Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 39

• 85 175
  • 750
  •   1
Отговори
# 570
А, уреда си отчете правилно, аз си ги усещах, хаха. Здраво е сърцето, потвърдиха го доста доктори. Имаше само един, който така ме беше изплашил, че още повече излизах от ритъм. Била съм и на ЕКГ по време на пристъп. Доктора стои и гледа, още докато го прави и казва, че вижда пристъпа, но сърцето е здраво, не е от него проблема. Тогава още ме насочиха към ендокринолог, но тя не видя нищо притеснително и не ми пусна хормони даже (преди 3-4 години). Откарах доста време на бетаблокери. В крайна сметка се оказа жлезата. Тъпа история и много притеснения и химии. Накрая спрях бетаблокерите, когато и един от най- добрите кардиолози в България каза, че сърцето е здраво и нищо не се промени. Започнах да се храня безглутеново и малко по малко отшумя. За малко, обаче  Laughing Като започнах добавките, веселбата се завърна. Явно ми е трябвало натрупване на магнезий, защото от седмица и нещо имам подобрение (пу-пу). И така.

# 571
Магнезий пиеш ли? На повечето момичета им помага  Peace

Мазах се с магнезиев гел  и няколко дни след старта  почнаха проблемите със сърцето. Знам, че не е от него, но явно не ми помага. Сега се колебая между Фитокардин и мента-глог-валериан. Личната ми изписа Конкор, още не съм го пила, страх ме е от нови лекарства.

# 572
Ясно. Дано изчезнат. Simple Smile

# 573
Идеята не е да се мажеш, а да пиеш магнезий. Конкор съм пила най- дълго от бетаблокерите. Ако сърцето е здраво, смисъла от бетаблокер е никакъв. Пий магнезий и му дай шанс да се натрупа в организма, междувременно мента, глог и валериан е оптимален вариант, защото е почти безвредно.
Успех!

Допис: Ти на кардиолог ходила ли си? Защото ЛЛ не е вариант за изписване на бетаблокери.
Барелинка, благодаря! Дано минат наистина, защото са неприятни...

# 574
Идеята не е да се мажеш, а да пиеш магнезий. Конкор съм пила най- дълго от бетаблокерите. Ако сърцето е здраво, смисъла от бетаблокер е никакъв. Пий магнезий и му дай шанс да се натрупа в организма, междувременно мента, глог и валериан е оптимален вариант, защото е почти безвредно.
Успех!

Esme, благодаря  bouquet

Аз за магнезия четох, че се усвоявал по-добре трансдермално. Вече се обърках от много разнопосочна информация. Ще пробвам с Фитокардина  Peace

# 575
Аз бих отишла и на кардиолог, за да изключа напълно сърдечен проблем, не бих се доверявала на личната. Защото шанса да е от жлезата е огромен, но мен би ме побъркало да не съм 100% убедена, че сърцето е здраво. Аз затова и обиколих 100 кардиолога... 
Успех!

# 576
Аз бих отишла и на кардиолог, за да изключа напълно сърдечен проблем, не бих се доверявала на личната. Защото шанса да е от жлезата е огромен, но мен би ме побъркало да не съм 100% убедена, че сърцето е здраво. Аз затова и обиколих 100 кардиолога...  
Успех!

Ох при мен май няма смисъл от кардиолог,  подобни проблеми със сърцето имам от 17 години, ходила съм на няколко кардиолози, изследвали са ме със холтер, ехокардиография и имам здраво сърце. Но сега откакто от няколко месеца жлезата има проблеми вариантите са или да е от нея или да се е завърнала вегетативната дистония.  Не знам от какво е newsm78 абе объркана работа,  ще направя по-рано изследване на хормоните, дано не не от тях, в краен случай може и на кардиолог да отида, ако ми дадат направление, че аз всеки месец искам поне 1 за нещо си.

Мисля си че проблема не е в сърцето, не може така от нищо да се увреди. Последно изкарах грип февруари, за друго не се сещам. Дано да не греша  ooooh!

# 577
y_em, ендокринологът може да ти даде за кардиолог.

# 578
y_em, ендокринологът може да ти даде за кардиолог.

Вярно, не се сетих за това   Simple Smile

# 579
Успех!

Ох при мен май няма смисъл от кардиолог,  подобни проблеми със сърцето имам от 17 години, ходила съм на няколко кардиолози, изследвали са ме със холтер, ехокардиография и имам здраво сърце. Но сега откакто от няколко месеца жлезата има проблеми вариантите са или да е от нея или да се е завърнала вегетативната дистония.  Не знам от какво е newsm78 абе объркана работа,  ще направя по-рано изследване на хормоните, дано не не от тях, в краен случай може и на кардиолог да отида, ако ми дадат направление, че аз всеки месец искам поне 1 за нещо си.

Мисля си че проблема не е в сърцето, не може така от нищо да се увреди. Последно изкарах грип февруари, за друго не се сещам. Дано да не греша  ooooh!

Попитай лекар за Пропранолол. Аз съм с Хашимото, но ми откриха и сърдечен проблем. Кардиолозите ми изписаха Пропранолол, Магне Б-6 и Фитокардин. В листовката на Пропранонола пише, че се прилага при аритмии, които са причинени от страх, безпокойство и т.н.

# 580
Здравейте, момичета! Извинявам се, че нахлувам в темата ви. Нямам точна диагноза. Бременна съм в началото на 13г.с. Профилактично АГ ми пусна изследване на ТСХ, което излезна под долната граница - 0.13. От там на ендокринолог. Пуснахме FT3 - 5.75(3.1 - 6.Sunglasses; FT4 - 16.95(12.00 - 22.00); Anti-TPO - 13.78(0-34.0). Можело ниското ТСХ да е заради началната бременност, но за всеки случай трябва да изследвам хормоните в края на месеца. Обаче междувременно направих ехография на жлезата, която показа малък възел с д.0,48см в дясна половина, а лявата почти изцяло заета от възел с размери 3,85см/2,38см/1,95см. Съответно коментарът на ехографистката беше, че този възел искал оперативно лечение(ендокриноложката ми каза същото по телефона). Естествено сега няма как да стане, защото съм бременна, но започвам да се притеснявам. В понеделник ще изкоментирам и с АГ, но междувременно ще съм благодарна, ако някой има идея дали това е опасно за бебето и за нормалното протичане на бременността. И евентуално ако някой е имал възел с подобни размери, веднага ли е прибягнал до операция и ако не, как е процедирал. ОБщо взето, нямаме в семейството някой с проблем с щитовидната жлеза, аз не съм имала оплаквания, не съм я изследвала до сега и си нямам и на идея какво да правя newsm78

# 581
Аз също имах екстрасистули - беше в началото, когато ми откриха хашимотото и започнах еутирокса. Обаче пих и аз някакъв бета блокер, сега не помня какъв беше.

цветна палитра, има и други момичета с възли, доколкото те са споделяли не е задължително да се оперира, но трябва да се следи да не нараства. На теб може да са ти казали така предвид размера на възела, не знам  newsm78 Иначе при бременност се гледа да се поддържат ниски стойности на ТСХ.

# 582
Зависи какъв е възелът, а това се уточнява освен ехографски, то и с биопсия, сцинтиграфия. При такива големи възли първо се прави биопсия, след това сцинтиграфия и се преценява дали може да се следят или трябва да се оперират. Добрите ехографисти могат дори само с ехография да разграничат дадени възли.
Иначе първото и най-лесното на доктора е да каже - операция. А после че може още нови да се появят и че пак трябва рязане, никой не казва нищо. Има жлеза - има проблем, няма жлеза - няма проблем  Laughing

# 583
А биопсия дали се прави по време на бременност newsm78 И дали би имало смисъл на този етап, след като няма как да ме оперират в близките месеци. Всмисъл има ли някакво евентуално неоперативно лечение или появил се вече такъв възел, няма как да се смали, а само да расте newsm78

# 584
цветна палитра, аз прочетох че си бременна, но съвсем изключих като писах поста, повлияна от последното мнение на Seti Beti, че и други имаме възли, аз съм една от тях. Имам възли с големи размери.
Ситуацията при теб е... леко сложна. Не от гледна точка на бременността, а на точно изясняване на състоянието. Искат се още изследвания, но предвид, че докторите не са изисквали нищо, не знам дали е нужно да ти пълня главата със съмнения.
Проследи си пак хормоните както са казали и ако искаш споделяй тук последващите резултати и информацията, която ти предоставя лекуващия те ендокринолог.
И биопсии се правят на бременни, и операции се правят. Биопсията е без упойка, операции има по мини инванзивни методи... опции има, ако по принцип случаят е спешен.

От кой град си? Ако си от София, да ти препоръчам една консултация, от която те уверявам, че ще излезеш спокойна и знаеща какво да правиш.

Общи условия

Активация на акаунт