" Ще се получи това което е в момента на степен N. Немския пазар на труда вече е доста пълен със всякакви нискоквалифцирани кадри от цял свят. Някои от тях са си научили правата и си ги търсят, други биват мачкани и експлоатирани до последно. Примери за това има предостатъчно. Бежанците след няколко години ще почнат да се включват лека полека в купона, което ще свали драстично качеството на работните места и условия, най малкото защото тез хора в началото ще работят за храна и спане. Тоест всички ние мизерници с непризната квалификация (включвам и себе си в това число)от България ще бъдем изправени пред по-малко и по-лоши възможности за работа и живот. Лека полека националистите в Германия ще набират сила и издевателствата над чужденци ще зачестят. Като цяло лайното лека полека се насочва към вентилатора.
Смисъла от цялата работа е че развитите държави си вкараха автогол. Лично мнение. Африка от векове е най-експлоатирания континент. Всички искат ресурсите но не и хората. Е сега хората като нямат вече нищо за ядене и каквато и да била възможност за нормален живот се насочват волно или неволно към тези които ги ограбиха. Ситуацията в Сирия и Ирак за мен е оркестрирана но дори и да не е пак действията или бездействието на тез "развити" държави доведоха до касапницата в момента. Може и да са знаели какви ги дробят, но моментната полза да е била по-важна."
ОхАман, нали говореше как ''бежанците'' ще подсилват немската икономика, колко са полезни и блаблабла. Сега пък си съгласна с това, хм, доста по-песимистично мнение на наш сънародник. Колкото повече кофти новини идват покрай тълпите, гледам, толкова повече си извърташ първоначалните светли идеали

Което не значи, че съм против помагането на бежанците! Смятам, обаче, че трябва да им се помогне най-вече чрез създаване на просперитет на място.
Ти изобщо не си ми чела първите мнения, виждам. Но няма проблем.
А, напротив, чела съм ги. Ентусиазирана защита и ах, колко хубаво ще е с новите бежанци, щото ти познаваш 20 образовани и интегрирани араби/африканци. Ми и аз познавам, ама да ти кажа, дори те са силно скептични по отношение на интеграцията и здравото бачкане на новодошлите.
Анна Бел, кой и кога е твърдял, че иракчаните не са бежанци? ИД вилнее в половината държава, точно както в Сирия. Само не ми казвай, че тъпите немци, които раздават 5-стаини жилища на пакистанци, отказват да дадат статут на иракчаните

Май наистина не виждам противоречие. То и в момента е така в цяла Европа. Имигрантите са робите отдолу на пирамидата. В Гърция, Испания и Италия имигрантите са домашни прислужници, работници на нивите, по строежите и прочее. Проблеите станаха, когато южна европа го закъса икономически и спаднаха потребностите на робовладелците. Вършат работа, която не е за бели хора. Просто в Германия явно има нужда от ново зареждане с такива онеправдани уязвими работничета. Тя не е в криза.

Моята теза е била и винаги ще бъде --страда бедният, печели богатият. Германия ВИНАГИ ще е на печалба, бежанците винаги ще са изцедени, а България ще е някъде посредата, бита, ама не много.