Виена Ин Витро Център - Токуда- тема 2

• 79 288
  • 756
  •   1
Отговори
# 600
Вокил, защо приемате напускането (или може би отстраняването, не зная) на д-р Димитрова непременно като знак за налагане на "конвейерния подход" във ВИЦ? Аз съм пациент на д-р Сенкова и досега не съм усетила нищо напомнящо конвейер, напротив, винаги ми е отделяла страшно много време и внимание. След като с мъжа ми най-накрая решим инсеминации ли ще правим или направо ин витро и изтеглим съответния кредит, пак при нея ще отида. Аз също, като всички пишещи тук момичета, си държа на лекарката, която успя да ми спечели доверието от първия път, а и центърът ми харесва. С д-р Димитрова не съм имала контакт, но както научавам от форума, с пациентите си е страхотна. Считам, че е много недалновидно от страна на центъра, ако е еднолично тяхно решение, да не се договорят с нея да преглежда един или два пъти седмично при тях, пък дори да не взима нови пациенти, просто като жест на почтеност спрямо тези нейни пациенти, които са насочили заповедите си по фонда към ВИЦ, за да извършат процедурите си именно при нея. Но явно нещата са били решени вече и нищо не може да се направи, уви.

# 601
аз съм от тези, които обикновено ровят по форумите за информация и проучване на мнения по даден въпрос и рядко пиша, но някак днес реших, че е добре да се намеся. малко се чувствам в културен шок, четейки коментарите тук и колко смело се мятат епитети и квалификации по хора - и то доктори! лично аз съм при доктор Сенкова, след явно вече станалата класическа обиколка по светилата на родното инвитро си избрах сравнително новата клиника в Токуда. при Сенкова съм, защото това, което ми каза е адекватно за моя случай, защото ми харесва земното й отношение и защото не ми дава напразни надежди и не ме омайва излишно. имала съм консултация и с професора, който апропо е правил и двете деца на моя приятелка във Виена - тя ме насочи изобщо към тази клиника. харесва ми модерното отношение, спокойствието, чистотата и факта, че всичко е изрядно, че няма прекалено чакане и напрежение.
възмутена съм от начина, по който се плюе по репутацията и опита на докторите. да, всеки има право на менение - но не и по този начин с обиди и нападки. Сенкова е била винаги добър доктории - има приятелки, които са й били пациентки в предишните й кабинети, щом е решила да се занимава с инвитро и са я взели - значи има причина. не мисля за адекватно да се коментират вътрешнозаводски отношения в една компания, пък било тя и клиника - един влиза, друг излиза - това е животът.
всеки е верен и един вид предан на доктора, който му е помогнал да с сдобие с рожба - това ми е повече от ясно, но да се нахъсват и надъхват хортаа като за война - не го разбирам!
хубав и спокоен ден ви желая!
Напълно съм съгласна с теб и подкрепям твоето мнение!  bouquetНе трябва да се плюе по репутацията на лекарите!

# 602
  • София
Не желая да коментирам възможностите и опита на д-р Сенкова. Аз и пожелавам успех! Мисля, че тя е млад и обещаващ лекар, който (както всеки друг лекар!) има своите доволни и недоволни пациенти. Никак не е редно тя да обира негативите от алогичните решения на управленския екип на клиниката.
Освен това не е необходимо да внасяме смут и напрежение в момичетата, които са направили съзнателния си избор именно тя да бъде лекуващия им лекар. На всички ни е нужно спокойствие.. На всички!

Обаче, ръководството на тази клиника търпи огромна критика!! За мен е недопустимо да обявават официалното си решение за отстраняването на д-р Димитрова в последния момент (убедена съм, че това решение е взето доста отдавна) и по този начин да поставят в патова ситуация голяма част от пациентите си. Пациенти, които са изгубили много време, за да си прехвърлят документите по фонда или са подали документи за безлихвен кредит с ясното намерение да бъдат лекувани от д-р Димитрова. Пациенти, които освен с всичко останало, се борят и с ВРЕМЕТО!

Трябва да са сигурни, че точно тези пациенти няма да им простят. И колкото да си лъскат имиджа в медийното и интернет пространство, тази им некоректност няма да бъде забравена.

# 603
Аз ходя почти от отварянето на ВИЦ. Тогава прегледи правеше само д-р Димитрова, а д-р Сенкова се обучаваше. Лично съм била на няколко такива прегледа. Не мога да кажа за 2-3 години колко добър специалист е станала д-р Сенкова, че да може да поеме целия център, нито пък имам някакви наблюдения върху работата ѝ, но ми е чудно защо махат д-р Димитрова при положение, че тя разви целия ВИЦ и, че сигурно 90% от пациентите са при нея? Много пъти ми се е случвало когато отида там да видя д-р Сенкова да стои и да си говори с рецепционистката или други колеги, което значи, че графикът ѝ не е запълнен. Едва ли може да се каже същото за д-р Димитрова. Каквато и да е причината за махането ѝ, лично аз ще я последвам където и да отиде. Ходих там единствено и само заради нея, но след като вече няма да е там, със сигурност няма да стъпя повече!

# 604
В тази ситуация при некоректния подход на мениджмънта смятам че е редно  да се предостави възможност на всички пациентки на доктор Димитрова които са в процедура - очакват пункция или трансфер, да довършат същата при лекаря, който са избрали! Смятам че това е морално задължение на клиниката, изборът на лекар е с оглед неговата личност, а не с оглед имагинерния образ на клиниката. След като не са уведомили овреме, сега или да се споразумеят с докторката и да и заплащат за да идва епизодично за да довърши отворените процедури, или изцяло да компенсират пациентите като им върнат заплатените суми и поемат разходите за преместване например на съхранени ембриони в друга клиника по техен избор.

Ето около това трябва да се обединят всички недоволни пациенти на докторката и да погнат въпросния мениджмънт да си свърши работата.

# 605
Момичета, да не правим прибързани изводи за графика на лекарките, понякога се отменят процедури (по ред причини), пациенти биват задържани в работата и закъсняват (на мен лично ми се е случвало) и т. н. Аз се обаждах винаги на първия ден на МЦ да си запиша час при д-р Сенкова за следващия или по-следващия ден и беше доста трудно да ме вместят, да не говорим, че ако ми дойдеше цикълът в събота или неделя и се обадех в понеделник да искам час за същия ден, беше направо невъзможно. Добре че д-р Сенкова приема присърце работата си, поне от това, което аз съм видяла, и ме взимаше след последните си пациенти. Пак казвам, д-р Сенкова е първият и единствен специалист по репродуктивно здраве, при който съм ходила, не мога да я сравня с други, но на базата на отношението към мен мога да кажа, че е чудесна, много подробно и изчерпателно обяснява, предлага всякакви варианти за действие, има лично отношение към пациента и нито за момент не съм се почувствала "претупана", "на конвейер", като "ходещ банкомат" или нещо подобно. При манипулацията за проходимост на тръбите (хидротубация ако правилно си спомням) ми направи впечатление на уверена, спокойна и компетентна. Момичетата по-горе я бяха нарекли "млад, неопитен лекар", но аз лично я възприех като много опитна в този вид процедури поне. За пункциите и трансферите няма как да знам и да се изказвам. За статистиката на личната ѝ успеваемост, мисля си, че е нормално да няма меродавна статистика, след като се занимава с асистирана репродукция едва от 2012 г. За толкова малко време няма как да се натрупат достатъчно данни, така че мен това, че нямам информация за успеваемостта ѝ не ме притеснява изобщо. Същевременно напълно разбирам момичетата, които търсят лекар с дълъг стаж и по възможност, проследима статистика за успеваемостта. Когато си се борил дълги години със стерилитета, е съвсем нормално да търсиш точно това и непременно това. Надявам се само самата д-р Сенкова да не чете този форум. Ще бъде изключително жалко ако такъв мил и прекрасен човек като нея "прегори" и се прекърши и обезвери. Както някой беше писал по-горе, не са толкова много човечните лекари в България.

# 606
Същевременно напълно разбирам момичетата, които търсят лекар с дълъг стаж и по възможност, проследима статистика за успеваемостта. Когато си се борил дълги години със стерилитета, е съвсем нормално да търсиш точно това и непременно това.

Много ти благодаря за разбирането! Дано никога не попаднеш в подобна на моята ситуация!
Пожелавам ти успех от първия път и скоро да ни се похвалиш с положителен тест! Simple Smile

# 607
Жените  инвестират време , емоция и надежда . Не на шега , че времето изтича и дни на нашия плодородието си отива . Ние просто иска да има най-добър лекар, за да бъде наш партньор в известна степен невъзможни цели .Спомням си колко трудно е било, когато да не са успели резултати , е травматична . Не можем да обвиняваме всички да наистина загубил надежда . Те просто иска най-добрия лекар , там няма повече време . Надявам се, че в клиниката ще отнеме малко повече внимание и нека клиентът избере лекар, за да се пристъпи към ин витро без никакво напрежение .
особено на тези, които вече представя документите за фонд.

# 608
Същевременно напълно разбирам момичетата, които търсят лекар с дълъг стаж и по възможност, проследима статистика за успеваемостта. Когато си се борил дълги години със стерилитета, е съвсем нормално да търсиш точно това и непременно това.

Много ти благодаря за разбирането! Дано никога не попаднеш в подобна на моята ситуация!
Пожелавам ти успех от първия път и скоро да ни се похвалиш с положителен тест! Simple Smile

Много ти благодаря, мила Магдалена, и дано ме изпревариш!  bouquet

# 609
Нали следя вече активно тази тема и ми излизат нотификации и виждам, че пак тук е изписано здраво кой какъв и защо такъв.
Мили дами, поспрете се малко! Не мисля, че е полезно за когото и да било - доктори и пациенти - да се заклеймява и да се дават квалификации и то безпочвено. До колкото разбирам всички тук са пациенти, а не доктори или здравни инспектори.
Цялото това нахъсване ми действа странно - както се казва в английската поговорка: What Susie says of Sally says more of Susie than of Sally

# 610
Само искам да вметна, за тези от вас които са по фонда.
Договорът на фонда (отпуснатата процедура) се сключва с конкретна клиника, а не се конкретен лекар. Тоест, при внезапното напускане на даден специалист на средата на Х броя процедури, същите се поемат от друг колега в съответната клиника.

Аз нямам представа как са се развили поетите от д-р Димитрова процедури и дали ще има проблеми с пациенти при напускането и, но съм 90% убеден, че има пациентки, които са на средата.

По-горе някой коментира, че пациентите "в крачка" трябва да обединят усилия за довършването на своите процедури от избрания специалист. За жалост фонда го интересува клиниката като юридическо лице, а не конкретните лекари. Изцяло във ваши ръце е да потърсите правата си на пациенти в създалата се ситуация. Смятам, че никой не е в състояние да Ви принуди по един или друг начин да смените своя лекар ако не желаете. Все пак е добре да се консултирате и с адвокат, за да се избегнат усложнения като прекратени процедури, отказ на фонда за следващо финансиране поради ваш отказ на средата на предишна процедура и тн. и тн.

Още по-нагоре някой ме обвини едва ли не, че съм прекалил с предния си пост и колко добър избор всъщност е д-р Сенкова.
Никога не съм и не смятам да изказвам негативни мнения и лично отношение към който и да било лекар във ВИЦ или другаде. Подхождам с цялото си уважение към цялото лекарско съсловие и не смятам, че съм аз човекът, който да слага негативни оценки и етикети. Никъде не съм си позволил да критикувам д-р Сенкова, дори напротив.
Позволявам си да критикувам мениджмънта като такъв, а не като медицински представител.
Позволявам си да застана зад гърба на моя лекар д-р Димитрова, човекът който ме прие като човек, човекът който не погледна на мен като на ходеща касичка, човекът който направи най-доброто за мен и съпругата ми, човекът който ни вдъхна надежда и в най-тъмните моменти на нашето нещастие, човекът който беше до нас и на разположение 24/7, човекът с главно "Ч" който ни дари с най-прекрасното нещо на света, нашата дъщеря! Този човек аз възприемам за част от моето семейство и ще подкрепя на 100% във всяка една ситуация.  Пряко, косвено, морално и всякак!

Не искам да коментирам конкретно нещата около разделянето на д-р Димитрова със ВИЦ защото истината е много грозна и така или иначе ще излезе на светло рано или късно.

Единствено си изпуснах нервите емоционално да изкажа своите опасения от това, което явно неизбежно ще се случи във ВИЦ.
Дали съм прав, времето ще покаже.

На момичетата заставащи зад д-р Сенкова ще пожелая успех! Вие имате правото да избирате своя лекар, прави ви чест, че заставате зад него и го подкрепяте. Нека обаче уважите и мнението на другите и нека случващото се във ВИЦ не е повод за разделението ни. Като пациенти нашата сила е само когато сме заедно!

Хубава вечер на всички!

# 611
Не съм особено активна във форума, предимно чета, но от около година се боря с репродуктивни проблеми (ПКЯ), а в края на 2015-та имах щастието да се запозная с д-р Димитрова. Тъй като в най-скоро време ми предстои ин витро съм особено разстроена от безумното мениджърско решение във Виена ин витро.

Както някои други потребители, не смятам че тук става въпрос дали д-р Сенкова е компетентна. Не съм нейна пациентка и нямам наблюдения. Като много други момичета обаче, аз избрах д-р Димитрова на базата на нейния опит. В последствие бях спечелена от човешкият подход в тази тежка ситуация и от подробната информация, която тя ми даде. Не се е случвало да я търся по телефона и тя да не бъде на разположение почти веднага. Това са и причините поради които ще я последвам и ще направя процедурата си при нея (независимо от клиниката).

Фактът, че в момента сме в безтегловност (говоря за момичетата чакащи процедура през април) е ужасяващ. Не ми се иска да чакам и липсата на информация ме побърква. Тъкмо бях решила, че съм открила своето място и се случи това. Имам само едно да кажа - не прави чест на мениджмънта на ВИЦ да си играе със съдбите на хората и с решението им да постигнат една от най-важните мечти. Фактът, че информацията се спуска толкова късно и толкова сухо е показателен. Дано скоро разберем къде ще работи д-р Димитрова, за да можем да постигнем това, което копнеем от цяло сърце.

# 612
phoenix_fire, абсолютно съм съгласна с теб.

Точно така се чувствам и аз - в безтегловност и в неизвестност. Аз ще трябва да сменям заповед отново. Ами ако зависех само и единствено от тази заповед? Ами другите двойки, които разчитат основно на фонда?

След разговорът ми с г-н Теста (мениджър), след неговото сухо отношение и постоянното повтаряне на думите "мениджърско решение" на доста от моите въпроси, аз за себе си считам, че на мениджмънта не му пука и грам за пациентите. Не чух думи като "извиняваме се" за неудобството, "съжаляваме" за ситуацията, в която се намирате и т.н. А думи като "това не е нещо против вас". Лично за мен (без да ангажирам никого с това мнение) клиниката се управлява като фирма, а не като клиника, от чиято работа зависят здравето и съдбите на хората.

Живи и здрави да са!

Последна редакция: чт, 10 мар 2016, 11:33 от Magdalena1978

# 613
phoenix_fire, абсолютно съм съгласна с теб.

Точно така се чувствам и аз - в безтегловност и в неизвестност. Аз ще трябва да сменям заповед отново. Ами ако зависех само и единствено от тази заповед? Ами другите двойки, които разчитат основно на фонда?

След разговорът ми с г-н Теста (мениджър), след неговото сухо отношение и постоянното повтаряне на думите "мениджърско решение" на доста от моите въпроси, аз за себе си считам, че на мениджмънта не му пука и грам за пациентите. Не чух думи като "извиняваме се" за неудобството, "съжаляваме" за ситуацията, в която се намирате и т.н. А думи като "това не е нещо против вас". Лично за мен (без да ангажирам никого с това мнение) клиниката се управлява като фирма, а не като клиника, от чиято работа зависят здравето и съдбите на хората.

Живи и здрави да са!

Magdalena1978, прочетох в предните страници за този разговор и останах безмълвна. Отношението е все едно пазаруваме зарзават и можем да сменим магазинчето всеки ден. Едва ли хората борещи се да имат бебе подхождат точно така към избора на лекар. Твоята ситуация е още по-тежка и от нашата - поне ние все още не сме започнали и не зависим от фонда. Как може да не помислят поне някакъв компромисен вариант за подобни случаи - главата не ми го побира.

Ясно е, че не се мисли за пациентите в този случай. Ясно е и че този подход ще им изиграе изключително лоша шега. В крайна сметка повечето хора си избират лекар, а не клиника. Това ще си остане за тяхна сметка.

# 614
продължавам да следя с интерес коментарите и много се радвам, че тонът като цяло се смекчава, защото в крайна сметка никой не знае какво се е случило и защо тези промени са били наложени. радвам се също много, че и коментарите относно доктор Сенкова се смекчиха, защото тя изобщо не заслужава да се говори каквото и да било против нея!
и понеже аз именно Сенкова съм си избрала за доктор - мога да ви държа в течение как се развиват нещата, за да видите, че тя всъщност не е по-малък специалист от който и да било друг в тази област.

Общи условия

Активация на акаунт