Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 31

• 55 316
  • 759
  •   1
Отговори
# 495
Момичета моля помагайте, че съм много притеснена. Бременна съм в 20 г.с. От известно време имам запек. Последният път в тоалетната беше  много страшно. Завърши с кръв. И оттогава всяко ходене по голяма нужда завършва с кръв. Най-вероятно съм си образувала вътрешен хемороид. Моля кажете какво да правя с този запек и как да се справя с тази кръв, че много ме плаши.

# 496
За хемороида - мажи се с крем Пайлекс - билков е, прави промивки със смрадлика и се мий след всяко ходене.
За запека - круши, сливи, повече течности.

# 497
Аз мога да добавя по 2-3 кивита на гладно, доста добре действат. Може би го знаете, но трябва да се избягват напъните, 1во че може да се получи разкритие и 2ро заради хемороидите. Успех!  Peace

# 498
Здравейте момичета,съвсем нова съм във форума и се надявам да ме извините ако съм допуснала грешка някъде Simple Smile  След около година опити,най-после има резултат 2 чертички и съм много щастлива..има обаче малък проблем при мен,миналата седмица бях с ужасни болки ниско долу в корема и ме приеха в болница,след кръвните изследвания разбрах че съм бременна...болките се оказаха следствие от спукана киста но така и не разбрах как едновременно имам положителен резултат и киста...?  newsm78  след като лежах под наблюдение лекарите се усъмниха за извънматочна бременност,защото не можаха да видят нищо на ехографския преглед в матката  Sad въпроса ми е не е и прекалено рано да се види каквото и да било,защото съм само с 8 дни закъснение от датата на която трябваше да ми дойде МЦ... извинявам се ако изглеждам глупаво с тези въпроси,но съм бременна за 1 път и много се притеснявам дали всичко ще е наред... Благодаря ви предварително за разбирането и ако може някой да сподели мнението си  Hug

# 499
Здравейте момичета,съвсем нова съм във форума и се надявам да ме извините ако съм допуснала грешка някъде Simple Smile  След около година опити,най-после има резултат 2 чертички и съм много щастлива..има обаче малък проблем при мен,миналата седмица бях с ужасни болки ниско долу в корема и ме приеха в болница,след кръвните изследвания разбрах че съм бременна...болките се оказаха следствие от спукана киста но така и не разбрах как едновременно имам положителен резултат и киста...?  newsm78  след като лежах под наблюдение лекарите се усъмниха за извънматочна бременност,защото не можаха да видят нищо на ехографския преглед в матката  Sad въпроса ми е не е и прекалено рано да се види каквото и да било,защото съм само с 8 дни закъснение от датата на която трябваше да ми дойде МЦ... извинявам се ако изглеждам глупаво с тези въпроси,но съм бременна за 1 път и много се притеснявам дали всичко ще е наред... Благодаря ви предварително за разбирането и ако може някой да сподели мнението си  Hug

Това кога ще се види нещо на ехографа зависи от това, кога ти е била овулацията (ако е била по-късно ще се види дали има нещо в матката след по-голямо закъснение). Много зависи и от устройството, което стой зад ехографа...ако трябва направи консултация с друг лекар.
Трябва да бъдеш спокойна (трудно е в такъв момент, но направи всичко възможно).
Стискам палци всичко да се нареди по най-добрия начин. Да не забравяме, че на Коледа стават чудеса.  Praynig
В началото е важно да си почиваш колкото можеш повече, казвам го от опит. Успех!

# 500
  • Варна
КАкъв точно беше резултатът от кръвния тест?

# 501
Благодаря за бързия отговор...  Попринцип цикъла ми идва на 30-31 дни,овулация съм си засичала дори на 20 ден от началото,така че силно се надявам да си права за това че нещата може би са се случили по-късно,макар че точно миналия месец не съм следила овулация..утре съм на преглед в клиниката в която ме следят от доста време така че се надявам все пак да има някакво развитие,макар че много се притеснявам...другото което забравих да спомена,незнам дали има значение е че нивото на бета ЧХГ растеше по време на престоя ми в болницата... но първоначално беше около 88,20 на 5 ден от закъснението...ще видим утре какво ще стане,моля се всичко да е наред  newsm17

# 502
  • Варна
На 88 няма как да се види нещо. Важно е как расте, дали се удвоява правилно и колко е бил, когато са те гледали за последно.

# 503
да,казаха ми че трябва да е над 2,500 за да се види на ехографа утре най-вероятно ще ми пуснат отново изследвания...много съм нетърпелива а има толкова много неща които не са ми ясни,че чак се плаша на моменти...  #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy

# 504
  • Winterfell
Didks2772 стискам палци всичко да е наред!
Второто ми дете се получи по време на късна овулация.Аз имам редовен 28 дневен цикъл с овулация на 14-ти ден.Но точно този месец  е бил изключение. И при мен на голямо закъснение нищо не се виждаше,приеха ме в болница със съмнение за извънматочна бременност. Точно преди да ме опетират се видя сакче в матката.После бебето вървеше с 2 седмици назад спрямо стандартните калкулатори.Но се роди здрав, 3200гр.
Наистина трябваше да се изчака,щях да си спестя големия стрес и рев

# 505
  • Варна
В повечето случаи при ЧХГ около 1000 вече се вижда на ехограф.

# 506
Marceline, благодаря за подкрепата, и аз се чуствам много изплашена  в момента и незнам какво да мисля,нямам търпение да дойде утре поне малко да се види какво се случва...имам 2 операции и съм лежала поне 3 пъти в  болница заради проблеми с яйчниците,кисти и какво ли не и поради този факт психически няма как да съм спокойна...дано всичко е наред,и се надявам като при теб просто по късно да съм забременяла...а кога най-рано се вижда плодния сак около 7-8 г.с ли?

# 507
Плодният сак се вижда около 5. г.с.

# 508
  • София
Здравейте мамчета, от доста време ви следя и чета,но имам следното питане.. Бременна съм в 19 седмица и от сутринта имам болки в десния бъбрек тъпа и поносима но постоянна и мисля, че се разнася в дясната част на корема под ребрата..Утре сутринта ще търча по доктори днес не отидох защото болката е тъпа и поносима,но въпроса ми е на някой случвало ли му се е и дали ? Доста съм уплашена за бебка Sad

# 509
Сиси, Адамс благодаря ви за съветите. Приемам и други.

Общи условия

Активация на акаунт