Искам да кажа ... (53)_07.09-13.09

• 37 111
  • 641
  •   1
Отговори
# 630
Куркума, това е мързелива лютеница, която става за точно 3 часа и половина, барабар с пасирането и последващото стерилизиране.

.....................

Понеже вярвам в минали животи,
Скрит текст:
си обяснявам ужасът, който изпитах като невръстно дете, когато дядо ми спомена в разговор с компания думата Биркенау. И до ден днешен се смразявам само при споменаването на Аушвиц-Биркенау и изпитвам нездрав интерес към случилото се в лагерите на смъртта.

# 631
Умишлено не гледах, много се разстройвам. Но сега съжалявам, искам да знам. Как се казваше точно предаването, Каси? Ще го намеря.

# 632
Темата на Нова е, Жаки.

# 633
Благодаря  bouquet
Свекър ми разказваше много старшни неща, той и сестра му са били спасени, буквално в последния миг са ги свалили от влака. След, като баща му е дал гърне със злато и ги откупил. Но братовчедите му, чичо му и други близки не са имали този късмет. За съжаление вследствие на заболяването му, малко преди да почине страховте му се събудиха. Все за германци и лагери говореше, милия. Дано сега е намерил покой и е на светло и по- хубаво! Никой народ не заслужава това ....

# 634

...
Последното ,което гледах от посочената тематика-"Тяжелый песок" по романа на А.Рыбаков.
Невероятна лента, но дни наред бях като разбита. ....

Бива го,. казваш. Ще го изгледам. От "Дети Арбата" направиха невероятна боза. Екранизацията на "Жизнь и судьба" обаче е великолепна.

Впечатляващ беше, да. Романа на Рыбаков не съм чела.
От същия режисьор / пак по време на травмата, изгледах:/"Московска сага." Той е някак по-плътен, по-разгърнат , не така акцентиран върху ужасите и злините.

# 635
  • ту тук, ту там
И мен ме яде с дни, седмици дори всичко прочетено или видяно по темата, изпитвам физически дискомфорт. Но никога не си спестявам нарочно. Точно като Касита изпитвам нездрав интерес към темата.
"Изборът на Софи" още ми държи влага, като се сетя за тази книга... имам чувството, че усещам вкуса на жлъчката си...
Не обичам да говоря за това, да обсъждам въпроса с никого, не знам защо се включих сега с коментар 
Но както казаха в края на филма: Убитите не бива да бъдат забравени. Ако го направим, все едно сме ги убили повторно.

# 636
  • София
Благодаря  bouquet
Свекър ми разказваше много старшни неща, той и сестра му са били спасени, буквално в последния миг са ги свалили от влака. След, като баща му е дал гърне със злато и ги откупил. Но братовчедите му, чичо му и други близки не са имали този късмет. За съжаление вследствие на заболяването му, малко преди да почине страховте му се събудиха. Все за германци и лагери говореше, милия. Дано сега е намерил покой и е на светло и по- хубаво! Никой народ не заслужава това ....
Ужас, Жаки  Hug. Едно е да гледаш филм, да четеш книга, друго е някой да ти разказва преживяно от негови близки хора!
Няма човешко същество, което да заслужава това!
Как е мъничката?

# 637
Цвети, за сега добре, дано ни се размине този месец. Благодаря, че попита Hug

# 638
  • Euskal Herria
Като ви чета - добре, че моите хлапета изкласиха.
Лютеница си правим и в испанско, сега остана само вино и ракия да почнем и съвсем на нашенско ежедневие ще го докараме  Joy.
Избягвам "тежки" филми и книги. Предпочитам да избягвам натоварвания с негативен характер.

# 639
Като ви чета - добре, че моите хлапета изкласиха.
Лютеница си правим и в испанско, сега остана само вино и ракия да почнем и съвсем на нашенско ежедневие ще го докараме  Joy.
Избягвам "тежки" филми и книги. Предпочитам да избягвам натоварвания с негативен характер.
   Яни, разбрах, че оформяте група за испания. Аз страхотно се спрравям с барбекюто, и лютеница правя, всякаква, ай ай.

# 640
  • Euskal Herria
Готово! Включваме те!  Wink

# 641

Общи условия

Активация на акаунт