БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 59 148
  • 736
  •   1
Отговори
# 60
Е, не, времето за варене на различните консерви е различно. Някои трушии - краставички, рязани камби..се варят 5 макс 6мин. Домати, компоти разни 15мин. са им достатъчни, гъби 2, а може и 3 часа. Конфитюри, сладка и лютеница у дома не се стерилизират.

# 61
Аз се нареждам с въпрос, пак. Дали ще ми все вмирише доматено пюре, което е оставено във фризер? Мисля да обеля доматите, да ги пасирам и хайде на котлона. Като се посгъсти - във форми от кубчета лед и във фризера. С буркани и шишета няма как да се занимавам, живея в апартамент, с две малки деца съм и няма начин. Правих лютеница (10 малки и  4 средни буркана) и ги стерилизирах на три пъти ooooh! Та така, няма да повторя скоро.

# 62
Аз се нареждам с въпрос, пак. Дали ще ми все вмирише доматено пюре, което е оставено във фризер? Мисля да обеля доматите, да ги пасирам и хайде на котлона. Като се посгъсти - във форми от кубчета лед и във фризера. С буркани и шишета няма как да се занимавам, живея в апартамент, с две малки деца съм и няма начин. Правих лютеница (10 малки и  4 средни буркана) и ги стерилизирах на три пъти ooooh! Та така, няма да повторя скоро.
Твърдо Не - няма да се вмирише пюрето.
Ако имаш възможност остави малко количество във фризер, за да се увериш.
Сурови червени домати, настъргани също замразявам и после готвя от тях.
Една приятелка видях, да прави това с домати, които й бяха в малко повече от необходимото.
Отваряла съм буркан с домати и излишното количество слагам във фризер - нищо му няма.

# 63
Супер, благодаря за бързия отговор. Аз ползвам много често доматено пюре, та ще е грехота да не сложа малко  за зимата. Ще си правя и бърканица - печена чушка, морков, домат - смлени, малко сол и пак на кубчета - като ползвам ще добавям мазнина и подправки.

# 64
  • München, Deutschland
Аз напоследък няколко неща се чудя но ако и на едно ми отговорите, пак ще съм благодарна Simple Smile

1. Мога ли да замразя телешки бульон пак така на кубчета? Май че pep-4o го беше правила с пилешки, принципно не ми хрумва защо да не може, но...  newsm78
2. Направих малко сладко от праскови, но се отплеснах и много от течността ми извря, сега е като един карамелен блок в бурканчето.  Laughing Като го отворя, може ли да го "сваря" наново, добавяйки малко водичка, за да се поразреди, че така не мога да го намажа дори, толкова е твърдо? (май съм за муните и аз...)
3. Какво масово съотношение слагате на плод:захар за конфитюр от сливи? За прасковите от въпрос 2. сложих 2 (плод) : 1 (захар) и ми беше баяяя сладичко. 3:1?  newsm78

# 65
  • София
Chrissy,слагала съм телешки бульон (и пилешки,заешки,пуешки) във формички за лед и в едни други контейнерчета от 50 и 100 ml, когато захранвах сина ми, бяха си ОК, да не говорим,че ги ползвах и за наши ястия Simple Smile. Онзи ден правих сладко от сливи в съотношение: 1 кг сливи/0.300 гр захар и пак ми е доста сладко Rolling Eyes, общо правих 7 вида сладка и още не мога да улуча правилното количество Thinking

# 66
  • Някъде Там
Аз напоследък няколко неща се чудя но ако и на едно ми отговорите, пак ще съм благодарна Simple Smile

1. Мога ли да замразя телешки бульон пак така на кубчета? Май че pep-4o го беше правила с пилешки, принципно не ми хрумва защо да не може, но...  newsm78

аз ги замразявам в пласмасови чашки; неудобното е че се издуват след като замръзнам и падат после в фризера и трябва да сги сложиш в пликче

# 67

2. Направих малко сладко от праскови, но се отплеснах и много от течността ми извря, сега е като един карамелен блок в бурканчето.  Laughing Като го отворя, може ли да го "сваря" наново, добавяйки малко водичка, за да се поразреди, че така не мога да го намажа дори, толкова е твърдо? (май съм за муните и аз...)
3. Какво масово съотношение слагате на плод:захар за конфитюр от сливи? За прасковите от въпрос 2. сложих 2 (плод) : 1 (захар) и ми беше баяяя сладичко. 3:1?  newsm78

1.замразявай смело

2.можеш

3.няма точна пропорция - все пак сладкото е въпрос на вкус и на захарност на плодовете

# 68
  • München, Deutschland
Благодаря на всички включили се, значи, замразявам бульона, сладкото 3:1 плод към захар и прецаканото сладко ще го разредя като го отворя. Воала!  Simple Smile

# 69
Конфитюра от сливи и аз го правя 3:1 плод и захар.

# 70
Здравейте!
Спешно ми трябва съвет. Изгоря ми керамичния плот, а съм направила заготовка
за сладко от зрели смокини, които ще правя по рецептата на Пейч със захарен сироп.
Мога ли да направя сладкото в slow cooker? Ще се налага ли отпенване..... какво да очаквам?
Благодаря предварително.
П.п фурната в тая жега не ми се пуска, така че отпада като вариант.

# 71
  • Русе
Здравейте!
Спешно ми трябва съвет. Изгоря ми керамичния плот, а съм направила заготовка
за сладко от зрели смокини, които ще правя по рецептата на Пейч със захарен сироп.
Мога ли да направя сладкото в slow cooker? Ще се налага ли отпенване..... какво да очаквам?
Благодаря предварително.
П.п фурната в тая жега не ми се пуска, така че отпада като вариант.

Здравей! На висока температура ще има нужда от отпенване, на умерена и слаба - не. Съветвам те да го завариш за 30 мин. след завиране на умерена и снемеш от уреда. Утре сутринта го повари още 30-40 мин. също на умерена и тогава сложи лимонтозуто. Пълниш ваднага докато е горещо в затоплени бурканчета, запечатваш и обръщаш с капачките надолу. Успех!

# 72
Благодаря за отговора.
Все още се старая да не прибегна до изяждане на смокините, поради повреден плот
и да направя малко сладко.

# 73
  • Русе
Благодаря за отговора.
Все още се старая да не прибегна до изяждане на смокините, поради повреден плот
и да направя малко сладко.

За каква количество плод става дума. Сиропът приготвен ли е? Можеш и да го вариш по продължително време само веднъж, до желаната гъстота. Вземи и това в предвид, че като е горещо сладкото е малко течно, после като изстине се сгъстява леко.
Малко капризен плод са смокините. Simple Smile Но вкусът си заслужава.

# 74
Плодовете са малко- 2кг.
Сиропа се прави сега на етажа на родителите ми. За целия процес
не мога да им го причиня. Не се издържа на жегата.
После леко да поизстине, за да не ми спука глинения съд и ги
мятам смокините и сиропа в кукъра.
Утре ще се похваля с резултата, но само с мнение, че снимки не/ не мога
да качвам.
Благодаря още веднъж.
И да знаеш, че теб държа отговорен за днешното сладкоправене!

Общи условия

Активация на акаунт