Искам да кажа ... (53)_07.09-13.09

• 37 260
  • 641
  •   1
Отговори
# 165
  • До хладилника, който обичам
Не е смешно  Crossing Arms Хората поставят покупките си върху лентите в невъобразим хаос,  мятат безогледно - кръгло до квадратно, хранително до нехранително, бутилка до пликче  Crossing Arms  Да не говорим, че няма и елементарно съобразяване кое трябва да се постави на дъното, а кое е чувствително и трябва да е най-отгоре... Абе, неорганизирана работа...
Разбирам те!
Не си калибровам ябълките, но покупките подреждам първо на лентата - не геометрично, но тематично и по устойчивост и големина, а после и в торбите. Просто е по-практично.

# 166
  • Пазете Гор
Не е смешно  Crossing Arms Хората поставят покупките си върху лентите в невъобразим хаос,  мятат безогледно - кръгло до квадратно, хранително до нехранително, бутилка до пликче  Crossing Arms  Да не говорим, че няма и елементарно съобразяване кое трябва да се постави на дъното, а кое е чувствително и трябва да е най-отгоре... Абе, неорганизирана работа...

Анатема! Бутилка до пликче! В какъв свят живеем!

Аз, когато ми се налага да купя нещо в шестоъгълен буркан, го слагам самотен, като отделна покупка. Ами с нищо не ми се наставя.

Напоследък са плъпнали и някакви опаковки с фигури от трети порядък - с елисповидни сечения, торове, абе същи ад.

Пушгриби, ако тоя подреденият не се е пресегнал към щанда с вафлите, поне като комплимент да ти направи - мани го, някакъв интелектуален суек ще е.

# 167
Валерия да ви здраво, ученолюбиво и игриво момчето рожденик!   bouquet

Благодаря ви за съветите за миенето на аквариума, за рибките и каква порода да изберем .
Много ми помогнахте !Винаги мога да разчитам на форума и на вас .  bouquet

Жаки, ми то малкото Жаки и то е копие на теб и на кака си .Много силен и хубав ген имаш   bouquet
Успешен ден с раничката на мъничето  Hug

Тонка, колко познато . Praynig Успешен старт на Кати и да си приготвиш портмонето да е по- подплатено за родителската  Crazy  bouquet

Аз по принцип не държа да познавам родителите в у-ще, записваме я в дадено у-ще след среща с директора ,отиваме на първия учебен ден и на род. срещи винаги двамата и след това всеки е на работа ,а детето го карахме на занималня преди у-ще и след у-ще пак от занималнята го вземахме и не виждах никой от децата или от родителите .И не държа особено .

В 4 училища е била досега (Монтесори предучилищна за 2 дни седмично , Предучилищна целодневна Ресепшън в друго у-ще, Киндергардън в друго у-ще и държава, и след това 1ви и сега 2ри клас в четвърто у-ще ). Те тук ги сменят и учителките всяка година и децата из класовете та ми е още по-лесно Simple Smile

На рождени дни се запознавам с родителите тепърва и питам детето да ме упъти към съответното дете рожденик или за нашия РД ми пращат смс-и ,че ще присъстват или не се питам ако дете се запъти към масата нашето кое дете е това от класа .А и да .
На училищните фотографии в началото на учебната година и в края когато пристигнат питам детето кое дете кое е ,кои са и приятелите и така .

Не съм много социален типаж и ако съм в соц. ситуация разговарям доста и не съм срамежлива ,но не инициирам аз контакта и не държа да социализирам с родителите .

Ако някой ми допадне разговарям винаги ,споделяме си общи неща за зъболекари , спорт, извънкласни мероприятия и  си говорим ако чакаме децата след -ще ,което ми  е случваше последните 3 месеца от предишната учебна година ,защото не работех от Понеделник до Сряда всяка седмица и имах възможност и време да постоя в у-ще и да ме заговарят .

Много са ми дружелюбни тук ,аз си харесвам по студените англичани където никой на никой не се натрапва и можеш да си стоиш под дъжда с 20 майки и да не си кажете нищо освен поздрави .

Не че нямаше и там групички с майки ,има ги и тук ,но са малцинство ,защото всеки работи и почти няма родители вземащи децата си . Децата се придвижват с уч. автобуси от занималните сутрин или ДГ до у-ще и пак дотам следобед или сутрин и следобед  направо ги оставят пред дома им ,както сме и ние сега ,но пък аз сега и не работя .

Аз обикновено когато си чакам детето си стоя със слушалки в ушите слушайки музика и си чакам  baby_neutral

Birds Fluах  ,хахаха .Разпознах се .  bowuu
И аз съм доброволец към училищното настоятелство и съм секретар на родителския комитет  Mr. Green
Но аз съм доста избирателна към реалното си обкръжение и без да съм груба просто се дистанцирам от напористия тип родители или такива, които не ми импонират .
Асоциален темерут се оказах и да не е лесно и с мен да се живее поради организационните ми чудатости ..

Ето сега детето пак ме моли да каним съученички у дома за плейдейт за няколко часа ,аз се дърпам ,но ще го направя. Три майки от миналата година ми пращат е-майли и смс-и за среща на децата по къщите  цяло лято ,но аз отклонявам поканите заради ремонта. Но свършим ли ,няма мърдане . Rolling Eyes

Онна, и ти ли си решила да купуваш рибки? Пиши какво избрахте и как са се адаптирали ?  Hug

Не мога да ви смогна да ви прочета всички ..
Овлажнител имаме за всяка стая ,защото тук е доста сух въздуха и в комбинация с парното изсушава ни като сушени кайсии Simple Smile Вчера от прахуляка на цикленето и шпакловка и не знам си още какво така сме се задръстили ,че кашлях 10 минути на лягане ,а на мъжа ми му текна кръв от сухите ноздри и праха .

Ох ,не ми се започва. Изпратих ги на у-ще и работа и се подмотавам ,а имам да прахосмукирам ,филирам дупки по паркета, сготвя , оправя пранета , изгладя, чистя филтри на парното от праха и куп други прекрасни ремонтни прекрасноти . Заминавам  ooooh!

Последна редакция: вт, 08 сеп 2015, 18:50 от Анонимен

# 168
  • До хладилника, който обичам
В интерес на истината, в английското начално училище ми е доста по-лесно да контактувам с родителите. Не бих ги нарекла приятелства, но приятни познанства. Може би защото не се виждаме само по родителски срещи, а сутрин се засичаме на опашката за влизане в класната стая, разменяме по някоя приказка, на рождени дни приказваме малко и така. Понеже трудно запомням имена, при всяка възможност записвам номера "майка - името на майката - името на детето", децата горе-долу ги научих Grinning

# 169
С Колтуклиева сме се срещали на няколко събития със особено мнение съм.
Няма спирка, говори, говори на логорея бие чак. Не бих я срещнала отново, поне не доброволно:)
Та ако тя е родила това за синрома дълго ще се чудим какво има предвид, силно е вероятно и сама да не знае Crazy

# 170
  • Mediterraneo
Не е смешно  Crossing Arms Хората поставят покупките си върху лентите в невъобразим хаос,  мятат безогледно - кръгло до квадратно, хранително до нехранително, бутилка до пликче  Crossing Arms  Да не говорим, че няма и елементарно съобразяване кое трябва да се постави на дъното, а кое е чувствително и трябва да е най-отгоре... Абе, неорганизирана работа...
Разбирам те!
Не си калибровам ябълките, но покупките подреждам първо на лентата - не геометрично, но тематично и по устойчивост и големина, а после и в торбите. Просто е по-практично.

Винаги подреждам и аз, не геометрично, но така, както ще ги прибирам после в торбите( редя директно след касата, преди да платя; и не, не бавя опашката). Като пазарувам с моя мъж, винаги имаме дрязги относно подреждането на лентата  ooooh!

С Колтуклиева сме се срещали на няколко събития със особено мнение съм.
Няма спирка, говори, говори на логорея бие чак. Не бих я срещнала отново, поне не доброволно:)
Та ако тя е родила това за синрома дълго ще се чудим какво има предвид, силно е вероятно и сама да не знае Crazy

Тая жена със сигурност страда от логорея- никога не съм я чувала да казва нещо смислено, просто забравя какво е започнала да казва и сякаш никога не свършва да говори  Tired Как ли се живее с такъв човек в близко обкръжение  Thinking Радвам се, че не ми е трябвало да знам!

# 171
  • София
Нищо не подреждам на лентата, нито пък след касата. Гледам само да не паднат и да не се изпонамачкат нещата. Редя си ги след това в багажника.

# 172
  • В Космоса
Акаша, коя госпожа спомена, за този измислен от нея, синдром? Русата квачка ли?

Да, руса беше. Не я знам каква е, що е... И аз търсих за такъв синдром, ама нищо не намирам.

За подредбата на лентата, задължително и аз подреждам и по вид и по устойчивост и се ядосвам на моя като смачка някой продукт, който е сложил на дъното несъобразено. И също и геометрично, запулвам празники, всичкокакто си трябва. Simple Smile

# 173
Въх! К'ъв е тоя орел с ориз?!

Добре, че бяха снимките от Жаки, та да ми засладни и Бу, та да се усмихна.

На лентата подреждам покупките най-надлежно и смислово. Служителите, които пълнят торбата, минават специално обучение и никога не слагат тежък продукт върху мек, нито пък продукти за хладилник при такива, които се съхраняват на стайна температура.

# 174
  • Пазете Гор
.... Служителите, които пълнят торбата, минават специално обучение и никога не слагат тежък продукт върху мек, нито пък продукти за хладилник при такива, които се съхраняват на стайна температура.

А без обучение, и то специално хем, е почти сигурно, ще че подложи кутийка ягоди под стека бира. Не иронизирам, просто наблюдавам колко ръкогъз свят се е навъдил. Без обучение и пишката не може да си изтръска, да ме простите за натурализма.

И понеже сте се заплеснали по акваристиката, на мене ми изплува един мътен древен спомен,
Скрит текст:
как две 9 годишни хлапета - аз и приятелят ми Токо (от Антонио) - отиваме към полулегендарния дюкян на А.М. - акварист, майстор на велосипеди, подшиващ скъсани кожени футболни топки, изобщо митична личност.
Токо стиска в юмруче монта от 20ст - ще си купува 1(една) гупа, а аз стискам в джоба си топче и никакви стотинки  - с него съм за кураж. Мястото е чак на пазара, А.М. понякога е кисел и изобщо, знаете, е по-добре да сте двама.

В сумрачния му дюкян има рафтове с тематични аквариуми - хелери, скаларии, амбулари, и какви ли не, но това, което ни прилепва магнетично е един поне 300 литров аквариум, осветен невидимо откъм гърба му. Из прецизно промития му пясък изпускат мехурчета поне десетина помпички, чието неспирно жужене придава на мястото съвсем мистичен вид. Ние пристъпваме тихо и залепваме чела на хладното стъкло на големия, невиждан, сънуван аквариум. В него плуват поне 5000 млади гупи, не по-големи от оризова люспа. Токо почва да избира. Избира... При внимателно вгледжане може да ви се стори, че някоя от хилядите премрежващи погледа, щъкащи едновременно насам-нататък, светкащи с люспичките си гупи - е по-едра от другите, но за част от секундата тя изчезва в пасажа с другите, образът й се смива, а окото се премрежва - ефект, отработен за няколко стотин милиона години еволюция.

Токо е напрегнат, нослето му се бърчи, напряга взор като командир на подводница в перископа, а аз му помагам, казвайки - " 'земи оная, не - оная там". В потното юмруче Токо стиска двадесетте си стотинки.

Не разбираме как зад нас близо е застанал А.М. Чуваме гласа му, остърган до грапаво от цигарите:

- Абе, момци, вие като че ли вол избирате!

Последна редакция: вт, 08 сеп 2015, 21:25 от Куркума

# 175
  • Sofia
Девойки и младежо,добра вечер!Честит юбилей  bowuu на "Искам да кажа"!
Хладничко ни беше днес за плаж по гръцко и цял ден ядем и пием   chef.Утре се надявам да е обратно-повече плаж и по-малко черпелък,че язък ни за спорта  Crazy
Валери,да ви е честит рожденикът!
Жаклин,прекрасни хубавици!
Покупките ги подреждам по размер,вид и твърдост  bowuu Дева... Mr. Green

# 176
Валери, честит рожденик, здраве ,слънце и радости!

Аз се пооправих с традиционните медицински боклуци- прахчета разни. Направих едно свое откритие по случайност- вместо с гореща вода, залях прахчетата с топъл ментов чай- стана страхотен вкус и не ми бие на "болно".Не знам, познатата миризма на разните колдрекс и т.н. като че ли още повече ме разболяват.

Сега само гърло леко ме наболява, добре че съм в отпуск, успях и да си поспя един час на обяд.
Сварих си и компот ли е, ошав ли е от трънките, дето питах в пред. тема. Просто залях трънките заедно с няколко диворастящи ябълки от същото място брани ,с вода и ги сварих. После подсладих на вкус с проста захар.Ако знаете какъв аромат се разнесе из къщата, дори не повярвах на способностите си!Ако и да е със захар,предпочитам да предложа такава напитка на детето вместо незвасикакъвси "полезен" сок

Успях да отида и на първата за уч. година родителска среща.
Мина обичайно: "Добър ден, толкова и толкова лв"
Друго ме подразни - в нашия град- драми за смените, защото някъде си било иначе.
Досега смените се обръщаха на месец, сега някои родители ги е прихванало и тръгнали да вдигат революции.В резултат- няма никаква яснота коя смяна ще сме, как ще се обръщат смените.
Обикновено в началото на уч. година планирам разни терапии за детето и наистина ми е леко дразнещо, че още не зная нищо за смените.

П.С. Застудя, заесеня, май трябва да махам метличините?

# 177
.

Последна редакция: ср, 09 сеп 2015, 19:40 от *Пепи*

# 178
  • София
Бърдс, благодаря ти.  Hug
Няма как да съм перде, колкото и да се опитвам не мога да избягам от себе си. Това, което видях на родителската среща е точно обратното на онова, което очаквах. Родителите не се познават, нямаше някакъв особен позитивизъм, който се усети веднага от родителите в градината на Кати. С една дума впечатленията ми са никакви - нито добри, нито лоши. Важното е детето ми да се чувства комфортно, аз я понахъсах здраво днес.

Хахахаха, аз съм от подредените върху лентите в магазините. Стигам до изключителна прецизност и педантичност и си имам система за подреждане на покупките. Не мога да си представя да нахвърлям всичко безразборно, трябва да умра на място. Най-отпред подреждам твърдите опаковки и най-тежките продукти, всичко, което е меко и леко се слага отзад. Гледам да няма дупки, да са спретнато подредени. Плодовете ги слагам зад тежката партида, нищо, че и те тежат, такъв ми е реда. Ако има ядене от топлия щанд, го слагам по средата - между тежките и леките продукти. То това е трагично де, но го правя съвсем механично, не се и замислям. Подреждам и по млечни продукти понякога, там правя купчинки. Мъкаааа.  Joy

# 179
Гледах x factor интересно беше  Peace

Общи условия

Активация на акаунт