Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Да се научим да работим с Excel - тема 3

  • 58 227
  • 495
  •   1
Отговори
# 45
  • Монтана
  • Мнения: 904
Ако са няколко книги - трябва да се използва Advanced Filter или формула-масив. За второто потърсете в google - formula array+Index function, или нещо подобно.

Иначе ако приемем, че книгата с максимален тираж е само една, може да се използва VLOOKUP. Но задължително колоната с тиража трябва да е вляво от колоната с името на книгата. Тогава формулата ще е: =VLOOKUP(MAX(областта с тиражите);областта с тиражите и заглавията;поредния номер на колоната със заглавията в областта с тиражите и заглавията;0)

В областта с тиражите и заглавията трябва най-лявата колона да е тираж.




Благодаря за отговора. За VLOOKUP се сетих но не ми върши работа защото искам колоните да са подредени точно по начина който съм дала, а разширения филтър не искам да го ползвам остава да търся варианта formula array+Index function

# 46
  • Мнения: 12
Здравейте, имам въпрос свързан с ексел. Затруднявам се  със съставянето на формула. Условието е: Ако часът на връщане е повече от 6 часа след часа на тръгване, се начислява глоба в размер на 20лв . За изчисляване на часа на тръгване/връщане се използва функция HOUR. Да се изчисли глобата за закъснение Simple Smile http://prikachi.com/images.php?images/82/8539082W.png Благодаря предварително Simple Smile

# 47
  • Някъде там...
  • Мнения: 263
Здравейте,

Има ли кратка команда като CTRL+P, но за четката за боядисване?
Имам лист с фактури на ексел и самите фактури.Трябва да ги проверя една по една дали сумите си съвпадат, не ми е удобнно да кликам с четчицата на всяка клетка, която съм проверила.

# 48
  • Мнения: 299
Здравейте,

Има ли кратка команда като CTRL+P, но за четката за боядисване?
Имам лист с фактури на ексел и самите фактури.Трябва да ги проверя една по една дали сумите си съвпадат, не ми е удобнно да кликам с четчицата на всяка клетка, която съм проверила.

F4 повтаря последната команда - оцвети една клетка и след това с натискане на F4 повтори за следващите.

# 49
  • Мнения: 3 089
F4 повтаря последната команда

Ей, дребничко, но супер полезно. Не го знаех. Tnx

# 50
  • Някъде там...
  • Мнения: 263
F4 повтаря последната команда - оцвети една клетка и след това с натискане на F4 повтори за следващите.

благодаря Hug bouquet

# 51
  • Лутаща се
  • Мнения: 787
Постът ми е спам, защото нямам въпроси. Но не искам да ви изпусна.

Благодарности на всички помагащи за труда ви  bouquet

F4 повтаря последната команда.

Това ще е много полезно и за мен. Благодаря!

Последна редакция: пн, 15 фев 2016, 00:05 от skarlet71

# 52
  • Мнения: 14 289
Имам една екселска таблица, с много линкове вътре, които при разглеждане се оказва, че не са активни, просто клетката изглежда форматирана съдържанието да го дава подчертано и в син цвят, и не мога чрез натискането на линка да ми отвори съответната интернет-страница. Давам на отделната клетка инсърт -->линк, избирам си за адреса същото от съдържанието и после Apply, така се активира линкът. Обаче са страшно много линкове в няколко отделни колони. Не става да кликна на цяла колона, защото не може да си избере съдържание. Много объркано го пиша, но има ли начин наведнъж да ги активирам тези линкове, а не да се налага всяка отделна клетка с линк да я обработвам ръчно?

# 53
  • Мнения: 299
кукумицинка, виж дали това няма да помогне:

https://support.microsoft.com/en-us/kb/271856

Нямам възможност да пробвам в момента  Peace

# 54
  • Мнения: 14 289
кукумицинка, виж дали това няма да помогне:

https://support.microsoft.com/en-us/kb/271856

Нямам възможност да пробвам в момента  Peace

Благодаря ти, знам го за ръчното въвеждане чрез клавиатурата, обаче ужасно много време отнема по този начин. Май се оправих, случайно, даже не съм съвсем сигурна какво точно натиснах. Бях я отворила таблицата в Гугъл докс, иначе в моята версия на ексел на компютъра няма при Инсърт само линк, а хиперлинк - избрах цялата колона, направих го така, че да търси съдържанието в текущия документ, дава опция да търси файлове из компютъра, и взе, че станаха активни всички линкове в избраната колона.

# 55
  • Мнения: 299
Хубавото е, че си се справила Simple Smile

# 56
  • Мнения: 32
  Здравейте, момичета. Ще ми се наложи да се науча да работя на Ексел 2013 от офис пакет Windows 7и ми е притеснено.
Първо има ли голяма разлика то Ексел 2007, който имам инсталиран или ще е добре да изтегля конкретния.  И от къде да го изтегля безплатно?
Виждам, че въпросът ми е повече от смешен, но трябва да тръгна от някъде.
Благодаря.

# 57
  • София
  • Мнения: 201
Има ли начин за комбиниране на няколко шийта в един. Да се копира съдържанието от много шийтове в един. Таблиците са еднакви по фор а с различни стойности. Става дума за данни от различни периоди. Има ли лесен начин, тъй като копиране не е вариант. Благодаря!

# 58
  • Мнения: 14 289
Има ли начин за комбиниране на няколко шийта в един. Да се копира съдържанието от много шийтове в един. Таблиците са еднакви по фор а с различни стойности. Става дума за данни от различни периоди. Има ли лесен начин, тъй като копиране не е вариант. Благодаря!

Единият вариант е чрез функцията Consolidate, за друг вариант дават чрез макрос:
http://excel.tips.net/T003005_Condensing_Multiple_Worksheets_Into_One.html
https://support.microsoft.com/en-gb/kb/214270

rositti, аз смятам, че ще се оправиш лесно, ако си работила с предишна версия на Ексел. Аз в момента не знам с коя версия на Ексел съм точно, но работя на другия комп, където съм с линукс, с либре офис (което е като МС Офис, но безплатен, има и версия на ексел), също така на таблиците на Гугъл докс - дори не става дума тук за различни версии на Ексел, а за различни програмни продукти, но принципите са едни и същи горе-долу. Ако някои от нещата на Ексел не ги знам, то не ги знам изобщо, не е причината във версията. Тези, които ги знам, ги намирам във всяка една версия как стават, макар и с малко лутане понякога.

Последна редакция: чт, 17 мар 2016, 20:57 от кукумицинка

# 59
  • В един копнеж!
  • Мнения: 2 194
Здравейте!
Трябва ми малко подсказка или помощ.
Днес работейки отмета на екселската таблица, нещо съм направила. Да го опиша проблема така.
Няколко шийта се обобщават в един шийт. Ако направя някаква актуализация на цифрите в няколкото шийта, то новата информация не се пренася на общия шийт. За да стане това, трябва да маркирам всяка една клетка поотделно и да натисна ентера. Тоест маркирам клетка, бия ентера и чак тогава цифрата става актуална и представлява сбора от цифрите, идващи от няколкото шийта. Съшото се отнася и за отделните " разхвърляни" шийта.
Аз идея нямам какво съм направила.
Може ли помощ?!

Общи условия

Активация на акаунт