Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 31

• 55 284
  • 759
  •   1
Отговори
# 510
  • Варна
Здравейте мамчета, от доста време ви следя и чета,но имам следното питане.. Бременна съм в 19 седмица и от сутринта имам болки в десния бъбрек тъпа и поносима но постоянна и мисля, че се разнася в дясната част на корема под ребрата..Утре сутринта ще търча по доктори днес не отидох защото болката е тъпа и поносима,но въпроса ми е на някой случвало ли му се е и дали ? Доста съм уплашена за бебка Sad
Случи ми се горе-долу в твоите седмици. Една вечер ме заболя, даже доста силно, през нощта едва съм спала. На другия ден лека полека утихна. Беше точно по Великден и докато се свържа с лекаря ми нещата се оправиха и не се е повтаряло. Възможно е бебето да притиска нещо и да задържаш урина в бъбрека. Консултирай се за всеки случай с лекар. Ще мине.

# 511
  • София
Да сега отивам натам защото и аз неможах да спя и се притеснявам,но вчера като се чух с гинеколога ми ми каза да ида до някоя болница,въпреки това днес ще мина първо през нея Simple Smile Благодаря ти Simple Smile Лек и успешен ден на всички Simple Smile

# 512
Здравейте и от мен Simple Smile Искам да питам дали някоя от вас е имала моя проблем, а именно- бременна съм в 25 г.с. И преди два дена имах леко воднисто течение.Вчера както седях на работа и станах, усетих направо как ми протече нещо.Оказа се пак такова воднисто течение, но доста повече като количество(целите ми бикини отдолу бяха мокри)Веднага отидох при гинеколога си и той още на видеозона каза, че не са околоплодни води.После му и показах бикините си и каза, че е течение.Някоя от вас имала ли е толкова обилно воднисто течение?  Shocked На свещички съм от вчера вечерта, но пак си го има течението..

# 513
  • Варна
Имала съм, да. По принцип по-обилно течение е съвсем нормално, ако е воднисто съвсем не навява мисли за инфекция. Защо са тези свещички, най-малкото МБ трябва да се пусне преди да слагаш каквото и да е лекарство, ако течението е просто физиологично няма да се повлияе от медикаментите, а и не е нужно.

# 514
Имала съм, да. По принцип по-обилно течение е съвсем нормално, ако е воднисто съвсем не навява мисли за инфекция. Защо са тези свещички, най-малкото МБ трябва да се пусне преди да слагаш каквото и да е лекарство, ако течението е просто физиологично няма да се повлияе от медикаментите, а и не е нужно.
Ами незнам, това ми изписа, това слагам  #Crazy По принцип му имам голямо доверие и правя всичко,което ми каже....Но след като казваш,че е нормално да имам такова течение се поуспокоих.Благодаря ти за бързия отговор  bouquet

# 515
  • Русе
И аз имам такова течение, като стана от леглото го усещам как изтича. Моя док каза, че при някои жени се получава и не е опасно ако няма миризма и сърбеж и че може да ми изпише някакви глобули, но те ще са само за мое успокоение и не са нужни по принцип. Аз отказах и просто се къпя по-честичко  Grinning ако е същото, не се притеснявай

# 516
И аз имам такова течение, като стана от леглото го усещам как изтича. Моя док каза, че при някои жени се получава и не е опасно ако няма миризма и сърбеж и че може да ми изпише някакви глобули, но те ще са само за мое успокоение и не са нужни по принцип. Аз отказах и просто се къпя по-честичко  Grinning ако е същото, не се притеснявай
Да, точно по същия начин и аз го усещам като стана и няма никакъв мириз или цвят.Точно като вода и за това се бях уплашила доста.Благодаря и на теб bouquet

# 517
С две странички закъснение, но и аз да се включа по темата с диоптър и секцио.

Живея в Англия и тук диоптърът не е причина за секцио. Аз например съм -6, консултирала съм се с офтамолог, според него няма никакъв проблем да родиш нормално. Моят гинеколог също ме изгледа като полезно изкопаемо като му споделих каква е практиката в България  Peace

# 518
То и тук не навсякъде е причина диоптър за секцио. Но при по-високите диоптри все пак е хубаво да се прави консултация, защото може да има други проблеми. Аз и сестра ми сме с близки по големина диоптри и преди да родим децата си, и двете сме ходили на офталмолог. При нея нямаше проблем да роди нормално, но при мен имаше препоръка за секцио заради конус миопикус на едното око.

Иначе за засиленото течение - и аз знам, че често се получава по време на бременност, но невинаги иска лечение. Странно ми е да се изписват глобули без да е взет секрет(може би освен ако не е точно преди самото раждане newsm78

# 519
аз съм с ужасно силно течение от 2-3 седмици, даже се шашнах да не са води... днес ме гледаха, водите са си в норма, така че си е най-обикновено течение от бременността. МБ ще ми излезе другата седмица, но от сега съм сигурна че няма да има нищо страховито и там. Както каза лекаря ми "суха бременна няма", това е положението.

# 520
аз съм с ужасно силно течение от 2-3 седмици, даже се шашнах да не са води... днес ме гледаха, водите са си в норма, така че си е най-обикновено течение от бременността. МБ ще ми излезе другата седмица, но от сега съм сигурна че няма да има нищо страховито и там. Както каза лекаря ми "суха бременна няма", това е положението.
Явно е така Simple Smile При мен при първата бременност беше кафеникаво течение и лежах последните месеци.Това сега ми е бял кахър направо  Crazy

# 521
Абе, не знам дали няма суха бременна, но с първото дете нямах нищо, сега е ужас, така както го описвате, воднисто без цвят и мирис. В Бг ми изписаха някакви глобули, но не ги взех, живея в чужбина и няколко пъти го натъртвам на гинеколога, но той си твърди, че е физиологично и не е повод за притеснение и лечение, докато не носи дискомфорт от сърбеж или мирис.

# 522
На мен точно това ми казаха - физиологично е, не се нуждае от лечение. Щом няма мирис, парене, сърбежи и други екстри. Ще видим и МБ, но очевидно си е нещо нормално.

# 523
Здравейте бъдещи мами, и аз скоро си направих тест за бременност и...оказа се положителен  newsm44
само че от вчера ми се появи едно такова леко зацапване, като ръждив цвят, не съвсем червена кръв и ти съвсем мъничко, но се чудя дали трябва да се притеснявам... Според сестрата на една позната това било нормално, плодът се бил намествал и при нея се случило същото, обаче мен ме гложди и не знам какво да си мисля  smile3518

# 524
Да посетиш лекаря е най-добрата идея Wink

Общи условия

Активация на акаунт