Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 632 962
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 9 300
  • София
Не съм съгласна, че всички бягат от Асад, а не от ИД. Много от хората бягат именно от ИД и други ислямисти, които се бият в момента в Сирия и това може да се види при всяко интервю на бежанци. Сред моите познати, които са и мюсюлмани и християни, огромното болшинство са за Асад, само един познавам, който е против него.

Интересно как се правят социологичеси проучвания за всяка простотия, а не се прави социологическо проучване между сирийците ЗАЩО, което включва от кого и какво, бягат от Сирия в Европа.

# 9 301
Не съм съгласна, че всички бягат от Асад, а не от ИД. Много от хората бягат именно от ИД и други ислямисти, които се бият в момента в Сирия и това може да се види при всяко интервю на бежанци. Сред моите познати, които са и мюсюлмани и християни, огромното болшинство са за Асад, само един познавам, който е против него.

Интересно как се правят социологичеси проучвания за всяка простотия, а не се прави социологическо проучване между сирийците ЗАЩО, което включва от кого и какво бягат от Сирия в Европа.
Ти сериозно ли задаваш този въпрос? Нали се сещаш, че не е изгодно това! Разпитват бежанците по  интервюта, но нарочно не правят статистики.
Защото и на двете страни им е смъртно важно да си прокарват своята линия. На Обама и на Путин не им дреме за сирийските бежанци, освен като лост да си наложат своето влияние в Сирия.  От там нататък, всеки ще крещи, че най-опасният е еди кой си, с емоционални призиви, но без цифри.
Аз лично повече клоня към това, че Асад засега трябва да остане, докато поне не се разбере, кои са "нормалната опозиция" и не се направи едно гласуване. В Либия вече видяхме какво стана след премахването на Кадафи, какви благини донесе това на страната.
В Сирия  освен ИД има и Сирийска Ал Кайда, и какви ли не други външни ислямистки кадри.

Последна редакция: сб, 03 окт 2015, 10:02 от OX'AMAH

# 9 302
  • София
Ясно е, че бягат и от ИД, и от Асад. Асад не е от "добрите", както се опитват да го изкарат някои съфорумки, но съм съгласна, че за момента е по-малкото зло. Просто е бита карта отвсякъде, в някакъв по-дългосрочен план оставането му на власт е невъзможно.

# 9 303
Ясно е, че бягат и от ИД, и от Асад. Асад не е от "добрите", както се опитват да го изкарат някои съфорумки, но съм съгласна, че за момента е по-малкото зло. Просто е бита карта отвсякъде, в някакъв по-дългосрочен план оставането му на власт е невъзможно.
В дългосрочен план Асад наистина няма как да остане. Той си е диктатор психопат. Но той самият предлага разни алтернативи, доколкото разбирам. Не му се мре.
Ето още една гледна точка, с малко повече факти, от кого бягат бежанците.
Там не е само ИД и Асад, както казах. Целото бунтовническо движение е инфилтрирано и оглавявано от различни джихадисти, включително Ал Кайда, които избиват наред многото етноси, които са в Сирия.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3223044/The-way-stem-tid … ugees-coming.html

Нека да възстановят мира и да се направи преходен период с избори. Ама да не стане както в Египет, направиха пролетта, избраха си братсвтото и после трябваше да спонсорират преврат, за да махнат братята и в момента пак е диктатура.

Последна редакция: сб, 03 окт 2015, 10:54 от OX'AMAH

# 9 304
Асад щеше отдавна да си е отишъл, ако имаше силен и компормисен /не заклет ислямист/ опозиционен лидер, който да го замести.  

Статия в Вашингтон пост: http://www.dnes.bg/world/2015/10/02/bejanci-dobre-doshli-ste-str … -germaniia.278396

Много албанци в тези бежански лагери. Странна работа...

# 9 305
[
Скрит текст:
quote author=Popule link=topic=868510.msg31711664#msg31711664 date=1443847929]
...ДВ: Значи по-добре една закостеняла диктатура, вместо още една пропаднала държава?

Гидо Щайнберг: Политиката очевидно е такава. В Саудитска Арабия няма значима сила, която да води някаква конструктивна опозиционна политика. За това, разбира се, е виновен режимът, който от години прави всичко възможно, за да предотврати възникването на мирна алтернатива. Това обаче не променя факта, че разпадането на Саудитска Арабия би било равнозначно на катастрофа. На първо място за гражданите на тази страна.

Бясна съм на ей такива двулични приказки #2gunfire Значи за сирийската, иракската, либийската диктатура- трябва да падат, демокрация ще им вавеждат, ама като става дума за СА- ми то, в ущраб на хората щяло да е.... И после се опитват (а заспалите западняци и вярват), колко бели и невинни....

В ущърб на селият свят, не само на хората там. Това е моя добавка, но той го казва още в началото на интервюто. Когато ползите превишават многократно вредите, за съжаление сме свидетели, точно на подобни зрелища. Колкото и гадно да звучи, за сега те са най - добрата алтернатива, смятайте за какво става въпрос. За какъв АД иде реч.

Таис, да, от 2014 Китай изпревари САЩ. На практика излиза, че не само САЩ защитават СА, а всички. Просто защото нямат избор. Нито Русия, нито ЕС някога открито са се противопоставяли на СА. Светът с ограничените си ресурси и концентрацията им на определени места на планетата, прави реалността доста жестока.

Никак не са ограничени ресурсите на света. Това, че не се прави нищо за разработването и прилагането на практика на методи за използването на енергия от възобновяеми източници ми говори, че всичко е заради алчността на богаташите (знаем ги кои са). Набляга се на евтиния начин да се правят пари на гърба на обикновените хорица. По-лесно е те да бъдат оставени да страдат, отколкото да се вложат инвестиции в разработването и прилагането в практиката алтернативни и забележи, по-чисти за природата и хората енергийни източници.

Освен това, свръхпопулацията на Земята ще затрие човешкия род. Докато не се въведе глобален контрол на популацията (не само в Китай, а по целия свят), нещата ще отиват все по-назле и по-назле.
[/quote]
Разбира се, че са ограничени и напротив непрекъснато се въвеждат нови и нови технологии за разработването на нови и нови находища. Как да не се прави нищо? Та това е най - важното. Ами разбира се, че се набляга на евтиният начин, нали обикновеният човечец иска да кара евтино гориво?

И кой ще въведе голбален контрол върху популациите?
Цитат
Асад щеше отдавна да си е отишъл, ако имаше силен и компормисен /не заклет ислямист/ опозиционен лидер, който да го замести.  

Абсолютно. Проблемът е, че няма алтернатива, точно както гадният режим в СА.

# 9 306
Скрит текст:

Що, германците само се майтапят ли? И сега ще почнат да шикалкавят и отлагат?  Mr. GreenНали са много дисциплинирани и си правят сметката?
Разбира се че си я правят. По-богати са от руснаците. Значи са си я направили...

Ако разчиташ да построят на Путин нов пАток-ами няма. Ако мислеха да му строят щяха да построят южния...

А сега и северния 1 не е с пълен капацитет.
Не и трябва повече газ на Европа не разбрахте ли. Просто не и трябва...И петрол по-големи количества не и трябва.
Минават на други технологии, могат да си купят и от другаде ако искат и на по-висока цена-могат да си го позволят. С нищо не са длъжни.
Светът се променя-свиквайте.

Reuters: Предполагаем случай на холера на гръцкия остров Кос
2 Октомври 2015 | 14:29 | Агенция "Фокус"
Атина. Центърът за контрол и превенция на заболяванията в Гърция призова обществеността да вземе предпазни мерки, след като беше съобщено за предполагаем случай на холера на остров Кос – туристическа дестинация и входна точка за мигранти от Близкия изток и Азия, предаде Reuters. От центъра посочват, че 79-годишен холандски турист е бил прехвърлен от Кос за изследвания и лечение в атинска болница със симптоми на холера (тежка диария и висока температура), но диагнозата все още не е потвърдена.
Да не е ял дюнер?

Сигурно, нали трябва да подкрепи мултикултурното общество.  Mr. Green
  "А що се отнася до ползотворния отзвук на бежанците върху икономиката на Германия? За Штефан няма съмнение. "Тук нямам каквито и да било квалифицирани работници. Когато чуя Меркел да говори за това ми става зле. Познавам пазара на труда в този регион - никак не е лесно да си намериш работа тук!"."

Прочети още на: http://www.dnes.bg/world/2015/10/02/bejanci-dobre-doshli-ste-str … -germaniia.278396

Които си дробил попaркaтa сегa дa си я сърбa. Хaк им е нa немците. Много сме милостиви,много сме толерaнтни. Сле двa три месецa сигурно ще си спомнят и кaкво им говореше Орбaн.

След два три месеца, германците ще са забравили, че са им дошли "гости от Сирия". Мога да се обзаложа, даже.

# 9 307
Ето една информативна статия от БиБиСи, описваща детайлно ребелите. Тя е от 2013та година. Статията е разделена на две : умерените бунтовници и джихадистките групи. Описва коя как се казва, колко хора има в нея, за какво се бори. Умерените бунтовнически групировки имат "Ислямистка" или други производни на "ислямист" в названието си, което не е много обещаващо.

http://www.bbc.com/news/world-middle-east-24403003

ИСка ми се да преведа тази статия поне частично.
Фронтовете са обединени в:
Главен Военен COUNCIL на Свобдната Сирийска Армия
Лидер:генерал  Salim Idris
Gen Idris, иска да бъде по-умерена алтернатива на джихадистките бунтовници.
В тази коалиция се намират следните  групировки:
Martyrs of Syria Brigades  ( Laughing)
лидер: Jamal Maarouf
приблизителен брой бойци: 7,000
Мартирите не изповядвали конкретна идеология.  Laughing

Northern Storm Brigade
The Northern Storm Brigade е ислямистка единица която контролира важна част от границата (през която може да се преминава в Турция) Бият се с ИД през семпември  2013.

Друга умерена (неджихадистка) коалиция е
Ислямистки Фронт
Leader of Shura Council: Ahmed al-Sheikh (Suqour al-Sham)
Deputy leader of Shura Council: Abu Omar Hureitan (Liwa al-Tawhid)
General secretary: Sheikh Abu Rateb (Liwa al-Haqq)
Head of military office: Zahran Alloush (Jaysh al-Islam)
Head of political office: Hassan Abboud (Ahrar al-Sham)
Head of Sharia office: Abu al-Abbas al-Shami (Ahrar al-Sham)
приблизителен брой бойци: 45,000

През Ноември 2013та година седем ислямистки организации формират тази коалиция, най-голямата дотогава. Тя ебила независима политическа военна и социална формация, която цели да махне Асад и да построи ислямска държава.

Ислямският Фронт не включва Ал Кайда афилияти като ИСИЛ и ал Нусра, но приема чуждестранни бойци, братя, които ще ги подкрепят в джихада!!!! Sunglasses Laughing

SYRIAN ISLAMIC LIBERATION FRONT (SILF)

коалиция от 20 групировки, които са от умерено ислямистки до крайно салафистки  Laughing.

Следват разни независими групировки, които са мънички, четете си го сами!

дотук бяха умерените ребели!
Джихадистки групировки

Al-Nusra Front 7000-9000
Islamic State of Iraq and the Levant (Isis)
Leader: Abu Bakr al-Baghdadi
Estimated number of fighters: 3,000 to 5,000

това е 2013та!!! от тогава тия групировки са се разрастнали десеткратно.
Кюрди

брой на бойци: 10,000 to 15,000
тия са близки с ПКК кюрдската организация в Турция и са ясни.

Ето това, дами и господа, са ребелите, умерени и не, поне през 2013та година. За мен лично си личи, че болшинството от тези умерени лидери, са умерени в сравнение с ИСИЛ, но пак са ислямисти.

Анабел, категорично не съм съгласна! Има алтернативи, и съвсем умерени и нормални хора, просто те не са сред въоръжени бунтовници. Защот един умерен лидер не би хванал оръжие и не би трепал хора. Заради това е добре да се възстанови мира, но да се натиска Асад да се оттегли, и да се направят избори. Сирийците си имат интелектуалци, политици, и образовани хора. Но тези хора не са сред бунтовниците, а са зад граница!!!!

Последна редакция: сб, 03 окт 2015, 11:30 от OX'AMAH

# 9 308
Анабел, категорично не съм съгласна! Има алтернативи, и съвсем умерени и нормални хора, просто те не са сред въоръжени бунтовници. Защот един умерен лидер не би хванал оръжие и не би трепал хора. Заради това е добре да се възстанови мира, но да се натиска Асад да се оттегли, и да се направят избори. Сирийците си имат интелектуалци, политици, и образовани хора. Но тези хора не са сред бунтовниците, а са зад граница!!!!

Е, то и в Ирак имаше интелектуалци, ама видяхме какво стана след Саддам. А, Либия? Добре, че в Египет има силна армия, че и там "Мюсюлмански братя" какви щяха да ги сътворят. То не е въпроса дали има интелектуалци, а дали искат да управляват и дали е възможно. След диктатури, почти задължително следва хаос, дори у нас беше известен като "преход". Трябва да се прави разлика между възможни неща и желателни.

# 9 309

Е, то и в Ирак имаше интелектуалци, ама видяхме какво стана след Саддам. А, Либия? Добре, че в Египет има силна армия, че и там "Мюсюлмански братя" какви щяха да ги сътворят. То не е въпроса дали има интелектуалци, а дали искат да управляват и дали е възможно. След диктатури, почти задължително следва хаос, дори у нас беше известен като "преход". Трябва да се прави разлика между възможни неща и желателни.
защото агресивните хора винаги изплуват отгоре. Не е задължително след диктатура да има хаос, зависи от обществото и подготовката. В Полша не настана хаос. Според мен трябва да се възстанови мира, и по мирен начин да си иде Асад, след период на организиране на обществото и избори.  В Ирак проблемът са хилядите бойци, а не, че е  имало избори. Проблемът е, че с тези бойци трябва да се справятвиж предишния ми пост, там буквално всеки се бори за своя си кауза. Но да не забравяме, че милионите и милиони хора, не принадлежат към тези групировки.

# 9 310

защото агресивните хора винаги изплуват отгоре. Не е задължително след диктатура да има хаос, зависи от обществото и подготовката. В Полша не настана хаос. Според мен трябва да се възстанови мира, и по мирен начин да си иде Асад, след период на организиране на обществото и избори.  В Ирак проблемът са хилядите бойци, а не, че е  имало избори. Проблемът е, че с тези бойци трябва да се справятвиж предишния ми пост, там буквално всеки се бори за своя си кауза.

Не искам да звуча ксенофобски, но разликата между арабското и полското общество е доста голяма. Нито ще се възстанови мира, нито Асад ще си отиде по  мирен начин. Досега да се беше случило. Все пак, колкото и светски да са били тези общества, у тях си остава мюсюлманството като втора природа.

# 9 311

Не искам да звуча ксенофобски, но разликата между арабското и полското общество е доста голяма. Нито ще се възстанови мира, нито Асад ще си отиде по  мирен начин. Досега да се беше случило. Все пак, колкото и светски да са били тези общества, у тях си остава мюсюлманството като втора природа.
Напротив, Асад е предлагал премирие с конкретни условия и да си ходи, пак с конкретни условия. Просто не е било приемано. И сега е надробена тази супа.  При всички положения, трябва да се върви в тази посока--на демократизиране и премахване на диктатури. Това в цял свят. Иначе винаги ще същестува този културен сблъсък. За мен това отчаяно настояване да стои именно Асад на власт идва от желанието на Путин да си има едно другарче в този така важен регион.

# 9 312
 Да, де, с "конкретни условия". Номерът е да си иде "без никакви условия". Laughing

# 9 313
извинете ме много,не видях ли някъде тема " Какво ще стане със Сирия извън контекста на бежанците",в която никой не пише? Пишете си там вместо да разводнявате тук с безкрайни теории за неща,които трудно ще се разрешат от интелектуалните изблици на ССФ

# 9 314
Да, де, с "конкретни условия". Номерът е да си иде "без никакви условия". Laughing
Защо това да е номерът? Той човекът е може да е диктатор, но  защо да иска да оставя държавата в ръцете на тия психопати? Асад ще се съгласи да си отиде, убедена съм. Просто някои хора (сауди) искат на негово място да дойде екстремистко управление, но няма да стане.

DianaD , това в Е в контекста на бежанците, тъй като се спори от кого бягат бежанците - от Асад или от бунтовниците. Заради това описвам, кои са бунтовниците, мисля, че на много хора не им е известна тази информация, а тя е много важна. Важно е да се види колко са умерени умерените бунтовници.

П.С. аз пиша от телефон и не съм я видяла темата.  Hug Ще пиша там по темата Сирия

Общи условия

Активация на акаунт