Виена Ин Витро Център - Токуда- тема 2

• 79 285
  • 756
  •   1
Отговори
# 615
  • София
 GreenSoul, много мило предложение от твоя страна, но изборът на лекар е доста личен, индивидуален извървян и изстрадан трънлив път от всяка една от нас - не са необходими думи, делата сами говорят за хората.

# 616
Здр ,аз също съм пациент на д-р Сенкова и мога да кажа че съм много доволна от нейното отношение и внимание към мен ,както и от целия екип във Виена Ин Витро.Ходила съм на много места  'клиники - болници"  ,но никъде не съм  получавала такова внимание като във Виена Ин Витро. Мнението ми за д-р СЕнкова е че е много добър специалист  и много добре предразполага пациентите и ги разбира което за мен е много важно .Тя е много позитивен лекар, усмихната и внимателна.

# 617
Не съм особено активна във форума, предимно чета, но от около година се боря с репродуктивни проблеми (ПКЯ), а в края на 2015-та имах щастието да се запозная с д-р Димитрова. Тъй като в най-скоро време ми предстои ин витро съм особено разстроена от безумното мениджърско решение във Виена ин витро.

Както някои други потребители, не смятам че тук става въпрос дали д-р Сенкова е компетентна. Не съм нейна пациентка и нямам наблюдения. Като много други момичета обаче, аз избрах д-р Димитрова на базата на нейния опит. В последствие бях спечелена от човешкият подход в тази тежка ситуация и от подробната информация, която тя ми даде. Не се е случвало да я търся по телефона и тя да не бъде на разположение почти веднага. Това са и причините поради които ще я последвам и ще направя процедурата си при нея (независимо от клиниката).

Фактът, че в момента сме в безтегловност (говоря за момичетата чакащи процедура през април) е ужасяващ. Не ми се иска да чакам и липсата на информация ме побърква. Тъкмо бях решила, че съм открила своето място и се случи това. Имам само едно да кажа - не прави чест на мениджмънта на ВИЦ да си играе със съдбите на хората и с решението им да постигнат една от най-важните мечти. Фактът, че информацията се спуска толкова късно и толкова сухо е показателен. Дано скоро разберем къде ще работи д-р Димитрова, за да можем да постигнем това, което копнеем от цяло сърце.
Напълно подкрепям твоето мнение ! Всеки от нас избира лекар, а не клиника. Аз лично отправям молба да се спре с това агитиране кой лекар какъв специалист е. Изведнъж форума се напълни с много нови хора, които започнаха да рекламират качествата на един лекар, доста странно ...
Всеки от нас има право да избере на кого да се довери, и на кого да разчита да му помогне да сбъдне най- заветната си мечта ! Аз лично стоя на 100% зад д-р Димитрова, за д-р Сенкова не мога да изкажа мнение, тъй като не съм имала контакт с нея. Но искрено ме наранява отношението на мениджмънта към д-р Димитрова. Естествено, че със сигурност има много неща, които няма как да знаем, но нека всеки се довери на лекаря си. Само времето ще покаже дали д-р Сенкова ще оправдае доверието на своите пациенти, а относно д-р Димитрова нямам и капка съмнение в нейния професионализъм и подход.
Успех на всички, които им предстоят процедури, надявам се да напълним форума с положителни новини за повече успешни бременности. Поздрави !  Peace

# 618
  • над кукувичето гнездо
...Изведнъж форума се напълни с много нови хора, които започнаха да рекламират качествата на един лекар, доста странно ...
Точно това ми беше на клавиатурата да напиша. До момента беше рехаво откъм пациенти на д-р Сенкова, списващи тук, а изведнъж прелива от мило отношение и човечност.
Нищо против и нищо лично, просто ми се наби на поглед Thinking
 Peace

Скрит текст:
Може да е мениджърско решение, дано да греша  Confused

# 619
  • Пазарджик
Да това си е чисто мениджърско решение но поставят пациентите си доста трудна ситуация. Според мен е трябвало това да се обяви по рано и всеки да може да си прецени как да действа, тези които са в процедура да си я направят тези които са по Фонда също. А сега какво правим? Аз имам 2 ембриона при тях но нямам лекар. Договора ми за замразяване изтича скоро а аз не знам какво да правя. И в крайна сметка пациентите са подведени. Това е ужасен подход и ако не беше се вдигнал шум тук във форума и не бяхме разбрали и започнали да звъним и да питаме , мисля че изобщо нямаше да го обявят никъде а щяхме да го разбираме в последствие. Това е много подло от тяхна страна. Мен не ме интересува д-р Сенкова или които и да е др в ВИЦ, мен ме интересува че лекаря заради които съм в този център и които ми води лечение и всичко изведнъж вече го няма.И сега какво всеки да се оправя както може. #Cussing out

# 620
pipilota_85, само мога да си представям какво то е в момента. Нормално е да си притеснена, и да си мислиш за своите "снежинки". Вярвам, че ще можеш да си ги транспортираш до новото място, в което д-р Димитрова се премести, за да успееш да продължиш с нова процедура. Пожелавам ти успех, стискам ти палци !  Hug

# 621
Според мен е трябвало това да се обяви по рано и всеки да може да си прецени как да действа, тези които са в процедура да си я направят тези които са по Фонда също. А сега какво правим?

Да, аз също съм убедена, че ако не беше изтекла информацията във форума, щяхме да си чакаме в неведение. Веднага обяснявам защо: срокът е 1 месец предизвестие от страна на работодателя при безсрочен трудов договор. След като тя ще е до 31-ви, това означава че още на 1-ви този месец е трябвало да има официална заповед. Най-малкото трябваше още от 1-ви Март да има официално съобщение. Според мен варианта по "взаимно" съгласие е много малко вероятен (принципно от административна гледна точка говоря), но не ми се влиза в подробности защо.

Информация, която получих от администраторката този понеделник, е че предходната седмица проф. Щрьомер е бил в БГ. Забавили са оповестяването със сигурност. Както и да е. Важното е, че сме информирани вече.

Тролването е едно на ръка. Аз започнах да свиквам с това нещо в този форум. Преди много повече се дразнех. Хората, които следят форума, веднага се ориентират. По-неприятно е за новите и неопитните, които по-трудно биха усетили всякаква форма на манипулация. Както и да е. Не ангажирам никого с моето мнение, просто споделям моите мисли.

pipilota_85, наистина ситуацията при теб е още по-сложна от моята. Вярвам, че всичко ще бъде наред. Стискам ти палци! Чела съм, че други момичета в други ситуации са транспортирали ембриони и всичко е било наред!  Hug

# 622
Здравейте на всички! Аз съм една от щастливите мами благодарение на Д-р Димитрова и златните й ръце, и човешкото й отношение, и индивидуалният й подход, който ми спести поне 2-3 процедури преди ин витрото. Сигурно затова я гонят като мръсно коте от клиниката - защото има много клиенти и не ги кара по стандартната схема, за да трупа клиниката пари, а подхожда индивидуално и с мисъл Знаете ли, че в града Виена колегите й разглеждат нейните индивидуални схеми и се учат от тях? А знаете ли,че въпросната доктор Сенкова е обучавана вече цели 2 години от Лилия? И пак не става. А каква е нейната успеваемост? Много ми харесаха коментарите на ricotta, pipilota_85, florans1, Vokil I още няколко. Браво на вас! Всичко друго, което исках да кажа вие вече сте го казали. Жалко за клиниката, жалко че гонят Лилия по много грозен начин. А оставащият там екип ще си играе на руска рулетка със времето и нервите на женичките отишли там. За мен д-р Димтрова създаде клиниката и е нейното лице.  И да ти кажат, че те гонят защото си прекалено кадърен и имаш много клиенти -WTF??

Последна редакция: пт, 11 мар 2016, 09:47 от Run_Milena

# 623
Момичета, да не правим прибързани изводи за графика на лекарките, понякога се отменят процедури (по ред причини), пациенти биват задържани в работата и закъсняват (на мен лично ми се е случвало) и т. н. Аз се обаждах винаги на първия ден на МЦ да си запиша час при д-р Сенкова за следващия или по-следващия ден и беше доста трудно да ме вместят, да не говорим, че ако ми дойдеше цикълът в събота или неделя и се обадех в понеделник да искам час за същия ден, беше направо невъзможно. Добре че д-р Сенкова приема присърце работата си, поне от това, което аз съм видяла, и ме взимаше след последните си пациенти. Пак казвам, д-р Сенкова е първият и единствен специалист по репродуктивно здраве, при който съм ходила, не мога да я сравня с други, но на базата на отношението към мен мога да кажа, че е чудесна, много подробно и изчерпателно обяснява, предлага всякакви варианти за действие, има лично отношение към пациента и нито за момент не съм се почувствала "претупана", "на конвейер", като "ходещ банкомат" или нещо подобно. При манипулацията за проходимост на тръбите (хидротубация ако правилно си спомням) ми направи впечатление на уверена, спокойна и компетентна. Момичетата по-горе я бяха нарекли "млад, неопитен лекар", но аз лично я възприех като много опитна в този вид процедури поне. За пункциите и трансферите няма как да знам и да се изказвам. За статистиката на личната ѝ успеваемост, мисля си, че е нормално да няма меродавна статистика, след като се занимава с асистирана репродукция едва от 2012 г. За толкова малко време няма как да се натрупат достатъчно данни, така че мен това, че нямам информация за успеваемостта ѝ не ме притеснява изобщо. Същевременно напълно разбирам момичетата, които търсят лекар с дълъг стаж и по възможност, проследима статистика за успеваемостта. Когато си се борил дълги години със стерилитета, е съвсем нормално да търсиш точно това и непременно това. Надявам се само самата д-р Сенкова да не чете този форум. Ще бъде изключително жалко ако такъв мил и прекрасен човек като нея "прегори" и се прекърши и обезвери. Както някой беше писал по-горе, не са толкова много човечните лекари в България.
bouquet bouquet bouquet Съгласна съм с теб!!!

# 624
За съжаление не можем да направим нищо. Д-р Щромер и българският му собственик/съсобственик решават. Аз това, което мога да направя е да напиша тук мнението си и да кажа на всички, ако могат да последват д-р Димитрова там където ще отиде за вбъдеще.
Въпросът е за момичетата, които са текущо в процедура и такива чакащи за Април, например. Стискам палци на всички, дано всичко да се подреди и да успеят момичетата!

# 625
Много е грозна цялата ситуация. Клиниката е била наясно от доста време, но не са казвали на пациентите който си местят клиника по фонда.
Едно безумно постно съобщение в последния момент... Така не се управлява клиника... то така не може да се управлява нищо. Аз лично също ще последвам д-р Димитрова където и да отиде. Това е моя лекар, клиниката не ми е все тая коя ще е.

# 626
С ужас чета последните страници. Ще последвам д-р Димитрова където и да отиде. Искрено се надявам , която и от нас разбере къде отива , да информира останалите , за да си плануваме нещата. Вяра е права д-р Сенкова е мила, усмихната и вежлива, но мен това не ме грее. И аз съм от щастливите пациентки на д-р Димитрова  с бебе вкъщи, но за нас борбата продължава. След осем години на напразни надежди, тя беше лекаря, който ни помогна да постигнем мечтата си.

# 627
Аз избрах доктор Сенкова преди година, не съм била особено активна във форума защото нямам резултати, а само прегледи, изследвания, инжекции..............
До сега съм много доволна и спокойна там, д-р Димитрова беше при поставянето на една от инжекциите ми, двете си коментираха случая ми доста приятелски.
Не съм писала суперлативи, защото нямам резултат.
Сви ми се  сърцето, като почнах да чета какво пишете за Сенкова.А аз съм в процедура.Един час се пулих да прочета нещо конкретно в което е съгрешила, да припозная  моя проблем в цитиран от вас случай на непрофесионалност.
Искате факти за успеваемост, а защо не давате факти за лошо свършена работа, за грешна диагноза, за неправилна манипулация или излишна хормонална терапия.
Управителите на центъра постъпват много неетично спрямо пациентите на д-р Димитрова, но моля ви не нападайте д-р Сенкова, не  всявайте паника и страх и в изстрадалите ни сърца.

# 628
Аз избрах доктор Сенкова преди година, не съм била особено активна във форума защото нямам резултати, а само прегледи, изследвания, инжекции..............
До сега съм много доволна и спокойна там, д-р Димитрова беше при поставянето на една от инжекциите ми, двете си коментираха случая ми доста приятелски.
Не съм писала суперлативи, защото нямам резултат.
Сви ми се  сърцето, като почнах да чета какво пишете за Сенкова.А аз съм в процедура.Един час се пулих да прочета нещо конкретно в което е съгрешила, да припозная  моя проблем в цитиран от вас случай на непрофесионалност.
Искате факти за успеваемост, а защо не давате факти за лошо свършена работа, за грешна диагноза, за неправилна манипулация или излишна хормонална терапия.
Управителите на центъра постъпват много неетично спрямо пациентите на д-р Димитрова, но моля ви не нападайте д-р Сенкова, не  всявайте паника и страх и в изстрадалите ни сърца.

По-рано няколко момичета бяха писали конкретни погрешни диагнози и констатации. Не карайте наново да описват всичко. На никого не му е лесно да минава през такива моменти.

# 629
Kralincesa, явно миналата седмица не си успяла да прочетеш постовете за недопустимите грешки и анти- решения, които бяха публикувани за д-р Сенкова и след това всички постове бяха изтрити от модераторите. Който ги е чел, е видял, че са само факти от различни пациентки и никой не е използвал груби или обидни думи за когото и да било. Нали затова са форумите да се информираме взаимно и не допускаме грешките на другите. Точно заради това неслучайното триене на фактите относно работата на д-р Сенкова гръмна това сравнение между двете докторки. Нормалната логика е, когато без предупреждение и обяснение се разкарва единия лекар, а на другия  който остава и трият изцепките - то си правиш изводите. На всичкото отгоре както нямаше тролове и тук се напълни със защитници на д-р Сенкова. Къде бяха до сега? Няма нищо случайно. Защо аз или ти ако поискаме от модераторите да изтрият някой пост ей така - дали някой ще го направи? Всичко това показва идеята на собствениците на ВИЦ - да се замени д-р Димитрова с д-р Сенкова и съответно тя да вземе всичките пациенти.

Общи условия

Активация на акаунт