Астрология за начинаещи (да заповядат и напредналите :) ) - 3 тема

• 51 899
  • 738
  •   1
Отговори
# 345
И на мен ми се струва, че започнах да усещам влиянието на р. Меркурий от събота насам  Laughing и точно си помислих - ее, той още не е станал, а вече влияе Simple Smile

otlunatadoyupiter, основното, че тези хора могат да имат затруднения в комуникациите - най-общо и разнопосочно казано. Имам такъв познат и това, което забелязах покрай е него е следното - не ми е получавал съобщения по неясна причина, думите му остават често неразбрани, праща документи - губят се или нещо се случва с тях, чупи му се техника.
Моля и по-опитните да се включат  Peace

# 346
Добре де относно предсказателната астрология не мога да разбера защо толкова много вариациии има на един аспект - може да даде еди какво си, ама може и еди що си, ама и още нещо си. И след това като при врачките, ами ето виж тук този аспект може да се тълкува точно както е станало при теб. Или ние самите се нагаждаме като четем.

Защото ние сме частици от Бог и имаме свободна воля.

Дори и да имаме двама човека с абсолютно еднакви хороскопи, те са отделни личности и във всеки един момент имат правото да вземат своите решения за това как избират да изживеят една ситуация, енергия, проблем, отношения, каквото и да е.

Затова ние имаме огромната отговорност Бог да изживява себе си чрез нас. Т.е., когато ние избираме да сме смели и силни същества и Бог изживява себе си като смел и силен. Ако ние изберем да сме злобни и страхливи, Бог е принуден да изживее себе си като злобен и страхлив.

Всъщност аз използвам астрологията за тълкуване на натални карти и синастрия. Смятам, че това най-голямата й сила. За предсказания използвам карти Таро, защото с тях човек по-лесно вижда конкретните неща, които ще се случват. Точно заради това, че предсказателната астрология показва тенденцията, основните енергийни влияния, но трудно може да каже човекът Х как ще избере да изживее аспекта.

Например транзитен Нептун съвпаднал с натална Луна. Енергиите са еднакви, но един от нас ще изпадне в абсолютна паника от загуба на идентичност, срещи с хора с труден живот, дори болни хора, а друг ще избере да започне да рисува и така Нептун ще се включи в изобразяването на чувствата. Е, това е само пример, разбира се. И естествено в зависимост от наталните дадености за един това ще е по-лесно, за друг - по-трудно, но събитието само по себе си може да е еднакво, независимо от наталната карта.

# 347
Здравейте и от мен.Искам да попитам има ли някой наблюдение на тр.Сатурн съвпад ЮЛВ.Търся в интернет но не намирам инфо.Сатурн ми е У6 и съупр. на 7дом.Намира се в края на 3дом в съвпад с ИЦ.ЮЛВ   в 4дом.

# 348
  • София
Здрвейте  Flutter
Грийн много благодаря за статията за слънцето в 12 дом  bouquet Hug има доста неща които се много точно  Rolling Eyes ако някой е любопитен мога да кажа кои заедно с натала  Mr. Green

Относно променливостта на значението на аспектите бях чела че всяко планета в астрологията си има нива на развитие не би ли следвало в зависимост от нивата на развитие да се получават различните значения на едни и същи аспекти (напр дори и в статията за Слънцето в 12 дом се виждат отделните нива - ниското ниво което са лошите значения на тази позиция, средно ниво и високото където има много потенциал  Rolling Eyes )

# 349
На мен, лично, идеята за нива на развитие не ми харесва много, първо защото предполага оценка. Отличници, средни и двойкаджии.

Аз вярвам, че във всеки един момент, човек може да избере да бъде...ами всичко, което си избере.

Освен това, има един момент на категоризация - това е добро, а това е лошо. Но това са човешки категории. А всяка душа за да изпълни цикъла от прераждания трябва да бъде всичко и да мине през всичко за да стане цялостна и да се върне отново при Бог. Т.е. да бъде убития и убиеца; крадеца и окрадения и т.н. И това да си убиец е лошо от човешка гледна точка, но правомерно от гледна точка на участващите души, защото е част от техния собствен план.

Но при всички положения, големият урок, според мен за всеки от нас е ежесекундния избор - кой съм аз в тази ситуация? Как избирам да изживея нещото, което ми се случва точно сега? И така - аспектът е еднакъв, но аз избирам да съм щастлива и да приема случващото се като малко препятствие по пътя, а съседът - потъва във всемирна скръб или пък започва да държи отговорен целия свят за това, което му се случва; или пък - да "отмъщава" и т.н.

Преди време една приятелка ми беше казала - видях, че съм се запътила към някакъв транзит на Уран /не си спомням вече какъв беше точно/ и реших да направя основен ремонт в къщата, разрушавайки една стена /буквално/ и с това избегнах да се изпокарам с мъжа ми /например/.

# 350
аз пък вярвам, че може да има нива на проявление. все пак ако приемем теорията за преражданията и отработванията, смисъла да сме тук и сега, такива, каквито сме, то би трябвало тези, които са в началото на пътя, новите души да имат по-малък опит, а другите вече да са натрупали духовен ресурс и да могат да реагират по различен начин.

другото, което си мисля е, че аспектите се провяват различно в различните ни възрастови групи.
примерно, аз имам 4 планети в 5 дом. до преди сатурновия си възврат ги усещах като голямо любовчийство и голямо забавление, все трепети, все купони. сега вече ги усещам чрез децата си. може би не е точен пример и като че ли не го обясних добре, но се надявам да се разбра какво имах предвид.

аз се позагубих, понеже моят дребен скоро има рд и съм се отдала на другото си хоби - правенето на торти Simple Smile

# 351
Разбрах. И благодаря, че потвърждаваш тезата ми Simple Smile

А иначе за нивата, младите души и т.н. - не знам. Аз мисля, че всяка душа е проявление на Бог. Частица от него. Та не ми се струва логично, че едната частица е "по-така" от другата. Но пък за тези, които вярват, че жените са от реброто на мъжете, може и да работи тази схема. Не знам.

Просто истината е, че всеки вярва в нещо и начина, по който разбира смисъла на това да сме тук и начина, по който работи Вселената и поради тази причина и обясненията са различни.

В моя случай, аз не вярвам в кармата, в преражданията като натрупване на опит; според мен нещата се свеждат до изживяване чрез личните чувства на абсолютно всички аспекти на битието. Като цяло, идеите описани в "Разговори с Бога", особено ако човек успее да се абстрахира от американския начин на обяснение, който е силно дразнещ. В този смисъл как ще преценим коя душа е "по-напреднала", като тя просто до момента е изживяла различни неща по различен начин? Различно е, да, но аз лично, не мога да кажа, че едно различно е по-важно, по-напреднало, по-извисено и изобщо по-някак си от другото. Все едно да сравняваме круши и ябълки.

# 352
  • SF
Този път наистина усещам влиянието на ретрограден Меркурий. Телефонът ми реши да прави някакви ъпдейти и се ъпдейтва вече 20 минути, а станах рано, за да се обаждам. Отворих темата, за да я чета през това време, компютърът ми за първи път ми изписа някакво много странно съобщение, че се рестартира поради....  не го изчетох, защото той започна да се рестартира.
Преди дни съм изпратила писмо за кандидатстване за работа на адрес no.reply. Линкът от обявата им не работеше и аз им изпратих УЖ мейл. Нищо не съм пратила. Снощи попълних формата им, ама предвид ретроградния Меркурий, си нямам доверие. Или съм кандидатствала в тази фирма, или не съм. Simple Smile
Имам и други "патила" във връзка с хода на Меркурий, с които само допълвам картинката.
За пъви път ми се отразява така, или просто сега знаех предварително и с Меркурий си обяснявам нещата, на които преди просто съм казвала "Днес нещо не ми е ден."
Сега, ако не стана и не вляза в банята веднага, още повече ще му помогна да обърка всичко и после ще трябва да се ъпдейтвам.

# 353

За пъви път ми се отразява така, или просто сега знаех предварително и с Меркурий си обяснявам нещата, на които преди просто съм казвала "Днес нещо не ми е ден."
Същото ми каза вчера и моят шеф. Даже ми разказа какво точно му се е случило. Като тръгвал към работа си забравил важна папка с документи, на спирката си забавил чадъра, връщал се да го взима.
Обясних му за Меркурий и го предупредих да внимава до 9 окт. с договорите, които подписва.

Имам въпрос. Ситуацията е следната:
Нептун, Хирон- 2 дом.
Марс , Сатурн, Меркурий - 8- ми дом.
За материалното състояние се гледат връзките 2-ри : 8- ми дом, ако има такива.
В настоящия радиск има. Но са :
опозиция : Марс, Нептун
опозиция : Сатурн - хирон
Как може да се интерпретира тази ситуация?

# 354
а, исках да споделя и този линк, да се посмеете.  Hug Laughing
Зодиите като баби

# 355
  • София
САТУРН В СТРЕЛЕЦ:
http://astronews.eu/?p=3096
Защо от 23-ти Декември?Не е ли вече в Стрелец?

Последна редакция: пт, 18 сеп 2015, 12:26 от Магика

# 356
  • София
САТУРН В СТРЕЛЕЦ:
От 23-ти декември на 2014г.
През 2015 стана ретро и някъде мисля, че беше юни 2015, се върна в Скорпион.
До няколко дни - не помня точната дата - пак влиза в Стрелец.

# 357
САТУРН В СТРЕЛЕЦ:
От 23-ти декември на 2014г.
През 2015 стана ретро и някъде мисля, че беше юни 2015, се върна в Скорпион.
До няколко дни - не помня точната дата - пак влиза в Стрелец.

Днес 18.09 - Сатурн е в Стрелец.

# 358
  • в 1001-та нощ
И Меркурий ретрограден и Сатурн в Стрелец - честито Simple Smile  Crazy

# 359
  • София
Когато една планета стане ретроградна със същата скорост ли се връща с която обикаля и зодиака?
Дано ме разбрахте...

Общи условия

Активация на акаунт