Най-после да си купя свестни препарати за чистене - 9

• 154 526
  • 865
  •   1
Отговори
# 510
Остатъци от лепенки и етикети махам с тампон напоен в олио  Peace

# 511
А лепенките от дограмата с какво, така че да не се повреди?  Така са изгорели от слънцето, че няма махане!

# 512
  • София
А лепенките от дограмата с какво, така че да не се повреди?  Така са изгорели от слънцето, че няма махане!

Ако е ПВЦ, с препарат за почистване на пластмаса.

# 513
  • оттам, откъдето започва България
Момичета, нахълтвам при вас с молба за съвет. В кухнята между плотовете и горните шкафове сме с плочки. От малките 10х10 см, които не са с равна повърхност, ами стоят като на вълнички (дано добре да съм го обяснила  Embarassed) Част от плочките се падат и около печката - т.е. по тях си има пръски мазнина и т.н. Кажете ми с какво да ги чистя, така че освен да пада мазнината, да имат и блясък след това. Пробвал съм с всякакви обезмаслители, но не ми се получава добре. Ще съм благодарна за съветите ви.

Натуся, остатъци от лепенка се прамахват без проблем с газ, от тази за лампим продава са в железариите.
Плочките става да се почистят с магическа гъбка, а след това само обери с чиста попивателна гъба и ще стане.

# 514
Имам същите малки плочки, напръсквам с обезмаслител, оставям някоя минута и търкам, плакна и подсушавам. Става много бързо, правя го почти всеки ден. Също и с препарата, с който си почиствам плота- натърквам плота и плочките наоколо. Някъде бях чела, че слагали плот, вместо плочки, защото трудно се поддържали, но аз нямам такова впечатление. Ако се наложи пак да си правя кухня, пак ще е с плочки за гръб.

# 515
Аз мазните пръски успявам да ги махна само с тел за чинии. Преди хладилника стоеше до котлоните и ставаше на пръски...та пръскам с обезмаслител, търкам с тел за чинии, после с влажна попивателна измивам. Хладилникът ми е бял, не е нов, така че не го жаля и пазя, но няма следи от търкането с тел.
Сега по същия начин си търкам дървените шкафове около котлоните.
Преди имах и плочки около котлона...що обезмаслител съм изхабила и търкане...не изчезваха напълно, но с тела няма как...изчезват.

# 516
  • София
Момичета, благодаря ви за отзивчивостта.

На мен не ми е проблем да махна мазнината, проблемът ми е, че колкото и да изплаквам и подсушавам, като седна на масата и погледна плочките, винаги виждам следи като дребни капчици.
Пробвах след плакненето да минавам с препарат за прозорци, да слагам оцет във водата - не става и не става. Те понеже и самите плочки са с неравна повърхност и отразяват светлината под различен ъгъл и все ни ми се получава да имат блясък без следи Sad
То като се замисли човек, това да ми е проблемът, но ми боде очите. (женска му работа Wink)

# 517
То по принцип точно затова е подсушаването, да няма капчици. Районът ни е с варовита вода и без подсушаване нищо не става бляскаво и такова каквото аз го искам.

# 518
Аз мазните пръски успявам да ги махна само с тел за чинии.
От ситната мрежа тел ли използваш?

# 519
Аз мазните пръски успявам да ги махна само с тел за чинии.
От ситната мрежа тел ли използваш?
Най - обикновени си купувам от близкия магазим, едни с прозрачна опаковка, като цвете нарисувано на нея. В момента нямам от тях в шкафа, не мога да видя марката, сега взех от метро Magic clean, та като ми се наложи и с тях ще търкам, тези май са ситни...замисли ме...дори не съм се заглеждала в тел за чинии, че има по ситни и по едри...

# 520
  • I want it all and I want it now.
При следващият ремонт си вземете стъклен гръб за кухня..
Измива се само с гъба и после с микрофибърна кърпа и препарат за стъкла.
След готвене отнема 3 минути.

Плочките, когато се търкат с тел им пада гланца.

# 521
  • София
От Лидл си бях купувала тел за тефлон.

# 522
С тел не бих търкала, използвам по-стара гъба за чинии. Няма как да надраска.

# 523
  • София
Здравейте! Бих искала да ви помоля за съвет как да почистя силикон от плочки? Благодаря предварително! bouquet

# 524
Всякакъв обезмаслител маха мазните петна с най-обикновена гъба.
А за грапави плочки, аз такива си сложих на пода, с парочистачка  без никакви препарати перфектно се измиват.

Общи условия

Активация на акаунт