Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 633 931
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 9 150
iany, говориш на едро - аз познавам сирийци сунити, които са на страната на Асад.
... Като излязоха на протест, хем веднага проруски възпитаници веднага скочиха, че протеста бил ограничен и изолиран, Асад ги бомбандира веднага. Мислиш ли, че едно незначително протестче ще предизвика варелови бомби?

Може ли по-подробно за бомбардирания протест?

https://en.wikipedia.org/wiki/Ghouta_chemical_attack, прочети и за Хама - 1982 - дело на Хафес Асад.
Виж, не съм защитник на Ассад, ясно ми е, че няма как да е слънчице на мама. Но това с химическите оръжия май така и не беше доказано чие дело е, а баща му какво е правил в Хама при въоръжено въстание /не протест/ не беше отговор на моя въпрос.  Така или иначе местните диктатори си имат своите трески, но не видях свалянето им да донесе радост и щастие в Ирак и Либия. Затова не разбирам защо са се запънали САЩ и съюзници за Ассад, който все пак и конституцията промени, което  макар и малко, е крачка. Тоест разбирам защо са се запънали, но не смятам, че е в наш интерес.

# 9 151
  • България
Наред с другите "ползи":
480 хиляди лв. даваме за лечението на бежанците у нас
Сподели
01.10.2015 21:30; 24 часа
480 хиляди лева ще даде държавата за лечението на бежанците у нас през тази година. Това стана ясно по време на заседание на парламентарната комисия по здравеопазване. Всички бежанци, които идват в страната, се преглеждат веднага от екипи на Спешна помощ, каза зам.-министърът д-р Ваньо Шарков пред в. "Стандарт"

След това, ако има някои, които се нуждаят от допълнителни медицински дейности, те се насочват към регионалните здравни инспекции. Там могат да им се сложат примерно ваксини или да се установи дали са носители на някакви зарази. В общежитията от затворен тип, където живеят бежанците, влизат лекари само от МВР-болница, допълни още Шарков.
  http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5019192
Държавата- това сме ние данъкоплатците.
Европа в момента е една дебела кокошка, нападната от паразити, лесно ще и отсекат главата, а Русия може и да е мечка, но обградена отвсякъде и изтощена, ще бъде лесна плячка.

Последна редакция: чт, 01 окт 2015, 23:32 от MoiraineD

# 9 152
Здравейте, чак сега имам възможност да ви прочета.  Hug
Заплетох се от тези племена, дето сте ги нищили.
Не мога да им хвана нито началото, нито края.
Направи ми силно впечатление догадката за СА. Сещам се, как щяха да финасират построяването на 200 джамии в Германия. хммм.....Къде остава Русия тогава, а САЩ?
Питам се- те ли в крайна сметка юрнаха тълпите насам? И ако да, защо? Защо именно към Германия, а не към Русия, примерно.

(за който следи сагата, Ли Лу, със сигурност Simple Smile)Бях обещала да питам колежката относно вилата и дали ще получава пари за подслоняването на бежанци. Отговорът й днес е: ДА.
Честно казано, изумена съм как вчера тя си спести този съществен факт. И защо каза половинчата истина. А аз съм една доверчива патка, та не се сетих веднага да я попитам дали няма да има финансова изгода от това. Ожалих я най- искрено и чистосърдечно, правейки аналогия с моят дядо, който навремето е трябвало да дели покрив с натресени му от комунистите в къщата му чужди хора...

# 9 153
Само с пазене на граници, едва ли ще стане.
Би трябвало тотално да се промени политиката на Европа с много строги условия и правила за прием
на мигранти.
Тя и Унгария си пази границата, но пак се наложи да ги пропусне, затова мнението ми е промяна в политиката.
Едва ли чакат ние да ги светнем, но като почнат да падат политически глави (не в прекия смисъл),
може и да се освестят.

Абсолютно си права. Да-трябва да падат политически глави и ДА-трябва да се смени политиката.
А аз съм една доверчива патка, та не се сетих веднага да я попитам дали няма да има финансова изгода от това. Ожалих я най- искрено и чистосърдечно, правейки аналогия с моят дядо, който навремето е трябвало да дели покрив с натресени му от комунистите в къщата му чужди хора...
Виж сега. Може би щетите , нанесени от мигрантите да са повече от наема, който ще и платят.
И затова да се е замислила и увесила нос. Но пък парите от наема ще ги получи сега, а щетите ще ги плаща после...

Понякога човек е поставен и пред такъв "избор"

# 9 154
iany, говориш на едро - аз познавам сирийци сунити, които са на страната на Асад.
... Като излязоха на протест, хем веднага проруски възпитаници веднага скочиха, че протеста бил ограничен и изолиран, Асад ги бомбандира веднага. Мислиш ли, че едно незначително протестче ще предизвика варелови бомби?

Може ли по-подробно за бомбардирания протест?

https://en.wikipedia.org/wiki/Ghouta_chemical_attack, прочети и за Хама - 1982 - дело на Хафес Асад.
Виж, не съм защитник на Ассад, ясно ми е, че няма как да е слънчице на мама. Но това с химическите оръжия май така и не беше доказано чие дело е, а баща му какво е правил в Хама при въоръжено въстание /не протест/ не беше отговор на моя въпрос.  Така или иначе местните диктатори си имат своите трески, но не видях свалянето им да донесе радост и щастие в Ирак и Либия. Затова не разбирам защо са се запънали САЩ и съюзници за Ассад, който все пак и конституцията промени, което  макар и малко, е крачка. Тоест разбирам защо са се запънали, но не смятам, че е в наш интерес.

Сега въпросът Асад харесват ли го неговите сънародници ли е? или на нас удобна лу ни е неговата диктатура, е?

# 9 155
Ами на нас ни е била удобна /безразлична/, не помня да е имало протести на българи пред сирийското посолство против диктатурата му.
Дали много народ се  е вълнувал какво се случва в Сирия, преди да дойдат бежанците?

take a smile, поставили са я пред свършен факт, че ще настанят бежанци и ще им плащат наема, или тя сама е решила да го дава под наем на бежанци?

ПП. Каква ирония, благодарение на ИД да оцелее режимът на Асад.

Последна редакция: чт, 01 окт 2015, 23:44 от нова

# 9 156
Аз пък се чудя, защо вълната от емигранти не се изсипа през България. За Гърция ми е ясно. Те с Турция си имат отдавнашен конфликт и турците целенасочено им ги изсипват. Защо обаче засега ние сме пощадени от такъв наплив при положение, че най-прекия път е през България? Не мисля че нашата охрана някого е стреснала. Ако ги пуснат оттук ще ни пометат! Има някаква сделка. Например ББ представи и защитаваше турската позиция в ЕС. Ама само това ли е? Има ли и друго. Забелязвам, че ДПС вече не е враг или поне вече не се говори толкова за това. А сме в предизборна ситуация. И радио на турски пуснаха.

....И дадоха 2 дни ваканция на децата от мусюлманските семейства за байряма.
И прекратиха делото за радикален ислям на няколкото циганина от пазарджишката махала под предлог,че подсъдимите не са могли да разберат въз основа на кои точно факти и обстоятелства са обвинени....колко странно.

Много реверанси станаха нещо.Дали е случайност....едва ли? Peace

# 9 157
Изберете си на кого да вярвате:  Mr. Green

"Руски бойни самолети нанесоха нови удариха по позиции на „Ал Кайда“ и „Ислямска държава“ (ИД) в Сирия, но руските сили бяха обвинени, че са атакували и цивилни, както и опозиционни групировки, борещи се срещу ИД и сирийския президент Башар ал Асад."

„Ние категорично осъждаме Русия, която неудовлетворена от безграничната си подкрепа за един брутален режим, сега засипва с дъжд от бомби сирийския народ, обещавайки му „демокрация“, се казва в изявление на Сирийското тюркменско събрание, цитирано от Ройтерс.
Групировката е базирана в турския град Газиантеп и е подкрепяно от правителството на Турция, което е против Башар ал Асад, допълва Ройтерс.

„Мога с абсолютна сигурност да потвърдя пред вас, че имаше удари срещу бойци от Свободната сирийска армия, които бяха въоръжени и обучени от ЦРУ, защото имаме комуникации с хората там“, заяви Маккейн, председател на сенатската комисия за въоръжените сили, в интервю за Си Ен Ен.
За удари срещу обучени от ЦРУ сирийски бойци съобщи пред Ройтерс и командир на бунтовническа група.

Руският президент Владимир Путин нарече съобщенията за цивилни жервти „информационни атаки“,
предаде ТАСС.

Извършеният от Русия анализ на данните след началото на въздушните удари в Сирия показва, че
руските самолети са ударили единствено мишени на „Ислямска държава“,
заяви и представителят на руските Въздушно-космически сили Игор Климов, цитиран от РИА Новости и Ройтерс

Според германската канцлерка Ангела Меркел обаче
на гражданската война в Сирия може да се сложи край само с помощта на Русия.

http://www.vesti.bg/sviat/evropa/novi-ruski-udari-v-siriia-no-ko … sa-celite-6043235

„Това е наказателна акция, която да подпомогне властта на президента Башар Асад. Обвинявам повечето български медии. Те тръбят, че руските удари са срещу ИД. Вчера те бомбардираха моя град – Хомс, който беше един от първите, подкрепили революцията. Там е умерената опозиция“, разказа Аломар и добави, че истинските сирийци са умерени."

http://www.vesti.bg/sviat/sirijka-evropa-izprati-teroristite-si-pri-nas-6043264

Последна редакция: пт, 02 окт 2015, 09:34 от нова

# 9 158

Този въпрос го коментирахме вече в темата, но ще се опитам да обобщя най-същественото. Една от тезите е, че просто България е твърде бедна и съответно у нас социалните помощи, които бежанците получават, са драстично по-малки от съответните в Германия и Швеция, затова и "бежанците" се насочват именно там. Тази теза, обаче, е твърде логична и явна, за да я приемем за вярна. Втората теза е, че на България е отредено да участва в геополитическия план на САЩ за т.нар. "Междуморие" ("Intermarium"). За този план откровено говори Джордж Фридман по време на "скандалната" си пресконференция през февруари :
Хипотезата е, че САЩ умишлено не допускат у нас да се наводни с "бежанци", защото Междуморието има друго предназначение, а наличието на много "бежанци" у нас вещае непредвидими последици, затова САЩ не искат да рискуват. Така че Турция не спира "бежанците" към България от някаква съседска добронамереност, а просто изпълнява заповедта на САЩ. Планът за Междуморието намира потвърждение и с действията на страните от Вишеградската четворка, които всячески се стремят да откажат приема на бежанци, като Унгария не цепи басма на никого и тази смелост на Орбан при всички положения има негласната подкрепа и на САЩ.
[/quote]
Вероятно е така. Много факти подкрепят тази теза. Но и Турция си "играе козовете". За Турция е важно да има "глас" в ЕС. Е, няма да е Португалия напр. България е най-подходяща, колкото и незначителна да е, все пак е член на ЕС. А за Турция основния проблем е кюрдския.
Вярно е и че не само Меркел, но и германския политически елит е под силен натиск. Изобщо не мисля, че Меркел от някакъв сантимент импровизирано покани хиляди да дойдат в Германия. Тя не е "луда бабичка", защото ако преди 5 години каза, че мултикултурализма е пред провал, едва ли сега мисли друго. Канцлер на Германия не се става току така. А и тя не взима еднолично решенията. Около нея има много хора, които не са "луди бабички". Когато тя направи изявленията по ТВ, изглеждаше много уплашена. Опитваше се да бъде сдържана, но си личеше че е притисната в менгеме. Опитваше се дори да "натиска" доста грубо германците. Вероятно си е давала сметка, че това е политическото й самоубийство, но "другото" очевидно е било по-страшно. Последва и атаката срещу немската автомобилна индустрия. Класическа схема на шантаж! Какво ли е това, от което не само тя, но и хората около нея са толкова ужасени? Какво ли би станало ако не се поддаде Германия на шантажа?
И къде в този пъзел са Саудитска Арабия и Израел? СА има парите да плати на много хора (мъже) пътя до Европа, като им даде по едно листче, на което пише "Германия". Те не искаха дори Австрия, а там стандарта на живот по нищо не се отличава от този в Германия. Другата страна под натиск е Швеция. Не искат Дания, въпреки че там също е висок жизнения стандарт. Но според тази схема, Швеция също е зад това "междуморие".
От друга страна се питам, за какво им е на САЩ да контролират това "междуморие", в което ще бъдат притиснати от двете страни от Русия и дестабилизирана Европа? А ако Германия и Русия все пак се сближат няма ли да се окажат между два огъня?

# 9 159
И така мирно и кротко ни пазят,докато тихо не ни се случи това.

# 9 160
И така мирно и кротко ни пазят,докато тихо не ни се случи това.
Така е. Изглежда напълно възможно, особено както е слаба Европа сега. То може пък точно и затова да не насочват тези "бежанци" към нас. Пазят ни за себе си.

# 9 161

[/quote]

Аз продължавам да смятам, че политическият си чадър не го държим на САЩ, а на Русия.  Руснаците имат доста собственост тук, на морето, освен това сме на стратегическа позиция по отношение на тръбопроводи всякакви - руснаците не са глупави и знаят, че турците никога няма да им бъдат приятели. Докато българите са искрено привързани към тях по ред исторически причини - въпреки временно охладнелите отношения с нас, това може да се промени във всеки един момент. Зона на стабилност им е необходима на Черно море, още повече сега, когато си взеха Крим. А и русофобите в момента са поставени в ситуация на шах и мат по отношение на сегашната ситуация в света - имам чувството, че в момента всички са притихнали и се надяват руснаците да оправят нещата.
[/quote]
Руснаците имат собственост и в Гърция. На Балканите те винаги са държали на първо място на Гърция, след това на Сърбия и едва след това на България. Заставали са на страната на тези две страни срещу България (спомнете си Съединението). Дори на страната на Турция срещу България. Сега този "бежански" поток залива тъкмо техните фаворити. Политиката не се движи от "фоби" и "фили", а от интереси, при това вечни. Светът наистина е притихнал и защото не е много наясно какво се се договорили Русия и САЩ. Явно има нова подялба. Къде сме ние в нея?
Страхувам се от война. Твърде дълго живяхме мирно. Бедно, но мирно. След периоди на относително благополучие и ръст на населението следва война за преразпределение на ресурсите - вода, въглеводороди и ЗЕМЯ, в съответствие с променената демография. Това правят в момента в Сирия Йемен и другаде в Африка. Войната е продължение на политиката с други средства.

# 9 162
Изберете си на кого да вярвате:  Mr. Green

"Руски бойни самолети нанесоха нови удариха по позиции на „Ал Кайда“ и „Ислямска държава“ (ИД) в Сирия, но руските сили бяха обвинени, че са атакували и цивилни, както и опозиционни групировки, борещи се срещу ИД и сирийския президент Башар ал Асад."

„Ние категорично осъждаме Русия, която неудовлетворена от безграничната си подкрепа за един брутален режим, сега засипва с дъжд от бомби сирийския народ, обещавайки му „демокрация“, се казва в изявление на Сирийското тюркменско събрание, цитирано от Ройтерс.
Групировката е базирана в турския град Газиантеп и е подкрепяно от правителството на Турция, което е против Башар ал Асад, допълва Ройтерс.

„Мога с абсолютна сигурност да потвърдя пред вас, че имаше удари срещу бойци от Свободната сирийска армия, които бяха въоръжени и обучени от ЦРУ, защото имаме комуникации с хората там“, заяви Маккейн, председател на сенатската комисия за въоръжените сили, в интервю за Си Ен Ен.
За удари срещу обучени от ЦРУ сирийски бойци съобщи пред Ройтерс и командир на бунтовническа група.

Руският президент Владимир Путин нарече съобщенията за цивилни жервти „информационни атаки“,
предаде ТАСС.

Извършеният от Русия анализ на данните след началото на въздушните удари в Сирия показва, че
руските самолети са ударили единствено мишени на „Ислямска държава“,
заяви и представителят на руските Въздушно-космически сили Игор Климов, цитиран от РИА Новости и Ройтерс

Според германската канцлерка Ангела Меркел обаче
на гражданската война в Сирия може да се сложи край само с помощта на Русия.

http://www.vesti.bg/sviat/evropa/novi-ruski-udari-v-siriia-no-ko … sa-celite-6043235

„Това е наказателна акция, която да подпомогне властта на президента Башар Асад. Обвинявам повечето български медии. Те тръбят, че руските удари са срещу ИД. Вчера те бомбардираха моя град – Хомс, който беше един от първите, подкрепили революцията. Там е умерената опозиция“, разказа Аломар и добави, че истинските сирийци са умерени."

http://www.vesti.bg/sviat/sirijka-evropa-izprati-teroristite-si-pri-nas-6043264

Заквичаха всички клетки на ИД. Интересно е че Меркел подкрепя Русия и янките пищят .

# 9 163
И аз мисля, че има някаква друга причина да ни заобикалят тълпите с мигранти извън тази, че сме бедни и затова не били искали при нас. На друго място е заровено кучето. Някой има някакъв конкретен интерес и в момента, в който този интерес изчезне, ще бъсем пожертвани с божествена лекота.

# 9 164
 vasilena*** страхотен пост. Peace

Общи условия

Активация на акаунт