocked Shocked Shocked

Веят някакво знаме. Чие е не го разпознавам?
Тази година бях в Париж за около  месец. И преди не беше много бял, но сега е ужас. Свършено е с Европа.

Общи условия

Активация на акаунт