Виена Ин Витро Център - Токуда- тема 2

• 79 321
  • 756
  •   1
Отговори
# 540
Момичета, и при мен нещата са в застой. Вече 6 месеца след абразио уж се забременявало лесно, ама резултат никакъв 😡 отделно сменям и работата и ще трябва малко да изчакам да се позакрепя на новото място. Смяната е свързана и със среса тук и се надявам на новото място той да изчезне и да се случат нещата. Успех на всички.

# 541
Здравейте, искам да ви попитам, дали сте забелязали нещо странно във Виена ин витро център?
Бях се зарекла от суеверие, че докато не родя няма да пиша. Слава богу, в момента се радваме на нашето съкровище, прекрасно живо и здраво момиченце, но първо нека да ви разкажа моята история и дано да помогна на други жени да не  повтарят моята грешка и да не изживеят ада, в който д-р Сенкова ме потопи. Аз съм от голям провинциален град. С моя съпруг бяхме направили два неуспешни инвитро опитав друга клиника. Моя позната забременя при д-р Димитрова от Виена ин витро център и ми разказа какъв невероятен човек и изключителен специалист е тя. Веднага доприпкахме с моя мъж до София. След срещата с д-р Димитрова излезнахме усмихнати и спокойни. Бяхме обнадеждени, че този път нещата ще се случат и, че д-р Димитрова е точно нашият лекар. И положителния резултат не закъсня. Още след първата процедура забременях. Дълго време не вярвахме, че това ни се случва и дори плачех от щастие. Въпреки разстоянието реших, че ще пътувам за прегледите и ще си проследявам бременността при д-р Димитрова. Д-р Димитрова видя плодния сак и ме увери, че всичко върви нормално. След две седмици отново отидох в центъра, но на регистратурата ми казаха, че д-р Димитрова не бе в центъра. Обясниха ми, че трябва да мина при д-р Сенкова. Аз се дръпнах, защото бях чела що за "специалист" е тази д-р Сенкова, но трябваше да се прибирам и реших да мина прегледа си при нея. И оттук започна кошмарът ми...След като ме прегледа на видеозона, д-р Сенкова ми каза, че бременността ми не се развива както трябва, няма сърдечна дейност на ембриончето и , че трябва да прекъсна бременността си. В този момент краката ми се подкосиха и всичко се срина. Разплаках се и първото нещо, което направих, звъннах на д-р Димитрова и тя ми каза, че е в чужбина и се опита да ме успокои. Само аз и мъжът ми си знаем как се прибрахме. Не искам да си спомням, каква нощ прекарахме. На другия ден изхвърчях при моят гинеколожка, която ме порегледа и ми каза, че за нея всичко е наред и чухме сърчицето да тупка. За прекъсване на бременността и дума не може да става. Аз тотално се обърках и започнах да подлагам всичко на съмнение. В тоза момент можех да повярвам само на д-р Димитрова. След една седмица минах на преглед при д-р Димитрова и тя ме увери, че всичко е наред. Така беше и до края.

Сега се обадих на регистратурата, за да си запиша час при д-р Димитрова, защото искам да й покажа нашето съкровище, но на регистратурата ми казаха, че д-р Димитрова не може да ме приеме и единствения лекар, който може да ми обърне внимание е д-р Сенкова.
Не мога да разбера, защо във Виена ин витро център отново ми набутват тая д-р Сенкова? Искам да попитам накой знае ли какво се случва в този център?

# 542
Не съм се обаждала. Аз трябва да изчакам 1-2 месеца преди да започнем опит при д-р Димитрова. Но ако се опитат от регистратура да ме запишат за друг лекар, а не за тази която съм си избрала ще е много жалко.... просто ще се откажа от клиниката изобщо.
Може още от сега да си запазя час, че не ми се мисли просто....
Изгубих време заради смяна на клиниката по фонда, после друго време заради нова година, после друго нещо стана, а възрастта ми е доста вече....

ПП Аз имам едно правило: да не ходя при лекар, чиято специализация и опит като години са по-малки от моя стерилитет, т.е. от 10 години.... така че гледам да си спазвам това правило Simple Smile

# 543
Момичета,
при условие, че всички предходни коментари бяха публични и прочетени от доста хора за какво сега се налага тази цензура, и триене на мнения ? Нали именно целта на този форум е да се подкрепяме взаимно, и да си бъдем полезни, с каквото можем една на друга, или поне аз така смятам. Simple Smile
Не се опитвам да критикувам, нямам такава цел, просто се изненадах, когато отворих форума и доста от нещата липсваха ...
Хората като нас, борещи се за най- милото нещо заслужават да знаят истината, и да направят своя избор !
Поздрави от мен,
и успех на всяка една от вас.  Peace

# 544
Не бях влизала известно време във форума, но ми стана интересно чии мнения и най-вече защо са изтрити Thinking?

rikotta, аз съм на преглед при д-р Димитрова другата седмица, при нея си следя бременността в момента. Посещавам Виена Ин Витро именно заради нея и не бих допуснала да ме прехвърлят при друг. Другата седмица ще видим как ще е.

# 545
  • Пазарджик
Мдааа и моте коментари ги няма. Явно се налага цензура във форума но от кого и защо?

# 546
И аз съм учудена от това масово триене. Не виждам каква е тази толкова пазена тайна и какъв е проблемът ако доктор Димитрова е споделила с пациентка в процедура, че се разделя с центъра. Не е морално да си премълчи. В крайна сметка никой на никого не може да наложи, особено когато си плаща и става въпрос за здраве при кой лекар да отиде. От друга страна е некоректно центърът тихомълком да се опитва да пренасочва пациенти на доктор Димитрова към други лекари. "Подарявайки" по този начин чужди пациенти, съответния лекар няма да стане по- добър. Поне аз оставам с впечатлението от изтрити и неизтрити коментари, че доктор Димитрова има много пациенти и много висока успяваемост, а доктор Сенкова значително по- малко според споделеното във форума, което не е признак за изчерпателност. Много съм разтревожена от този развой,и се надявам доктор Димитрова да е намерила по- добро място за изява.

# 547
Сайтът на клиниката не работи, наистина. Но предполагам д-р Димитрова приема пациенти и работи, някой да е ходил днес или преди празниците? Даже бях чула, че на 5.03. ще е на работа.

Последна редакция: пн, 07 мар 2016, 14:43 от Nataka

# 548
Добре , очевидно д-р Сенкова има по-малко опит в репродуктивната медицина. Все пак,
считам, че по-редно е да бъде обучена и да работи под наблюдението на по-опитен специалист, докато навлезе. Вероятно подходът нещо не е добър. Не ми е работа да давам съвети, но все пак мисля, че е хубаво да я обучат, да я взимат в екип, да й показват и така докато вече придобие опит и успехи. Работата в тези центрове е много отговорна, заложено е здравето и надеждите на много хора, но все пак си мисля има начини един млад и неопитен лекар да бъде въведен в работата. Очевидно тук са я пуснали като самостоятелен специалист, без тя още да има необходимия опит и успеваемост. Не оправдавам този подход, но всеки е почнал отнякъде. Например д-р Димитрова е била в екипа на д-р Явор Владимиров, д-р Стаменов е започнал при д-р Максим Малинов и т.н. Разбира се, доколко ученикът ще стане по-добър от учителя си зависи най-вече от самия ученик.
Вероятно е по-добре д-р Сенкова да бъде включена в екип от по-опитни колеги, което ще е добре, както за нея, така и за пациентите.

# 549
Имам прекрасни впечатления от д-р Димитрова. Д-р Сенкова също е мила. Явно това е въпрос на мениджмънт в клиниката и си е проблем на ръководството как да си организира работата. Виждам, че работата им расте, пациентите също, скоро очевидно ще трябва да разширят екипа, иначе ще стане като другите натоварени клиники, а това не е добре нито за персонала, нито за пациентите, да не говорим, че при голям поток от хора качеството спада по обективни причини. Само да спомена, че в предишната клиника, в която ходехме в системата бях номер 24 -хиляди няколкостотин и нещо си.
Не оспорвам успехите на въпросната клиника, просто при такъв оборот е трудно да се работи.

# 550
Съжалявам, че прозвучах така всезнаещо. Просто досега в темите не се е споменавало двете лекарки (д-р Димитрова и д-р Сенкова) да са провеждали заедно ин витро или друга процедура. Ще се радвам ако ме опровергаете, Magdalena1978, вие или друга пациентка на д-р Димитрова. Аз лично обаче от своите прегледи при д-р Сенкова не съм забелязала да има някаква екипност, струва ми се, че всяка лекарка е сама за себе си. Не съм чувала изречения като "ние с д-р Димитрова ще направим/обсъдим/помислим..." Може просто да е стечение на обстоятелствата, разбира се, и всъщност двете да си работят в екип и да обсъждат случаите заедно, наистина няма как да знаем, не са длъжни да ни уведомяват, но определено твърдя, че се създава впечатление, че всяка работи отделно от другата. Ако смятате, че горният ми пост звучи подвеждащо, ще го изтрия, разбира се, както ще помоля и вас да изтриете цитираното, защото и то би могло да се появи като резултат от търсене с гугъл например. Последното, което искам, е да подведа някого.

# 551
  • Пазарджик
Аз да кажа т.к съм почти от началото на създаването на клиниката.В началото д-р Сенкова присъстваше на всички наши срещи консулаций прегледи др. Сега колко време е продължило това не мога да кажа т.к ние подадохме по фонада и заради др неща отидохме чак след година и нещо и тогава вече си бяхме само при Димитрова.

# 552
Аз да кажа т.к съм почти от началото на създаването на клиниката.В началото д-р Сенкова присъстваше на всички наши срещи консулаций прегледи др. Сега колко време е продължило това не мога да кажа т.к ние подадохме по фонада и заради др неща отидохме чак след година и нещо и тогава вече си бяхме само при Димитрова.

Благодаря за уточнението!  bouquet Значи все пак има екипност. Веднага ще се редактирам!

# 553
  • Пазарджик
Тогава може би се е обучавала д-р Сенкова но за понататък дали работят в екип не мога да кажа.

# 554
Може би и аз реагирам малко болезнено като чета негативни или пренебрежителни мнения за д-р Сенкова. За мен тя е много съвестна и внимателна. Същевременно мога да си представя, че макар да е нормално лекарите да правят грешки в някакъв процент от случаите, е меко казано ужасно, когато точно на теб се случи и точно ти си потърпевш от тази грешка. Но пак казвам, болно ми е като чета някои коментари за нея, не на последно място защото някой след години може би ще ни чете и ще си прави изводи, които вероятно към този бъдещ момент няма изобщо и да са верни. Ето, аз лично, колкото и да се старая да не се влияя, още отначало се настроих малко подозрително към д-р Димитрова без да я познавам изобщо, когато прочетох мнението на istinska в Тема 1, цитирам: "Ако д-р Димитрова е водещия лекар там си представям какво ще е качеството на работата... Съжалявам да го кажа, но  от опита, който имам от клиниката на Владимиров тази жена освен да брои фоликули друго от нея не съм видяла. Може би Владимиров не й е дал нужните правомощия, но личните ми впечатления бяха  плачевни!" Опитните форумки знаят, че на практика за всеки лекар тук могат да се прочетат колко положителни, толкова и отрицателни мнения, но все пак да се опитаме да не сме толкова крайни в оценките си! Призивът ми е и към самата мен включително, разбира се!

Общи условия

Активация на акаунт