Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 636 640
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 8 445
Ето едно мнение на българин пишещ в немски форум, което доста съвпада с моето, относно защо Германия приема бежанци. Проблемът ще е по-скоро за работещите, тъй като бежанците ще бъдат експлоатирани, както става до момента с други бедни чужденци в Германия:

" Ще се получи това което е в момента на степен N. Немския пазар на труда вече е доста пълен със всякакви нискоквалифцирани кадри от цял свят. Някои от тях са си научили правата и си ги търсят, други биват мачкани и експлоатирани до последно. Примери за това има предостатъчно. Бежанците след няколко години ще почнат да се включват лека полека в купона, което ще свали драстично качеството на работните места и условия, най малкото защото тез хора в началото ще работят за храна и спане. Тоест всички ние мизерници с непризната квалификация (включвам и себе си в това число)от България ще бъдем изправени пред по-малко и по-лоши възможности за работа и живот. Лека полека националистите в Германия ще набират сила и издевателствата над чужденци ще зачестят. Като цяло лайното лека полека се насочва към вентилатора.

Смисъла от цялата работа е че развитите държави си вкараха автогол. Лично мнение. Африка от векове е най-експлоатирания континент. Всички искат ресурсите но не и хората. Е сега хората като нямат вече нищо за ядене и каквато и да била възможност за нормален живот се насочват волно или неволно към тези които ги ограбиха. Ситуацията в Сирия и Ирак за мен е оркестрирана но дори и да не е пак действията или бездействието на тез "развити" държави доведоха до касапницата в момента. Може и да са знаели какви ги дробят, но моментната полза да е била по-важна."

ОхАман, нали говореше как ''бежанците'' ще подсилват немската икономика, колко са полезни и блаблабла. Сега пък си съгласна с това, хм, доста по-песимистично мнение на наш сънародник. Колкото повече кофти новини идват покрай тълпите, гледам, толкова повече си извърташ първоначалните светли идеали  Wink
Таис, икономиката е едно, благоденствието на средния човек е друго. Аз смятам, че повечето от решенията, които се взимат в момента от ЕС обслужват големия бизнес. В Германия нищо не се прави просто така.
Което не значи, че съм против помагането на бежанците! Смятам, обаче, че трябва да им се помогне най-вече чрез създаване на просперитет на място.
Ти изобщо не си ми чела първите мнения, виждам. Но няма проблем.

А, напротив, чела съм ги. Ентусиазирана защита и ах, колко хубаво ще е с новите бежанци, щото ти познаваш 20 образовани и интегрирани араби/африканци. Ми и аз познавам, ама да ти кажа, дори те са силно скептични по отношение на интеграцията и здравото бачкане на новодошлите.

Анна Бел, кой и кога е твърдял, че иракчаните не са бежанци? ИД вилнее в половината държава, точно както в Сирия. Само не ми казвай, че тъпите немци, които раздават 5-стаини жилища на пакистанци, отказват да дадат статут на иракчаните  Shocked
Такова нещо не съм писала. Писала съм, че Германия е държава, която с прави сметката за всичко. Иначе, да, имам приятели сирийци и са съвсем нормални хора. Това, че една държава смята д експлоатира и прави икономика на гърба на евтина работна ръка, не означава, че презряната ръка е лоша?
Май наистина не виждам противоречие. То и в момента е така в цяла Европа. Имигрантите са робите отдолу на пирамидата. В Гърция, Испания и Италия имигрантите са домашни прислужници, работници на нивите, по строежите и прочее. Проблеите станаха, когато южна европа го закъса икономически и спаднаха потребностите на робовладелците.  Вършат работа, която не е за бели хора. Просто в Германия явно има нужда от ново зареждане с такива онеправдани уязвими работничета. Тя не е в криза. Simple Smile
Моята теза е била и винаги ще бъде --страда бедният, печели богатият. Германия ВИНАГИ ще е на печалба, бежанците винаги ще са изцедени, а България ще е някъде посредата, бита, ама не много.

# 8 446
Или имате предвид, че в един момент може европеецът да им стане евтина работна ръка...  Joy

Sunglasses

За европеецът не знам, но българинът като нищо.
По спомени - минимална работна заплата - 190 евро, минимална пенсия - 80 евро. На месец.

# 8 447
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Доживях и аз да следя с огромен интерес изказванията на великия стратег Бойко Tired

# 8 448
  • България
Скрит текст:
Аз съм доста объркана честно казано, защото Дъблинската конвенция очевидно не се спазва от никой. Имам чувството, че всичко се прави ad hoc . Тая гореща точка защо трябва да е в БГ, след като не сме външна шенгенска граница? Или са ни приели И в там без да знаем и сега услужливо ни се напомня, че трябва да ручаме и тези жабета, понеже, нали...сме в един съюз. Ама малко недалновидни излязоха братята западняци като ни размахваха високомерно пръст колко не сме за Шенген.
Оф, пак от начало... Нали след като приеха за квотите казаха че не е в сила вече Дъблинската конвенция (трактат?  newsm78) И няма как да действа щото в 2-3 страни влизат огромни тълпи и ти им казаваш аааа, справяй се.

За хотспота нали стана ясно че ние сме го искали? Ти какво искаш, като почнат да влизат от Турция да се чудим какво да ги правим ли? Аз лично предпочитам да ги затварят в този хотспот и да ги идентифицира и храни друг, а не нашите.  Това и във връзка с поста на Маги. Тези 310 са си предупреждание от Ердоган. После няма да са 3000  Sick
 Ето, че се случва, това което ме плаши. Ердоган пуска, спира, зависи дали ще му играят по свирката. Сигнала май не е бил фалшив-за магистрала Тракия. newsm78 Колко влизат на ден, не се знае. Няма пазене от там. Работата е ясна.
 А за прословутата точка, ето какво е казала Меркел:
   И Меркел изясни: Борисов не е искал да сме “гореща точка”
24.09.2015 22:20

Скрит текст:
Какво стана на срещата на ЕС в Брюксел завчера и наистина ли България е поискала изграждане на горещи точки (хотспот - център за временно приемане на бежанци), или става дума за медийни интерпретации. Това изясни самата Ангела Меркел на пресконференция след срещата в сряда вечерта. На доуточняващи въпроси канцлерката уточни, че засега става дума за решение за горещи точки в Италия и Гърция, а ако България поиска изграждането на такъв, ще бъде подкрепена.

Часове преди това - предната вечер, самата Меркел каза: “Говорихме за това, че всяко квотно разпределение (на бежанци, б.р.), каквото и да се реши (защото Европейската комисия разпространи нови предложения), може да се случи само ако имаме съответните изходни пунктове, или така наречените горещи точки. И тук това беше предмет на детайлна дискусия с консенсус и още веднъж бе казано, че държави с външни граници - тоест Гърция и Италия, но и България, която посочи, че не е в Шенгенското пространство, но има външна граница с Турция, ще изградят горещи точки най-късно до ноември 2015. И че там ще се извършва идентификацията, регистрацията и снемането на отпечатъци от имигранти и едновременно с това ще бъдат или експулсирани, или разпределяни от тези точки. Това е прецизен резултат, който засяга онези, които трябва да имат горещи точки, и допълва решението на вътрешните министри от вчера (за разпределение на 120 000 бежанци по квотен принцип, б.р.) Затова съм много доволна от резултатите от съвета, ясно е, че с тях не можем да решим изцяло бежанския проблем, но направихме крачка напред.”

По-късно германски журналист в залата зададе доуточняващ въпрос: “Искам да уточня казаното за горещите точки от вас, тъй като споменахте освен Гърция и Италия и България. Това означава ли, че и други държави от ЕС могат да изградят хотспотове - Унгария вече отхвърли подобно предложение, но означава ли това, че България е кандидат? Дали разходите за тези центрове ще се приспаднат от пакта за стабилност и изискването в него за определен държавен дефицит (да не се преминава 3% от БВП, б. р.)?

Меркел: “Разбрах това желание (за парите, б.р.), но трябва да проучим много прецизно какви са разходите и тогава да решим, засега нямам още готово мнение по този въпрос. Що се отнася до горещите точки - става дума за Италия и Гърция, а България просто посочи, че също има външна граница с Турция и стои под силен натиск на бежански поток оттам. Затова ние отговорихме, че сме отворени за това, ако България иска да изгради гореща точка, ще получи същата помощ от европейските институции и агенции като Гърция и Италия. Но не беше натиск от наша страна България да изгради такава гореща точка, а тя посочи, че има проблем и защо не и тя да получи помощ, което аз намирам за напълно логично.”

# 8 449
Или имате предвид, че в един момент може европеецът да им стане евтина работна ръка...  Joy

Sunglasses

За европеецът не знам, но българинът като нищо.
По спомени - минимална работна заплата - 190 евро, минимална пенсия - 80 евро. На месец.

Арабски работодатели има не от вчера по Европа и останалия свят. Плащат на работниците си толкова, колкото се плаща в съответната страна. Хародс например е собственост на арабин, което не значи че там  работят бедни българи.

# 8 450
Скрит текст:

Аз съм доста объркана честно казано, защото Дъблинската конвенция очевидно не се спазва от никой. Имам чувството, че всичко се прави ad hoc . Тая гореща точка защо трябва да е в БГ, след като не сме външна шенгенска граница? Или са ни приели И в там без да знаем и сега услужливо ни се напомня, че трябва да ручаме и тези жабета, понеже, нали...сме в един съюз. Ама малко недалновидни излязоха братята западняци като ни размахваха високомерно пръст колко не сме за Шенген.

Оф, пак от начало... Нали след като приеха за квотите казаха че не е в сила вече Дъблинската конвенция (трактат?  newsm78) И няма как да действа щото в 2-3 страни влизат огромни тълпи и ти им казаваш аааа, справяй се.

За хотспота нали стана ясно че ние сме го искали? Ти какво искаш, като почнат да влизат от Турция да се чудим какво да ги правим ли? Аз лично предпочитам да ги затварят в този хотспот и да ги идентифицира и храни друг, а не нашите.  Това и във връзка с поста на Маги. Тези 310 са си предупреждание от Ердоган. После няма да са 3000  Sick
Какво е станало ясно за хотспота?
"Бойко Борисов: Не съм искал България да бъде обявена за "гореща точка" за бежанците". Ако някой е разбрал какво е искала БГ и какво не на онази среща да дойде да ми се обади. Щото май и преките участници нищо не са разбрали. А това какво аз и ти предпочитаме се страхувам, че няма никакво значение в момента. Даже няма значение какво нашето правителство предпочита. Доживяхме да се надяваме на добрата воля на Турция да пази нашите граници.
Лично с ушите си чух, как той искаше да сме гореща точка и даже извадил картата та показал на някой си министър къде сме и защо е необходимо заедно с Гърция и Италия да сме гореща точка.

И аз го чух, каза, че дори им преподавал география или нещо от сорта.
Но после каза, не че искал да сме гореща точка, а че им обяснявал, че ние по принцип сме гореща точка.  Crazy

Точно за същото става въпрос. Извадил картата и им преподавал география.
Аааа ясно това, че всъщност не искал съм го изпуснала. Joy

Таис, аз поне няколко поста съм срещала с въпрос към мен дори "ами иракчаните и афганистанците от какво бягат". Съжалявам, че темата е над 500 страници иначе щях поименно да извадя цитатите. Е, как аз да ти кажа, че тъпите немци отказват на иракчани? Не знам. Едва ли им отказват. Как аз да знам.

# 8 451
Тъпите немци ги поканиха и сега ще ни ги шитнат на нас, защото те са тъпи, а ние много умни...

# 8 452

Арабски работодатели има не от вчера по Европа и останалия свят. Плащат на работниците си толкова, колкото се плаща в съответната страна. Хародс например е собственост на арабин, което не значи че там  работят бедни българи.
Тя амбулантната търговия, особено тази в Хародс е моторът на Европейската икономика и двигател на БВП-то на ЕС...

# 8 453
Скрит текст:
Русия и САЩ са готови да си взаимодействат по най-острите, кризисни въпроси. Те имат сходни възгледи по много важни въпроси и едно принципно различие.

Русия е заинтересована от развитие на диалога и е готова за сътрудничество по най-острите въпроси, заяви днес прессекретарят на руския президент Владимир Путин Дмитрий Песков.

Интензивният диалог по сирийската криза ще бъде продължен в най-кратки срокове, отбеляза Песков, коментирайки пред журналисти резултатите от срещата между Путин и американския му колега Барак Обама в Ню Йорк.

Съединените щати и Русия имат съгласие по "някои фундаментални принципи" за Сирия, каза днес държавният секретар на САЩ Джон Кери, цитиран от Ройтерс.

"Имаше съгласие, че Сирия трябва да е обединена, единна страна, че тя трябва да е светска, че трябва да се заемем с (джихадистката групировка "Ислямска държава") и че трябва да има дирижиран преход", каза Кери пред американската телевизия Ем Ес Ен Би Си, цитиран от БТА.

Той уточни, че остават различия по въпроса какъв трябва да е резултатът от този преход.

Известно е, че Путин смята оставането на власт на Башар Асад за необходимо за справяне с екстремистите, докато Обама вижда в Асад причината за кризата и фигурата, която продължава да разпалва гражданския конфликт в Сирия и дори го определи като тиранин, който избива невинни деца.

И Обама, и Путин търсят път напред в Сирия, която страда от продължаваща повече от четири години гражданска война и от възхода на "Ислямска държава", изтъкна Кери.

Признаването от Русия, че в Сирия е необходим политически преход, е начало, заяви говорителят на Белия дом Джош Ърнест.

Президентите на Русия и САЩ разговаряха около 90 минути в рамките на участието си в 70-ата сесия на Общото събрание на ООН. Това бе първата официална среща между тях от близо 2 г. Срещата продължи по-дълго от предвидените 55 минути. Според американски официален представител половината от времето е било посветено на Сирия.

Двамата президенти се договориха за консултации между армиите на Русия и САЩ с цел избягване на стълкновение между американски и руски военни при потенциални операции в Сирия срещу "Ислямска държава".

Кери определи разговора между Обама и Путин като "искрено конструктивен и много учтив".

Дмитрий Песков информира също, че в иракската столица Багдад е създаден център за обмен на информация между Русия, Иран, Ирак и Сирия, а Москва се е договорила за отделен такъв механизъм и с Израел, посочва Ройтерс, цитирана от БТА.

Руската страна очаква в работата на багдадския информационно-координационен център за борба с "Ислямска държава" да се включат нови участници, заяви Песков.

Путин вече е казвал, че този център не е затворена институция, а напълно открито за всички обединение, подчерта прессекретарят и припомни, че американски специалисти са били поканени да участват в работата на центъра, но за съжаление те не са се включили в първите съвещания.

"Президентът Путин обаче се надява към работата в центъра да се присъединят и други страни", добави той.

Владимир Путин предложи вчера ООН да обсъди резолюция за координиране на всички сили, които се борят срещу "Ислямска държава". Една такава координация трябва да се основава на Устава на ООН, подчерта президентът.

Цитат
Кери определи разговора между Обама и Путин като "искрено конструктивен и много учтив".

Казано на нормален език "нищо не постигнахме".

# 8 454
  • София
Тъпите немци ги поканиха и сега ще ни ги шитнат на нас, защото те са тъпи, а ние много умни...

Пълен фарс.

А какво стана с тезата, яростно защитавана първите 200 страници, че новодошлите са супер необходими на Европата, за да бачкат и да изкарват бъдещите пенсии на западняците? Нали сите бяха лекари, химици и прочие.
Сега пък се твърди, че ще са ниско платени служители, метачи разни, работници по строежи и полета. Ниско квалифицирани роби, да цитирам Аманката.
Тогава, питам аз, какво правим с пенсиите..кой ще ги изкарва в крайна сметка  Thinking

# 8 455

Пълен фарс.

А какво стана с тезата, яростно защитавана първите 200 страници, че новодошлите са супер необходими на Европата, за да бачкат и да изкарват бъдещите пенсии на западняците? Нали сите бяха лекари, химици и прочие.
Сега пък се твърди, че ще са ниско платени служители, метачи разни, работници по строежи и полета. Ниско квалифицирани роби, да цитирам Аманката.
Тогава, питам аз, какво правим с пенсиите..кой ще ги изкарва в крайна сметка  Thinking

Между другото това наистина е един от най - големите проблеми изобщо в развитият свят. Все по - дълга продължителност на живот, съчетана с никаква раждаемост и застаряващо население. Непрекъснато се увеличава пенсионната възраст и наистина не е шега работа. И накрая може да се окаже, че пенсии няма да има.

# 8 456
....и викаш тоя процес да се разреши от самосебе си, имайки предвид настоящата ситуация с мигрантите. Който оцелее, ще е без пенсия, че да види той какво е толерантност....

# 8 457
....и викаш тоя процес да се разреши от самосебе си, имайки предвид настоящата ситуация с мигрантите. Който оцелее, ще е без пенсия, че да види той какво е толерантност....

Къде го викам това?

# 8 458
  • София

Пълен фарс.

Между другото това наистина е един от най - големите проблеми изобщо в развитият свят. Все по - дълга продължителност на живот, съчетана с никаква раждаемост и застаряващо население. Непрекъснато се увеличава пенсионната възраст и наистина не е шега работа. И накрая може да се окаже, че пенсии няма да има.

Да, знам. Само че, за разлика от някои тук, аз не вярвам, че като внесем един милион метачи, ще си оправим проблема с бъдещите пенсии.

# 8 459

Пълен фарс.

Ох. Не знам. Имам чуството че ще скиваме пенсии през крив макарон.
Не знам горесписващите, как ни били трябвали" роби", дали са ходили в Германия, някои уж живеят там, но едно нещо не им е ясно. Улиците си ги метат и чистят немците с машини. В мините копаят с машини. На поточните линии все повече има роботи. Даже гишето в пощата ти е автомат.

В строителството все още има нужда от нискоквалифицирани работници, но и строителство каквото имаше преди в Германия сега вече няма. Има повече ремонти, реконструкции, където все висока квалификация се търси.  Построи се Германия-пущината. А и в строителството механизация да искаш -всякаква. Тук една бензиностанция я строят 50 човека, а в Германия са 5...

Къде ще им намират работа на  нископлатените роби не знам...
Селското стопанство също е механизирано. Виждала съм ферма за 5000свине знаеш ли с колко души персонал?? Познай?
4, словом -четири души... Пък и в свинеферма араби няма да се цанят на работа...

Тези приказки за концерните и нуждата от работна ръка -нискоквалифицирана особено са чиста, абсолютна и опашата лъжа.

Общи условия

Активация на акаунт