Виена Ин Витро Център - Токуда- тема 2

• 79 279
  • 756
  •   1
Отговори
# 645

Искате факти за успеваемост, а защо не давате факти за лошо свършена работа, за грешна диагноза, за неправилна манипулация или излишна хормонална терапия.
Управителите на центъра постъпват много неетично спрямо пациентите на д-р Димитрова, но моля ви не нападайте д-р Сенкова, не  всявайте паника и страх и в изстрадалите ни сърца.

Мила Kralincesa, точно това си мислех и аз! Аз също не съм прочела изтритите коментари, но грешките, доколкото разбрах от резюмето на едно от момичетата, са свързани с невидяна бременност, т. е., с ехографската диагностика, не с назначената терапия. Не се притеснявай!

Много горчилка се изля тук -- нормално е, разбира се, пациентите се чувстват подведени (и не без основание), но е жалко, че гневът и озлоблението към управлението някак обхванаха и д-р Сенкова. Не мога да си представя, че тя би имала нещо общо с раздялата на ВИЦ с д-р Димитрова. Та какво имат да делят двете в крайна сметка?! Всяка си има кабинет, пациенти... Всичко около тази история е много неясно и неприятно и хвърля сянка върху центъра изобщо. С такава благородна дейност се занимават, а пък ... Ох, думи нямам вече. Дано д-р Димитрова да успее да започне работа на ново място с минимално възможно прекъсване и да свърши тази неизвестност за момичетата в процедура, искрено им го пожелавам!  bouquet

# 646

Да, д-р Сенкова е обучавана от д-р Димитрова цели 2 години, присъства на всички прегледи и процедури. И какво? Да се е повишила компетентността й? Или успешните й опити? Така мениджмънта се отблагодарява на учителя - bye-bye. А ученика остава да се учи върху който там му прехвърлят. Интересно кога ще си коригират надолу процента успеваемост от плакатите със сладкото бебе?

Милена, по какво съдите за некомпетентността ѝ? Моля ви да не смятате, че се заяждам, в никакъв случай, просто Ви моля да споделите, заради нас, нейните пациентки, стига да е удобно, разбира се.

# 647

Да, д-р Сенкова е обучавана от д-р Димитрова цели 2 години, присъства на всички прегледи и процедури. И какво? Да се е повишила компетентността й? Или успешните й опити? Така мениджмънта се отблагодарява на учителя - bye-bye. А ученика остава да се учи върху който там му прехвърлят. Интересно кога ще си коригират надолу процента успеваемост от плакатите със сладкото бебе?

Милена, по какво съдите за некомпетентността ѝ? Моля ви да не смятате, че се заяждам, в никакъв случай, просто Ви моля да споделите, заради нас, нейните пациентки, стига да е удобно, разбира се.
Преценката ми е заради дългия срок на ежедневно обучение на въпросната докторка (аз лично съм я виждала няколко пъти в клиниката, но не съм била неин пациент) но най-вече ниските й резултати в сравнение с тези на Д-р Димитрова. Не знам доколко това се дължи на стечение на обстоятелствата - всички тук знаем как нещата могат да се провалят на всеки един етап от процедурата, а и в седмиците след това, без вина на лекуващия специалист. ( това е за успокоение малко ). НО - За мен фактите и % успеваемост говорят повече. Защо никъде не дават инфо колко успешни опита има доктор Сенкова? Това го писаха и други потребители вече между другото. А иначе - жената наистина  е мила и любезна, но това не ме грее ни най-малко, ако съм неин клиент. Важно е професионализма. Не знам дали Ви отговорих добре?

Последна редакция: пт, 11 мар 2016, 21:04 от Run_Milena

# 648
Момичета, от няколко дни чета и ми е много болно и обидно. Няколко пъти започвах да пиша и все спирах, защото бях сигурна, че някой ще каже "досега защо не си писала, а сега се появяваш". И сега прочетох точно такива коментари - как изведнъж сме се били появили много защитнички на д-р Сенкова, как сме били тролове и т.н.  Не мога да разбера от къде идва това яростно лошо отношение към д-р Сенкова и с какво тя е виновна за напускането или уволняването на д-р Димитрова? Аз лично не знам защо д-р Димитрова се разделя с ВИЦ. Забелязвам, че нито една пациентка на д-р Сенкова не е казала и една лоша дума за д-р Димитрова, обаче пациентки на д-р Димитрова се скъсват да плюят по д-р Сенкова. Млада била, неопитна била, допускала грешки.....че кой от вас през цялата си кариера е бил безгрешен? Най-вероятно и д-р Димитрова, когато е била на 35 години е била млада и с не толкова богат опит, нали?  Всеки започва от някъде и се учи докато е жив. Д-р Сенкова много отдавна спечели уважението на моето семейство и сега наистина се чуствам длъжна да я подкрепя. Преди да бъдем лекари, счетоводители, юристи и т.н, на първо място трябва да бъдем добри хора, а д-р Сенкова е точно това - един изключително добър Човек. В моя конкретен случай съм доволна и от нейния професионализъм, компетентност, експедетивност, знания, от нейното изключително мило отношение към мен и съпруга ми, от постоянната загриженост, която проявяваше към нас. Да, наистина всеки има право да избере неговия си лекар. И на нас, които сме избрали д-р Сенкова, които я познаваме и й вярваме, не ни е особено приятно да четем цялата помия, която абсолютно незаслужено се излива върху нея. И последно, относно темата за младостта и неопитността искам да ви споделя, че в турската клиника Мемориал, която през 2015 г. в Лондон бе удостоена с наградата „Най-добър център за лечение на стерилитет", в продължение на 18 дни ме прегледаха трима различни доктори (който се падне на смяна, той те преглежда), съответно 74, 78 и 81 набор. Не видях от десетките пациенти там всеки ден някой да роптае и да се жалва, че не иска млад доктор. Напротив. Пациентите показваха изключително уважение и респект към тях.
Тук останаха малко читави доктори. Моля ви, спрете с тази злоба и омраза, за да не останем и без тях....

# 649
Да, Милена, благодаря!

# 650
Марион, всички пациенти на доктор Димитрова изразиха мнението си, че доктор Сенкова е много мила и добра, както и че и пожелават успех. Факта, че не искат да се преместят при нея не означава, че я плюят. Хората които изказаха негативни коментари, някои от които бяха изтрити, се представиха като пациенти на доктор Сенкова.

Далеч съм от мисълта, че си тролка, или хората които пишат за първи път тук. Но въпреки това, от всички които се включиха за да изкажат мнение, никой не се похвали, че е забременял, или има пложителен резултат. А повечето момичета искат да знаят точно това. Аз когато за първи път започнах да чета във форумите за проблемно забременяване точно това исках да разбера. Къде е най - високата успеваемост. Не разбирам откъде идва огорчението ти. Най -важното все пак е, че ти вече си избрала докторката си и се чувстваш спокойна със нея. Пожелавам ти спокойствие и успех.

# 651
Здравейте, следя темата и не мога да не се включа за да изразя подкрепата си към д-р Димитрова и всички нейни пациентки, които са потърпевши от създалата се ситуация. Считам че отношението на въпросния мениджмънт на клиниката към всички нас пациентите на д-р Димитрова е абсолютно некоректно и неприемливо. Дали е възможно подобно нещо да се случи в Австрия и в последния момент да се информират всички пациенти, чрез социалните мрежи, след като се е знаело много преди информацията да излезе във форума. Също съм на мнение, че ако не беше излязла информацията във форума още нямаше да има инфо от клиниката. Това е обидно за всички и особено за момичетата, които са текущо в процедура или чакащи и е допълнителен емоционален и негативен стрес за тях. Не може да очакваш, че ще прехвърлиш всички пациент просто така, като да затвориш едната каса в кварталния магазин и всички да се преместят на другата.

Аз ще последвам д-р Димитрова, където и да отиде. Тя е моята докторка, на която имам пълно доверие, тя е изключителен специалист и прекрасен човек. Винаги съм разчитала на нея във всеки един момент. Няма как да забравя, че ми се наложи да й звънна на 26 Декември преди 3 години и тя веднага отговори и ми помогна.

# 652
След като не познавате д-р Сенкова, как по дяволиоте решихте, че е неопитна? Аз съм със стерелитет от 8 години. Обиколила съм всички клиники в София и единствено при така наречената от Вас "неопитна" докторка, постигнах желания резултат.
emdiv, заради това, че писа вътре в цитатите не успях веднага да се ориентирам, че се обръщаш към мен. Много се радвам, че ти си успяла. Дай Боже всекиму!
BTW: пише се "стерилитет", не "стерелитет", ама както и да е. Не е важно това сега. Сигурно си бързала докато пишеш.

Много ми е заплетен случаят, наистина, не зная защо трябва да се обяснявам и едва ли не да се извинявам и оправдавам защо от д-р Димитрова не желая да се прехвърлям при д-р Сенкова, въпреки че буквално "увиснах" в безтегловност с тази заповед към ВИЦ (като ми отне ценно време смяната на клиника).

Да, за моя конкретен случай считам, че д-р Сенкова или който и да е друг лекар на нейно място, който е започнал работа в такъв център едва през 2012 е неопитен. При мен операцията на щитовидната жлеза, е само една капка в морето на моите проблеми (прегорена по погрешка дясна тръба по време на лапароскопия, тежка ендометриоза, намален към изчерпане резерв, алергични реакции към рекомбинантни препарати за стимулация, Хашимото, мъжки фактор за цвят). Мога друг пример да дам: д-р Попов (лекар с над 20-годишна практика и огромен опит като оператор) коментира, че до сега в практиката му не е чувал за такъв случай като моя. Ставаше въпрос за едни мои перипетии след цветната снимка в средата на далечната 2008 година.

Дори някой пак да ме цитира, не смятам да давам повече обяснения за моя личен избор на лекар.
Уважавам Вашия избор, уважавайте и моя.

ПП Сега видях, че потребителят, на който съм отговорила си е изтрил поста от пт, 11 мар 2016, 17:48.

Последна редакция: сб, 12 мар 2016, 00:12 от Magdalena1978

# 653
  • София
След като не познавате д-р Сенкова, как по дяволиоте решихте, че е неопитна? Аз съм със стерелитет от 8 години. Обиколила съм всички клиники в София и единствено при така наречената от Вас "неопитна" докторка, постигнах желания резултат.
emdiv, заради това, че писа вътре в цитатите не успях веднага да се ориентирам, че се обръщаш към мен. Много се радвам, че ти си успяла. Дай Боже всекиму!
BTW: пише се "стерилитет", не "стерелитет", ама както и да е. Не е важно това сега. Сигурно си бързала докато пишеш.

Много ми е заплетен случаят, наистина, не зная защо трябва да се обяснявам и едва ли не да се извинявам и оправдавам защо от д-р Димитрова не желая да се прехвърлям при д-р Сенкова, въпреки че буквално "увиснах" в безтегловност с тази заповед към ВИЦ (като ми отне ценно време смяната на клиника).

Да, за моя конкретен случай считам, че д-р Сенкова или който и да е друг лекар на нейно място, който е започнал работа в такъв център едва през 2012 е неопитен. При мен операцията на щитовидната жлеза, е само една капка в морето на моите проблеми (прегорена по погрешка дясна тръба по време на лапароскопия, тежка ендометриоза, намален към изчерпане резерв, алергични реакции към рекомбинантни препарати за стимулация, Хашимото, мъжки фактор за цвят). Мога друг пример да дам: д-р Попов (лекар с над 20-годишна практика и огромен опит като оператор) коментира, че до сега в практиката му не е чувал за такъв случай като моя. Ставаше въпрос за едни мои перипетии след цветната снимка в средата на далечната 2008 година.

Дори някой пак да ме цитира, не смятам да давам повече обяснения за моя личен избор на лекар.
Уважавам Вашия избор, уважавайте и моя.

#Crazy #Crazy Желая ти успех и най добре го обсъдете с д-р Димитрова след като оставаш при нея. Със сигурност ти е яко заплетен случая и ще е трудно да започваш при нов.

# 654
Изчетох доста коментари, оставам изумена от това как изведнъж излязоха толкова много нови пациенти на д-р Сенкова във форума, които продължават с пламенна защита по нейн адрес, а защо никой от тях не коментира изритите близо 2 страници коментари, това пак ли е плюене или лъжа по нечий авторитет и професионализъм ... !? Или по- скоро беше агресивна цензура, за да се защити реномето на Виена Инвитро Център, и да се потулят някои споделени казуси относно работата на д-р Сенкова ?
Осъзнавам, че всеки пациент защитава и стои зад своя лекар, но нека не се опитваме да крием Слънцето с пръст !
Аз не съм давала никакви квалификации по адрес на  д-р Сенкова, защото не съм имала никакъв контакт с нея, но изчетох всички изтрити коментари, и това което бе написано в тях не беше в полза на компетентността на лекарката. Пожелавам късмет и успех на нея, и всичките и пациенти от сърце Simple Smile, но за себе си споделям на 100% мнението на Magdalena1978 : "Да, за моя конкретен случай считам, че д-р Сенкова или който и да е друг лекар на нейно място, който е започнал работа в такъв център едва през 2012 е неопитен.
Аз лично съм далеч от мисълта някой да е против д-р Сенкова. Всеки споделя неговите мисли спрямо неговият опит."
Нека уважаваме мнението на всеки, който споделя в този форум.
Поздрави !  Peace

# 655
Здравейте момичета.
Аз съм истински новак в писането, но редовен читател.
Темата силно ме развълнува, защото преди 4 години и аз бях в тази
ситуация. Бързам да уточня.
Срещнах д-р Димитрова в края на 2011 год, когато тя беше в болницата на д-р Владимиров. След първичния преглед, който ми обясниха, че задължително трябваше да е при него, аз избрах нея за лекуващ лекар, защото исках да е жена- по лични причини. Веднага грабна сърцето ми, реших, че съм намерила своя доктор. Само че! Можех да правя само инсеминации, защото докторката не правеше инвитро!!! Тогава за мен това не беше беда. Бях само на 38год. Казвах си имам време. Тя ми обясняваше как ще направим 4 инсеминации, ако не стане, ще подадем документи за фонда... Направих 3 неуспешни инсеминации и... дойде най-страшното - докторката ми, ми каза че си отива от болницата, защото я МАХАТ .
Тогава, мили момичета, като вас бях в същата безизходица. Не исках мъж лекар, не исках друга болница или център, не исках нищо освен моята докторка. И аз твърдях, че ще я следвам където и да отиде. И чаках, и чаках. Е през 2013г я намерих отново във Виена ин витро център. Вече навършила 40, тя ми обясни как незабавно трябва да ми направи инвитро, защото няман време за 4 инсеминация, пък и те нямат договор с фонда....
Резултата аз  нямам дете.
За тези от вас които им е по лесно само да четат и за оплюват ще обобщя.
Без ни най-малко да омаловажавам това което може и знае д-р Димитрова, но Мили момичете четете внимателно престанете да се нахъсвате една друга без да мислите. 1.Опита на д-р Димитрова е три години от както работи във Виена Ин Витро център. 2. За втори път, като в дежавю, чувам, че я махат. 3. Не правете моята грешка - не чакайте прекалено дълго. Лекари много, време за забременяване малко.
Позволих си да напиша всичко това, защото изпратих една приятелка при д-р Димитрова и тя сега плаче и се вайка какво да прави. Мисля, че прие моя съвет да се срещне с другия специалист на центъра, защото мястото и хареса, екипа също, а това не е никак маловажно. Ние срещаме лекаря и рядко мислим колко хора стоят зад него.
 Стискам и палци да успее. На всички вас също.

# 656
Само че! Можех да правя само инсеминации, защото докторката не правеше инвитро!!!
Ти направо ме застреля от упор! Как лекар в инвитро клиника няма да прави инвитро?
Сега започвам по-обстойно проучване и проверяване на информацията, която изнесе.

Друго, което поне до сега от 2 места е проверено: д-р Димитрова не е отишла сама в ВИЦ, тя е отишла заедно с една от ембриоложките на д-р Владимиров, а някъде дори пишат за "екип", който от д-р Владимиров отива във ВИЦ. Така че това "МАХАТ", което си написала с големи букви не е така. Издиша съответно и другата част от твоя пост, който е свързан с това МАХАТ.
За мен тази част от твоя пост е чиста клевета и опит за опетняване името на лекаря:
докторката ми, ми каза че си отива от болницата, защото я МАХАТ.
Истината е друга и може да се провери от няколко различни места.

Друго, което също издиша като фактология, е от 23/10/2012 ВИЦ има тема в bg-mаmma. Намерих друга тема в зачатие, където едно момиче пита къде е д-р Димитрова, а друго дава линка към страницата на ВИЦ. Отговорът на другото момиче е от Ноември 07, 2012. Ако наистина си искала да я последваш със сигурност би поддържала контакт с нея по телефона, или най-малкото би ползвала гугъл и би я намерила по-рано. В сайта на ВИЦ също има страница само за нея.... Другият вариант е да не можеш да ползваш гугъл..... Wink
Така че това
И чаках, и чаках. Е през 2013г я намерих отново във Виена ин витро център.
Пак е съмнително, че си я намерила през 2013 г, след като за 5 минути успях да намеря в нета по-стара информация, че д-р Димитрова е във ВИЦ.

Не ме стряскайте така, все пак някои са вече стари хора с по-слаби сърца... Simple Smile Недейте така Simple Smile
Имайте малко милост към ветеранките.... Simple Smile Вярно е, че става въпрос за много пари, но също така става въпрос за много човешки съдби!

ПП Пак е изтрито едно мнение: някъде след моето и преди това на Начита. Ще правя вече screen shots, че просто ми се завива свят от динамиката...... Simple Smile
Оформих си поста и като цитати, че то с това триене на коментари....

Последна редакция: сб, 12 мар 2016, 12:16 от Magdalena1978

# 657
  • Пазарджик
Ама какво стана в тоя форум. Докато с месеци изписвах ме по 1 страничка и чат пат някой споделяше какво как се случва при него сега изведнъж потребители и пациенти да искаш. Защо никой не споделяше информация по рано било то за едната или другата докторка. Колко момичета постоянно питаха за мнение за Димитрова или Сенкова и никой не отговаряше. Защо не си споделяте опита по рано или как са се развивали нещата по време на вашите процедура , за да може когато някой потърси мнение да може да се ориентира?
Аз съм от малко които се споделяла всичко относно процедури , резултати, стимулации.

# 658
Pipilota, лично за себе си мога да отговоря така. В много редките случаи когато някой е питал за д-р Сенкова, съм отговаряла в личен разговор. Приеми, че много момичета не могат и не желаят да говорят и да обсъждат подобни теми публично (затова повечето само четат, без да пишат). До скоро и аз бях една от тях. Съвсем наскоро някак си вече се престраших да говоря публично по въпроса.

# 659

Ти направо ме застреля от упор! Как лекар в инвитро клиника няма да прави инвитро?
Сега започвам по-обстойно проучване и проверяване на информацията, която изнесе.

Следя темата ви, защото от известно време обмислях нещо за ВИЦ, но съм пациент на друга клиника. Пиша само, защото прочетох въпроса ти, Магдалена.
Д-р Димитрова не правеше процедури при д-р Владимиров, защото по това време, само и единствено той назначаваше лекарства за стимулации. Когато аз бях негова пациентка, д-р Димитрова водеше само проследяванията по време на стимулация (ехографа), както и правеше хидротубации (ако не се лъжа). След като напуснах клиниката е възможно д-р Димитрова да е започнала да прави пункции и трансфери, както и инсеминации, но докато аз бях пациент, само и единствено Владимиров правеше това.

Общи условия

Активация на акаунт