Виена Ин Витро Център - Токуда- тема 2

• 79 274
  • 756
  •   1
Отговори
# 675
Др.димитрова ми  обеща да извърши второ ин витро за мен и тя каза, че ще спази обещанието си.ще чака април не притесняВай. newsm44 newsm44

Момичета, наистина ли д-р Димитрова остава и през април в клиниката? Съвсем се обърках вече.  Мисля към 20 март да ходя на преглед, така се разбрахме последния път с нея, но това беше края на февруари. newsm78 newsm78 #Crazy #Crazy #Crazy

# 676
  • Пазарджик
И сега малко уточнения
1. Д-р ДИмитрова не се маха по собствено желание, а я принуждават и за момента клиниката остава само със Сенкова и няма да взимат др. лекар. Всичко се е случило много бързо и за това Димитрова не е могла да предупреди своите пациентки и да каже на тези които са решили да сменят клиниката. И ако не е било обаждането на Magdalena1978 е нямало да се напише никъде за тези промени.

2. Димитрова има ясна представа къде ще е от 1.04 но все още не иска да се оповестява.
 Така че малко търпение и скоро ще разберем къде ще бъда Димитрова.

# 677
Да, pipilota_85, в моя разговор с г-н Теста също попитах защо е трябвало ние чрез форумите да научаваме това, а не от клиниката!?!?! Не зная дали е бил в течение на всичко изписано тук, но и дори да не е бил, той научи от мен, че вече тази информация така или иначе е изтекла. Дори, мисля, че му споменах, че е имало и триене на постове с тази информация.
Искрено се надявам да не съм навредила по този начин на д-р Димитрова.

От клиниката са длъжни да уведомят пациентите на един лекар, ако този лекар вече няма да е част от екипа. Явно решението е взето по-рано, документите са подписани по-рано. Една седмица (първата седмица на Март) са залъгвали пациентите, че не могат да запишат часове.

Когато се обаждах на регистратурата в понеделник (7-ми Март), първоначално не "изплюха камъчето", искаха да ме оставят с впечатлението, че за Април няма часове при д-р Димитрова и ми предложиха д-р Сенкова като главен лекар за клиниката. Като исках за Май (правих се на ударена), тогава вече ми казаха, че няма да е част от екипа. Все пак исках за себе си да потвърдя информацията от източника, че както виждате по форумите може да се изпишат 100 хиляди глупости. Също така всички коментари (над 15 броя) от 6-ти Март бяха изтрити в тази тема (справка: стр. 37). Това също ме обърка тогава каква е истината в крайна сметка.

Последна редакция: сб, 12 мар 2016, 14:15 от Magdalena1978

# 678
pipilota_85  Simple Smile,

знаеш ли защо принуждават д-р Димитрова да напусне? Искам да знам цялата истина.

Предлагам ви да пишете мейл на д-р Щромер. Този човек осъзнава ли какво прави? Как ще остави цял център само на един лекар? Всичко се случва, утре ако д-р Сенкова се разболее от грип кой ще довърши започнатите й стимулации и процедури, някой от ембриолозите ли или администраторката?  Shocked

Взех мейла му от центъра, не е някаква тайна и смятам да му изпратя мейл на чист немски език (който е готов, но половинката държи да го обсъдим преди да го изпратя, та явно ще стане тази вечер или утре). Ако някоя от вас иска, ще й изпратя мейла му на бележка.

Моята процедура също се отлага, защото имаше съмнения ,че имам възпален апандисит, но слава Богу се оказа колит. А и ужасни болки в кръста от няколко дни. А и съм адски стресирана и нервна заради предстоящото ми съкращение от работа и непрекъснато мисля нова работа ли да търся, кога ще мога пак за излизам за процедури и т.н..

Любимият ми казва да си ползвам обезщетението от борсата и да правим опити през това време, че все някак ще си изгледаме детето и без майчинство, но аз се страхувам, защото не сме цъфнали и вързали... И съм кълбо от нерви, отчаяние и истерии... Confused 

# 679
Маги Simple Smile,

г-н Теста д-р Шромер ли е? С него ли си говорила?  Simple Smile А аз се сетих мейл да му пиша... Laughing

# 680
Пема, аз също обмислям да напиша имейл на проф. Щрьомер, но ще изчакам до началото на Април. Не искам по никакъв начин да създавам излишно напрежение на д-р Димитрова и процедурите, които в момента прави.

Не искам да се оказва върху нея допълнителен психологически натиск заради наши имейли.

Просто ще изчакам до Април и тогава ще му пиша.

ПП Не, г-н Теста говори български език и явно е представител на проф. Щрьомер в клиниката. Когато помолих момичето на рецепция да говоря с нейният мениджър, тя ми каза, че това е г-н Теста. Отне ми 3 телефонни обаждания: първо беше извън клиниката, после беше в друг разговор, но на 3-тият път вече успях да говоря с него по телефона малко преди края на техният работен ден в понеделник (7-ми Март).

Последна редакция: сб, 12 мар 2016, 14:05 от Magdalena1978

# 681
Момичета, много се радвам, че д-р Димитрова няма да има прекъсване на практиката. Вярно, предстои ви нова смяна на клиника, а не можете да задвижите тази процедура, без да знаете новото място, но поне част от неизвестността вече я няма!

Магдалена, сърцето ми се сви като прочетох поста, в който описваш своя случай, та това са като десет стерилитета в едно, и това в продължение на десет години! Искрено ти желая дългото чакане да се увенчае с успех най-сетне, на теб и другите момичета! Пишете и тук понякога, когато имате време, за да знаем как се развиват нещата при вас!  bouquet

Аз самата твърдо си оставам при д-р Сенкова, статистиката ѝ не ме притеснява, и без това нито знам точното ѝ изражение в проценти, нито с какви точно случаи се е борила. Вярвам, че е дала всичко от себе си да ги разреши и в този смисъл ѝ имам пълно доверие.

И ако мога да потърся малко помощ от препатилите, тъй като времето си лети, скоро навършвам 37 -- някой от вас правил ли е 4 инсеминации с цел да може да кандидатства по фонда? Има ли смисъл да се изгубят минимум 4 месеца за инсеминации, последвани от 10 месеца чакане за заповед, или е по-смислено да се пристъпи направо към ин витро? Притесненията ми по отношение на ин витрото са свързани с опасение, че може да не реагирам добре на стимулацията. Имам по 11-12 антрални фоликула на 2-ри-3-ти ден от цикъла, което не е лошо, но АМХ беше нисък миналия април, 0.65 (при долна граница 0.78), та не знам докога ще имам по толкова антрални фоликули. Но да кажем, че направя ин витро директно, дори всичките 11-12 фоликула да тръгнат, дори от тях да имам 7-8 яйцеклетки, и да се оплодят 5, да кажем, колко ли от тях ще оцелеят до стадий бластоцист, за да могат да бъдат замразени като застраховка ако не е успешна първата процедура? Помня, че при Nataka се разви само едно ембрионче, за ЗЕТ не остана нищо. Това е, разбира се, е песимистичен сценарий, но какво да мисли човек, когато няма опит и гадае. Д-р Сенкова все повтаря, то и една яйцеклетка стига, за да стане чудото, но на човек все му се иска да има варианти. На самите инсеминации не разчитам особено, успеваемостта им щом е едва 10-15 %. Какво да направя, не знам. Вярно, че с инсеминациите ще имам после 4 възможности за ин витро, но пък ще бъда на 38-39 години, когато ще имам възможност да ги започна.

# 682
  • Пазарджик
 Hope трябва да ти кажа че аз на твое място не бих си губила времето с инсе. А и тези 4 може да ти отнемат много повече от 4 месеца. Аз след всяко имах задържани фоликули и се налагаше да пия противозачатъчни и така минаха доста повече месеци. А и с този нисък антимюлер и с ниската успеваемост на инсетата си е направо губене на време , пари и нерви. Тези 4 исета ще ти струват горе долу колкото едно инвитро. Аз на твое място ни минала направо на него. А това колко фоликула ще имаш колко яйцеклетки и какви ще са си е една голяяяяяма загадка. Никога не се знае какво ще стане за това не си прави планова и не мисли за това. Всички планове които съм си правила никога не са се осъществявали.

# 683
Hope Stevenson Simple Smile,

с този АМХ не губи време за инсеминации...Само ще си изчерпаш от резерва докато стигнеш до фонда за ин витро...

Още повече че към Виена ин витро център можеш да ползваш едногодишен безлихвен кредит към ОББ. Имай в предвид, че картата може да се ползва еднократно. Ние така бяхме планирали, с кеш пари да плащаме прегледи,изследвания и стимулации и след това самото ин витро с картата (избрахме да е с лимит 3 000 лв). Поне така ми обясни г-жа Рударска от ОББ, при която се издават тези кредитни карти.  

И още нещо страшно важно, момичета, отделете си едни 150 лв. за изследване за Тромбофилия, и без това толкова пари давате. Цял живот ще бъда благодарна на д-р Димитрова, че ме изпрати на това изследване, което за съжаление показа, че съм носител на PAI 4 G 4 G, което води до спонтанни аборти и забавяне на растежа на плода и след ин витрото трябва да започна специална терапия...Ако не беше д-р Димитрова, кой знае през още колко неуспешни процедури и страдания щях да премина без да знам причината за това...

# 684
Благодаря ти, Пипилота! Пък може и добре да реагирам на стимулацията -- с Фемарата правех по 2-3 доминантни фоликула, което д-р Сенкова определи като добър отговор. И аз четох, че няма как да се предвиди коя жена какъв отговор ще даде. Заравям се в темата "Предстои ми ин витро/ИКСИ" да се информирам! Simple Smile

Магдалена, във връзка с ендометриозата -- моя приятелка се оправи за 6 месеца, веднага след това забременя, износи безпроблемно и роди преди 4 години, благодарение на д-р Новачков. Исках още сутринта да пиша, но не можех да се сетя името на лекаря. Той откри шоколадовата киста (колкото портокал), изследва я, установи ендометриоза, назначи симулиращ менопауза хормон, който се впръсква в носа и прекъсва цикъла за шест месеца и така се стигна до успешния финал, след години наред ходене по мъките. Тя беше обаче на 29 тогава и нямаше други проблеми. Знам, че няма общо с твоя изключително комплексен случай, но ми се искаше да разкажа нещо позитивно за всички, които четат!

# 685

И ако мога да потърся малко помощ от препатилите, тъй като времето си лети, скоро навършвам 37 -- някой от вас правил ли е 4 инсеминации с цел да може да кандидатства по фонда? Има ли смисъл да се изгубят минимум 4 месеца за инсеминации, последвани от 10 месеца чакане за заповед, или е по-смислено да се пристъпи направо към ин витро? Притесненията ми по отношение на ин витрото са свързани с опасение, че може да не реагирам добре на стимулацията. Имам по 11-12 антрални фоликула на 2-ри-3-ти ден от цикъла, което не е лошо, но АМХ беше нисък миналия април, 0.65 (при долна граница 0.78), та не знам докога ще имам по толкова антрални фоликули. Но да кажем, че направя ин витро директно, дори всичките 11-12 фоликула да тръгнат, дори от тях да имам 7-8 яйцеклетки, и да се оплодят 5, да кажем, колко ли от тях ще оцелеят до стадий бластоцист, за да могат да бъдат замразени като застраховка ако не е успешна първата процедура? Помня, че при Nataka се разви само едно ембрионче, за ЗЕТ не остана нищо. Това е, разбира се, е песимистичен сценарий, но какво да мисли човек, когато няма опит и гадае. Д-р Сенкова все повтаря, то и една яйцеклетка стига, за да стане чудото, но на човек все му се иска да има варианти. На самите инсеминации не разчитам особено, успеваемостта им щом е едва 10-15 %. Какво да направя, не знам. Вярно, че с инсеминациите ще имам после 4 възможности за ин витро, но пък ще бъда на 38-39 години, когато ще имам възможност да ги започна.

И аз съм около твоята възраст, ставам на 38 скоро и директно съм се насочила към инвитро.
Нямаме време.

# 686
Пема, много ценна информация! Д-р Сенкова ми беше споменавала за този безлихвен кредит, но аз съвсем бях забравила.

За тромбофилиите -- на мен ми казаха в "Света София" (там ми беше абразиото), че няма нужда да се изследват, нито да се пускат имунологични изследвания, щом имаме едно здраво детенце, но иначе да, при много жени това се оказва проблемът. Ще питам д-р Сенкова дали да не се презастраховам и аз преди да пристъпя към по-нататъшни процедури.

# 687
  • Пазарджик
 Hope Stevenson не съм много сигурна но тромбофилията няма нищо общо с имунологичните, това мисля че се води генетично изследване. Ако можеш си го пусни в Майчин дом е 120 лв.
Пожелавам ти успех и дано всичко да е наред  Hug

# 688
Hope Stevenson, благодаря ти за съчувствието. Нямах намерение да товаря други хора с моята история и диагнози, но в един момент прекалено много хора буквално скочиха срещу мен заради моят избор на лекар и се наложи да вляза в повече подробности.

Аз в момента съм също на 37 години. Моето мнение също е: не си губи времето с инсеминации. Пристъпи направо към инвитро. АМХ ти е нисък, моят е горе-долу толкова, но вадят от мен доста по-малко яйцеклетки. Имам вече 2 неуспешни опита в друга клиника.

Не губи време. Броят на антралните фоликули изглежда добър, но ниската стойност на АМХ говори, че може от част от тези фоликули изобщо да не излезе яйцеклетка. Възрастта при нас вече също сама по себе си е фактор. Качествените яйцеклетки са много по-малко.

В нашата възраст всеки месец е от значение! Изобщо не преувеличавам. След 38-годишна възраст има рязък спад във фертилността по принцип.

Последна редакция: сб, 12 мар 2016, 16:11 от Magdalena1978

# 689
Маги Simple Smile,

искам да те питам, като човек препатил и натрупал много горчив опит, нормално ли е след лапароскопията за извънматочната, която беше в лявата тръба, да имам овулация само от десния яйчник? Защото така се случва, че всеки път д-р Димитрова я установява само от дясно...А преди са ми установявали и от ляво...

Възможно ли е левия ми яйчник да не функционира вече? А и от ляво имам външна миома...

Hope Stevenson Simple Smile, забравих само да кажа за картата, че може да се доплаща...Бяхме решили, че ако се наложи да правим ИКСИ ще доплатим 200-300 лев. над тези 3000 лв. но ти можеш да си вземеш и с по-висок лимит... Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт