Най-после да си купя свестни препарати за чистене - 9

• 154 611
  • 865
  •   2
Отговори
# 225
  • Най-красивата страна
Точно от него се разочаровах.Не съм очаквала ,че ще мирише толкова отвратително.Не можах да изтърпя миризмата. Sick

# 226
  • Пловдив
Момичета, аз няколко пъти пробвах да махна варовиковите капки по огледалото в банята с обезмаслител, както ми препоръчахте. Ами, няма ефект, пак си стоят ooooh!. Оставям за 15мин, трия с натиск, забърсвам с микрофибър, нямат махане. Други идеи? bouquet

По/у/лирапид - действа безотказно, розовия, срещу котлен камък. Слагам на гъбата и натърквам, изчаквам 10-15 мин и плакна.

Благодаря на всички, ще пробвам предложенията bouquet Откъде се купува Полирапида?

Аз го намирам и в Сани/Лекси, а също и в магазин за 1 лев до нас.

# 227
Загар по стените на тефлонов тиган с какъв препарат се почиства? По дъното на тигана никога нямам загоряло, но почистването на стените му ми е ад - търкам с голямо усилие по 10-15 минути с по-твърдата час на гъбата. 

# 228
Обезмаслител или Циф, но остави да действа поне 20-30мин и тогава търкай, ако има нужда

# 229
Благодаря, Г-жа Рамацоти. Аз и сега действам с обезмаслител, но направо го слагам на гъбата и започвам да търкам. Ще опитам следващия път с изчакване.

# 230
  • София
Cif на посуда не бих сложила. Пробвай да накиснеш тигана във вода с 1-2 кафени лъжички сода и да поври малко на котлона, после след  като изстине, загара пада много лесно, без много търкане. Може да го сложиш в по-голям съд. Ти с какъв препарат миеш, че такова търкане пада? Може би самия ти препарат е слаб и не накисваш преди миене.

# 231
  • София
Бях чела, че загарът може да се махне като се натърка със суров картоф и сода за хляб. Пробвах, но не ми се получи...

# 232
  • в огледалото на живота
Cif на посуда не бих сложила.
Защо?!
Аз си изтръквам перфектно съдовете с него Rolling Eyes

# 233
  • София
Cif на посуда не бих сложила.
Защо?!
Аз си изтръквам перфектно съдовете с него Rolling Eyes
Че чисти добре спор няма. Аз много неща чистя с него, просто за съдове, в които се слага храна мисля, че е прекалено агресивен и ме притеснява да не остане, как да кажа, нещо пропито в материята, макар че е по-вероятно за пластмасови съдове това. Това си е лично мое мнение, не ангажирам никой с него. По същата причнина не ползвам и белина за съдовете. За ръчно миене съм най-доволна от пур - синя и златиста опаковка, за загоряло - с накисване за да няма търкане.

# 234
  • Русе
Аз не разбрах тигана отвътре или отвън е изцапан? Щото аз имам проблем с почистването отвън и отдолу, където е като "оребрен". Отвън обезмаслителя се стича, отдолу пък алуминиевото покритие потъмнява от него.

# 235
  • София
Отвсякъде трия с пур, ако е имало нещо разлято или пръснало по котлона /т.е. плота/ и отвън е много зле с меглио и се изчиства. Номера със содата също дава ефект, но си е занимавка да го киснеш, да го вариш и накрая пак да го миеш с веро. Аз също имам алуминиеви отдолу и по ръба най-отгоре, но не са ми потъмнявали до сега от обезмаслителя, вътре са си тефлон.

# 236
  • Русе
Ами ето, виж какъв стана, - като на петна. От светкавицата не се вижда добре, но все пак... С Мелио е чистен
Скрит текст:

# 237
  • София
Бях чела, че загарът може да се махне като се натърка със суров картоф и сода за хляб. Пробвах, но не ми се получи...

И на мен  Simple Smile

# 238
  • София
Аз не разбрах тигана отвътре или отвън е изцапан? Щото аз имам проблем с почистването отвън и отдолу, където е като "оребрен". Отвън обезмаслителя се стича, отдолу пък алуминиевото покритие потъмнява от него.
Вики пробвай с този препарат https://www.google.bg/imgres?imgurl=http://vmclub.bg/system/pict … Rr-A-IQMwgiKAUwBQ
След напръскване се получава пяна,която трудно се стича.Аз с него чистя дъното на тигана.Трябва да се работи с ръкавици.

# 239
  • София
Ами ето, виж какъв стана, - като на петна. От светкавицата не се вижда добре, но все пак... С Мелио е чистен
Скрит текст:
Ами не знам защо така се е получило, при мен си се измива идеално със и без накисване в меглио, може би има разлика в алуминия, знам ли.  33uu

Общи условия

Активация на акаунт