Виена Ин Витро Център - Токуда- тема 2

• 79 316
  • 756
  •   1
Отговори
# 105
Мамолог - Евгени Василев. Преглежда май в Тина Киркова още, сутрин и работи със ЗК. Аз ходя в частния му кабинет в Борово. Там обаче се плаща и е без направления. Добър е.

# 106
Здравейте, момичета !
Днес съм хем тъжна, хем и малко ядосана... От 50 дни съм на хормонална терапия с L- Тироксин - уж, за да се понижи нивото на TSH на стойност поне 2 (в преден пост вместо TSH погрешно написах FSH), а то не само че не спада, но дори се повиши. Предният ми резултат от първите дни на август беше 4.1, а сега вече е повишен на 5.2 Sad Вече не знам какво да правя, ако някой е имал такъв проблем нека да сподели опит, да ме посъветва за лекар, терапия, знам ли.
Док ме беше пратила при ендокринолога д-р Начев в Майчин дом, и той ми назначи тези медикаменти, но се оказва, че вместо да свалям нивото на хормона, аз го увеличавам.
Д-р Димитрова ми каза, че няма как да стартираме процедура по Инвитро, докато не спадне нивото поне на 2. Знам, че е права, и и имам пълно доверие, но след последните събития кой знае колко време ще се забави самото инвитро, а вече не ми се чака ..., бях се настроила скоро да започнем, а се оказва, че отново ще се чака ! Просто много ми докривя, гледам пред мъжа ми да не го показвам, но много се натъжих- той се притесни, и макар да не го казва, аз го знам.

Последна редакция: пт, 16 окт 2015, 15:53 от Fortuna_85

# 107
  • над кукувичето гнездо
Здравейте, момичета !
Днес съм хем тъжна, хем и малко ядосана... От 50 дни съм на хормонална терапия с L- Тироксин - уж, за да се понижи нивото на TSH на стойност поне 2 (в преден пост вместо TSH погрешно написах FSH), а то не само че не спада, но дори се повиши. Предният ми резултат от първите дни на август беше 4.1, а сега вече е повишен на 5.2 Sad Вече не знам какво да правя, ако някой е имал такъв проблем нека да сподели опит, да ме посъветва за лекар, терапия, знам ли.
Док ме беше пратила при ендокринолога д-р Начев в Майчин дом, и той ми назначи тези медикаменти, но се оказва, че вместо да свалям нивото на хормона, аз го увеличавам.
Д-р Димитрова ми каза, че няма как да стартираме процедура по Инвитро, докато не спадне нивото поне на 2. Знам, че е права, и и имам пълно доверие, но след последните събития кой знае колко време ще се забави самото инвитро, а вече не ми се чака ..., бях се настроила скоро да щзапочнем, а се оказва, че отново ще се чака ! Просто много ми докривя, гледам пред мъжа ми да не го показвам, но много се натъжих- той се притесни, макар и той да не ми го казва, аз го знам.
Ами, ще трябва: 1-во - да се успокоиш. 2-ро - да отидеш възможно най-бързо пак при д-р Начев с всички резултати от изследвания на TSH до момента. Той ще коригира дозата и след 45 дни отново ще трябва да се изследваш, за да се види как върви. Той сигурно ти е обяснил, че нивата на хормона варират и сезонно. 3-то - да се успокоиш, защото тревогите качват хормона. 4-то - да се настроиш за известно отлагане на процедурата, за да се изпипат по-добре нещата. 5-то да се довериш напълно на д-р Начев и докато той не ти каже, да продължиш с хапчетата и периодичните изследвания на 45 дни. 6-то - да се успокоиш и да правиш каквото трябва. 7-мо - виж 1-во, това е най-важно в случая Wink
 Всичко ще бъде наред, ще видиш! bouquet Hug

П.П. Сподели и със съпруга си своите притеснения, олеква. Не го щади, нали за това се имате и сте заедно в тази борба Peace

# 108
Благодаря ти, isa_pisa, повярвай ми силно се опитвам да се успокоя и да не мисля за това, но не ми се получава винаги. По принцип мъжът ми е по- шашнатият от двама ни, той все се притеснява и при всяко забавяне на процедурата по Инвитро му става все по- криво. Не че на мен ми става "весело", но поне се старая да съм оптимистично настроена, а при него макар че казва, че всичко ще е ок, нещата не стоят по същия начин...
Искрено се надявам положението да се промени, и скоро нивото на хормона да се понижи чувствително. Със сигурност, колкото повече го мисля и се тревожа не си помагам, но ще се постарая да се отърся от това, и да си намеря някакво занимание, което да ме разсейва от тези мисли и тревоги. Simple Smile

Последна редакция: пт, 16 окт 2015, 15:55 от Fortuna_85

# 109
  • над кукувичето гнездо
Точно така!
И бързо при д-р Начев Wink

# 110
Fortuna_85, никакво отчаяние! Горе главата, с теб сме  Hug

# 111
Фотуна, ние също чакахме няколко месеца, защото аз правех кисти и въпреки хормоните няколко месеца се наложи да отлагаме. Аз се чувствах по същия начин, но чакането си заслужаваше. При всички проблеми който имаме е важно тези който могат да се отстранят и да се изчака. На никого не му се чака, но по добре така отколкото опита да е неуспешен. Успокой се до колкото можеш, изчакай и се довери на лекарите си  bouquet

# 112
Благодаря от сърце, момичета - isa_pisa, Sixth sence  и Tedito82  Wink
Явно д-р Начев отсъства в момента,  тъй като от вчера му звъня и тел. му е изключен. При ново развитие пак ще пиша, за да споделя какво е станало.
Момичета, благодаря за подкрепата и милите думи още веднъж !  Hug

# 113
  • Пазарджик
Fortuna_85 търпение му е майката и аз толкова пъти отлагахме, а да не говорим че всичко започна февруари  месец. Но ето че търпението ми се увенча с успех. Пожелавам ти всичко да си влезе в нормите скоро  Hug

# 114
Благодаря и на теб, pipilota_85 за окуражителните думи. Simple Smile Все още нямам контакт с д-ра, може би отсъства някъде.
isa_pisa, както и самата ти каза явно наистина нивата на хормона варират сезонно, защото като си наложих резултати от април- 3.30, през август 4.01, та чак сега октомври- 5.22. Когато бях при д-р Начев тел. му не спря да звъни, да влизат и излизат хора, и общо взето нямаше много време за обяснения, но съм склонна да се съглася с думите ти гледайки резултатите през изминалите месеци.
Сега съм решила да си направя един пречистващ режим- хем малко да сваля, хем да си детоксикирам малко поне организма от всички лекарства, които пия. Simple Smile

# 115
  • над кукувичето гнездо
Благодаря и на теб, pipilota_85 за окуражителните думи. Simple Smile Все още нямам контакт с д-ра, може би отсъства някъде.
isa_pisa, както и самата ти каза явно наистина нивата на хормона варират сезонно, защото като си наложих резултати от април- 3.30, през август 4.01, та чак сега октомври- 5.22. Когато бях при д-р Начев тел. му не спря да звъни, да влизат и излизат хора, и общо взето нямаше много време за обяснения, но съм склонна да се съглася с думите ти гледайки резултатите през изминалите месеци.
Сега съм решила да си направя един пречистващ режим- хем малко да сваля, хем да си детоксикирам малко поне организма от всички лекарства, които пия. Simple Smile
Това за сезонната зависимост той ми го е казвал. Иначе, аз минавах да го търся в сряда, но беше следобяд. Казаха ми сутрин най-добре, обикновено след 13:30 - 14 ч  е труднооткриваем. А сега все пак са почивни дни... Можеш да изчакаш до понеделник и сутринта звънни на регистратурата да ги питаш дали е там. Ако те питат дали имате уговорка, кажи им, че той те наблюдава и не им се обяснявай. Ако ти кажат, че е там, можеш още същия ден да отидеш. И до тогава не прекъсвай хапчетата.  Peace

# 116
isa_pisa, отново ти благодаря за помощта и съветите. В понеделник сутринта се надявам да се свържа с д-ра.
До скоро Simple Smile  Hug

# 117
аз бях така има проблем за tsh .според доктор начев през зима стана по високо.той ми повеше доза л тироксин. най накрая успех падна и после правиь инвитро и успех.вече аз  имам 10 месеча  бебе.  Grinning.

# 118
Благодаря и на теб, penkajoy за окуражителните думи. Дано скоро и при мен нещата се стабилизират, за да мога и аз да премина към процедура по Инвитро.
pipilota_85, как са нещата около теб ? Вярвам, че всичко е наред и се наслаждаваш на огромната радост. Simple Smile  Hug

# 119
pipilota, не можа да ме зарадваш повече, страхотна новина, заслужаваш го момиче, дано всичко да е наред, да родиш красиви и здрави дечица, които много да те радват, вярно е, че когато Господ взема с едната ръка после връща с двете, целувам те и те прегръщам. Многооо многооооо се радвам  Hug Hug Hug newsm51

Общи условия

Активация на акаунт