Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 630 423
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 10 035
  • София
Нещо не разбирам, първо пише да се убиват неверниците дето ги срещнат, после пише,че няма насилие и принуда в религията? newsm78  Честно казано не вижда как неграмотни хора ще го научат целия коран наизуст.И затова някои хора(имамите) се възползват и го тълкуват както си пожелаят.

# 10 036
  • София
Нещо не разбирам, първо пише да се убиват неверниците дето ги срещнат, после пише,че няма насилие и принуда в религията? newsm78

Тайне, именувай ми ЕДНА религия, която да няма противоречия  Wink

# 10 037
Женското обрязване няма общо нито с Корана, нито с Исляма.
Не е вярно това. Говорила съм с мюсюлмани по темата.

И аз също. В Корана няма нито дума за женското обрязване.
А има ли за мъжкото обрязване в Корана?

Има.
И това не е вярно.

Е, а кое е вярното, тогава? Peace

# 10 038
  • София
Нещо не разбирам, първо пише да се убиват неверниците дето ги срещнат, после пише,че няма насилие и принуда в религията? newsm78

Тайне, именувай ми ЕДНА религия, която да няма противоречия  Wink
Едно ,че не ги познавам всичките, второ ,че има - има, но не във всяка се възползват за собствена изгода от тях или така,както им изнася.

# 10 039

Ми тя и нашата е абсолютно същата, просто не я забелязваме, защото живеем в секуларно общество, за щастие.

Цитат
Абе хора стига сте го нищили този Коран - бетер мюфтии сте!!! Имам чувството, че вечер и в семейството си го четете и тълкувате....Може би щеше да е по-добър света, ако християните си четем Библията, а оставим Корана на мюсулманите!

Защо? Казваш, че е добре децата да се запознаят с религиите, а сега изведнъж друго чета. Няма как някой да бъде запознат с религията, без да е запознат с основата, а именно "свещенните книги" на религията. Светът щеше да е по - добър ако бяхме оставили всички свещенни книги и задружно бяхме прегърнали зананието и науката. Peace

Цитат
Едно ,че не ги познавам всичките, второ ,че има - има, но не във всяка се възползват за собствена изгода от тях или така,както им изнася.

Е, кои са тогава?

# 10 040
Защо? Казваш, че е добре децата да се запознаят с религиите, а сега изведнъж друго чета. Няма как някой да бъде запознат с религията, без да е запознат с основата, а именно "свещенните книги" на религията.
Къде прочете друго newsm78 Християните четат Библията!!! Децата учат съвременни религии, както и древни религии - нима очакваш, че трябва да прочетат всички свещенни книги от Вавилон до наши дни????????????
Дано ако си християнка да си така запозната с Библията, както с Корана.....
За да си прегърнал науката трябва ли да си атеист????

# 10 041
Български роми се представят за сирийски бежанци в Норвегия
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5032634

# 10 042
Лошо няма - сменят си гражданството хората - искат да са сирийци.

# 10 043
  • постоянно
her_76 сина ми на 4г. нито можеше да чете и пише, нито пък аз съм го искала!!! За сметка на това беше воден и от по-рано в църква, както и беше участвал в празнуването на Коледа, Великден, именни дни и т.н. без да сме силно религиозни. Не съм чакала училището да му обяснява защо се празнуват тези празници и кой е нашия Бог.

Ние също сме отбелязвали тези празници , но не съм обяснявала регигиозното им значение. По-скоро го уча на Български/Руски традиции.  Не съм водила детето си на църква преди да тръгне на училище, не го водя и сега.  Hug
 Въпрос на личен избор.  Peace

# 10 044
Казваш да се възползваме от ситуацията и да ги изселваме нашите роми малко, по-малко... Laughing

# 10 045
Нещо не разбирам, първо пише да се убиват неверниците дето ги срещнат, после пише,че няма насилие и принуда в религията? newsm78  Честно казано не вижда как неграмотни хора ще го научат целия коран наизуст.И затова някои хора(имамите) се възползват и го тълкуват както си пожелаят.

Чети хадиси -  има упътване как да спиш, кога можеш да седиш със скръстени крака, има дори "РАЗДЕЛ ЗА ПОЗВОЛЕНИЕТО БОЛНИ ОТ ЕКЗЕМА ДА ОБЛИЧАТ КОПРИНА"  Crazy

И на тях не им е лесно.  ooooh!

http://islamforbulgaria.com/hadith/riyadh_us_salihin.html

# 10 046
  • София
Казваш да се възползваме от ситуацията и да ги изселваме нашите роми малко, по-малко... Laughing
Да ги интегрираме там.Аз бях питала как така още не са усетили далаверата, ама е на, вече са я усетили. Joy

# 10 047
Чети хадиси -  има упътване ......

Абе не ви ли дойде време да си мятате бурките и да ходите на обедна молитва????????????
Те имамите не пропагандират толкова!!!!!!!

# 10 048
  • София

Ужасно си наивна, Калинке  Joy Наистина ли мислиш, че нашите цигани ей така, от нищото, щото им е мъчно за срутената Палмира или харесват сирийците, искат да се пишат такива? Че пък и в една страна, която дава добри социални помощи. Съвпадение, викаш  hahaha

# 10 049
Като сте толкова интелигентни и мислещи - направете си тема "Коран" и си го четете и тълкувайте там! /съобразих се с бр. препинателни знаци, след като си изпих хапчетата - благодаря за напомнянето./

Общи условия

Активация на акаунт