Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 39

• 83 824
  • 750
  •   1
Отговори
# 705
Здравейте мацки доста време не съм писала ама няма с какво да се похваля.
И сега да ви забия едно -две въпросчета, откакто свалих ТСХ на 1.49 цикъла ми се измени с продължителност от 14 дни(кървене) такова чудо , първите 6 е като на шега зацапване, от 6 до 10 много обилно и след това спира изведнъж за да се върне пак след 1 ден само за ден. #2gunfire #2gunfire #Cussing out #Cussing out Някой с нещо подобно?
АГ е потресен не знае какво да ме прави вече.
И другия ми въпрос е за витамин Д ,взех си 400мг това доколкото си спомням е малко та по 2 ли да ги пия?

# 706
  • София
Dimitrichka Krasteva, а другите хормони изследвала ли си? Такова зацапване преди цикъл може да е от нисък прогестерон, най-добре го изследвай на 21 ден от цикъла или 7 дни след овулация, ако цикълът ти е с продължителност различна от 28 дни. Доколкото си спомням вие действахте за бебе, а ако е нисък това може да попречи за успешна бременност.

# 707
Dimitrichka Krasteva, а другите хормони изследвала ли си? Такова зацапване преди цикъл може да е от нисък прогестерон, най-добре го изследвай на 21 ден от цикъла или 7 дни след овулация, ако цикълът ти е с продължителност различна от 28 дни. Доколкото си спомням вие действахте за бебе, а ако е нисък това може да попречи за успешна бременност.
Там е работа че преди беше доста нередовен, пих утрогестан за около 6 месец и си беше нормално (все пак той така действа) след като го спрях ми дойде на 45 ден, и от тогава на по 28 но продължителността му ме убива. Дефакто в месеца съм само 14 дни без кървене. И да пробваме за бебе. Прогестерона последно е в референтни стойности,което ме озадачава.
Затова и АГ не може да разбере причината.

# 708
  • София
момичета, днес си правих изследвания и ето резултатите:

MAT/anti -Tpo/ 152,2     IU/ml   <34

TAT/anti-Tg/ 348,4     IU/ml   <115

TSH 2,5     uIU/ml   0.27-4.2

fT4 0,99     ng/dl   0.93-1.7

fT3 3,99     pmol/l   3.95-6.8 .
моля за мнение, като ще отбележа, че първоначално стартирах с хиперфункция и повишени антитела, след което тази година пих Метизол и Пропицил 4 месеца и от лекаствата ТSH се вдигна на 3,92 - т.е. хипофункция. Като видях този резултат- а именно, че с минималната доза Пропицил съм влязла в хипофункция, реших на своя глава да спра лекарствата. Идеята ми беше, че е възможно да съм навлязла в ремисия, щом дори и най- ниската доза лекарство се оказва прекалено висока newsm78. И така, от два месеца и половина не пия никакво лекарство, само селен, витамин Д и някои др. хранителни добавки.

# 709
При завишени антитела едва ли си влязла в ремисия. При мен се получи същото - за 2 месеца преминах от хипер в хипофункция с минимална доза Метизол, пих го още 3 месеца и го спрях на своя глава.
След това ТСХ няколко месеца варираше между нормални и леко завишени стойности като накрая застана твърдо на стойност около 2. За мен потискането на жлезата беше излишно. Въпросът е, че ако автоимунният процес не бъде стопиран, жлезата рано или късно ще стигне до хипофункция, независимо че дълго време хормоните могат да са в норма.

# 710
Момиччета, какво мислите за този Селен:

http://www.zoya.bg/%D0%A1%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD-200mcg-%28L-%D … %D0%B1%D1%80.3512

Бих искала да си го купя директно, без да поръчвам и да изчаквам доставка, но виждам, че повечето от вас поръчват от iHerb. Доколкото виждам не съдържа глутен, активната му съставка е L-селенметионин. Дали фактът, че е извлечен от спирулина го прави неподходящ за хора с Хашимото?

# 711
  • София
При завишени антитела едва ли си влязла в ремисия. При мен се получи същото - за 2 месеца преминах от хипер в хипофункция с минимална доза Метизол, пих го още 3 месеца и го спрях на своя глава.
След това ТСХ няколко месеца варираше между нормални и леко завишени стойности като накрая застана твърдо на стойност около 2. За мен потискането на жлезата беше излишно. Въпросът е, че ако автоимунният процес не бъде стопиран, жлезата рано или късно ще стигне до хипофункция, независимо че дълго време хормоните могат да са в норма.
благодаря за коментара bouquet

# 712

А, какви са възможностите и начините да се стопира автоимунния процес?

# 713
  • София - Бургас
Възможностите са промяна на хранителния режим - безглутенов режим, който  много труден, все така продължавам да твърдя... Confused
Все по - често се питам - не мога ли и аз като нормалните хора да си хапвам всичко, пица например, спагетки...ей така дояде ми се нещо и просто без съображения да си го хапна... Cry Най - вкусните неща са ми най - забранени и много, много ме е яд... Crossing ArmsНе можеше ли да съм здрава и да си похапвам каквото ми се яде...
Все пак дано тези лишения да си заслужават Praynig...Благодарна съм, че поне не се налага да приемам изкуствено хормон, лекарства и т.н...Благодарна съм, че имам шанс за лечение безмедикаментозно, вярвам, макар че не спазвам режима супер стриктно (консумирам млечни продукти, а също не трябва), че ще има ефект... Peace

# 714
Пица правя редовно у дома, дори без мая, макарони купих царевични румънски и си хапваме доволно- дори днес забърках запеканка от изостанали сварени макарони, броколи и карфиол, извара, яйца, мляко и моцарела...толкова се свиква, че дори не се замислям....изобщо не ми е труден безглутеновия режим, даже се радвам че спрях всички вафлички, пастички и простотии.
За мен труден е режим без никакви зърнени ( палео) или без никакви въглехидрати...макар че предполагам при много по-сериозно положение и с него бих свикнала...
За радост от режима се чувствам супер добре, за съжаление не повлиява антителата ми. Или не е основната причина, или не е достатъчен, не знам. Не мисля да го спирам, но се замислям какво друго ми е нужно и изпускам за момента.

# 715

А, какви са възможностите и начините да се стопира автоимунния процес?

Има различни режими, препоръчителни при Хашимото. Аз лично свалих антителата значително с режим, противоположен на автоимунния протокол, имаше други ограничения. Малко е строг, но при мен проработи. Тук съм описала историята си:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=151850.1785;topicrefid=20

# 716
  • София - Бургас
За селена и магнезия бих искала да попитам! Hug

Пия ги от около 6 м вече без прекъсване - ежедневно. Селен пия по 200 на ден от три месеца, преди това пиех селен он 50 мг. пак три месеца. Тъй като опакавката ми от 200 мг. привършва се чудя - дали не трябва да се почива, да правя ли някаква пауза  и колко време да е тя  Thinking или веднага да поръчам нова и да продължа приема без прекъсване? ooooh!

Моля, за мнения и съвети Hug
Благодаря!

# 717
Аз направих почивка от селена след 12 месеца прием.
Магнезия го спрях, защото получавах сърцебиене и крампи от него.

# 718

Ей това за сефте го чувам  Simple Smile

# 719

Ей това за сефте го чувам  Simple Smile

И аз получавах сърцебиене от магнезий, за крампи не знам защото го пих само 2-3 пъти и спрях.

Общи условия

Активация на акаунт