Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 630 292
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 10 050
Защо? Казваш, че е добре децата да се запознаят с религиите, а сега изведнъж друго чета. Няма как някой да бъде запознат с религията, без да е запознат с основата, а именно "свещенните книги" на религията.
Къде прочете друго newsm78 Християните четат Библията!!! Децата учат съвременни религии, както и древни религии - нима очакваш, че трябва да прочетат всички свещенни книги от Вавилон до наши дни????????????
Дано ако си християнка да си така запозната с Библията, както с Корана.....
За да си прегърнал науката трябва ли да си атеист????
Ми добре би било да се запознаят поне с основните религии по света, а те са само 4 на брой.
О, много добре съм запозната с Библията, повярвай, въпреки че не съм християнака.
Ами обикновено хората прегърнали науката са атеисти, да и запознавайки се със свещенните книги затвърждават атеизма си още повече.

Ако някой има намерение да съжителства с друг, добре е поне от обща култура да се запознае с навиците му, а ако те са свързани със свещенни книги, запознаването с тях само ще улесни "интеграцията" по между им.

# 10 051
  • София
Чети хадиси -  има упътване ......

Абе не ви ли дойде време да си мятате бурките и да ходите на обедна молитва????????????
Те имамите не пропагандират толкова!!!!!!!
Ние не го четем за да го учим, а информативно.

# 10 052
  • Сред мелниците

Винаги си мисля, че само образованието ще помогне на хората да живеят по-добре!

Образование, ама светско.
В Саудитска Арабия грамотността на населението е около 90 %, но цялата им образователна система е изградена на основата на исляма.

Каквото ще да е образованието, това са два свята.
Примери - бол
Това е доста старо, сигурно сте го срещали.
Eто, държавата е Кувейт, въпросният арабин е с канадски паспорт, образован и т.н. ама ...историята е каквато е.

# 10 053
Скрит текст:
Женското обрязване няма общо нито с Корана, нито с Исляма.
Не е вярно това. Говорила съм с мюсюлмани по темата.

И аз също. В Корана няма нито дума за женското обрязване.
А има ли за мъжкото обрязване в Корана?

Има.
И това не е вярно.
Е, а кое е вярното, тогава? Peace
Нито женско, нито мъжко обрязване има в Корана. И двете са свързани с исляма.

Четох една статия за  Финландия - от 19632 пристигнали бежанци, само 409 са сирийци. Над 14000 са от Ирак.

# 10 054

Абе не ви ли дойде време да си мятате бурките и да ходите на обедна молитва????????????

Симпатяга.  Simple Smile
Преди време четох "Тибетска книга за живота и смъртта", какво да си наметна по този повод?  Laughing

# 10 055
# 10 056
  • забравих си мисълта...
Въпросът не е да си наметнем нещо, а да имаме представа. Човек може да опонира на мюсюлманите ако познава поне отчасти корана. Иначе ще е прекалено неубедителен. Опознай врага си, за да го победиш. Wink

Последна редакция: чт, 08 окт 2015, 15:07 от Venetta

# 10 057

Симпатяга.  Simple Smile
Преди време четох "Тибетска книга за живота и смъртта", какво да си наметна по този повод?  Laughing
Имаш право да си намяташ след като прочетеш Виная-питака, Сута-питака, Абхидхама-питака + Ведите.

# 10 058
  • София
Започва да ме съмнява,че е приела исляма, толкова е "благородна" и "толерантна".Сега да си намери и един Мохамед, да я възпитава и направлява.

# 10 059
„Когато някой казва: „Това не е моята Европа, няма да приема мюсюлмани”, съм длъжна да отбележа, че въпросът не подлежи на преговори. Кои сме ние да защитаваме християните по света, щом заявяваме, че няма да приемем мюсюлмани или джамии в страната си. Така не става”, казала Меркел, цитирана от „Политико”.

Няма ли кой да я прибере тази изкукала женица .
Ако това е Европа да я напускаме , че лошо ни се пише с мути Меркел .

# 10 060
Ами как да искаме мюсулманските държави да уважават християните в страните си и да не събарят църквите, ако християнските държави не правим това?

# 10 061
Имаш право да си намяташ след като прочетеш Виная-питака, Сута-питака, Абхидхама-питака + Ведите.

Благодаря за разрешението. Нямаш представа колко много означава за мен.  Simple Smile

Започва да ме съмнява,че е приела исляма, толкова е "благородна" и "толерантна".Сега да си намери и един Мохамед, да я възпитава и направлява.

Или е "Пази Боже сляпо да прогледне", тя всъщност е израсла в Източна Европа.   Laughing

# 10 062
Страните, които не искали бежанци, са били според Меркел опасни, а в същото време: Бавария иска да връща бежанците/мигрантите директно от границата.

То и Jörg Haider много викаше срещу чужденците, но после се оказа, че в неговият кабинет има назначени много чужденци, че и като умря се оказа, че е имал доста добри връзки и отношения с Muammar al-Gaddafi. Simple Smile
И Щрахе е същият. Редовно го виждам в известна дискотека във Виена, която е собственост на Шахин. Въобще тези маски на "да опазим нашата култура" са толкова лицемерни. По-скоро искат да я опазят от бедните, отколкото от чуждите. А бедните могат да бъдат и австрийци, но някои избиратели не се сещат.  
Скрит текст:
Между другото наистина ми е много интересно хората, които избират FPÖ, на какъв принцип гласуват. За другите веднага мога да изброя какво са направили: SPÖ - общински жилища, безплатна обществена детска градина, допълнителни безплатни часове (Fördestunde) за деца в нужда, евтини билети за театър и въобще всякакви образователни облекчения за децата, плюс цялата социална страна на въпроса отнесена и към бедните и пенсионерите; ÖVP: подпомагане на частни и държавни предприятия, финансови инжекции; Die Grünen: годишна карта за транспорт по евро на ден, целодневно училище, пешеходни зони и дори най-големият им проект Mariahilferstrasse стана факт.. А десните? Измислени и нереални лозунги (ето тук са ги разнищили) и без нито едно практично нещо за народа.

# 10 063
  • забравих си мисълта...
Страните, които не искали бежанци, са били според Меркел опасни, а в същото време: Бавария иска да връща бежанците/мигрантите директно от границата.

То и Jörg Haider много викаше срещу чужденците, но после се оказа, че в неговият кабинет има назначени много чужденци, че и като умря се оказа, че е имал доста добри връзки и отношения с Muammar al-Gaddafi. Simple Smile
И Щрахе е същият. Редовно го виждам в известна дискотека във Виена, която е собственост на Шахин. Въобще тези маски на "да опазим нашата култура" са толкова лицемерни. По-скоро искат да я опазят от бедните, отколкото от чуждите. А бедните могат да бъдат и австрийци, но някои избиратели не се сещат.  
Скрит текст:
Между другото наистина ми е много интересно хората, които избират FPÖ, на какъв принцип гласуват. За другите веднага мога да изброя какво са направили: SPÖ - общински жилища, безплатна обществена детска градина, допълнителни безплатни часове (Fördestunde) за деца в нужда, евтини билети за театър и въобще всякакви образователни облекчения за децата, плюс цялата социална страна на въпроса отнесена и към бедните и пенсионерите; ÖVP: подпомагане на частни и държавни предприятия, финансови инжекции; Die Grünen: годишна карта за транспорт по евро на ден, целодневно училище, пешеходни зони и дори най-големият им проект Mariahilferstrasse стана факт.. А десните? Измислени и нереални лозунги (ето тук са ги разнищили) и без нито едно практично нещо за народа.

Затова хората трябва да гласуват, за да не дойдат FPÖ на власт. Сега имат право и гражданите на ЕС да гласуват, така че на единайсти, всички да си вдигнат д-то и марш, да гласуват.
Скрит текст:
Аз и майка ми я взех с нас на предишното гласуване. Госпожата, която взе личната и´ карта се оплака, че името и´ било трудно, но по-скоро не можеше да се ориентира кои са имената и´, заради кирилицата. Grinning Но това не ме интересува. Усмихнах се и казах, "Нима? Вие сте първата от толкова години насам, която се затруднява да прочете фамилията на майка ми. В Австрия има толкова много подобни фамилии." И пак една преливаща от любезност усмивка от моя страна. Така ще е този път може би, но не ме интересува. Simple Smile Иначе фамилията на майка ми завършва на ...скa, а тук такива фамилии дал Господ. Колкото и да се правят някои на националисти, австрийците са много смесени и то със славяни точно. Имат много славянски фамилии и то не от сега, a от поколения наред.

# 10 064
  • София
Ами как да искаме мюсулманските държави да уважават християните в страните си и да не събарят църквите, ако християнските държави не правим това?

ОхАман се научи тук да пише правилно мюсЮлмани, сега е твой ред.

Аз уважавам джамиите, влизала съм много пъти..някои са абсолютно произведение на изкуството - поне в арабския свят, тук в европейски джамии не ми се е приисквало да вляза. Не съм против джамиите, стига да са с мярка. Все пак Европа е християнска.

Пробвай да си построиш църква в, да речем, Пакистан или СА. Много ще ти се зарадват местните  Wink

Общи условия

Активация на акаунт