Най-после да си купя свестни препарати за чистене - 9

• 154 503
  • 865
  •   1
Отговори
# 150
Къде видя да споря и да оборвам мнението ти, просто исках да знам доводите ти против.
По-спокойно, не тъй!  Laughing Тук сме да обменяме опит, не да спорим и да се правим на велики.  Peace

Неспокойната си ти! Аз казах, че не препоръчвам. Ти ми искаш обяснение защо....
Кой спори и кой се прави на велик, нека другите преценят

Аз намирам въпроса на Пипи за основателен.
Съществуват различни причини, един препарат да не бъде препоръчван.
Цена
Токсичност
Ефективност
Агресивност към почистваната повърхност

като на първо хрумване.

И ако имаш лично мнение по някои въпрос,след като го споделиш- съфорумките си правят вече  техните заключения.

По въпроса - първо се опитвам със сода да накисна - слагам стари кърпи, напоени с разтвор на сода на пода на фурната. Преди това съм забърсала стените на фурната пак с разтвор на сода.Затоплям на 50 градуса за 10 минути и оставям една нощ да преседи така. На другия ден всицко което без търкане пада е паднало. Упоритите петна, които са останали третирам с малко препарат (в момента Бреф -как смърди, не е истина) и ако все още има петна -чистя ги с гъбата чудо, или обикновена микрофибърна кърпа - с повечко търпение-всичко излиза.

Последна редакция: сб, 12 дек 2015, 18:08 от Mirella_

# 151
Скрит текст:
Аз намирам въпроса на Пипи за основателен.
Съществуват различни причини, един препарат да не бъде препоръчван.
Цена
Токсичност
Ефективност
Агресивност към почистваната повърхност
като на първо хрумване.

Точно това се опитах да обясня и аз, Мирела. В темата сме, за да си помагаме с мнения. Лично на мен това "Защото не съм доволна." не ми дава да разбера доводите против този препарат.

# 152
  • София
За мен най-добрият обезмаслител е този:

# 153
Последният показан не го препоръчвам, въпреки че е много хвален тук в стари теми
Аз също не съм доволна от него. Два пъти му дадох шанс, но не се справи с фурната.

# 154
  • София
Има ли специален препарат за микровълнова или да пръскам с обезмаслител . Винаги слагам капак докато топля , но някои е пуснал без и горе по реотаните и отстрани доста мазнотия има. Пробвах с оцет -не стана.

# 155
Обезмаслител би трябвало да изчисти, но имаше и някакъв трик за микровълнова. В купичка с вода се слага лимонов сок да заври и след това всичко много лесно се чисти. Дано се включи някой, който го е пробвал да каже как точно става

# 156
  • София
аз съм слагала купичка само с вода да ври няколко минути, от парата всичко полепнало омеква и се чисти по-лесно.
ще пробвам с лимон следващия път.

# 157
  • оттам, откъдето започва България
А аз слагам вода със сода.

# 158
И аз слагам лимонов сок, но и само с вода ми се получава като я пусна на 3-4 минути.  Peace
Ние освен да топлим мляко и вода и да варим картофи друго не правим в нея.  Blush

# 159
Днес попаднах на статия точно за почистване на микровълнова фурна http://www.edna.bg/kak-da/kak-da-pochistite-mikrovylnovata-furna-4640871
Аз при нужда използвам едни мокри кърпички за микровълнова фурна.

# 160
  • София
Здравейте,
Записвам се в темата с въпрос за този препарат, доволни ли сте от него?
В момента ползвам същия за баня и ми харесва, но не знам дали не е опасен за кухненски повърхности?

# 161
Здравейте,
Записвам се в темата с въпрос за този препарат, доволни ли сте от него?
В момента ползвам същия за баня и ми харесва, но не знам дали не е опасен за кухненски повърхности?

Aми белина за кухня не бих ползвала.  Ако не се изплакне добре?!, все пак е отрова.

# 162
  • Пловдив
Здравейте ! Имам два въпроса - единия спешен, другия - неотложен  Joy Първият - снощи ми се запуши мивката в кухнята - няма как да е по-зле. Водата не се оттича изобщо - на каквото положение съм я оставила снощи, така я заварих и сутринта. Снощи се опитахме да сипем вътре мистър Мускул гел, почти изсипахме 500мл, както е по описание, но вместо да се подобри положението, то се влоши - давайте спешни съвети. Последния път трябваше да викаме да ни я отпушват и ни струваше 50лв.
Вторият въпрос - дайте съвет как да си почиствам лесно тоалетна, в която няма сифон - просто се измъчвам - поливам с вода, за да изплакна препаратите, после с парцал и моп подсушавам и ми отива към час  Sad

# 163
  • оттам, откъдето започва България
Мога да ти кажа как се отпушва канала на банята, в канала на кухнята не съм сипвала, но сигурно ще стане, ако махнете връзката и сипете направо в канала. Става въпрос за сода каустик на люспи /не течна/ първо в канала се изсипва топла вода /ако въобще имате възможност да изсипвате, ние доста изчаквахме преди да премине събралата се вода/, след това слагам строшени на по-дребни парченца сода каустик /на опаковката пише 50-70 гр., но аз слагах на око, че положението беше плачевно/, защото те са едрички и в моя канал не влизат, пак се сипва топла вода /доколкото ви позволява запушването/ и се оставя да действа поне 20 мин. /на опаковката пише 1-2 мин., но ние бяхме доста запушени. След това се сипва отново обилно количество течаща топла вода. Не трябва да дишате над канала, не че мирише на нещо, но си излиза някакво изпарение. Ефекта беше поразителен. Вече правя профилактика с тези люспички и да чукна на дърво нямам проблеми. Тъй като не намерих в интернет опаковката, за да ти я покажа, ще ти я опиша. Бяла с червена капачка, малко по-висока от опаковка за кисело мляко. Надпис/ Сода за сапун, производител Химекс ВМ ООД - Варна. Успех, със сигурност ще ти помогне. Цената е 3,15 лв.  опаковката е 800 гр.
П.П. Сега прочетох, че водата ти е още в мивката. Може би трябва да сложите кофа под сифона и да оставите водата да изтече. Оттам нататък да вкарате тел в основния канал, за да може поне събралата се вода да се оттече, макар и бавно. Едва след това може да пристъпиш към горната процедура. Ние също мислехме да викаме каналджия, но слава Богу, размина се с доста нерви и ръчкане в канала. Дори сме си купили и една спирала, но тя ни дойде къса, та с тел, иначе няма как.

# 164

Вторият въпрос - дайте съвет как да си почиствам лесно тоалетна, в която няма сифон - просто се измъчвам - поливам с вода, за да изплакна препаратите, после с парцал и моп подсушавам и ми отива към час  Sad
Аз бих използвала спрей с почистващ препарат и след това само забърсване с кухненска хартия без изплакване.

Общи условия

Активация на акаунт