Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 638 462
  • 50 159
  •   2
Отговори
# 7 800
Де да знам, бре Гери.

Нали имаш градина - сееш по едно време, разсаждаш по едно време, някой стрък даде плод,  пак другаде - нищо, или много по-късно. Божа работа, Промисъл...
Да де. Ама ако посееш тикви в пустинята няма как да дадат плод.

# 7 801
Добре де.
Кажете сега защо. Защо Европа е цветуща?

Може ли някой да го обобщи в една само дума.
Една!

Амбиция

# 7 802
Добре де.
Кажете сега защо. Защо Европа е цветуща?

Може ли някой да го обобщи в една само дума.
Една!

Бих казала - интелект.

# 7 803
Ситуацията в Близкия Изток и ИД от няколко месеца назад според един арабист-
https://www.youtube.com/watch?v=oEAuWCdqyaQ

# 7 804
[

Дано зимата да започне рано и да е много, много студена!!!

Как не ви е срам да пишете подобни неща?!!!
ти пък! за първи път ли четеш тема за бежанците на милосърдните български майки Simple Smile)))

Последна редакция: пн, 28 сеп 2015, 08:26 от OX'AMAH

# 7 805

именно ако отида в 4ужда държава още пове4е не християнска  и 4акам там  да ми осигурят жилще и пари за хар4лък ще съм мнооого тих  и скромен.
а какво правят те:
http://www.dnes.bg/eu/2015/09/25/bejancite-v-italiia-pileiat-pom … -za-hazart.277680

Ами какво правят...кучето скача според тоягата, знаеш Simple Smile Ние си знаем, че при тях нищо не ни е позволено, те знаят, че у нас всичко е позволено Tired

Стара истина. Точно така е.

# 7 806
Аз също съм мислила за координация и някой ''в сянка'', но по принцип не си падам по конспиративни теории. Може и да бъркам, разбира се. Около мен - роднини, приятели, абе всеки с който си говорим за кризата, твърди точно това - че някой много изкусно направлява потока от хора. Един казва САЩ, друг - Русия, трети - Гъфските държави, четвърти - Турция. Или разни комбинации от заподозрени.

Интересното в случаят е, че те едва тръгнаха и Меркел веднага ги покани. Сякаш само е чакала да тръгнат и веднага willkommen in Deutschland! Защо не покани косоварците, когато и те тръгнаха, а даже много от тях ги върнаха няма и година преди да тръгнат сирийците.
Мисля, че има споразумение, кой ще ги прогони и кой ще им окаже "милост".

Абсолютно! Видимо е с просто око. Даже по кой път да вървят е решено. Нас потокът ни заобикаля не защото границата се пази добре, както се бие в гърдите Бай Ганьо от Банкя, а защото така е решено. Някъде. Не знам по какви причини точно ни заобикалят, ще се разбере може би....

# 7 807
Скрит текст:
[

Дано зимата да започне рано и да е много, много студена!!!

Как не ви е срам да пишете подобни неща?!!!
ти пък! за първи път ли четеш тема за бежанците на милосърдните български майки Simple Smile)))
"Българските майки" може да са жертва на пропаганда, но мигрантите в Австрия нямат това извинение.

Vernetta, твоите приятели австрийци знаят ли какво пишеш по българските форуми?  Simple Smile

Последна редакция: пн, 28 сеп 2015, 08:50 от Ли Лу

# 7 808
Абсолютно! Видимо е с просто око. Даже по кой път да вървят е решено. Нас потокът ни заобикаля не защото границата се пази добре, както се бие в гърдите Бай Ганьо от Банкя, а защото така е решено. Някъде. Не знам по какви причини точно ни заобикалят, ще се разбере може би....
Нормално е да заобикалят България. Сигурно си подават информация един на друг откъде да не минават.
Тук има много косовари, дошли именно по време на войната в Косово като бежанци. И в съседна Швейцария също. В моето градче има повече косовари от турци или кюрди. Не мисля, че толкова им е бил отказван статут.
 Даже имам колега, дошъл като дете като бежанец и е винаги награждаван с някакви призове.
Така, че поне косоварите си се интегрират.
 Според мен, си имат нещо като клан тук, защото са много в региона. Занимават се със строителство.

Новина от немско:
физически сблъсък в градчето Калден между бежанци: албанци и пакистанци се бият с бухалки. Има 14 ранени.  Боят е бил масов между няколко стотин души.

http://www.spiegel.de/panorama/gesellschaft/kassel-calden-verlet … ft-a-1054999.html

Абе защо има бежанци албанци??? От какво бягат албанците?

ЛиЛу,не обиждай България и българите,  Naughty ние не сме мигранти, ние сме европейци и от там благодарение на  интелекта си сме цветущи; ние сме желани гости, на които се крепи икономиката на държавата домакин. Мигранти са само мургави нисши хора, най-вече мюсюлмани и гадни негри.

Последна редакция: пн, 28 сеп 2015, 09:02 от OX'AMAH

# 7 809
Една българка в Дортмунд уби дечица от ревност. Представям си по логиката на Венета какво си мислят тогава германците за българите. "На тези никакъв червен килим"

Да, десните вчера в Горна Австрия имат двойно повече гласове,  но консерваторите са на първо място. Много се надявам и виенчани да покажат здрав разум! А на останалите предлагам да дадат обувки и одеяла в Traiskirchen. Като идат там и преброят палатките в двора, могат спокойно да дадат отчет в тази тема и кажат с ръка на сърцето колко майки с деца са видели.

# 7 810

Да, десните вчера в Горна Австрия имат двойно повече гласове,  но консерваторите са на първо място. Много се надявам и виенчани да покажат здрав разум! А на останалите предлагам да дадат обувки и одеяла в Traiskirchen. Като идат там и преброят палатките в двора, могат спокойно да дадат отчет в тази тема и кажат с ръка на сърцето колко майки с деца са видели.

Виж, аз много говоря с хора, които с това се занимават. По принцип, негативна реакция към бежанците е естествена от психологическа гледна точка и се случва във всяко общество. Това са защитни механизми. Например, лесно е да се обвини някой, че сам си е виновен за дадена ситуация, вместо да допуснеш, че и ти може да си на негово място. Това си е психологичен механизъм.

И заради това има агенции, чиято задача е да запознават местните с бежанците, да създават позитивен климат, информираност и тн. За съжаление, обаче, май тези агенции не си вършат работата, а медиите създават апокалиптични картини и настройват хората негативно. Така, че не са и хората виновни. Някои политици използват и ескалират паниката  за лична политическа  изгода, както беше с българи и румънци и UKIP и AFD. В Дрезден е имало нападения няколко пъти над бежански лагери, но там поначало са си нацита.

Последна редакция: пн, 28 сеп 2015, 09:15 от OX'AMAH

# 7 811
  • София
Скрит текст:
Тия тълпи не искат убежище, всъщност аз не бих им приписал владеенето на някаква генерална идея какво искат. Това са тълпи, точно по Льобон.

Те (както и форумната общност, между другото), са наплашени, лесно управляеми, и сега пътуват ктъм Европа не само защото това е най-хубавото място за живеене на Земята ( а то си е, нищо, че само се оплакваме), ами просто са насочени нататък.

Кой и защо ги провожда залпово насам и се наслаждава на суетнята и неразборията от нашествието? Не знам, но имам кръг заподозрени.

Как да ги спрем ли? Не знам, но имам няколко идеи. Повечето от тях обаче изискват малко усилия в първо лице, а за съжаление навикналите на соц, в съветски или западен вариант,  не са никак склонни да ги положат.

Най-голяма вина има Меркел, която ги покани. Първоначално, още миналата и по-миналата години, се бяха насочили към Великобритания, но от там ясно им показаха, че няма да ги хрантутят. Резнаха помощи за новодошли. После се изтъпани Меркел и им каза "Добре дошли" и те се юрнаха. Също голяма вина имат журналята, които в хор показват как нелегални имигранти биват посрещани радушно в Германия и показват сълзливи истории по темата, като някак заобикалят пробивът в сигурността на европейските граждани, при нахлуването на такива тълпи в Европа.

Последна редакция: пн, 28 сеп 2015, 09:43 от Popule

# 7 812
  • София
Ще ви замоля, по темата за мигрантите, да спрете с примерите къде каква гадост е направила една българка, един циганин с български паспорт или ваш познат. Темата не е за това!

За да не ме обвинят в расизъм и прочие прокази, уточнявам: сред българите има всякакви хора, така както и сред другите народи. Не страдам от мания за величие, но не съм съгласна, че сме най-долните от долните. И страната ни може да не цъфти както ми се иска, но аз полагам своите усилия. Хората около мен също. Вие не го ли правите?

# 7 813
Нормално е да заобикалят България. Сигурно си подават информация един на друг откъде да не минават.
Тук има много косовари, дошли именно по време на войната в Косово като бежанци. И в съседна Швейцария също. В моето градче има повече косовари от турци или кюрди. Не мисля, че толкова им е бил отказван статут.
 Даже имам колега, дошъл като дете като бежанец и е винаги награждаван с някакви призове.
Така, че поне косоварите си се интегрират.
 Според мен, си имат нещо като клан тук, защото са много в региона. Занимават се със строителство.

Скрит текст:

Новина от немско:
физически сблъсък в градчето Калден между бежанци: албанци и пакистанци се бият с бухалки. Има 14 ранени.  Боят е бил масов между няколко стотин души.

http://www.spiegel.de/panorama/gesellschaft/kassel-calden-verlet … ft-a-1054999.html

Абе защо има бежанци албанци??? От какво бягат албанците?

ЛиЛу,не обиждай България и българите,  Naughty ние не сме мигранти, ние сме европейци и от там благодарение на  интелекта си сме цветущи; ние сме желани гости, на които се крепи икономиката на държавата домакин. Мигранти са само мургави нисши хора, най-вече мюсюлмани и гадни негри.

Естествено, че е затова, заобикалят България.  Grinning

# 7 814
Цитат
После се изтъпани Меркел и им каза "Добре дошли" и те се юрнаха.

Joy Joy JoyНаправо заради това е. Ако не беше Меркел, нямаше да помръднат мигрантите. Само че стана ясно, че тя участва в план за затриването на Европа, така че сега потрива доволно ръце и се гласи да кани нови и нови, да знаеш.

Общи условия

Активация на акаунт