Най-после да си купя свестни препарати за чистене - 9

• 154 623
  • 865
  •   1
Отговори
# 525
  • Бургас
Силикона не мисля че с препарат може да се махне Peace

# 526
  • Пловдив
Здравейте! Бих искала да ви помоля за съвет как да почистя силикон от плочки? Благодаря предварително! bouquet

Пробвай внимателно със сухо домакинско телче за чинии, аз така съм успявала.

# 527
https://bazar.bg/%D0%BE%D0%B1%D1%8F%D0%B2%D0%B0%E2%80%9313740796 … %BE%D0%B7-1%D0%BB
Аз с този препарат си прецаках силикона в душкабината. Беше започнал да образува мухъл, аз пробвах с какво ли не, накрая с този, който ми е тежката артилерия сред препаратите и след време установих, че на места въобще не е останал силикон. Тъкмо махнахме всичкия и после налепихме друг. Не знам къде ти и колко ти е, но можеш също и с гъбка с гланц, ако ти е по пода и на плочки. Аз така почистих после полепнало  от новия силикон. А този препарат е много агресивен, може да ти унищожи фуги, сифон, а бе хич не го препоръчвам, освен ако не става дума за някаква много замърсена тоалетна, за там няма грешка.

# 528
Силикон от плочки съм махала с шпатула за чистене на мазни петна от керамичен плот или стъкло. Почисти се идеално.

# 529
  • София
А как се чисти почернял отдолу силикон в банята?

# 530
Не се чисти, сменя се  Peace

# 531
  • София
Да ви се отчета с какво махнах лепкавото по вратата останало от тиксото..Много лесно стана с газ.Благодаря за съвета  bouquet

# 532
  • Русе
Силикон миналата вечер чистих с кореселин. Махнахме душ кабината след като се изнесоха наемателите и там, където е било поддушовото корито плочките бяха ужасни - черен и мухлясъл силикон. Майстора го беше остъргал, доколкото може с макетен нож. Аз мацах с кореселин и с шпакла се остърга идеално.

Между другото и с кореселин се маха засъхнало тиксо. Навремето, когато ни монтираха кухненските шкафове, бяха залепили стъклената витрина с тиксо да не се отваря при пренасянето. След като окепазих едната вратичка с гъба за миене на чинии, случайно майстора от фирмата, която ни монтира секцията в хола ме "светна" за кореселина.

# 533
  • София
Благодаря, Вики! То при мен проблемът е при тоалетната чиния - съвсем малка част от фугата на плочката, която се намира под силикона. Почерняла е. Пробвах с белина, но не се изчисти.

# 534
Здравейте момичета. Купих си за първи път био пастата W5 на Лидл.Консистенцията обаче е твърда и ронлива.Такава ли е по принцип или е изсъхнала

# 535
  • София
Здравейте момичета. Купих си за първи път био пастата W5 на Лидл.Консистенцията обаче е твърда и ронлива.Такава ли е по принцип или е изсъхнала

Доста е твърда и моята и ад ползвам с доста намокрена гъба. Но, честно казано не миждам кой знае какъв уау ефект.

# 536
Да поспя след нощна и ще го изтествам като до половината на дадена повърхност мина с него а другата половина с друг . за мазнини ще играе срещу Меглио обезмаслител жълт и най любимото ми А1 ,а срещу котления срещу cilit bang пяната и ще докладвам Laughing

# 537
  • София
Тъй като имам проблеми с кученце, да похваля ето този препарат на Астониш за миризми върху дамаски: http://shop.astonishcleaners.com/product_images/w/100/astonish_f … resher__51373.jpg

И този става, особено за петна: http://alittlebitbazar.net/wp-content/uploads/2013/10/Astonish-Carpet.jpg

Но миризмата на първия е по-хубава.

# 538
Здравейте! Бих искала да ви помоля за съвет как да почистя силикон от плочки? Благодаря предварително! bouquet

Да споделя мнение за почистването на силикон, че се измъчих това лято.

Разбрах, че имало и специален препарат за чистене на силикони на Кнауф:
Препарат за почистване на силикон Knauf

Щеше ми се да го знаех този препарат, преди да ми се откачат ръцете от стържене. Ползвах ей такъв инструмент, който не е нищо особено, но за определени места е доста практичен:
Инструмент за махане на силикон

И направо ми се скъса сърцето като видях и вече какво има ... силикон за ремонт на фуги!!!
Бял силикон за ремонт на стари фуги

Нямам мнение за продукта, защото реших проблема по трудния начин, със стъргане, но според мен, определено заслужава да се пробва за някои места в банята.

# 539
  • Русе
То и на мен ми казаха, че има препарат на Хенкел за премехване на силикон, ама ММ като видял, че струва 20 лв. и се отказа да го купи. А на мен ми трябваше наистина за махане на силикон, а не за чистене на фуги, тъй като силикона беше по плочките след махане на поддушовото корито на душ кабината.

Общи условия

Активация на акаунт