Искам да кажа ... (53)_07.09-13.09

• 37 256
  • 641
  •   1
Отговори
# 180
  • Варна
А щипките за прането подреждате ли, а? А?  Mr. Green

Пепи, кураж. Каквото и да ти кажат - по-добре да се иде на лекар и да се започне лечение навреме, отколкото да се чака да отмине от самосебе си (някои болежки баш така си минават, но човек никога не знае неговата от кои е).

# 181
  • София
А щипките за прането подреждате ли, а? А?  Mr. Green
От 8 години нямам щипки за пране. Терасата ни е затворена, прането не пада от простора и вече не мога да си представя да бучкам щипки, които да оставят следи по дрехите.

# 182
И понеже сте се заплеснали по акваристиката, на мене ми изплува един мътен древен спомен,
Скрит текст:
как две 9 годишни хлапета - аз и приятелят ми Токо (от Антонио) - отиваме към полулегендарния дюкян на А.М. - акварист, майстор на велосипеди, подшиващ скъсани кожени футболни топки, изобщо митична личност.
Токо стиска в юмруче монта от 20ст - ще си купува 1(една) гупа, а аз стискам в джоба си топче и никакви стотинки  - с него съм за кураж. Мястото е чак на пазара, А.М. понякога е кисел и изобщо, знаете, е по-добре да сте двама.

В сумрачния му дюкян има рафтове с тематични аквариуми - хелери, скаларии, амбулари, и какви ли не, но това, което ни прилепва магнетично е един поне 300 литров аквариум, осветен невидимо откъм гърба му. Из прецизно промития му пясък изпускат мехурчета поне десетина помпички, чието неспирно жужене придава на мястото съвсем мистичен вид. Ние пристъпваме тихо и залепваме чела на хладното стъкло на големия, невиждан, сънуван аквариум. В него плуват поне 5000 млади гупи, не по-големи от оризова люспа. Токо почва да избира. Избира... При внимателно вгледжане може да ви се стори, че някоя от хилядите премрежващи погледа, щъкащи едновременно насам-нататък, светкащи с люспичките си гупи - е по-едра от другите, но за част от секундата тя изчезва в пасажа с другите, образът й се смива, а окото се премрежва - ефект, отработен за няколко стотин милиона години еволюция.

Токо е напрегнат, нослето му се бърчи, напряга взор като командир на подводница в перископа, а аз му помагам, казвайки - " 'земи оная, не - оная там". В потното юмруче Токо стиска двадесетте си стотинки.

Не разбираме как зад нас близо е застанал А.М. Чуваме гласа му, остърган до грапаво от цигарите:

- Абе, момци, вие като че ли вол избирате!
Куркума, обичам те, човече!

# 183
14 градуса, сбогом, лято! Утре си тръгваме от морето, така ме е яд цяла седмица съм ощетена, до 14- ти беше плана... Гена казва, че и в Гърция е хладно, значи и там не става. Не е честно от неделя пак щяло да се оправи, ама Мими тръгва на училище. Дека е циганското лято, бре Crossing Arms
Вечеряхме с нашите приятели да си вземем довиждане, направо замръзнах, уж облечена бях, ама заведението полу открито и си беше студ. Натъжава ме каря на лятото. Пак се почва училище, уроци...
Толкова обичам Мими да си е в къщи, дружинка си ми е голяма.

# 184
  • София
Честита юбилейна тема!
Детето заспа преди 2 часа. Пусках пералня, прибирах пране от вчера, гладих, изпекох кекс, чистих фурната, проснах пералнята и сега поседнах. Изтървах края на предишната тема и тази до тук, та след малко се връщам да чета.

Скрит текст:
Откраднаха ми колата в петък през нощта  #Cussing out

И вече ми е студено.

# 185
И понеже сте се заплеснали по акваристиката, на мене ми изплува един мътен древен спомен,
Скрит текст:
как две 9 годишни хлапета - аз и приятелят ми Токо (от Антонио) - отиваме към полулегендарния дюкян на А.М. - акварист, майстор на велосипеди, подшиващ скъсани кожени футболни топки, изобщо митична личност.
Токо стиска в юмруче монта от 20ст - ще си купува 1(една) гупа, а аз стискам в джоба си топче и никакви стотинки  - с него съм за кураж. Мястото е чак на пазара, А.М. понякога е кисел и изобщо, знаете, е по-добре да сте двама.

В сумрачния му дюкян има рафтове с тематични аквариуми - хелери, скаларии, амбулари, и какви ли не, но това, което ни прилепва магнетично е един поне 300 литров аквариум, осветен невидимо откъм гърба му. Из прецизно промития му пясък изпускат мехурчета поне десетина помпички, чието неспирно жужене придава на мястото съвсем мистичен вид. Ние пристъпваме тихо и залепваме чела на хладното стъкло на големия, невиждан, сънуван аквариум. В него плуват поне 5000 млади гупи, не по-големи от оризова люспа. Токо почва да избира. Избира... При внимателно вгледжане може да ви се стори, че някоя от хилядите премрежващи погледа, щъкащи едновременно насам-нататък, светкащи с люспичките си гупи - е по-едра от другите, но за част от секундата тя изчезва в пасажа с другите, образът й се смива, а окото се премрежва - ефект, отработен за няколко стотин милиона години еволюция.

Токо е напрегнат, нослето му се бърчи, напряга взор като командир на подводница в перископа, а аз му помагам, казвайки - " 'земи оная, не - оная там". В потното юмруче Токо стиска двадесетте си стотинки.

Не разбираме как зад нас близо е застанал А.М. Чуваме гласа му, остърган до грапаво от цигарите:

- Абе, момци, вие като че ли вол избирате!
Куркума, обичам те, човече!

Нали? И аз му се обясних вчера. Дано не чете жена му, че ще го вкараме в грях. Joy

# 186
Куркума е майстор на перото и виден сладкодумец, има много почитателки по тази линия:)

# 187
14 градуса, сбогом, лято! Утре си тръгваме от морето, така ме е яд цяла седмица съм ощетена, до 14- ти беше плана... Гена казва, че и в Гърция е хладно, значи и там не става.

Незнам къде в Гърция е Гена,но тук при нас е все още мнооого топло  ooooh! ,направо непоносима жега.

# 188
  • София, Младост
Да се разпиша и аз в юбилейната тема   bouquet.
Валери, честит рожденик!
Жаки, много са ти хубави децата! Да са живи и здрави!
Бу, драго ми е да те "видя " тук.

Аз се завърнах от Гърция в понеделник сутринта-тръгнах в 3:30 през нощта 25-26 градуса и паркирах пред офиса тук в 9:30 часа, 17градуса. Толкова ми липсва жегата...

# 189
В момента е 30° май пак няма да се спи  Crossing Arms

# 190
Привет.
Вчера се получи много весело и щуро парти, детето беше много доволно.
За социалните контакти с родителите - аз леко се дистанцирам, но не поради причина, че не обичам да общувам с хората, напротив, но не ми се занимава с неща, които намирам за смешни и за които, по мое мнение, не е е необходима родителска намеса. Забелязала съм, че свръхпротектирането на децата изкривява взаимоотношенията им. Те започват да се моделират в резултат на родителски преценки, да стават "възрастни" взаимоотношения, а не естествени и детски. По правило децата са способни да се скарат и сдобрят за половин час,  а ако се намесват и родители с обяснения, търсене на причини и пр., става една оплетена работа, от която винаги има пострадали. Не говоря за тежките случаи, когато е необходимо да се намесят и зрели хора, а за нормални, всекидневни неща.
И друго - по чисто образователни теми, също вече не ми се общува, защото забелязах, че всеобщото мнение е, че образованието, истинското, е изнесено по курсове и по извънкласни занимания. За такива като мен, които не искат децата им да са целодневно ангажирани с ходения напред-назад, остава да си търсим наши си варианти. Индивидуален подход е нещо, което никога няма да се въведе в българското училище, тъй като съпротивата първо от родителите ще бъде най-силна. Та така.

Последна редакция: ср, 09 сеп 2015, 07:42 от valerie

# 191
Добро утро!
Валери, честито на рожденика на патерица! Да е много здраво и щастливо дете!
Жаки, много са хубави и двете ти девойки.
Miamim, много жалко за колата ти.

# 192
Куркума, снощи те четох с голямо удоволствие - както винаги, всъщност.

Не съм и предполагала, че някой си реди покупките на лентата с магазина. Не съм се замисляла за това даже. Сега обаче 100% ще започна да го правя. Влияе ми форума за такива неща, м**** му. Щом започнах да се возя в дясно на ескалатора и да се ядосвам на тези в ляво... Пълно ку-ку съм аз.

# 193
  • sofia
Ванини, а прането по вид, цвят със съответстващи щипки редиш ли?
Имаше и такава тема преди време  Laughing

Сутринта си пуснах парното в колата, а по радиото казаха, че сутрин миришело на есен, на обяд миришело на лято, а вечер - на каквото са сготвили съседите  Joy

Снощи набрах половин кофа смокини от едно измъчено дърво, което издържа две зими да не измръзне. Чак се изненадах колко е родило. Пааак ще правя буркани....леко ми омръзна.

# 194
Добро утро! Ставам и ме посреща слънце, няма да пътуваме, ще плажуваме, много съм доволна Party
Алекс, ти къде в Гърция си?
Днес ли е годишнината на темата или вчера беше? Да ни е честита! Да си остане мястото, на което се чувствам уютно и мога да си кажа, каквото ми е на душата.
А именно днес ме тревожи един въпрос... В началото на идния месец си идва свекърва ми, за пръв път откакто сме женени с мъжа ми ще живеем в една къща с нея, на отделни етажи, но все пак... Досега със свекърва ми сме били в отлични отношения, но и не сме живели заедно. Сега не знам как ще я караме.
Аз съм голям темерут по отношение на дома ми, не обичам да ми идват гости, а особено по всяко време и без предупреждение. Не съм свикнала всеки ден да се виждаме, някак ще ми е като влизане в пространството. Още повече, че тя е под нас, а ние сме много шумни. Ще трябва да се съобразявам за всяко нещо. Напряга ме тази ситуация, не знам как ще се напасваме и двете сме малко особени...
Идеята да сме всяка вечер заедно не ми допада, а не знам как да избегна това без да я обидя.
Къщата е на мъжа ми, свекървата ще живее на етажа отреден за сина му, който едва ли някога ще се върне в България. Преди, когато беше жив свекър ми имаха отделно жилище, а и ние не живеехме в сегашната къща. Сега обаче всичко се прочени. Мразя промените, ама няма как ще свиквам.

Общи условия

Активация на акаунт