Най-после да си купя свестни препарати за чистене - 9

• 154 812
  • 865
  •   1
Отговори
# 405
            Успех, Адреналинка!
Някой пробва ли новите препарати на "Чисто"? Пише, че са антибактериални, видях няколко разновидности - за под, за тоалетна, за всякакви повърхности...
          Пробвах универсалния за под - хареса ми, добре измива и не мирише. Пробвах и спрея за баня - смесителите, мивката и тоалетната чиния блеснаха. Не съм почиствала плочките, но от това, което видях съм доволна.

# 406
  • София
Сложи една купичка със сода във фурната. Включи да се загрее хубаво водата. После оставяш купичката вътре хубаво да се овлажни фурната. След това действаш с гъбка с веро. После минавам и с попивателна кърпа и блесва.  Peace
+ сок от половин лимон. Става като нова.

# 407
  • Бургас
препоръчайте почистваш препарат за ютия.
Използвала съм този:
Скрит текст:
но много лошо мирише не е много ефективен

# 408
  • София
Ютията ми става като нова с магическата гъба на Фино, с вода само.

Аз търся препарат да почистя резервоара за вода newsm78

# 409
  • Русе
Не съм ползвала, но тези, които са за почистване на кафемашини, дали не стават и за ютии. newsm78

# 410
Не съм ползвала, но тези, които са за почистване на кафемашини, дали не стават и за ютии. newsm78
Аз ползвам Карбоклийн за почистване на варовик в чайници и т.н.
  Мислех да го препоръчам - сега прочетох , че става и за ютии - има си указание на опаковката .
Аз от малката оранжева опаковка купувам - под 2 лева е.  Много съм доволна.
Ютията ми е на 16г вече , но почти не съм ползвала парата . Не съм я чистила.

# 411
От известно време откъм преливника на мивката смърди като на тиня...  Sick Самият сифон не е запушен, не мирише и е почистван преди месец два... С какво мога да почистя този преливник, дайте съвети, ако на някой му се е случвало  Praynig

# 412
Трябва да разглобиш сифона и преливника под мивката - те са свързани, и да почистиш преливника. Лесно е, споко. Аз сама си ги разглобявам, после сглобяването е малко сложно хахах  Mr. Green ако не мога да се справя викам мм.
Без да отвориш и разглобиш преливника не мисля, че можеш да го почистиш, освен може би с някакви супер-мега-агресивни препарати с пръскане в решетката му, но това само си го представям, не съм го правила и не го препоръчвам.

# 413
От известно време откъм преливника на мивката смърди като на тиня...  Sick Самият сифон не е запушен, не мирише и е почистван преди месец два... С какво мога да почистя този преливник, дайте съвети, ако на някой му се е случвало  Praynig
             Снощи точно за същото нещо се ядосах. Преди около месец ММ беше разглобил сифона на мивката и я почистихме основно, защото замирисваше от преливника в момента, в който пусках чешмата. Почистихме и подовите сифони в банята, че се беше получило леко запушване - там се наложи освен препарат да използваме пружина и гумена помпа /не знам точното наименование на този уред/. На финала отново сложихме препарат навсякъде и проблемът се реши. До снощи, когато пак ми замириса от преливника на мивката, а нищо не е запушено.  Сипах от WC гела в отвора на преливника и в сифона за през нощта, а сутринта изплакнах и нямаше лоша миризма, но явно отново трябва да сложа препарат за канал.

# 414
  • 1st floor
Преди много време тук някой ми препоръча с какви подръчни средства да махна кафеникавите петна от струйки, стичащи се от нещо на задната стена на хладилника. Не беше специален препарат, даже не вярвах много, че ще успея да ги махна по този начин. Но учудващо се махнаха без много търкане даже...Търсих в стари постове, но не успях да открия кой и какво ми препоръча.  Tired Надявам се, ако все още пише тук, да бутне едно рамо. Или пък, ако някой друг знае... Simple Smile

# 415
  • София
Преди много време тук някой ми препоръча с какви подръчни средства да махна кафеникавите петна от струйки, стичащи се от нещо на задната стена на хладилника. Не беше специален препарат, даже не вярвах много, че ще успея да ги махна по този начин. Но учудващо се махнаха без много търкане даже...Търсих в стари постове, но не успях да открия кой и какво ми препоръча.  Tired Надявам се, ако все още пише тук, да бутне едно рамо. Или пък, ако някой друг знае... Simple Smile
Дали не съм била аз..... newsm78
С това почиствам точно за това което говориш и съм много доволна
Скрит текст:
[/spoiler]
и още едно пускам, защото и то е перфектно. Изключително съм  доволна от второто повече.
Скрит текст:
[/spoiler]

# 416
Момичета дайте съвет за добър препарат за дограма(алуминиева). След ремонт сме и може би трябва да е по-агресивен, че има остатъци от мазилка, лепило от тиксо и тн. Благодаря предварително Wink

# 417
Здравейте!Разхождах се в Света Троица и видях,че са отворили нов магазин за вносни перилни препарати  битова химия.Приятелки и познати много ми го хвалят, затова още утре отивам да си напазарувам, но исках да попитам дали някой го е посещавал и какви са му впечатленията.Моля споделете. Simple Smile

# 418
  • 1st floor

marchеva14, благодаря за помощта, но не беше препарат. Нещо от сорта на сода, оцет или пр. , дето се намира във всяка къща. Но не мога и не мога да се сетя...Не ми се купува отделен препарат, защото нямам къде да ги съхранявам.

# 419
  • София
НеПоКоРнА, мисля, че ще ти се получи с оцет + малко препарат да съдове

Общи условия

Активация на акаунт