Виена Ин Витро Център - Токуда- тема 2

• 79 283
  • 756
  •   1
Отговори
# 690
Уви, Магдалена, така е. При нас за този вторичен стерилитет реално няма никаква причина, единствено влошеното качество на яйцеклетките виня. Нали още след 34-годишна възраст качеството им постепенно започвало да се влошава. Аз затова се чудя дали и при стимулация за ин витро ще узреят достатъчен брой читави яйцеклетки, но по тази логика, инсеминациите изглеждат още по-безсмислени.

Пипилота, нямат общо двете изследвания, да, но според мен лекарят от "Света София" считаше, че след като имам едно износено дете, не може да имам проблем нито с тромбофилия, нито с имунология. Знам ли. Трябва да обсъдя с д-р Сенкова следващия път като се видим. Лекарят тогава ни каза изобщо да не се притесняваме, 50% от бременностите приключвали преди 12-та г. с., независимо от възрастта на двойката, расовата принадлежност и не знам още какво там ми изброи. Първо беше започнал да обяснява, че ще изследват материала от абразиото, за да открият причината при нас да не се получава, и тогава мъжът ми вметна, че имаме дете, при което последва горната весела тирада за цвета на кожата и т. н.

# 691
Hope Stevenson, да, след 34-35 започва спад, но на 38 и след 38 години спадът е рязък. Вече на 40 години е почти кауза пердута. Има изключения от правилото, но това са големи късметлийки Simple Smile който забременяват на 40 години със собствени яйцеклетки.
Сетих се нещо, та се допълвам: освен т.нар. естествен подбор, който е най-честата причина за това, други причини за загуба на бременност са: високо ТСХ (предполагам, че си изследвала щитовидна жлеза); тромбофилия (не пренебрегвай съветите да пуснеш генетични за тромбофилия). Имах една позната и с двата проблема (ТСХ + тромбофилия). Тя също имаше една успешна бременност, но е била по-млада. Така че една успешна бременност не изключва на 100% проблеми с тромбофилията. ТСХ-то (за ЩЖ) е важно при всички положения, независимо дали ще се прави инвитро, инсеминация или порочно зачатие.

Пема, не се вкарвай в излишни филми. Твоята тръба не беше отстранена заради извънматочната бременност (поне до колкото си спомням). Така че не би трябвало да има нарушение в кръвоснабдяването към яйчника, че това евентуално да доведе до малко по-лоша работа на ляв яйчник. Не съм лекар, просто споделям мнение на немедицинско лице.

Последна редакция: сб, 12 мар 2016, 18:41 от Magdalena1978

# 692
  • София
Моята лява тръба е изцяло отстранена в следствие на извънматочна преди години - единствено отчитам, че понякога циклите са ми по-дълги, защото левият яйчник като че ли овулира няколко дни по-късно. Иначе имам овулация и от двата, която не се редува. Т.е. и при мен д-р Димитрова е засичала 2 последователни овулации от десния, но се е случвало и обратното. Не се притеснявай излишно.

# 693
Момичета, много се радвам, че д-р Димитрова няма да има прекъсване на практиката. Вярно, предстои ви нова смяна на клиника, а не можете да задвижите тази процедура, без да знаете новото място, но поне част от неизвестността вече я няма!

Магдалена, сърцето ми се сви като прочетох поста, в който описваш своя случай, та това са като десет стерилитета в едно, и това в продължение на десет години! Искрено ти желая дългото чакане да се увенчае с успех най-сетне, на теб и другите момичета! Пишете и тук понякога, когато имате време, за да знаем как се развиват нещата при вас!  bouquet

Аз самата твърдо си оставам при д-р Сенкова, статистиката ѝ не ме притеснява, и без това нито знам точното ѝ изражение в проценти, нито с какви точно случаи се е борила. Вярвам, че е дала всичко от себе си да ги разреши и в този смисъл ѝ имам пълно доверие.

И ако мога да потърся малко помощ от препатилите, тъй като времето си лети, скоро навършвам 37 -- някой от вас правил ли е 4 инсеминации с цел да може да кандидатства по фонда? Има ли смисъл да се изгубят минимум 4 месеца за инсеминации, последвани от 10 месеца чакане за заповед, или е по-смислено да се пристъпи направо към ин витро? Притесненията ми по отношение на ин витрото са свързани с опасение, че може да не реагирам добре на стимулацията. Имам по 11-12 антрални фоликула на 2-ри-3-ти ден от цикъла, което не е лошо, но АМХ беше нисък миналия април, 0.65 (при долна граница 0.78), та не знам докога ще имам по толкова антрални фоликули. Но да кажем, че направя ин витро директно, дори всичките 11-12 фоликула да тръгнат, дори от тях да имам 7-8 яйцеклетки, и да се оплодят 5, да кажем, колко ли от тях ще оцелеят до стадий бластоцист, за да могат да бъдат замразени като застраховка ако не е успешна първата процедура? Помня, че при Nataka се разви само едно ембрионче, за ЗЕТ не остана нищо. Това е, разбира се, е песимистичен сценарий, но какво да мисли човек, когато няма опит и гадае. Д-р Сенкова все повтаря, то и една яйцеклетка стига, за да стане чудото, но на човек все му се иска да има варианти. На самите инсеминации не разчитам особено, успеваемостта им щом е едва 10-15 %. Какво да направя, не знам. Вярно, че с инсеминациите ще имам после 4 възможности за ин витро, но пък ще бъда на 38-39 години, когато ще имам възможност да ги започна.

Здравейте,
Аз, като един бъдещ татко  Grinning , не пиша в темата, но ви чета от повече от година. Всъщност писах веднъж, но се оказах от онези "щастливци", чиито постове бяха изтрити Shocked
Относно инсеменациите - да, ние сме на път да направим 4-та. Тръгнахме със стимулация, но таймирането не се получи, фоликула се спука малко преди пункцията и д-р Димитрова ни предложи, за да не изпускаме момента, да направим инсе, така и така бяхме там и подготвени. Жена ми прави по 5-6 антрални фоликула, на 40 години е, с Хашимото (ясно е, че ТСХ-то е проблем) и тромбофилия, другите неща - генетични, тръби, моите показатели - са ОК. Инсето беше неуспешно и, тъй като стимулацията си беше сериозна, нямаше как да правим ин витро в близките няколко месеца. За да не губим време, решихме да пробваме пак инсеминация, пак беше неуспешна, после още една, пак не се получи и точно преди четвъртата, ТСХ-то се покачи - сега чакаме да го смъкнем, за да направим 4-та. Тъй като всички изследвания са ни във ВИЦ, ще направим и четвъртата там, евентуално май месец, че това ТСХ е много упорито, без значение, че ще е при д-р Сенкова - не я коментирам, защото не я познавам, но за едно инсе ще й се доверим. Идеята е да ни подготвят документите за фонда, пък ние ще си направим самофинансиран опит, докато чакаме, като не сме решили къде. По принцип избрахме клиниката заради д-р Димитрова, а и заради неконвеирния принцип, по който работят, поне на този етап. Като ни излезе заповедта, ще го мислим, но се надяваме да не се стига до там.
Все пак, като втория мъж след Vokil (чиито мнения подкрепям в голяма степен), държа да изразя и моето виждане, че това с напускането на д-р Димитрова и мен ме шокира. Патова ситуация, никакво време, но, каквото и да стане, ние й дължим благодарност за усилията, които полагаше!
Желая ви успех на всички, спокойствие и здраве!
Пожелавам успех на всички!

# 694
Здравейте за пръв  път пиша в сайта  но съм възмутена от прочетеното .Казвам се Диана Балева, и съм щастлива майка на близнаци които дойдоха благодарение на изключителния професионализъм на д-р Сенкова.Аз лично имам удоволствието да познавам и д-р Димитрова и д-р Сенкова, като първият мш преглед във ВИЦ беше проведен от д-р Димитрова, няма да изпадам в подробности за личната си драма, но въпросната дама със стаж и  опит нищо добро не допринесе за моя казус.С две думи ако не бе д-р Сенкова кошмара щеше да продължи. , а съм сигурна че всички знаете какво имам предвид под "кошмар ".Даде ми нова надежда и подкрепа за да продължа.Пиша ви накратко тези неща, за да се опомним и да  прозрем , че не бива да съдим хората по твърдения, чийто творци са безименни и съмнителни. Аз мисля че въпросната д-р Димитрова не е  намерила подходящото си място във ВИЦ, пожелавам и успех в търсенето, но дори и без нея в този център работят изключителни специалисти, достойни за уважение и доверие.Не подронвайте авторитета на тези хора, само защото можете свободно да си драскате из форумите, не забравяйте че целта на всички ни е една. Аз получих своите съкровища, желая го и на всички вас. БЛАГОДАРЯ ви д-р Сенкова , Благодаря и на ВИЦ.

# 695
Shoko_m5, моля те дай фактология: какъв проблем сте имали, колко години сте го имали, за колко време забременя, от кой опит, ти на колко години си.

Дайте да се опитаме да направим някаква форма на статистика. В крайна сметка аз се интересувам от по-конкретна фактология. Моля за такава и останалите доволни пациенти на д-р Сенкова.

Радвам се за теб и те моля да застанеш с твоята история тук, в този форум.

ПП Можеш да редактираш твоят пост и да скриеш името си. Ако решиш да ни опишеш твоят конкретен случай не мисля, че трябва да оставяш и твоето име.

ПП2 И моля ви цитирайте постовете от които сте възмутени, така не става много ясно за мен какво точно не ви е харесало. Аз лично оставам в неведение - не мога да запомня всеки какво точно е написал и за кого точно го е написал.

Последна редакция: сб, 12 мар 2016, 21:48 от Magdalena1978

# 696
Здравейте, като лекар от една страна и пациент на д-р Сенкова от друга, бих искала да споделя и своето мнение, т.к. написаните по неин адрес лоши думи в последните дни ме потресоха. Всеки има право да избира лекаря, на когото да се довери, а лекарят трябва да заслужи доверието на пациента си. Няма незаменими хора, както и лекари. Нека обаче не смятаме, че щом един лекар няма бели коси и професорска титла, то той/тя не е достатъчно кадърен и дори опитен. Младостта не означава незнание, а "малкото" опит в години може да бъде компенсиран от загрижеността, чувството за отговорност, възможността и СИЛАТА да попиташ някой с повече опит, без да смяташ, че се принизяваш от това, в полза на пациента. Познавам д-р Сенкова като лекар и човек и тя притежава всички гореспоменати качества. Уви, никой лекар няма 100% успеваемост в лекуването на пациентите си, за жалост медицината не е постигнала такива висоти, а правилното лечение зависи и от навременна и точна диагностика, коректно отношение на поелия отговорност лекар и чувството за отговорност на самия пациент към собственото му здраве. И да, може би и от Съдбата и Бог. И да, всички грешим понякога, за жалост. Аз благодаря на д-р Сенкова, че тя е моят гинеколог, че благодарение на нейните грижи въпреки моята проблемна бременност сега се радвам на малкото си съкровище и ДА, тя ще бъде моят лекар и занапред, и за моето бъдещо, надявам се, второ дете! И дано всички, които пишат тук, го правят с чиста съвест, като мен. Благодаря, д-р Сенкова, бъдете здрава, за да ни помагате както досега! И дано пациентите Ви Ви имат доверие така, както имам аз! А на вас, скъпи мами, пожелавам да се радвате на своите настоящи и бъдещи съкровища!

# 697
Аз не съм "стандартната"пациентка" на Д-р Димитрова.Животът ни срещна в клиниката на Владимиров,където започнах работа на регистратура.Мога да кажа от видяното при Владимиров,че д- р Димитрова е супер специалист,но най-вече и човек.Не гледа на пациентите си като "ходещи касички",а се стреми да им помага в борбата за дете.Смело мога да кажа,че в момента чакам бебче и тя много ми помогна,както и през първата ми бременност с дъщеря ми.Д-р Димитрова с Вас сме,все тая дали във Виена ин витро или другаде.Вие сте прекрасен човек и страхотен професионалист в областта на репродуктивната медицина.

# 698
Magdalena1978, защо трябва да правим статистика за д-р Сенкова? За какво е тази статистика - забременели-незабременели? И такива като мен, които не са забременели, нямат ли право да бъдат доволни от лекаря си? Защото аз и в Memorial hospital в Истанбул не забременях, пък ако ще говорим за статистика, то тяхната болница бие по успеваемост всички клиники в България. И въпреки че не съм бременна съм изключително доволна от турските лекари. Ама не съм бременна т.е. влизам в статистиката на неуспелите. Наистина не разбирам след като сте доволни от своя лекар и ще го последвате там, където отива, как така главна тема на разговора стана д-р Сенкова? Аз фактология имам. Бях си подготвила 5-6 страници с изследвания и фактология, когато заминавах за Турция и си ги пазя на компютъра. Обаче не знам какво ще се промени, ако постна тук 6 страници прегледи и резултати от изследвания. Може би тогава някой ще реши, че съм истинска и ще спре да бъде подозрителен. Ама мен това не ме интересува. Наистина.
Не мога да разбера защо трябва да сравняваме двете докторки? Първо, всеки вече си е избрал своя лекар и от всичко прочетено дотук виждам, че всеки иска да си остане при своя си лекар. Второ, те двете са на различна възраст, с различен стаж - нормално е д-р Димитрова да има повече пациенти, съответно повече забременели и т.н. Но след няколко години може и д-р Сенкова да има толкова висока успеваемост. Трето, всеки анонимник може да влезе тук и да си надраска колкото си иска лекарски грешки. Аз лично не бих си позволила да твърдя за допуснати от лекар грешки на основата на прочетено в интернет форум и от там съответно да се изказвам за неговата компетентност. Четвърто, не твърдя, че е невъзможно д-р Сенкова да е допуснала грешка в нещо. Но твърдя, че няма лекар, който да не е допускал грешки. Почти съм сигурна, че и д-р Димитрова все някога в лекарската си практика в сбъркала в нещо.
И последно, ако наистина тук се появяват "неистински" новорегистрирани потребители, които се изказват в подкрепа на д-р Сенкова и след това изчезват, много ви моля, спрете! Правите ужасно лоша услуга на д-р Сенкова! Тя не заслужава да бъде подложена на това.

П.С. От кой пост съм възмутена аз лично ще напиша на лично съобщение.

Последна редакция: сб, 12 мар 2016, 22:49 от @MARION@

# 699
Ха-ха-ха!  Laughing Много се забавлявам като чета постовете №1 или №2 на някои уж ,,стари пациенти" на д-р Сенкова и нещеш ли, сега се сетили да пишат. Пък и откъде толкова бебета? Та дори д-р Сенкова не знае за тях... Искам да попитам къде бяхте през есента и преди Нова година, когато няколко пъти различни момичета питаха за мнения за д-р Сенкова и никой не отговаряше. Къде бяхте тогава? Така въпросите си оставаха без нито един отговор. Всички от форума знаят този факт, пък и може да се прочете. Малко трудно някой от форума ще Ви се върже, че сте бременни та дори и родили от процедури от д-р Сенкова. Явно мениджмънтът на ВИЦ след триенето на постовете е сключил договор с някоя агенция за тролове и се опитва да разкраси имиджа на докторката, която остава и по този начин прави някакви жалки опити да се опита да задържи пациентите на д-р Димитрова за ВИЦ. Не разбрахте ли, че нито един пациент на д-р Димитрова няма да остане във ВИЦ. Ние сме обидени от това, което направихте с нас - не ни информирахте своевременно какво смятате да правите – да отстраните д-р Димитрова. Дори и съобщението, което публикувахте след като прочетохте нашите постове по проблема  е  смешно... Искам да ви кажа също, че и пациентите, които имат замрaзени ембриони ще си ги вземат и ще последват д-р Димитрова. Всеки пациент има това право. Нещата са ясни. Престанете да ни дразните и ескалирате проблема ни като се опитвате да сравнявате двете лекарки. Д-р Сенкова  е добър човек и тя ще се научи един ден. Да не мислите, че и на нея и е лесно. Не настойвайте по този начин пациентите срещу нея. Ще накарате и малкото реални пациенти да се усъмнят и си тръгнат от нея.
И един друг съвет: от април месец си сменете процентите успеваемост, защото ще бъде подвеждаща информация / д-р Димитрова няма да е част от ВИЦ/,  а Агенцията за защита на потребителите обича много да се занимава с такива казуси... Е тогава може би ще видим истината.

# 700
Здравейте за пръв  път пиша в сайта  но съм възмутена от прочетеното .Казвам се Диана Балева, и съм щастлива майка на близнаци които дойдоха благодарение на изключителния професионализъм на д-р Сенкова.Аз лично имам удоволствието да познавам и д-р Димитрова и д-р Сенкова, като първият мш преглед във ВИЦ беше проведен от д-р Димитрова, няма да изпадам в подробности за личната си драма, но въпросната дама със стаж и  опит нищо добро не допринесе за моя казус.С две думи ако не бе д-р Сенкова кошмара щеше да продължи. , а съм сигурна че всички знаете какво имам предвид под "кошмар ".Даде ми нова надежда и подкрепа за да продължа.Пиша ви накратко тези неща, за да се опомним и да  прозрем , че не бива да съдим хората по твърдения, чийто творци са безименни и съмнителни. Аз мисля че въпросната д-р Димитрова не е  намерила подходящото си място във ВИЦ, пожелавам и успех в търсенето, но дори и без нея в този център работят изключителни специалисти, достойни за уважение и доверие.Не подронвайте авторитета на тези хора, само защото можете свободно да си драскате из форумите, не забравяйте че целта на всички ни е една. Аз получих своите съкровища, желая го и на всички вас. БЛАГОДАРЯ ви д-р Сенкова , Благодаря и на ВИЦ.

Shoko_m5
Дата на регистрация: пт, 11 мар 2016, 14:51

Daisy777
Дата на регистрация: сб, 12 мар 2016, 13:52

Joy

Вие съвсем ни взехте за мезе. Тук не всички ядем доматите с колците. Недейте да дразните лъва и да тролите. Рискувате една обикновена раздяла да се превърне във война.
Нали разбирате, че тук има достатъчно хора, които знаят, че горното е абсолютна лъжа Wink
С подобни глупави постове няма да си оправите отлива на пациенти. Ако пък държите да тролите и да замазвате положението, наемете си професионалист, който знае как се манипулират настроения в интернет.

Сега ще ви обясня къде грешите.

1. По някаква причина се разделяте с "двигателя" и "сърцето" на вашата клиника. Всички ви казаха, че това е грешка, но решението все пак си е ваше. Причините си ги знаете само вие и е ваше право да управлявате клиниката си както си прецените.
2. Редно, рационално и коректно е да си понесете достойно последиците. Нали не сте смятали, че ще мине тихомълком и няма да има отзвук, отлив на пациенти и недоволство?
3. Все още разполагате със специалисти в лицето на д-р Сенкова и останалите колеги там и имате шанс да се борите и да докажете възможностите и високото ниво на клиниката.
4. Репутацията, уважението и доверието се градят трудно с много работа и коректно отношение. В момента вие НЕ демонстрирате такова.
5. С тролене и некоректни практики рискувате и малкото, което ще ви остане след д-р Димитрова. Спрете се!
6. Тролинга е сложна и комплексна дисциплина. Има хора специалисти занимаващи се с подобни дейности. Ако не се практикува правилно и внимателно, троленето може силно да навреди.
7. Име и реноме се гради с практика и успехи. Тези неща обаче трудно се фалшифицират и могат да доведат до негативи.

Горното са само някои опорни точки с които е хубаво да се съобразите.
Ясно е, че белята е станала. Недейте да задълбавате. Макар и пациент на д-р Димитрова, аз съм съпричастен с ВИЦ и работещите там и все още ви желая най-доброто.
Извлечете си поуките и се постарайте да се възползвате по най-добрия начин от наследството на д-р Димитрова.

Как да се измъкне ВИЦ от калта в която се навря?
Лесно е.
Прекратявате евтините опити за манипулации на настроенията онлайн.
Отнасяте се коректно с пациентите си и им давате шанс да продължат процедурите си където пожелаят. Дали ще поканите д-р Димитрова да идва почасово докато си приключи поетите ангажименти или ще позволите на пациентите й да си трансферират ембриони и тн. си е ваш избор.
Най-чисто е да се разберете с жената и да осигурите на висящите си пациенти КОРЕКТНОСТ!
Разделете се с д-р Димитрова като колеги и приятели.
След като всичко приключи по най-добрия начин за пациентите/клиентите ви, се разделяйте по живо по здраво и поемете своя път със собствени сили.

Само по този начин ще запазите достойнството си и ще дадете шанс на ВИЦ да продължи да съществува успешно.

Успех! Wink

Последна редакция: нд, 13 мар 2016, 16:02 от Vokil

# 701
  • Пазарджик
florans1 и аз това попитах преди няколко поста.Къде бяха всички тези пациенти. Имаше доста момичета които питаха за д-р Сенкова а никои не и отговаряше. А сега писане, писане, постове. Но мисля че всеки който следи форума се ориентира кое е истина и кое не. Жалко само че вместо да споделям опит и да си помагаме тук в темата, тя се превърна много грозно място. Нападки , едни не истински потрбители които се регистрират пишат по един пост и повече никакви ги няма.

# 702
Аз нямам много опит и затова не пиша често, но следя темата от самото й начало, от нея се насочих към ВИЦ. Познавам добре историите на активните участници и винаги ги подкрепям и се моля за успешен край на всяка процедура, за която споделят. През 2015 имаше отделна тема  - „ Д-р Сенкова – отзиви” и тя събра точно две мнения и те не споделяха опит и конкретни отзиви, сега изведнъж се появиха защитници – „пациенти”, колеги и приятели, за да изкажат своя опит и прекрасни впечатления и да нападат, който изрази мнение от цялата ситуация. Аз лично не виждам някой да напада д-р Сенкова, аз също не мога да кажа нищо лошо за нея. Винаги когато се срещнем ме поздравява и ми се усмихва, беше и на един от първите ми прегледи, но не мога да коментирам професионалните и качества. С тези мнения се измества акцента от истинския виновник за създалата се ситуация - мениджмънта или който там взема решенията.  Появи се мнение и как д-р Сенкова можело да се пречупи от негативни мнения, а дали се замисляте, че цялата ситуация се отразява негативно и на д-р Димитрова и нейнте пациентки, за които и без друго стреса е ежедневие.

# 703
florans1 и Vokil ми взеха думите от устата - ако ще се правят опити за изграждане на каквато и да е репутация онлайн не може да се разчита на аматьорско тролене. Тези постове имат една характерна "пластмасова" приповдигнатост, която потвърждава съмненията за липса на автентичност.

Когато започнах да търся клиника (след разочарование в няколко от големите) и аз минах през форумите в търсене на информация. За ВИЦ и способностите на д-р Сенкова имаше точно един, два общи постинга без никаква конкретика за разрешени проблеми, реализирани бременности и тн. Това бе и причината да се насоча към д-р Димитрова. Това е мой личен избор и стоя на 100% зад него.

С подобни публикации се прави много лоша услуга на един сравнително млад специалист, който вероятно има потенциал да се развие. Не мисля, обаче, че с подобен вид "реклама" ще се промени мнението на повечето пациенти на д-р Димитрова. След като ръководството е взело такова решение сега ще трябва да работи здраво за изграждане на нова репутация на клиниката. Докато това не се случи, дори и да се ползват ежедневни трол публикации няма да има никакъв резултат.

# 704
  • София
Vokil, пак си точно в десятката!  Hug
Аз съм много доволна от отношението на останалите във ВИЦ и ембиолозите обърнаха специално внимание на нашия странен случай със спермограмите на мъжа ми. Благодарна съм на всички, но считам, че буквално се "закопават" с подобни постове и вредят най-вече на прекрасните си служители.
Ясно е, че всеки си е доволен от лекаря и никой няма да го смени. Сменяш клиниката, колкото и нерви да ти струва и това е. Предложенията на Vokil могат само да им помогнат.

Общи условия

Активация на акаунт