Най-после да си купя свестни препарати за чистене - 9

• 154 668
  • 865
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Как да изчистя тенджера  с наслоен котлен камък отвътре?
Ако е най-вече по дъното с оцет трябва да стане, аз оставям да престои една вечер и на сутринта няма и помен от котлен камък. Peace

Или пък може да го свариш

# 286
  • оттам, откъдето започва България
Освен с оцет става и с лимонтузу, тъй като пак е киселина, но наистина трябва да поври. Така се чистят и ел. кани. В моята кафемашина също съм слагала някакво прахче от магазина, което е за махане на котлен камък, но и то си мирише на лимонтузу.

# 287
Освен с оцет става и с лимонтузу, тъй като пак е киселина, но наистина трябва да поври. Така се чистят и ел. кани. В моята кафемашина също съм слагала някакво прахче от магазина, което е за махане на котлен камък, но и то си мирише на лимонтузу.
В какво съотношение вода и оцет да сложа да ври,или само оцет и колко newsm78?

# 288
Според мен няма значение. Аз слагам само оцет в електрическата кана и включвам до завиране. После измивам добре. На тенджери не ми се е налагало, но мисля че няма да има проблем.

# 289
  • оттам, откъдето започва България
Малко ме нямаше. Както ти е казала vion А ето тук и други приложения: http://zaman.bg/bg/otsetat-v-polezen-za-vsitchko/

# 290
Здравейте , от много време търся но все не случвам на препарати за баня , под и кухня със свеж силен аромат на ЗЕЛЕНА ЯБЪЛКА. Преди години в чужбина бях попаднала на един - то кеф да ти прави да си миеш банята , но никак не мога да го открия (не помня марката ) Не говоря за силни и упорити замърсявания там добрият аромат е невъзможен , а за ежедневното освежаване . Купих някои които уж са на зелена ябълка но бошлав (Horeka). Благодаря предварително.
п.п и развалиха fairy то със ябълката чумите а така обичах аромата само той не ми накъртва

# 291
  • Бургас
Копирам нещо от старите теми.
С новото ми питане,че публикувах в стара тема,но си изтрих поста да не ми се карат  #Cussing out Laughing

Момичета, знаете ли с какво мога да изчистя химикал от кожена чанта...като съм си прибирала химикала и съм направила една черта, а чантата ми е хубава, бежова...не мисля, че е естествена кожа... Rolling Eyes
Пробвай на някое по незабележимо място с памуче със спирт.
Аз така съм почиствала надраскано.
Дано излезе.  Praynig
Сега и аз се сблъсках с този проблем.
Почистих с тампонче със спирт,но останаха следи.
Давайте и други идеи  newsm78
Чисто нова чанта,носена само веднъж.....дребното човече и видя сметката  #Crazy

Не се вижда много на снимките. Мислила съм да пришия нещо отгоре  newsm78
Някакви предложения?

# 292
  • София
лакочистител  Thinking

# 293
  • Бургас
Пробвах, но не става.Личи надрасканото. Търках и с обезмаслител.
Ефект нулев.
Явно ще трябва да се пробва нещо странно,необичайно  newsm78

# 294
  • Русе
Преди 4-5 години, когато дъщеря ми беше видяла батко и да си рисува акула, беше решила и тя да си нарисува, но на кожения диван. С какво ли не търках тогава - каквото прочетох из интернет пробвах. С нищо не се изчисти. С течение на времето от сядането се изтри и изчезна.
Помня тогава, че пробвах с мокри кърпички, препарат за прозорци, спирт, лакочистител, тоалетно мляко, крем за лице, пяна за бръснене, циф, доместос. По-късно видях че на едно място и с черен перманентен маркер е драснала. Тогава си бях купувала магическа гъба от ЛИДЛ, търках с нея, не изчезна съвсем, но леко избледня.
Пробвай! Все с нещо може и да се заличи.

# 295
  • Бургас
Благодаря ти,Вики.
При следващото си ходене до Лидл ще си я взема.

# 296
  • Русе
Благодаря ти,Вики.
При следващото си ходене до Лидл ще си я взема.
Гъбата не е в постоянния асортимент. Пускали са я в акция Блясък. Тази седмица ако не се лъжа имаше такава акция, но гъби нямаше. По левчетата също има такива магически гъби. Напиши в Гугъл и ще видиш какви са. Peace

# 297
  • Бургас
Ок,ще разгледам  bouquet

# 298
Според мен няма значение. Аз слагам само оцет в електрическата кана и включвам до завиране. После измивам добре. На тенджери не ми се е налагало, но мисля че няма да има проблем.
Тъкмо навреме е коментарът ти за ел. кана- само оцет ли слагаш или все пак и малко вода? И има ли значение какъв оцет? Мисля да изпробвам  Thinking

# 299
  • Варна
50-100гр оцет и допълваш с вода. Аз поне толкова слагам, пускам каната да заври и оставям така  час-два да се охлади, после пак я завирам, пак да постои и я измивам с вода и препарат за съдове. Изплаквам и подсушавам хубаво, преди следващото ползване. А от както ползвам вода от Бритата ми се налага много рядко да я мия  Peace

Общи условия

Активация на акаунт