Виена Ин Витро Център - Токуда- тема 2

• 79 285
  • 756
  •   1
Отговори
# 630
Kralincesa, пожелавам ти сега преди всичко спокойствие и ти пожелавам от сърце да е успешна твоята процедура!  Hug

Аз също успях в неделя вечерта (пада се 6-ти Март) да прочета над 15 нови коментара в тази тема, някои от които наистина съдържаха фактология. Помня бройката на нови за мен коментари, защото ми излиза в менюто на темите, в които съм писала. Тогава за първи път изтече и информацията, че д-р Димитрова е до 31-ви Март в клиниката. В понеделник темата беше върната до старите постове, в които все още хората се чудиха какво става (вкл. и моят коментар, че не съм се обаждала в клиниката: сб, 05 мар 2016, 17:06 #542). Дори и сега ако човек се върне на 37-ма страница се вижда, че коментари от 6-ти Март липсват изобщо, все едно никой не е писал на 6-ти Март. А това не е така!

Бруталното триене на постове без каквото и да е обяснение от модераторите всъщност отприщи още по-голяма вълна от възмущение. Според мен с пълно право: едно че от клиниката явно са премълчали и дори според мен са се опитали да скрият тази важна информация за д-р Димитрова, ами и тук да се налага яка цензура на информацията, която споделяме по между си.....

Аз лично съм далеч от мисълта някой да е против д-р Сенкова. Всеки споделя неговите мисли спрямо неговият опит.

Последна редакция: пт, 11 мар 2016, 14:29 от Magdalena1978

# 631
Ами в такъв случай, нека си споделяме на лични.
Аз лично бих искала да зная конкретно какво е направила или ненаправила д-р сенкова с някоя от вас.
Не че и нямам доверие, но да ми светне лампичката.

А на модераторите мога само да им кажа, че прозират от всякъде .

# 632
  • София
Аз съм пациент на Д-р Сенкова, но не от клиниката. Относно коментарите за компетентността и относно Ин витро процедурите не мога да изкажа мнение, но относните компетенциите и в гинекологията мога да кажа, че е много добър специалист.
През 2011 г. ми откри ендометриозна киста и ме насочи към конкретен лекар, който да ми направи лапароскопия. След това последва лечение.
През август 2012 г. забременях и тя ми проследи бременността и мога да кажа, че всичко беше наред и за нищо не сбърка. Дори в 11 г.с. позна, че чакаме момиче, а беше доста рано.
След това ме насочи и към нейн колега при който да родя.

Пожелавам на всички момичета, които се борят за детенце да се случат нещата независимо дали в тази клиника и при тези лекари. Важното е да имаме доверие на лекаря си и той да направи всичко за да ни оправдае очакванията.

# 633
"Важното е да имаме доверие на лекаря си и той да направи всичко за да ни оправдае очакванията"

Алекс , много хубаво си го казала....аз и вярвам и ми е спокойно с нея !Дано всичко свърши добре!

# 634
Здравейте момичета,

Досега не съм се включвала във форума, но след всичко изчетено за д-р Димитрова реших абсолютно категорично, че тя е докторът, който търся. И аз съм с няколко инсеминации и едно инвитро. В чудене съм накъде да захващам вече. Страшно много ме гнети бездушието и липсата на индивидуален подход към пациента, през които минах. За моя изненада видях събщението на сайта днес. Звъннах,разбира се, но получих отговора, който  очаквах. Ще следя темата и ще разчитам, ако някой научи нещо за д-р Димитрова да споделя....или пък телефон/ако не е твръде нахално/.
Предварително благодаря!
Пожелавам на всички хубав ден!

# 635
Как пък решихте някои , че Димитрова е изгонена и то поради прекомерна компетентност ? ooooh!
Клиниката не е на д-р Димитрова, тя работи там  и може да смени работодателя като всеки друг човек !
Аз не мисля, че става ясно какво се е случило. Нещо не са се разбрали- случва се.

Ако се наложи д-р Сенкова да ви довършва процедура, не е ли по-логично да се въздържате от крайни мнения ?  Thinking
А и къде ще я следвате Димитрова , ако тя няма предложение в момента - или ако отиде да работи в чужбина ? Може да минат месеци !
Не рекламирам Сенкова- просто разсъждавам върху ситуацията и си мисля, че след като пациентите са обвързани с клиниката най-вече , а не с доктора, тогава при напускане на Доктора , оставате при Колегата.
На мен ми е интересно дали ще дойде нов специалист и кой.  newsm78
И не съм трол- това , че някои не сме писали в темата , не означава , че не я следим и че не сме пациенти.

# 636
Здравейте,
Трудно ми е да повярвам, че професионалист и Човек като Д-р Лилия Димитрова ще бъде прогонен от частна клиника. Противно на здравия разум за всеки дори посредствен "директор" е да гони кадърен специалист като нея. Видях надежда и човешко отношение в нейно лице след години ходене по мъките. При нея чудото стана с минимални усилия, сравнително малко средства и много позитивизъм. А може би точно това е Трън в очите. Завист ли е, пари ли не знам, но е грозно и пошло. Няма ден, в който да не благославяме тази жена и заставам зад професионализма и ( след посещения в две други клиники през последните 3 години). Ако се решим на второ дете не бих се замислила да се оставя в ръцете на друг лекар, било то и за рутинен преглед. Бедната ни България, поредната гавра с кадърен човек. Успех на всички, които се стремят да имат детенце. Пожелавам им късмета, който имахме ние с тази жена.

# 637
  • София
Незнам какво се случва с клиниката, но и аз като пациент на определен лекар от там ако се случи да НАПУСНЕ по една или друга причина и аз бих го последвала....наистина всеки избира своя лекар и отива там където е той.
Но наистина не правете генерални изводи без да знаете наистина каква е причината. Може д-р Димитрова да не е Ок с процедурите, заплащането и т.н. които клиниката прави и държи на тях.
Може управителя да не е доволен от работата на д-р Димитрова...и т.н. нека първо се разбере истинската причина и тогава да съдим единият или другия или и двамата.
Незнам какво се е изписало за един или друг лекар, но наистина много станаха нападките, а реално няма точна причина за това.
Съжалявам, че се включвам макар да не ходя там, но следя тъй като пък аз искам да стана донор.

# 638
Как пък решихте някои , че Димитрова е изгонена и то поради прекомерна компетентност ? ooooh!
Клиниката не е на д-р Димитрова, тя работи там  и може да смени работодателя като всеки друг човек !
Аз не мисля, че става ясно какво се е случило. Нещо не са се разбрали- случва се.

Ръководството маха д-р Димитрова. Когато минете и по други клиники, ще разберете, че това е една от малкото да не кажа единствена клиника с нормално и човешко отношение. не само по време на всички процедури, но и след това. Ако това не е компетентност, съчувствие и мисъл за пациента не знам какво е...Ако нещо не се бяха разбрали нямаше точно така да се случат нещата все ми се струва...

# 639
Да, аз за себе си тотално изключвам този вариант. Имам моя версия за нещата. Вокил в началото на предпоследният си пост го написа в прав тест. Аз споделям неговото мнение.

Ако се наложи д-р Сенкова да ви довършва процедура, не е ли по-логично да се въздържате от крайни мнения ?  Thinking
Да, тук принципно си права. Обаче аз лично едно мнение не видях на някой пациент на д-р Димитрова, който ще остане при д-р Сенкова. Поне за себе си не видях това. Очаквам масово сменяне на клиниката.

А и къде ще я следвате Димитрова , ако тя няма предложение в момента - или ако отиде да работи в чужбина ? Може да минат месеци !
Аз вярвам, че лекар като нея бързо би намерил алтернатива. Аз лично предпочитам да изчакам, въпреки че времето страшно много ме притиска.

Не рекламирам Сенкова- просто разсъждавам върху ситуацията и си мисля, че след като пациентите са обвързани с клиниката най-вече , а не с доктора, тогава при напускане на Доктора , оставате при Колегата.
Много зависи от конкретният случай. При мен две тежки стимулации в друга клиника се оказаха пагубни за щитовидната ми жлеза. Наложи се да оперирам щитовидна жлеза. Не бих жертвала моят избор на лекар заради това, че имам одобрена заповед от фонда за ВИЦ. Предпочитам без инвитро и без стимулации за 1-2 месеца, отколкото бързане, неизвестност, тепърва нов специалист да се запознава с моя случай, който е много, наистина много комплициран.

На мен ми е интересно дали ще дойде нов специалист и кой.  newsm78
И на мен ми е интересно това. Бях писала и по-рано, че г-н Теста не счете за необходимо да ми отговори на този въпрос, защото било работа на мениджмънта. Това отношение ме отврати съвсем, ама както и да е. Дано да намерят още един лекар, че инвитро клиника само с един АГ специалист според мен е смехотворно.

# 640
Доктор Димитрова наистина е велик специалист и това го казвам като човек обикалял, и размотаван с години по други болници. Не мога да правя сравнения, не искам да я сравнявам с тези които обикалях преди това, защото това ще бъде обида за нея. Това е човек, на който не само му се отдава професията и иска да помогне, но и има много висока компетентност за това което прави, като не само подхожда индивидуално, но и жертва от личното си време да провери в събота, неделя, как си, наред ли е всичко. Тя нямаше вид и намерения на човек, който иска напуска, напротив, даваше вид на човек, който е доволен от работното си място.

Доктор Сенкова е мила и добра. Но да си мил и добър не стига. Скъпа Алекс, хората отиват във ВИЦ за ин витро процедура, каквото и да ти говори това, не за обикновен преглед, инък всички щяхме да си правим процедурите при кварталните гинеколози. Не зная как и е протекло обучението, каква и е успеваемостта, но и на нея пожелавам толкова доволни и обебчени  пациентки.

Изхождайки от факта, че доктор Димитрова нямаше намерения да напуска, както и че всичко е станало внезапно за нея означава, че някой много умело и е подлял водичка.

Относно разсъжденията на Мая за довършването на процедури бих казала, че аз не бих се съгласила някой да ме "довършва". Кой ще носи отговорността след това. Знае ли доктор Сенкова, какво е имала предвид доктор Димитрова, че да и довършва работата. Аз лично не бих се съгласила ако бях на нейно място да довършвам работата на който и да е било. Защо трябва да нося чуждата отговорност. Като отида на фризьор дали ще се съглася да ме довърши колегата му, ако моят бъде изгонен по време на фризурата или напусне внезапно, за да ме окепази.

# 641
И аз разбрах, че решението е изцяло на мениджмънта. При всичките предварителни прегледи д-р Димитрова нито веднъж не спомена, че се готви да напуска. Да не говорим, че стигнахме до заключение, че процедурата може да започне по някое време през март или април. Не мисля, че професионалист като нея ще прави уговорки с пациенти при положение, че се готви да ходи някъде.

Както вече са споменали няколко души, обвързването е с лекар не с клиника. Как така някой ще те довършва, при положение че твоята лекарка е наясно с медицинска история и с всички процедури случили се до момента. Смятам, че ръководството на клиниката точно на това се надява, но ще им излезне крива сметката. Както писах по-рано, повечето хора с проблеми си избират лекар, не клиника. Четейки мненията на всички останали разбирам, че не само аз мисля така.

# 642
Аз съм пациентка на д-р Сенкова. От 8 години ходя по клиники. Играха си с доверието ми, с парите ми, с вярата ми, с времето ми. Нямам намерение да рекламирам един или друг доктор. Това е много субективно. Д-р Сенкова ми върна вярата, спаси брака ми и ми даде надежда. Това, че е млада не я прави лош лекар. Изключителният й професионализъм и човешкото й отношение дадоха веднага своите резултати. Не съм имала случай, в който да й се обадя и тя да не ми отговори. Не съм имала случай, в който да се почувствам излъгана. Не съм имала случай, в който да ми е давана напразна надежда. Изключително ми е болно и обидно, че обсъждате хора, които не познавате. Същите думи мога да изкажа за целия екип на Виена Ин Витро центъра. Професионалисти, но преди всичко ХОРА. Хора, които не лъжат, за да Ви вземат парите и да Ви замажат очите. Хора, които пренебрегват семействата и децата си , заради Вас. И накрая да получават такова отношение....... Не е честно. Коментирайте професионализма на един или друг специалист след личен контакт с него.

# 643
Понеже не ми стана ясно от какво точно са недоволни някои хора, да попитам - какво й е на Д-р Сенкова ?

Аз лично с д-р Сенкова не съм комуникирала и лично за себе си не искам тя да ми е лекар, защото все още тя няма достатъчен опит в тези процедури. Аз съм ветеранка в това отношение (с вече 10-годишен стерилитет) и не мога да си позволя лукса да се учат на мен. Моят данък "лекарски грешки" и данък "учихме се на теб" вече съм си го платила.

Никой не плюе д-р Сенкова, аз си отстоявам правото на пациент да бъда при опитен лекар.

Друго, което мен директно ме изкара извън релси е, че явно мениджмънта е имал намерения да се отърве от д-р Димитрова още преди Нова Година. Защото ноември месец все още д-р Димитрова беше тази, която подписваше декларациите за фонда (при смяна на клиниката). Отивам Декември и изведнъж не д-р Димитрова, а д-р Сенкова подписва тези документи?!? Аз смених клиниката заради д-р Димитрова! И изведнъж сега ми пробутват д-р Сенкова, а заповедта към фонда е за клиника, не за лекар. Като са имали такива намерения още преди Нова Година, защо толкова доволно ми подписаха моите документи?

Сега съм вързана по фонда с тази клиника, в която има само един единствен лекар АГ, който до момента основно се е обучавал.

Нормално е да съм бясна! Моята възраст не позволява излишно размотаване, номерца, лутане и т.н.

Много добре сте го написала...направо и аз каквото мисля. Браво!

# 644
Добре , очевидно д-р Сенкова има по-малко опит в репродуктивната медицина. Все пак,
считам, че по-редно е да бъде обучена и да работи под наблюдението на по-опитен специалист, докато навлезе. Вероятно подходът нещо не е добър. Не ми е работа да давам съвети, но все пак мисля, че е хубаво да я обучат, да я взимат в екип, да й показват и така докато вече придобие опит и успехи. Работата в тези центрове е много отговорна, заложено е здравето и надеждите на много хора, но все пак си мисля има начини един млад и неопитен лекар да бъде въведен в работата. Очевидно тук са я пуснали като самостоятелен специалист, без тя още да има необходимия опит и успеваемост. Не оправдавам този подход, но всеки е почнал отнякъде. Например д-р Димитрова е била в екипа на д-р Явор Владимиров, д-р Стаменов е започнал при д-р Максим Малинов и т.н. Разбира се, доколко ученикът ще стане по-добър от учителя си зависи най-вече от самия ученик.
Вероятно е по-добре д-р Сенкова да бъде включена в екип от по-опитни колеги, което ще е добре, както за нея, така и за пациентите.
Да, д-р Сенкова е обучавана от д-р Димитрова цели 2 години, присъства на всички прегледи и процедури. И какво? Да се е повишила компетентността й? Или успешните й опити? Така мениджмънта се отблагодарява на учителя - bye-bye. А ученика остава да се учи върху който там му прехвърлят. Интересно кога ще си коригират надолу процента успеваемост от плакатите със сладкото бебе?

Общи условия

Активация на акаунт