Искам да кажа ... (53)_07.09-13.09

• 37 255
  • 641
  •   1
Отговори
# 195
Ванини, а прането по вид, цвят със съответстващи щипки редиш ли?
Имаше и такава тема преди време  Laughing

Веси, слава богу, това не ме е застигнало още, както и смяната на чаршафите всеки ден, които задължително трябва да са изгладени. Laughing

Жаки кофти ситуация. Дано се  напаснете лесно.

# 196
  • София
Жаки, свекърва ти окончателно ли се прибира в Бг? Както си постелеш в началото, така ще бъде. Дай й културно да разбере, че всеки има неговото си лично пространство, което не е добре да се нарушава ежедневно.
Аз, ако се наложи да живея с моята свекърва... Неее, това и в най-големите си кошмари не мога да го допусна.

# 197
Тони, шест месеца ще е тук, шест там. Деликатна е ситуацията, тя остана сама за пръв път, реално не знае какво да прави със свободното си време и говорейки по скайпа разбирам, че си представя буквално да живеем заедно... Не искам да я огорчавам, но нямам да стане така. Познавам и нея и мен, няма да се получи. А и аз нямам нерви за такъв експеримент, на работата ми достатъчно напрегнато, ако и в къщи не мига да се прибера спокойно, ще е лошо. Не искам да си мешаме тиганите, не съм на 20 млада снаха, не съм свикнала така. Аз майка си не мога да изтърпя за повече от ден в една къща, та не е конкретно към свекърва ми. Просто обичам да си разполагам с времето и къщата, ако искам ще чистя, ако искам ще готвя. Сега ще съм все на тръни кога ще влезе, не можем да се скараме с мъжа ми, като хората, а ние сме буйни по характер  и обичаме да се изясняваме:)

# 198
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Не го мисли отсега, Джаки, не се знае как ще се наредят нещата Peace. И най-важното- не започвай съжителството, очаквайки проблеми, така сама ги каниш.

От мен молба за съвет- трябва ми добър спрей за коса, тип лак, но не чак толкова силно фиксиращ. И за термоустойчивите имам въпрос- с тях като си изсушиш косата, и остава циментирана в същата форма до следващо измиване ли? Сигурно тъпи въпроси задавам, ама докато бях с дълга коса, ползвах само шампоан и маска и сега съм в небрано лозе Embarassed. Имам остатъци от един прекрасен спрей на Фрийман, ама ще свършат за седмица-две с това темпо и се налага да избирам нещо ново.

# 199
Жаки, не го мисли. Живей си, както си живеете и до момента и може да ѝ кажеш, че сте такива.

# 200
  • София, Младост
О, Жаки, много деликатна ситуация.
Аз съм същата, така съм свикнала всичко да става по моя си начин, че отказвам всяка помощ и вмешателство в домакинството. И определено не е към конкретен човек, а просто който и да е. Даже сега като бяхме на почивка с приятелско семейство се дразнех когато правим заедно салатата. Ами аз си режа доматите с един определен нож, краставиците с друг и полудявах като видя комшийката да реже доматите с любимото ми ножче за краставици  hahaha. Осъзнавам, че звучи абсурдно, но наистина ме дразни  Crazy

# 201
  • София
Жаки, мъжът ти няма да е лошо да каже на майка си, че би било най-удобно всеки да разполага със своето пространство, без да навлиза неканен в чуждото. Наистина е доста деликатна ситуацията, но това са неща, които трябва да се изкоментират в самото начало, защото неизменно ще се стигне до сръдни в един момент. Мисля, че не е толкова сложно да й се каже нещо от рода на: "Ето майко, тук е твоето владение, ние сме на крачка разстояние от теб и ако имаш нужда от нещо, просто кажи."

# 202
  • София
Ох, Жакиии ooooh!
Много гадно, не знам какъв е правилния ход в такава ситуация...
Хем ако си разграничите пространството, тя може да се засегне... хем пък животът в комуна неизбежно води до неприятни усещания и в двете страни.
Аз, снаха ми (която много обичам - и е взаимно! и на която единствена мога да разчитам в някакви по-тежки ситуации) и синът ми (единствен) мога да ги изтърпя при гостуване до 2-3 дни Laughing
След това започвам да си гледам часовника ... кога ще си тръгнат Tired
Това, че по мое изрично настояване, живеем отделно от първия ден доведе до перфектните ни отношения, ама започнем ли да се мешаме в чистене, готвене или други битови дейности, 100% ще възникнат недоразумения.

# 203
Жаки на о-в Крит живея.
А относно свекърва ти и аз мисля културно и деликатно да и покажеш,че нямаш нужда някой да ти се меси в личният живот и пространство.

Лимонадената Джо каква термозащита те интересува.Крем или спрей? Спреят се пръска на суха коса преди пресата и по принцип повечето втвърдяват косата.Докато термозащитният крем се слага на влажна коса и не се усеща на косата.

# 204
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Спрейове гледах, ама явно съм недоразбрала инструкциите Laughing. Останах с представата, че са си лак за коса, който се фиксира от топлината. Мерси за пояснението, няма да купувам Hug

# 205
Спрейове гледах, ама явно съм недоразбрала инструкциите Laughing. Останах с представата, че са си лак за коса, който се фиксира от топлината. Мерси за пояснението, няма да купувам Hug

Тук козметиката е различна, но термопротекторите не са лак. Аз ползвам спрей, пръска се върху мокра коса и не фиксира.

Има лак за коса, който е с много лека фиксация. То си пише на опаковката.

Трик от моята фризьорка - след като изкушиш косата с мус или друго, каквото ползваш, и сешоар с кръгла четка, пръскаш лак на ръцете си и леко фиксираш косата с тях. Така се фиксира прическата и издържа цял ден. С къса коса съм от години!

# 206
Здравейте и от мен, как успях да улуча юбилейната тема, а  Mr. Green

Ние се върнахме малко по-рано, то и времето се развали, но изкарахме уникална почивка, още 100 такива подред мога да направя. Щом бях с любими хора, на страхотни места, няма какво повече да искам. Няма да разказвам, много е. А и имам още почивни дни  Sunglasses Снощи само се изненадах на колко студено се прибрахме, не сте поддържали времето добре докато ме е нямало  Crossing Arms
Свикнах без нет, компютър (което за мен беше уау, но пробвах да не го взимам този път, защото съм пристрастена!), без телефони. Звъняха 3-4 дни и се отказаха всички. Около 1800 км. навъртяхме, но още днес мога да се метна на колата пак. Единственото лошо е, че усещам есента вече, отива си лятото, трябва да се върна към рутината. А да му се не знае - без рутина, новини какво се случва не само в България, а където и да е, без никаква комуникация освен с хората, с които бяхме, това е рестартът, заредена съм положително за дълго време напред  Heart Eyes.

Четох отгоре другите теми, надявам се момичетата да се върнат, макар че аз толкова отвикнах от влизането тук, че ще го оставя така докато само не ми се върне желанието да съм по-активна - може и утре да стане, може и да не стане, не знам  Crazy
Лиляна, съжалявам много Hug

# 207
Жаки, много деликатна ситуация. И според мен трябва кротко, но твърдо да поставиш граници още в началото. Освен това е хубаво да помогнете на жената да си създаде някаква среда, за да не зависи само от вашата компания.

Най-големия ми ужас е да не се наложи да живеем с някой от родителите. С нашите сме живели за малко и едва се понасяхме накрая. Със свекърите изобщо не мога да си го представя. Да са ми живи и здрави и всяка домакиня да си знае къщата...

# 208
  • В Космоса
Мър, а къде всъщност ходихте?

Съжителство със свекъри, тъстове - не! Колкото и да са прекрасни отношенията иначе. Даже с майката на милото го обсъждахме това лятото. Стана въпрос за някакви познати в такава ситуация и всички бяхме единодушни, че не е вариант. Simple Smile Друго си е да се затъжим, да си ходим на гости...

# 209
Алечка, това е проблемът, много е не социална свекърва ми, от години никъде не излиза, нито в Ираел, нито тук. Като се затвори в къщи, само на лекар, ако се налага. Имаше преди две дружки, но те починаха. На 75 години е, цял живот все двамата със свекъра и сега изпадна в нищото. Не можем и няма да я оставим, но пък имаме и парво на собствен живот. Как ще излизам от ситуацията не знам, по тънък лед стъпвам. Много е чувствителна и тънко обидна. Мъжът ми е единствен син, няма кой друг да поеме грижата и ангажимента. Докато бяхме в отделни къщи всичко беше ОК, отиваме на вечеря, ама с уговорка и по два пъти седмично, после се прибирам в къщи и си правя, каквото искам. Вече няма такава опция. Мъчи ме това, мъжът ми също, обсъдихме го, но и двамата знаем, че поведем ли подобен разговор ще стане война. Ще се оправяме в движение, дано не се сбъднат очакванитя ни...
Само, като каза че иска да идва с нас в Тайланд и щях да припадна! Два месеца заедно нон стоп!
Тази година се размина, че има дела за вършене и тук и в Израел, ама догодина....Ние за тия два месеца живеем, те са нашето време, време на пълно спокойствие, или поне бяха...

Общи условия

Активация на акаунт